4x12: "A Disquiet Follows My Soul"

• פותח הנושא tsou
  • פורסם בתאריך

tsou

New member
4x12: "A Disquiet Follows My Soul"../images/Emo58.gif

רק הכנה למחר :)

Ambious

New member
במילה אחת: Squeeeeeeeee ../images/Emo58.gif

אבל יותר לעומק, חבל לי על גייטה. פעם ממש אהבתי אותו והוא מתחיל לאכזב אותי. אני מניח שזה הכל חלק מה- Fallout של מציאת כדור הארץ, ויותר מכך, במקרה האישי שלו - של Face of the Enemy. מצאתי את זה גם ממש מעניין שבאלטר פתאום מורד נגד האלוהים שלו, ושש ה'דמיונית' (או אולי עלי להגיד ה- 'דמונית') לא שם בשביל לתת לו סטירה או לפחות מבט מאוכזב. או אולי כל הנאום הזה - על זה שאלוהים צריך לרדת אל העם ולהתעמת עם הבנים שלו בדיוק כשטירול יורד אל פלט-טופ ומתעמת איתו על הבן שלו ועל החטעים שלו, זה רמז מתרים לכך שה- 12 דגמים הסיילונים הם בעצם 'האלים', ה- Lords of Kobol. פרק מעניין - שהיה צריך להיות הראשון ב'עונה' (בעיקר כי לא קורה בו הרבה אלא הוא בעיקר אקספוזיציה לסדרה חדשה של אירועים), אבל כולנו יודעים שזה גם ככה מה שהיה אמור להיות ושהפרק הקודם היה אמור להיות האחרון, כך שזה די הגיוני. לא יכול לחכות להמשך, ורק מילה אחת על סוף הפרק: Squeeeeeeeee

tsou

New member
../images/Emo58.gif

גייאטה באמת הדרדר, אבל באלתר לא מורד פתאום הוא ממשיך את הליין שלו מחלק 1 של העונה, ועל פי אותו הגיון ה"ירידה לעם" של טיירול נראתה לי כמו המחשה די ברורה של ה"משל " הבאלתרי-ישועי אהבתי מאד את הסיום

The Human

New member
../images/Emo58.gif

פרק חביב שנכתב ובויים ע"י רון מור בעצמו שמתחיל למעשה שורה חדשה של ארועים שנוצרה לאחר שהצי האנושי עזב את כדור הארץ. אהבתי פחות או יותר את האלגוריה למה שיכול לקרות לחברה דמוקרטית ברגע שחלק מסויים ממיעוט גורם הרס וחורבן לאותה חברה ואיך היא בתגובה משתלחת עליה באופן קולקטיבי. רק מה שלא מובן לי, ביחס לווביסודס והקשר שלהם למאורעות, איך יכול להיות ששמונה אחרת מלבד את'נה יכולה להיות טייסת בצי.. ואם זה לא יכול להיות, אז יש מצב שהיא מתה בווביסודז? נ.ב. תיקון תעויוט לאלעד ה-Ambious.. הראשון, רושמים 'חטאים'.. והשני, טירול התעמת עם הוט-דוג ולא עם פלאט-טופ שנהרג בתאונה מצערת בתחילת הפרק הרביעי של העונה הראשונה לאחר נחיתת האלף שלו.

Ambious

New member
פעם לא הייתי כזה דיסלקט, באמת ../images/Emo3.gif

זה הפורום הזה שמוציא ממני את הטעויות האלה.

The Human

New member
אל תיקח את זה כל כך קשה.. ../images/Emo13.gif

תחשוב שהיה יכול להיות יותר גרוע.. שהיית חושב שזה לי אדאמה או לורה רוזלין עם פאה חדשה.. או אפילו ג'ורג' בוש.

tsou

New member
../images/Emo58.gif

היא חוסלה בווביזוד החסר, זה שאחריו לא יכול להתפרש אחרת..

tsou

New member
../images/Emo58.gif

אני מניחה שזה גם אמור לתפקד כהסבר לטורן-אוור הדרמטי של גייאטה (לא שההסבר מספק,אבל זה עניין אחר)

The Human

New member
../images/Emo58.gif

זאת שמתה בווביסוד התשיעי הייתה חברתו הבוגדנית של גיידה מניו קאפריקה. את'נה כביכול נהרגה בווביסוד השני או השלישי כשהיא נכנסה לבדוק את התקלה במכשירי הראפטור והתחשמלה למוות... אני מניח שנדע בכל זאת בפרק הבא אם זאת הייתה היא.. אם בכלל.

tsou

New member
צודק...

לגבי אתינה, אבל גייאדה חזר לגמרי לבד = בלי אף שמונה, כך ש...

SiC

New member
למה החלטתם?

מי אמר שזו שמתה היתה את'נה?? לא נראה לי שהיו הורגים "דמות ראשית" שכזו בווביסודס... זאת סתם היתה שמונה שאולי ורק אולי היו לה את הזכרונות\ידע של את'נה. ראיתם את ווביסוד 10? שם הראו את גייטה חוזר לבד וגם ניתן היה להבין את ההתנהגות שלו בפרק של היום לפי אותם אירועים.

tsou

New member
דוקא מתאים למור

לעשות דבר כזה, החמישית? אה כן היא מתה איפשהו בווביזוד
וגם אני הבנתי את המייקוור של גאיידה על רקע מה שקרה בווביזודז אבל אולי הם לא באים לפני הפרק הזה בכלל? בסך הכל הילו ואישתו הופיעו שניהם בפרק 11.

The Human

New member
../images/Emo58.gif

אז איך זה אפשרי שמלבד את'נה יש עוד שמונה שהיא טייסת ראפטור בצי הקולוניאלי?

winterfell

New member
../images/Emo58.gif

אפשר להתערב?... השמונה בווביזודס לא הייתה טייסת קולוניאלית. היא לבשה מדים של טייסים סיילונים - תשוו למה שרואים ב-The Hub. גם בקרדיטים לווביזודס לא קוראים לה את'ינה אלא "hard eight".

The Human

New member
אחרי צפייה בפרק 4x13../images/Emo58.gif

והשוואה מהירה עם הווביסודס.. אני מודה בטעות ומכה על חטא.

HOT SPOT 2008

New member
זה קורה שנית../images/Emo58.gif

משהו חשוב שמסתכם מהפרק הזה, שהעבר שוב חוזר על עצמו. המושבות מתבססות על 12 בתים של בני אדם, אותם שבטים מיוצגים במעגל הממשלתי הנוכחי, שלא בדיוק ברור מי עומד בראש (רוזלין,זארק,לי) אבל מהעסקה שנוצרת בתחילת הפרק, נראה שהסיילונים שמרדו בכוחותיו של קאביל, הופכים עכשיו לחלק מהמושבות, והם הופכים לסוג של שבט 13. זה קרה כבר בעבר, כאשר השבט ה-13 המקורי היה כולו מסיילונים. ללא ספק, בני האדם והסיילונים לא הצליחו ללמוד מהטעיות שלהם. השאלה מה זה אומר, האם עכשיו יש לנו 13 שבטים, כאשר אחד מהם הוא סיילוני? איך זה ישפיע על המשך הסדרה? מור רק גורם לי להרהר בדברים האלה יותר ויותר.

winterfell

New member
כתוביות באנגלית

*לא מסתכלת על ספוילרים* מישהו יודע אם יש כתוביות באנגלית? קשה להבין בלי... נעים מאוד, אגב. פעם ראשונה שאני כותבת פה - פעם ראשונה שאני לא אחרי כולם באיזה פרק או חמישה....

tsou

New member
אני רואה שלפרק האחרון עדיין אין כתוביות

באנגלית, לוקח כמה ימים בד"כ

למעלה