4x11 - Sometimes a Great Nation

tsou

New member
נו אז אם כך הוא ידע ובחר לא לאמר,

הוא ידע שהיא סיילונית, לא שהיא החמישית...

The Human

New member
אם הוא ידע

הוא לא היה אומר לעצמו שהיו 7 מודלים של סיילונים בניו קאפריקה.. אלא 8.

The Human

New member
לא סתם פשלה.. אלא פשוט קטסטרופה לוגית../images/Emo58.gif

ששברה כל סיכוי שהסדרה הזאת תהיה הגיונית במידה כלשהי ותסתיים עם משמעות עמוקה לכל המסע הזה במקום להיות איזושהי אופרת סבון מאוסה בחלל בין רובוטים. כלומר, כל הפרק אני התפללתי..
Anyone but Ellen.. please, god please, Let it be Dee, let it be Roslin, let it be Hoshi.. Let it be Crashdown, Adar, Elosha, Billy, Helena Cain, Boomer.. Anyone but Ellen!! I mean, Ron Moore can't be that stupid.. Fracken Shit!!.. I can't believe he just did that..​
קראתי כמה ביקורות שאומרות שאלן ללא ספק מתחרה על התגלית הכי גרועה בהסטוריה של הטלויזיה.. ואני פשוט לא יכול שלא להסכים.

tsou

New member
../images/Emo24.gif אתה מושפע מדי מכל הביקורות תפסיק לקרו

א אותן קצת
וזו לא קטסטרופה לוגית ממש לא.. הדמות של באלתר מושכת אליה חורים שחורים לוגיים קטנים לכל אורך הסדרה כמו מגנט, זה מובנה כבר ברצף העלילתי כך שגם פשלות לא מכוונות נבלעות במנגנון
זה נראה לך כמו קטסטרופה לוגית רק משום שאתה מתבונן כרגע בכל הסדרה דרך הזיהוי של אלן עם החמישית.

tsou

New member
../images/Emo58.gif what would really qualify as a scand

al זה שהתינוק של טיי ושש באמת יתגלה כגלגול חדש של אלן...

rawk16

New member
,תקשיבי

אני בחרתי לשכוח מהתפלצת הזו... מכל הרעיון הזה... והזכרת לי.... עם כל הקמטים שלו...
פיכס....

tsou

New member
משום מה התיאוריה הזו נחקקה לי בזיכרון ../images/Emo6.gif

סורי...

SiC

New member
אני ממש ממש לא מסכים איתך

קודם כל - למען ההגינות - אני לא לגמרי זוכר מה הראתה הבדיקה של אלן איי שם בעונה הראשונה. אבל - חושב לציין שמי שבדק את העצמות היו הסיילונים עם באלטר. יכול להיות שלסיילונים יש טכנולוגיה לא ידועה לנו שבעזרתם הם הוכיחו שהעצמות סיילוניות ולא אנושיות, אנו יודעים רק שהגלאי מצא את בומר, אבל אנחנו לא יודעים שהוא היה מזהה את אלן (או זיהה אותה) - יכול להיות שהגלאי צודק רק ב50% או 60% או 90%, והבדיקה של בומר היתה נכונה רק במקרה. זו שאלה שאנחנו לעולם לא נקבל עליה תשובה, וכיוון שלמיטב זכרווני *מעולם* לא קיבלנו הוכחה שאלן היא סיילונית (אפילו להיפך) אין סיבה להגיד שאין הגיון בזה שהיא החמישית. אני דווקא מסכים עם הקביעה של tsou - הDNA של הפיינל פייב בוודאות שונה משל 7 הדגמים האחרים, ואפילו אמור להיות הרבה יותר דומה לDNA של בני האדם, ולכן - הגלאי של באלטר לא אמור לגלות את הפיינל פייב. למה דבר זה נכון? אנחנו יודעים ל7 הדגמים המאוחרים יש מבנה אנטומי זהה לזה של בני האדם *אבל* יש בו מעט שינויים. אחד מהם הוא היעדר נוגדנים. לפיינל פייב חייבים להיות נוגדנים מהסברה שהסדרה הגיונית (סתם בתור דוגמא - סאל בתור חייל ואנדרס בתור ספורטאי מקצועני היו חייבים לעבור בדיקות ואם היה מתגלה בהם משהו חריג כמו היעדר נוגדנים, זה ישר היה מתגלה) לכן, ההגיון אומר שהDNA של הפיינל פייב דומה עד כדי זהה, לזה של בני האדם. אין פשלה. אני חייב לציין, שאני אפילו לא הכי מבואס מזה שאלן היא החמישית, היא עולה על רוב האפשרויות ששמעתי ורצו באינטרנט לדעתי

The Human

New member
אם כל מה שכתבת נכון..

תסביר לי בבקשה איך בומר הגיעה לצי.. היא הייתה קצינה ומן הסתם הייתה חייבת לעבור בדיקות, לא?

SiC

New member
נקודה טובה אבל לא משמעית

במיני סידרה מצויין שבומר היא קצינה זוטרה שרק סיימה קורס טיסה וקצונה ושרק לא מזמן הוצבה ע"י גלקטיקה (שוב - למיטב זכרוני חח) לכן יכול להיות שלא הספיקו לגלות את זה כי לא עשו לה מספיק בדיקות כי היא הרי הושתלה במושבות. אנחנו לא יודעים מה בדיוק היה בעבר של בומר אבל זה גם לא משנה - בומר לא גדלה עם בני האדם היא פשוט הושתלה שם. הפיינל פייב גדלו מגיל אפס במושבות ולכן הסבירות שיגלו משהו חריג בהם (אם היה קיים) גדול יותר

The Human

New member
מאיפה לך לדעת שהם גדלו שם מגיל אפס?

אתה יודע שאדאמה מכיר את טיי מסוף מלחמת הסיילונים הראשונה.. ושמאז טיי הזדקן לגיל שבו הוא נמצא היום. לגבי השאר אתה לא יודע כלום.. ושוב.. חסרה לך התמונה בפאזל בנוגע לשאלה של איך הם הגיעו מכדור הארץ אל המושבות... הם לא היו יכולים לעשות זאת, אם הם היו עוברים. ברגע שבומר נרצחה ע"י קאלי, אדאמה אמר שהיא הייתה בצי שלו למעלה משנתיים.. בתקופת זמן שכזו חייבים לעבור בדיקות.. ואם אינני טועה ברייזור הפער שבין פגישת הפגאסוס והגלאקטיקה לבין השמדת המושבות עמד על 10 חודשים.

tsou

New member
עוד מקרה מצער של אינטואיציה נכונה שלי טסו

וויתור מהיר מדי עליה
אבל בלי קשר לסוגיית הדיאנאיי, אני מחזיקה בדיעה הנחרצת שכל מרכיב כמעט בסדרה כולל כמובן דמויות ראשיות בנוי על דו-משמעות ושזה חיוני לנושא הסיילוניות ולגבולות הנזילים מאד בינה לבין האנושיות. הגלאי של באלטר מבחינה זו מוכרח להיות לא לגמרי וודאי, כלומר חייב שכן יפעל ובעת ובעונה אחת יהיה לא לחלוטין אמין כדי לשמר את החשד בסיילוניות, שניתנת ולא ניתנת להגדרה מדעית, ככל האפשר וכדי להשיג את האפקט הזה מור נדרש לפעמים לחוסר הגיון מסוים (ולפעמים יש חור לוגי שמשרת אותו במקרה, אבל מצוין, ושתמיד אפשר לסגור אותו בהמשך הסדרה). דוגמה אחרת היא התליון בפרק האחרון, שהוא לכאורה "גלאי סיילוני", ושבכל זאת מוצע לנו על ידי מור כפסבדו גלאי מפני שהוא אומר שהיא התאבדה מסיבות אנושיות, כך שמבחינתו הוא ממשיך לתפקד כמסמן סיילוני (הרי ראינו שזה אותו תליון!) למרות שאנחנו מתבקשים להאמין שהוא רק סמלי...

true bloodd

New member
המלצה על סדרה חדשה "דם אמיתי"

עכשיו שבטלסטר גלקטיקה נגמרה, יש לי המלצה מצוינת לסדרה חלופית! חח "דם אמיתי" היא סדרת ערפדים, שהטוויסט בה הוא שהערפדים לא מתחבאים אלא מסתובבים בין כולם כערפדים, ואפילו מבקשים זכויות שוות. הכל בגלל המצאה שבזכותה הם לא צריכים דם של בני אדם, אלא יש להם תחליף דם סינתטי בשם "דם אמיתי". כמובן שלא הכל כזה ורוד ועדיין יש הרבה בעיות, והסדרה ממש מצוינת. ממליצה לכם לראות האתר הרשמי (יש ספוילרים אז תזהרו): http://www.hbo.com/trueblood/ או האתר הישראלי: http://www.mccanndigital.co.il/yes/TrueBlood/ יש עכשיו גם מבצע ממששששש מגניב שבו בכל מיני פאבים בארץ הביאו כאילו את המשקה מהסידרה! Tru Blood! פה יש רשימה של כל הפאבים: http://yes.walla.co.il/?w=1/9045/1425103 בקיצור מומלץ מומלץ, משודר היום ביס בשעה 10:30

tsou

New member
תודה, אך זה אינו פורום ערפדים עדיין,

דם אמיתי בכל מקרה אינה יכולה לתפקד כסדרה חלופית גם במקרה האופטימי ביותר, ו... בס"ג עדיין לא הסתיימה, שמת לב אולי לאפיון העיקרי של הפורום הנוכחי= אייקוני ספוילר בכל מקום? בקיצור- עוד ספאם מסוג זה ימחק.

Mr Majar

New member
לא האמנתי שהיוצר של סדרת המופת עמוק באדמה

יצור משהו כל כך עלוב כמו דם אמיתי. כאשר אבדנו- אבדנו.

Mr Majar

New member
הופתעתי לרעה

שהיוצר של סדרת המופת "עמוק באדמה" יצלול לתהומות הנשיה עם הסדרה הזו. ראיתי את כל העונה הראשונה ומבחינתי הוא חייב לי איזה שתיים עשרה שעות מהחיים שלי.

tsou

New member
שורשר למקום (קצת) מתאים יותר

ביחס לרלוונטיות הדיון.

למעלה