4X02

tsou

New member
מה זה פיצוץ הפגאסוס לעומת הגירושין של לי באמת

כן, הם גרושים עכשיו

../images/Emo58.gif פרק מענין אבל

אני חושש שלא נראה את לי בתקופה הקרובה
בטח נחזור לראות אותו לקראת סיום הסדרה ומזה אני חושש,בטח בעיות עם השחקן בצילומי הסדרה אז מצאו תירוץ בסדרה להרחיק אותו קצת מבלי להרוג אותו... ולגבי דואלה,הכוונה לבית הייתה שהיא קיבלה את הדירה שלהם,התא יותר נכון... ואני בכלל חושב שהיא אהבה אותו או רצתה אותו בגלל שהוא הבן של... מהרגע שהוא הפך להיות כבשה שחורהו הלך נגד האבא היא כבר לא רצתה אותו,ככה אני חושב... אבל מגיע לה! אחרי מה שהיא עשתה לביילי ז"ל
והמוסר השכל פה הוא מי שבוגד הוא נבגד...

tsou

New member
בעניין מוסר השכל

איך אתם מבינים את כותרת הפרק? שמשחקת בביטוי שגור שמשמעותו היא "יותר מאותו דבר" בערך, כלומר כביכול מה שקורה על הגלקטיקה זהה למה שקורה אצל הסיילונים? הדמיון שאני מוצאת הוא בגדול באיבוד הכוון, פה מאבדים את הדרך לכדור הארץ, שם מאבדים את המטרה (וטוור טט וואז) אבל יש גם דמיון במישור המטפורה המשפחתית, פה ההורים מתגרשים (לא סתם הכדור שרוזלין יורה מנפץ את המסגרת של התמונה שלה עם אדאמה) - וגם הדור השני שזה לי ודואלה/לי וקארה (ואולי בקרוב ציף וקארי?), ושם הם רוצחים אחד את השני וה"ילדים" (הסנטוריונים) עומדים להתמרד אבל "שש מתוך אחד" זה אולי גם במישור יותר מיידי איזכור של ה"חוש השישי" שמקבל פנים חדשות אצל באלתר?

Marg H

New member
באמת מגיעה לה על מה שקרה ביילי../images/Emo10.gif

הוא היה דמות ממש חמודה!

Marg H

New member
שלום לכולם!../images/Emo140.gif|ספילר|

פעם ראשונה פה, לא ידעתי קיים כזה פורום [תמימה שכמותי] הפרק הזה היה ממש, אהבתי את זה שאדמה היה צריך לבחור בין סטארבק לרוזלין ובסוף איך שהוא קימבן משהו, שלוח את קארה ו"מטפל" בלורה. ממש חבל ש-לי עוזב את הצי, אבל תחשבו על זה, אין סיכוי שרולנד די.מור יביא לרוזלין לשרוד עד סוף העונה, והיו חייבים משהו אחר נשיא, וברור שלא באלטר או זארק או מישהו חדש שיקריצו לא? ועוד משהו, עדין לא מובן למה לורה יושנת אצל אדמה, או שיש לו תמונה שלהם על הקיר וכ'ו, הנחות? אבל באמת, הסצנה הקשה ביותר שהיתה [לדעתי] בפרק היתה של אדמה ורוזלין, היא היתה ממש קשה במיוחד בסוף שנשר ללורה השיער.

SiC

New member
דעתי על הפרק

נתחיל בזה שממש אהבתי את הפרק. לדעתי הוא היה באותה רמה של הפרק הראשון וההבדל העיקרי ביניהם זה שלא היה אקשן חללי מאסיבי כמו בפרימיירה של העונה. קארה עשתה טעות בזה שהיא תקפה את רוזלין, אבל אני מתחיל לשנוא את לורה ולדעתי היא תהיה הדמות "הרעה" דל העונה. לאורך כל הפרקים הראשונים של העונה הזו והאחרונים של הקודמת אבל להרגיש ולראות את השינוי באופי שלה: היא חושבת שהיא יודעת הכל, שהיא תמיד צודקת ושהדרך שלה הכי נכונה. לדעתי היא גם רואה את עצמה מעל לשאר בני האדם בצי (בלי קשר להבדל ההיררכי). נורא אהבתי את הדיאלוג שלה עם ביל, הדגיש מאוד עד כמה היא בטוחה שהיא המשיח וכשעכשיו כשיש את קארה והיא "קוראת תיגר" על המונופול של לורה על כדוה"א, היא מרגישה מאויימת ומנסה להסיט את אדמה נגד סטארבק. המשפט של אדמה ("הממות שלך יהיה לו משמעותי כמו של כולנו") היה מעולה, והצירוף שלו עם תחילת נשירת השיער של רוזלין היה כתיבה גאונית. אני מאוד מקווה שלורה תשרוד לפחות עד פרק 17-18 כי היא דמות מעניינת ומרי מקדונל שחקנית גדולה. מוות מוקדם מידי של הדמות שלה יהיה מאכזב. מהצד השני, הנה מתחילה מלחמת האזרחים הסיילונית. המאבק של שש החדשה מול קאוויל הראה כל מיני תפיסות וגישות לגבי האמונה הסיילונית. יהיה מעניין לראות מתי הסנטוריאנז יבינו שהם יכולים לחסל מהר את ה"סקין ג'ובז" ואיך זה ישפיע על החיפוש של הסיילונים אחרי כדוה"א...

Marg H

New member
לא מסכמיה איתך על רוזלין,

את זה עדין לא הבנתי, קארה ניסתה להרוג אותה, לורה אשמה? באלטר חתם על ההוצאה שלה להורג, אסור לה לכעוס? יוא פראקין גוססת אז גם אסור לה קצת, אבל קצת להיות מדוכאת ועצבנית?

SiC

New member
יש הבדל בין מודכאת ועצבנית למרוכזת בעצמה

ואיך שהיא ניסתה לגמד את החזרה של קארה כ"נס" ולעומת כל מה שקרה לה במיני סדרה, בשיחה שלה עם אדמה, רק מראה את זה

Marg H

New member
לא נכון

החזרה של קארה היא באמת out of the blue, אנחנו כמעריצים ידענו שהיא תחזור, אבל ראינו שהיא מתה! תסביר אתה איך יכול להיות שהיא חיה? מצאת, לא? אז נגיד והיא לא סיילונית [שאף אחד לא באמת בטוח בזה] איך היא חיה? גם אם אני הייתי רוזלין הייתי ספקנית, חוץ מזה במיני סידרה אמרו לה "את הולכת למות!" עכשיו יש לה עוד אפשרות להילחם בסרטן, לא אותו דבר

tsou

New member
אם הפרק ניסה להראות לנו את שתי נקודות המבט

גם של קארה וגם של רוזלין (כמו שתמיד הסדרה משתדלת לעשות בכל מצב) אז יש פה הצלחה מוחצת! לי נראה שהפרק מראה לנו את שתיהן (וגם את כל הדמויות) קצת באוף, כלומר גם קארה מחורפנת באופן קיצוני יותר מהרגיל ואנחנו לא יודעים שמץ יותר מהצוות על מה שקרה לה ואיפה היא היתה ומאיפה הוייפר החדש, וגם את רוזלין מראים לנו "מבחוץ", נצמדת בקשיחות למנטרה האנטי סיילונית ולחזון שלה (בניגוד לחזון המשותף עם הסיילונטיות מסוף עונה שלוש) ביחס ישיר אמנם להתפתחות הסרטן אבל עדיין, ואת שתיהן בעצם מראים מבעד להשתכרות הלא אופיינית של אדאמה שמפחד לאבד אותן (והוא עצמו נמצא בתפקיד הרגיל של טיי עם הוויסקי בכלל)

Wah Wah

New member
או מצד שני

שאדאמה נמצא בתפקיד של אשתו לשעבר עם הוויסקי. בכלל, כל הפרק הזה הוא קצת באוף, כמעט כל הדמויות מתנהגות קצת מוזר. ואגב, אהבתי שקארה נפרדה מלי, אבל לא מאנדרס. זו רק אני, או שרוזלין נראת קצת שונה? יכול להיות שמרי מקדונל עשתה ניתוח פלסטי (לא כל כך מוצלח בעיני...)?

tsou

New member
מישהו אמר על זה משהו באחד האתרים

אז יכול להיות, לי לוקח תמיד זמן לקלוט דברים כאלה כך שכמובן ייחסתי את המראה באופטימיות לזוית צילום מעוותת מכוונת .. מבחינתי קארה נפרדה מאהדרס כשדרכה עליו לפני ששמו אותה בבריג, פשוט לא פרידה בנשיקה.. אבל עדיין פרידה..

Marg H

New member
אי זה בולשיט!!

היא בסך הכל צבעה את השיער שלה לשיער יותר בהיר, למה להגזים?

LiveTOfly

New member
לפי דעתי הם פשוט עושים איזה משהו שתראה פחות

טוב. בעקרון היא חולת סרטן שעוברת טיפולים. היא אמורה להראות לא משהו

למעלה