4X01

• פותח הנושא dorbr
  • פורסם בתאריך

tsou

New member
הדיבורים על לי

כסיילון החמישי נובעים מהרמזים העבים שמור משגר לכל האורך, יכול מאד להיות שזה רק הרינג אדום (אני מאד מקווה בכל אופן, כי לי הוא לא הדמות הכי מרתקת) אבל גם לרמז מטעה , אם זה מה שיסתבר שהוא, יש חשיבות עלילתית, הוא מכוון אותנו רחוק מהחשוד האמיתי! לדעתי דווקא יהיה קשר הדוק בין זהות הסיילון האחרון למטפורמוזה של הדמויות ל"מי שהם תוכננו מראש להיות " על ידי היוצרים הסיילוניים
גם לי לא ברור איך השחקנים האלה מעבירים הילוך במבטא- לרפרוף בין מבטא ויקי כבד לאמריקאי קליל אצל לוסי כבר התרגלתי, האחרים מצטרפים אליה

אגב רציתי להוסיף משהו לגבי גאיוס...

ברוח המוטיבים הדתים שהתסריטאים הכניסו לסדרה אז שימו לב שגאיוס הוא הישו של הסדרה. ישו היה יהודי יהושע שהמיר את דתו והמיר אנשים אחרים ואחר כך נצלב על ידי הרומאים... התאוריה שלי היא שגאיוס הישו של הסדרה חזר בתשובה,מאמין באל אחד ימיר את דתם של אחרים אך לקראת סוף הסדרה ימות על ידי הסיילונים,או שימיתו אותו או שימות במוות הירואי משהו שיהרוג אולי את 6 בניסיון לעצור אותה למשהו מסוים... קשה לי להאמין שיתנו לדמות שלו לחיות בסוף הסדרה....

SiC

New member
אם הוא ההקבלה לישו

מה שבהחלט נראה הגיוני, יותר סביר שהגלקטנים יהרגו אותו. לפי ההקבלה שהגלקטנים הם הרומאים.

tsou

New member
לא נראה לכם שמאז שהוא ישו

כבר פוספסו אי אלו הזדמנויות לצליבה טובה? כלומר אם המשפט היה מקביל לזה של ישו, אז הוייה דולורוסה של העינויים כבר הקדימה אותו, כלומר הסדרה הולכת בכוון הפוך, מהצליבה אל ההתגלות. שלא לדבר על זה שאת האיחוד עם רוח הקודש שאמור לבוא אחרי הצליבה כבר זכינו לראות ואפילו בכמה גירסאות- ישו והמדונה מליון פעם, ישו מדונה והתינוק, קובול.

SiC

New member
המשפט זה לא הצליבה

כי ישו מת בצליבה. גאיוס קיבל מחילה - שתי קצוות הפוכים. אני לא מכיר את ההסטוריה של ישו עד כדי כך טוב אבל אולי יש איזה קטע שהאשימו את ישו בבגידה בעם היהודי והיה לו משפט והוא יצא זכאי או משהו בסגנון? זה יתאים לסיפור יותר טוב, וחוץ מזה תמיד יכול להיות שמור לא הולך צעד צעד כמו המקור...

tsou

New member
? מי אמר שהמשפט זו הצליבה?

לפי הגוספל של ליוק בברית החדשה, ישו יצא זכאי אצל פילאטוס, הועבר להורדוס שהחזיר אותו לפילאטוס, שמצא אותו הפעם אשם בלחץ הסנהדרין, ודן אותו לצליבה. היות וכולי תקווה שלא ימצא בעונה 4 הדחוסה מקום לדחיסת ע ו ד משפט של גאיוס, אני מעדיפה להתיחס לזה שראינו כאל גירסה עוקפת-צליבה,מה עוד שהיא באה אחרי הויה דולורוסה שלו (שבמקור, כידוע, באה א ח ר י המשפט האחרון) .

גם גאיוס בא מבני אדם,ככה שלא גלטיקה תצלב אותו

אם כבר,הסיילונים יעשו זאת או... שהוא יעשה זאת בעצמו,או מי שלא סביר השבט 13 אם קיים כזה... מקווה בשבילו שהוא יקריב עצמו לקראת הסוף באקט הירואי,זה מה שינקה את דמותו מהזוהומות שדבקו בו...

tsou

New member
או ש"במפתיע" ימצא קיצור דרך נטול-צליבה בכלל

ושלא תבינו אותי לא נכון זה לא שאני נגד צליבה מיידית של גאיוס ההיפך..

iiddoo

New member
כמה דעות שלי

ההקבלה בין משה לרוזלין לא נראית לי נכונה. אני לא דתייה ולא מאמינה, אבל משה היה איזשהו נביא. הוא לא היה חלק מה"עם" שלו והיה לו קשה לקבל את התפקיד המוביל. זה לא אומר שרוזלין היא לא "THE DYING LEADER". אם יש מישהו שיותר מתאים להיות משה, כרגע זו סטארבק. כשמשה חזר מהמדבר והסנה הבוער היה עליו לשכנע את העבריים ולא רק את המצרים, שהוא בא להוביל אותם, וגם הוא ניסה די להדחיק זאת. הוא גם זה שהוביל אותם לארץ המובטחת. לגבי באלתר, יש בו ישו, אבל הוא לא רק ישו. בהיסטוריה של העולם הזה לא חסרים כל מיני אנשים כאלה, שקריים או לא. אני לא מאמינה שהוא הולך להצלב, אבל אולי הוא כן ישיג גאולה בסופו של דבר, הוא זה שיודע מה הן נקודות החולשה של הסיילונים הכי טוב. אני חושבת שיש פה איזשהי ביקורת על הדת. באלתר הוא הדמות הכי צינית והכי אגואיסטית בסדרה, מה שהפך את הפרק האחרון לממש הזוי בסך הכל, לפי דעתי הסדרה הזאת היא על רצון חופשי ובעיקר, בפרק הראשון של העונה רואים את זה ממש. מסטארבק ועד קפריקה שש (משהו בסגנון "תוכננתי לא לחשוב על הפיינל פיב) זהו, אני לא אמשיך לחפור....

tsou

New member
לא לשכוח שסכל זאת זו סדרה אמריקאית, כלומר

רוזלין היא שליש משה שליש לינקולן (שגידוע התחיל כאתיאיסט ובהמשך נסמך יותר ויותר על "חזיונות" תנכיים) ובוש (מפרק 43=הנשיא ה-43, "גנב" את הנשיאות כמו שלורה ניסתה גם, וכמובן גם חוזר בתשובה) באלתר זה סיפור אחר, כלומר ברור שיש בו מרכיבים ישועיים כמו שיש מרקסיסטיים ומדעיים (הוא בכלל מתחיל כמו נציג של חוקרי האינטליגנציה המלאכותית, באופן ספציפי של ממציא המונח "דאונלואדינג" והמומחה לרובוטיקה הנס מוראווק), אבל התצריף אצלו לא מתלכד בינתיים לכוון ברור, למרות שהכל מצביע על טכנומיסטיקה..

LiveTOfly

New member
לגבי רוזלין

נראה שהיא נהפכת מעונה לעונה יותר רעה... בעיקר מאמצע העונש השלישית, היא בעיקר צעקה. כל ההתייחסות שלה לסטארבק לא מפתיעה, אבל אפילו ללאובן היא הייתה יותר סבלנית. כשסטארבק מתקרבת לרוזלין בסוף הפרק, רוזלין אפילו לא נראית מופתעת. היא קמה ונעמדת מולה, במקום לנסות להתחבא או לא יודעת מה. נראה כאילו היא ציפתה לה. מעניין מה יקרה בפרק הבא...

למעלה