4X01

• פותח הנושא dorbr
  • פורסם בתאריך

tsou

New member
א פרופו מצפון,

אני חושבת שיש לך טעות ביחס לזה של באלתר. בעיית המצפון שלו, שמשתקפת במהופך בבאלתר הפרטי של שש , לא נוגעת בבגידה באישה זו או אחרת כלומר במישור מערכות יחסים פרטיות, אלא בבגידה במין האנושי וכפועל יוצא באנושיות שלו, ומכאן התחילה ההתמוטטות הנפשית (והקיום של שש הפנימית) בעצם. אם האהבה, במסווה האוונגליוני הווירדי הנוכחי שלה, תכשפר או לא, נראה בהמשך.. גם קארה לא מתעסקת בבעיות מצפון זניחות ביחס לבני זוג או אקסים (סך הכל גם לה יש לה מחויבות לסדרת טלוויזיה בעלת אופי אפוקליפטי), כמו באלתר גם היא נצמדת לרגע המכונן של הבגידה באם, כלומר בעצמה, בקפריקה.

SiC

New member
בוא נסכים על דבר אחד:

לי הוא הדמות המעצבנת ביותר בסדרה

tsou

New member
מה עוד ש

ההגדרה שלך לבאלתר, שוב, הולמת גם את קארה.

tsou

New member
אגב אופי קשה,

סטארבק אכן מקבילה מאד לטיי, ושניהם אחרי החילוץ מקפריקה החדשה מקבילים לשתי "גיבורות המלחמה" בסיילון-לנד, כלומר שלוש (בומר המחודשת) ושש(קפריקה שלנו) בהקשר של קשיי הסתגלות. כמובן אצל הסיילונים קשיי הסתגלות לא מתבטאים בשתיינות אלא ברגשות אנושיים, ועדיין המאפיינים של קארה הם לא בלעדיים לה- גם לא הילדות הקשה -שימו לב לייצוגים השיטתיים של שש ודורל כמתבגרים מרדניים על גגות בקפריקה, כשלא מראים אותם על נדנדה. טוב באופן כללי הסיילונים חוו ילדות קשה אצל בני האדם במושבות..

Mr Majar

New member
והיא באמת תמיד היתה אדם חרה../images/Emo13.gif

היא לא היחידה בסדרה שמתנהגת יותר לפי הרגש, גם לי כזה. רק שהוא, בניגוד אליה, לא אהבל. אם היא רוצה שיקשיבו לה- זה לא הדרך.

LiveTOfly

New member
ידוע שסטארבק תמיד תעשה את הדרך הכי לא נכונה

ותמיד איכשהו תצא מזה ואפילו כמן "גיבורה". אותי דווקא לי אדאמה מעצבן, כביכול תמיד עושה את הדבר הנכון, גם אם הוא מאבד עשתונות.

SiC

New member
מסכים

דמות מצטדקת ומעצבנת, שבהגדרה צבאית היתה מקבלת את המונח "פלצנית". הוא מלא סתירות פנימיות כמו מערכת היחסים שלו עם דואלה ובמקביל האהבה שלו לקארה (שלדעתי זה קו העלילה המשעמם ביותר בתוכנית).

Mr Majar

New member
באמת משעמם

היה מעניין הרבה יותר כשדואלה היתה עם ביל (או איך שלא קראו לו)

tsou

New member
עד כמה שניתן למצוא עניין בקשר בין שני

אסיסטנטים...

tsou

New member
לא ידעתי שאמרתי הפוך

אבל רק כדי לשמח אותך- בוודאי

כמה נק' בעקבת הצפייה...

כן כן גם אני הצלחתי סוף סוף לראות את הפרק... בכל מקרה כמה נק' מהצפייה. 1.רוזלין תמות בסוף,הרי זה ידוע גם,אז גם אדאמה לדעתי ימות וגלטיקה יחד עימו בסוף הירואי כמו שפגסוס מתה. מי שיוביל תאנושות אני חוזר ואומר זה לי אדאמה,למה?. שימו לב לפרק,הוא פורש מהטייס והולך על תפקיד אזרחי,מבטיח לכם שאחרי שרוזלין תמות לי יקח את המושכות ונראה אותו על גבי הקולניול1. אדאמה לא ירצה להישאר בחיים אחרי מותה של רוזלין,וגם הוא לא זה שיהיה אחראי על הצי כשהם יגיעו לכדור הארץ,ממש כמו משה בהגיעם לארץ ישראל... 2. זה שטי ציילון הזכיר לי את הקטע בסוף הסרט הראשון שאדאמה רואה פתק במשרד שיש 12 דגמים שונים,בהתחלה חשבתי שזה גאיוס,אבל נראה לי מוזר כעת כי אין לו אישור כניסה למשרד ככה שזה רק טי נראה לי שנכנס למוד ושם לו תפתק,ככה אני חושב... אגב,באסה שלא נראה את לי על מדים יותר

Wah Wah

New member
להוסיף לרשימת הסופים הגרועים

שאדמה לא ירצה לחיות אחרי שרוזלין תמות? מאד שייקספירי לא? ואפילו מיותר. אבל רוזלין צריכה למות, כל הסדרה מבוססת על זה. אני בהחלט רואה את אדמירל אדאמה נופל ביחד עם הגלקטיקה בסוף הירואי כלשהו (רק לא בגללה). גם אני ממאוכזבי הלי אדאמה ללא מדים...

התכוונתי לאמר שאדאמה ימות

לא רק בגלל שרוזלין תמות אלה גם כי הוא יעדיף להישאר אחרון או משהו בסגנון. אני נוטה להאמין ונראה לי שאכן זה מה שיהיה שגלטיקה תושמד בקרב האחרון(הסוף הכי ראוי לה...) ובטח יהיה פקודה לנטוש תספינה כמו לפגסוס ונראה מלא ראפוטרים בורחים ואדאמה ישאר בחדר הפיקוד לבד,או שאולי עם טי אחרי שיגלה שזה סיילון ונראה ניגוח עצבני של גלטיקה בספינות האויב. ואז לי באמת ישאר לבד על גבי הקולניול1 ואם זה מה שיקרה אני די בטוח שזה יהיה משהו בסגנון של סיום עונה 2 עם גאיוס ליד השולחן של רוזלין... ובואו נקווה שלי יקרא למילואים בקרוב בטייסת

Ambious

New member
מה שאתה אומר מאד מאד הגיוני

אם נשווה רגע את רוזלין למשה רבנו (הרי כל הסדרה היא הקבלה ליציאת מצריים), היא אמורה למות מיד עם ההגעה לכדוה"א - היא זאת שהובילה אותם לכדוה"א אבל לא תזכה להכנס אליו. לגבי ההשערה שאדאמה הבן הולך להחליף אותה ולהיות נשיא בעצמו - גם זה נראה לי מאד מאד סביר. אני אישית חושב שכל הדיבורים על כך שאולי הוא סיילון הם סתם באוויר, ואני לא באמת מאמין שיש משהו מאחוריהם. אני חושב שהזהות של הסיילון האחרון - בעוד שזאת השאלה הכי מסקרנת בסדרה כרגע - היא הדבר הכי פחות קריטי בעונה הזאת. מה שיעשה את העונה הזאת למרתקת ביותר הולך להיות המסע וההתפתחות של הדמויות וההפיכה שלהם למה שהיוצרים תכננו להם מראש. לי - לדעתי - הוא אחת הדמויות היותר מסקרנות בסדרה, למרות ה- 'פשטות' החיצונית שלו. ולכל מי שטוען שג'יימי באמבר הוא שחקן 'בינוני' יחסית לשחקנים אחרים בסדרה, אולי אתם צודקים - אבל שמעתם אותו מדבר במציאות? הוא אוסטרלי עם מבטא מאד מאד כבד, איך הוא מצליח לעשות מבטא אמריקקי רגיל בסדרה אני לא יודע - אבל רק זה לבד ראוי להערכה.

SiC

New member
שחקן בינוני??? ממש לא

הוא שחקן מעולה. מה שאמרת על המבטא שלו בהחלט ממחיש ומאשר את זה. הוא לא ברמה של קאתי סאקהוף או של מקדונל ואולמוס אבל הוא בהחלט אחד היותר אמינים בסדרה. המשחק שלו כשהוא ישב עם ביל בחדר תדריכים היה מאוד אמין.

Ambious

New member
יש לו את הרגעים שלו, אל תביני אותי לא נכון

פשוט רוב הזמן הוא לא מתבלט. זה לא אומר שהוא לא טוב, פשוט שאין לו משהו מיוחד, לא כמו מרי מקדונל וג'יימס אדוארד אולמוס, למשל, שכל שניה שלהם על המסך היא יוצאת דופן בפני עצמה.

למעלה