4 שנתי מה הקאטץ'?

yaeli130

New member
4 שנתי מה הקאטץ'?

שלום,
אני מתעניינת בלימודי רפואה כבר שנתיים, עשיתי את מועד מרץ ואני מחכה לציון. ממוצע בגרויות 107 לפי העברית ו105 לפי תא ובש.
ברור לכולם שעמ להתקבל ל6 שנתי אני צריכה לשפר בגרויות וסביר להניח גם פסיכומטרי, לוותר על שנת לימודים 2013 ולבלות אותה בבגרויות ופסיכומטריים מגעילים והשאלה שלי- למה לא 4 שנתי?
1. אתה נכנס למערכת האקדמאית ולומד איך להיות סטודנט (לא בזבוז זמן).
2. ההבדל הוא שנת לימוד אחת (סהכ 10,800 ש"ח?) סכום זעום לעומת הקורסי בגרויות והפסיכומטרי
3. לימודים הרבה יותר מעניינים (תואר ראשון בביוליגיה נניח) ביחד לבגרויות מגעילות בתנך, ספרות וגיאוגרפיה.
4. מבחן הרבה יותר ידידותי מהפסיכומרטי (תקנו אותי אם אני טועה, ה-GRE בוחן ידע במדעים שלמדת במהלך הקורסי ליבה הנדרשים לרפואה, ידע מדעי ומעניין ביחד לפסיכומטרי המייגע).
5. חיי הווי סטודנטיאלים, בעיני מצטיירים הרבה יותר נחמדים מחיי לימודים בבית...
6. עכשיו יש יותר מקומות בתכנית (גם בצפת וגם בתא)...
ואני שואלת - איפה הקאטץ'? למה כולם בכל זאת רוצים את המסלול ה-6 שנתי?
תודה לעונים!

הקאצ'

הוא בזה שאנשים מפחדים להתחיל בפרויקט (תואר) שלוקח 3 שנים כדי להגיע משם לרפואה. קשה לראות את האופק בבהירות בנקודת זמן רחוקה יחסית בעתיד.
אז כביכול עדיף לעשות מה שצריך כדי להתקבל עכשיו, למרות שבפועל זה גם יכול לקחת שנה, שנתיים....
מעבר לכך, מפחדים שהתנאים ילכו ויהיו קשים יותר להתקבל לתכנית ה4 שנתית, כי יותר ויותר אנשים נרשמים לתואר הראשון מלכתחילה בשביל המטרה הזו, התכנית צוברת היכרות ומעמד = יותר מועמדים = תנאי דרישה עולים. בפועל כיום, הביקוש הוא עדיין לא גבוה במיוחד ומועמדים עקשנים מתקבלים אחרי שנה או שנתיים(?).

בקשר לכל שאר הדברים - את צודקת לחלוטין, בהנחה ואת עושה תואר ראשון בתחום שמעניין אותך והוא קשור לרפואה, יש בזה גם ניצול של הזמן, גם ידע רלוונטי וגם פוטר אותך מהחרא של הפסיכומטרי ובגרויות מפגרות שאין לי דבר טוב אחד לומר על המבחנים האלה כפרמטר שבוחן משהו.

PantherettePitz

New member
זה לא בדיוק קאצ׳

זה רק יותר מורכב מהאופן שבו את מסתכלת על זה. זה מכלול שלם, אז אני רק אענה על הנקודות שאת העלית:

1. לא בהכרח נכון. כלומר, נכון שזה יכול לעזור, אבל קודם כל, בין הפקולטות השונות יש הבדלים לא רק בתחום הנלמד, ושנית, מאחר ש׳להיות סטודנט׳ זה לא קל, יש יתרונות גם לצד השני. מעבר לזה, כדאי לזכור ששיפור בגרויות ופסיכו׳, ברוב המקרים, גם כשהוא לוקח זמן לא דורש התמסרות טוטאלית ללימודים ויש תקופות ארוכות שבהן אפשר לעשות דברים אחרים. לא כך תואר. לדעתי לפחות, תחושת ׳בזבזתי את זמני׳ תהיה יותר עוצמתית אצל מי שעשה תואר שלם ומתקשה להתקבל מאשר מי ששיפר בגרויות ופסיכו׳.

2. ההבדל הוא שנת לימוד אחת, אבל אם את רוצה לדבר על כסף - זה לא מדויק. קודם כל, הארבע שנתית היא תוכנית עמוסה מאוד-מאוד, ואין לי מושג מה שכר הלימוד בה אבל שכ״ל משולם לפי כמות נקודות הזכות ואם אני בשנה א׳ של השש שנתית משלמת שכ״ל יותר גבוה כי היקף נקודות הזכות גדול יותר משל שנה ״רגילה״ אני מאמינה שהארבע שנתית שלומדים יותר ממנו משלמים יותר (ואני גם בכלל לא בטוחה שהתשלום הוא כמו של תואר ראשון). שנית, חשוב יותר - בגלל שהתוכנית כל-כך עמוסה יש הבדל ביכולת לעבוד תוך כדי הלימודים, מה שמאוד משפיע על השיקול הכלכלי.

3. לא כל האנשים שרוצים ללמוד רפואה בהכרח רוצים לעשות תואר בביולוגיה, ואפשר אפילו לומר שכל מי שהולך לביולוגיה כדי להמשיך ל-4 שנתית לא רוצה (לפחות בהתחלה, תוכניות משתנות) לעסוק בתחום הזה. לא יודעת מה איתך, לדעתי ללמוד שבועיים ואפילו חודש ל-4-5 בגרויות זה יותר קל מתואר שלם בתחום שאת לא רוצה לעסוק בו (גם אם בהחלט יש השקה לרפואה).

4. ממה שאני רואה פה אצל אנשים שלומדים ל-GRE, קשה לי לקרוא לו מבחן ידידותי. זה אמנם מבחן על חומר שלומדים אותו במסגרת התואר, אבל הוא מבחן קשה שכולל הרבה שאלות בלחץ של זמן. מעבר לכך, מגלים באוניברסיטה מהר מאוד שזה שלמדת מקצוע בתואר (בטח לאורך ארבע שנים, לא כל החומר נשאר טרי) ממש לא אומר שאת רוצה להיבחן עליו.

5. חיי הווי סטודנטיאלים יכולים להיות נחמדים ויכולים להיות סיוט (למשל בפקולטה תחרותית, וכנראה שככל שיותר אנשים ילכו לביולוגיה כדי ללמוד רפואה ולא יהיה ברור מה יהיו הסטנדרטים בעתיד זה יהפוך ליותר ויותר תחרותי), בדיוק כמו שאפשר להתייחס לשנת שיפור בגרויות כשנה שאת יושבת בבית ואפשר להסתכל על הדברים אחרת, להבין שבגרויות זה קל יחסית ולנצל את הזמן לקשרים עם חברים שאולי תוך כדי הלימודים יהיה לך יותר קשה לראות.

6. אין מספיק מקומות ללמוד רפואה בארץ. התוספת של צפת היא מבורכת, אבל זה לא משנה את האמירה הבסיסית הזאת. בתוכנית הארבע שנתית עדיין יש פחות מקומות מאשר בשש שנתית, ובכל התוכניות יחד יש מעט מדי מקומות. אפשר לנסות לעקוף את זה, לשפר ציונים, וכל אחד כמובן הולך במסלול שבו הוא חושב שיהיה לו קל יותר, אבל עדיין יש מעט מדי מקומות וגם ב-4 שנתית אין קסמים: ככל שיותר אנשים פונים לשם הדרישות עולות (כבר השנה הן קפצו), ואם הרבה אנשים הולכים ללמוד תואר כדי להגיע אליה אז כשהם יהיו מועמדים הן עשויות להיראות שוב לא הגיוניות.

אני לא אומרת שאין מקום לתוכנית, אני חושבת שטוב שהיא קיימת, אבל מאחר שהצגת את הדברים כמאוד חיוביים רציתי לשקף את הצד השני. כמובן שעל הכל אפשר להתווכח.

yaeli130

New member
התייחסות

איך בדיוק אפשר ללמוד שבועיים ל-4-5 בגרויות 5 יחידות? עם כל הכבוד, המקצועות שלרוב משפרים הם הומניים, נדרש הרבה יותר משובעיים ע"מ להוציא ציון הוגן ב-5 בגרויות, 5 יחידות.

עוד משהו שלא התייחסתי אליו הוא המבחן מור שגם אותו סיכוי מאוד נמוך לעבור בפעם הראשונה. אז לאחר המאמצים המרובים כדי להגיע לסכם הנדרש, אף אחד לא מבטיח לך שתעבור מור ותצטרך לחכות שנה נוספת של "כלום" או לעשות עוד פסיכומטרי כדי לשפר את הסיכויים שלך בכל הפקולטות חוץ מהכטניון. שוב, דרך מייגעת, מייאשת ולא ידידותית. ממה שאני מכירה הציונים שלך בתואר ראשון בביולוגיה תופסים משקל נכבד בקבלה ל-6 שנתי ול-4 שנתי גם במחיר של מור לא גבוה יחסית...הGRE הוא בחן שאפשר להיבחן בו כמה פעמים בשנה (תקני אותי עם אני טועה) ותמיד נלקח הציון הגבוה.

ובכל השאר את צודקת- עניין של סדר עדיפויות ומזל. אני באופן אישי, מעדיפה שלא לעשות עוד שנה בבית (עם אופציה לשנתיים בגלל המור), וכן מעדיפה להתחיל ללמוד. אין לי ספק שאגיע לרפואה. אני פשוט מעדיפה לעשות את זה בדרך אחרת...

PantherettePitz

New member
קודם כל,

המו״ר קיים הרי גם ב-4 שנתית. בתל-אביב ממה שאני יודעת זה אחד המרכיבים העיקריים שמשפיעים על הקבלה, והשנה נדחו אנשים עם GRE גבוה ומו״ר נמוך. בצפת מסתכלים קודם על ה-GRE. ה-GRE הוא אכן מבחן שאפשר לגשת אליו כמה פעמים בשנה, אבל כך גם הפסיכומטרי ואני אחזור ואגיד: ה-GRE מבחן בהחלט קשה ולדעתי כדי לקבל בו ציון גבוה צריך להשקיע הרבה יותר בפסיכו׳.

לגבי ציוני התואר: ב-4 שנתי במתכונת הנוכחית, ככל שאני יודעת הציונים בתואר הראשון רק מהווים סף להגשת מועמדות ולא מעבר (יש משמעות להישגים אקדמיים אחרים). ב-6 שנתי יש הכרה בציוני תואר אבל למו״ר עדיין יש משקל מכריע (בת״א ההבדל הוא רק בחישוב הסכם הראשוני ואחר כך הוא משתקלל עם המו״ר בדיוק באותה צורה, בטכניון אני חושבת שיש הקצאת מקומות נפרדת לבעלי תואר אבל לא בטוחה אם רק בסכם הראשוני או גם במו״ר, בעברית אני חושבת שהמצב דומה לתל אביב).

ולגבי הבגרויות: את מסבירה לי כאילו לא הייתי שם ולא עשיתי את זה. תסתכלי פה בפורום על ההערכות של אנשים כמה זמן צריך ללמוד לתנ״ך, להיסטוריה (5 יחידות כמובן)... חודש של למידה אינטנסיבית בהחלט מספיק להרבה אנשים כדי לגשת להיסטוריה-ספרות-תנ״ך בהנחה שהם לא משפרים את שתי היחידות הקיימות.

בסופו של דבר את תבחרי במסלול שמתאים לך, כמובן. אני חושבת שאת מייפה את המציאות ביחס ל-4 שנתי, וזה בלי להזכיר שכבר עכשיו יש מועמדים שנדחו בשנה האחרונה ומשפרים נתונים כדי לנסות את מזלם שוב, וכמו ב-6 שנתית אלה אנשים שניגשו למו״ר ויגשו שוב כדי אולי לגרד עוד 2 נקודות גם אם יש להם ציון טוב, או שיפרו GRE כדי שיהיה מעל ה-600, וזו רק ההתחלה: יש כבר קבוצה בגודל לא ידוע של אנשים בפקולטות השונות לביולוגיה שכבר הלכו אליהן במטרה להתקבל ל-4 שנתית, וגם הם עובדים קשה כדי לצבור הישגים אקדמיים, ישפרו מו״ר אם לא יתקבלו, ישפרו GRE... אם נראה לך שלא תהיה להם השפעה על הדרישות כמו שקורה ב-6 שנתית, לדעתי את טועה.
אז שוב, זה לא אומר שאין את מי שמעדיפים שלפחות יהיה להם מקצוע ביד (בדרך כלל הם הולכים ללמוד מקצועות שונים מביולוגיה, נראה לי) או שיש להם סיכוי גדול יותר לקבל ציון טוב ב-GRE מאשר לעבור את ה-740 בפסיכומטרי, וזה כמובן טוב שיש עוד דרך להיכנס ללימודי רפואה, ולחסוך שנתיים למי שכבר יש לו תואר. אני רק חושבת שציירת לעצמך תמונה שזו דרך קלה יותר מה-6 שנתית, ומנסה לומר שכמו שזה נראה היום, זה לא המצב. זה מסלול לא פחות קשה אם לא יותר (הלימודים עצמם בוודאי קשים יותר), פשוט שונה.

RBD1

New member
מעתיקנית

אני רק אוסיף למה שציינת ,שבנוסף לזה שבשנה שנתיים האחרונות חלה עלייה רבה בכמות האנשים שהולכים לתארים כמו מעבדה רפואית,ביולוגיה,מדעי הרפואה על מנת לנסות להתקבל ל4 שנתי,גם נפתחה תוכנית הPRE MED בב"ג שמתוך בערך 40 איש(הערכה,לא מספר מדויק) בתוכנית רק כ3 תקבלו,כל השאר ילכו לנסות את מזלם בארבע שנתי.

הערכה היא שהציונים של המירב והGRE,יעלו בלי ספק מהציונים שקיימיםהשנה.

RBD1

New member
הדברים שרשמת אינם מדוייקים.

אני אתייחס לכמה נקודות:

1.בגרויות-כן אפשר לעשות בגרויות הומניות בזמן קצר מאוד יחסית של למידה,מקצועות כמו ג"ג ,תנ"ך וספרות לרוב נלמדים בפרק של בין שבועיים לחודש וחצי -חודשיים . תלוי במקצוע עצמו. זה בעיקר תלוי בהיקף החומר בכל קורס(לדוגמא בג"ג 5 יחידות לא לוקח יותר משבועיים) ובכמה המועמד פינה זמן ללימודים (האם הוא עובד תוך כדי?האם הוא משקיע את כל כולו בלמידה וכו')

2.ציוני התואר אינם משפיעים על השיקלול הסופי בקבלה בתוכנית הארבע שנתית,הם כן מהווים תנאי הכרחי על מנת שיהיה בכלל אפשרי להגיש מועמדות. תנאים למשל כמו ממוצע לפחות של80 בכלל התואר. שאר הציונים הנדרשים ומקצועות הליבה הנדרשים ניתן למצוא כאן:http://medicine.biu.ac.il/node/583 . שלא לדבר על בעיות אחרות שצפות כמו קורסים שחשבת שהם מתאימים אך לא זהים לחלוטין בסילבוס הנדרש וכו'. ואז צריך להשקיע עוד שנה שנתיים בלעשות את הקורסים הללו. לכן אין קשר בין ציוני התואר למבחן המירב

3.מבחן הGRE- קודם כל אני רוצה להגיד שלא נבחנתי במבחן הזה,אך מהניסיון שלי בפורום פה ומהצצה על הסילבוס למבחן ורמת השאלות.בלי שום ספק אין מדובר במבחן קל.הוא אומנם מדעי יותר מהפסיכומטרי ,אך הוא כולל גם ירידה לדקויות של דברים שנרשמו באיזה פיפס קטן בספר. שלא לדבר על זה ש"מחלת הסטודנט" לשכוח יומיים אחרי הבחינה את רוב החומר אז שלא לדבר על קורסים שנלמדו לפני שנתיים שלוש.את תראי על מה אני מדבר אחרי תקופת בחינות אחת ,כשהתקופה השנייה מגיעה את כבר לא זוכרת כלום מסמסטר א'.

4.מבחן המירב-כולל בתוכו כמעט את אותו הדבר כמו המו"ר ויש לו חלק ניכר בקבלה ללימודים. אז קחי בחשבון שכמו שאמרת שאפשר לעמוד בתנאים ל6 שנתי אחרי שנים של שיפור ולא להצליח במור ואז לחכות עוד שנה,זוהי אפשרות שקיימת גם ב4 שנתי

5.עלויות מסביב-את דיברת אך ורק על שכר הלימוד,שכמו שנאמר לך אני לא בטוח שלא משלמים על זה כמו תואר שני. אבל בלי קשר מה עם השכרת דירה-את לא רוצה לבזבז זמן ביום על נסיעות כאשר אפשר ללמוד או לבלות מחיים סטודנטיאלים. מה עם מחייה? מדובר על סכומי כסף שכנראה שאת לא מבינה. ואלו סכומים שאפשר להמנע מהם בשנים של שיפור בגרויות אם נשארים בבית ההורים כמו שהרוב עושים. רק שתביני אני משכיר בב"ש במחיר נמוך יחסית של 860 לחודש לא כולל חשמל ,מים וכו' ובחישוב פשוט בלי להחשיב גם מחייה וחשבונות ונסיעות יוצא בערך סכום של כ30 אלף שקל בשנה כולל שכר לימוד.

שאר הדברים נאמרו לך כבר ואין טעם לפי דעתי לחזור עליהם.
רק שתדעי שהממוצע בגרויות שלך לא כזה רע.את פשוט צריכה פסיכו טוב.

יום טוב

רק הערה-אצלנו בצפת הלימודים חינם

לגמרי. כעקרון השכר לימוד המלא זה 14,000 בשנה, אבל כמו שאמרתי אנחנו לא משלמים כלום

RedNose

New member
אם אתה יכול להרחיב בנושא.

לא קראתי את כל השרשור וסביר להניח שפיספסתי משהו.
אבל מה זאת אומרת הלימוד הם חינם? כלומר כולם קיבלו מלגות מלאות? וזה חל על כולם בלא יוצא מן הכלל?

toxic babe

New member
אני חושבת

שזאת תוכנית לגמרי חדשה ומנסים להביא לשם אנשים איכותיים שגם ילמדו וגם יישארו בהמשך בפריפריה.
גם משלמים 700 לשכר דירה וזה ריאלי להשכיר במחיר הזה עם שותף או שניים בצפת והסביבה.
האם זה יימשך עוד הרבה זמן? לדעתי עד שהמחזור הראשון יסיים את לימודיו.

RedNose

New member
וואו.

מדובר רק ב-4 שנתי? ורק בצפת? אשמח לקרוא מידע רשמי על זה. (אם יש לך מקור להביא לי זה יהיה מצויין).
את חותם בתחילת הלימודים על מסמך שמחייב אותך לעבוד בפריפריה בסיום לימודיך או משהו בסגנון?

רק ב-4 שנתית, ורק בצפת, ואנחנו לא חותמים על

שום דבר
(ואני לא מספיק אמינה בעיניך?
אין לי להראות לך מסמך כתוב, אבל זאת האמת. אולי באתר של בר אילן כתוב על זה משהו, לא יודעת ).

morandez1

New member
אכן זו האמת.

אני לומדת כרגע בארבע שנתי בצפת, בשנה א'.
למעט מקדמה של 3000 שקל ששילמנו והוחזרה לנו בהמשך (פחות כמה מאות שקלים שהם דמי אבטחה) לא שילמנו כלום.
מעבר לזה- ישנה השתתפות בשכ"ד על סך 700 שקלים בחודש. כנגד הצגת חוזה. שימו לב ששכ"ד בצפת ממש עלה כי ההיצע יחסית קטן ועם הזמן רק מתווספים סטודנטים לעיר (כרגע אנחנו משהו כמו 300 איש, ארבע שנתי שנה א' ו-ב' ושלוש שנתי שנה א' ו-ב') אז 700 לשותף כבר לא מספיק אבל עדיין עזרה מבורכת :)
אין התחייבות להשאר בצפון בהמשך. מה שכן הם אמרו לנו בתחילת השנה הוא שהם מנסים לבדוק אופציה לכך שמי שיסיים את הלימודים וכן ירצה להשאר שם בסופם - יוכל לקנות שטח ממש בזול שבו אפשר לבנות בית/קליניקה. או בתנאים ממש נוחים ולהחזיר בשלב מאוחר יותר. עדיין לא לגמרי ברור.
כרגע מסתמן שהמחזור הבא יקבל אייפדים. אז זה בכלל שווה :)
לגבי מקור מוסמך- אני חושבת שזה היה כתוב באתר שלהם בזמנו במידע למועמדים. צריך לבדוק שם.
הקאצ' בתוכנית למי ששאלה- בכלל לגבי הארבע שנתי ולא רק בצפת- הלימודים מאוווווווווווווד עמוסים. מדובר בתכנית מקוצרת של 4 שנים במקום 6 ויש לזה השלכות. הכל עמוס וצפוף, אמנם בצפת לא לומדים המון שעות אבל לומדים את הקורסים כבלוקים- כלומר 7 שבועות רק של אנטומיה, מסיימים וממשיכים לקורס הבא. יש בוחן כמעט כל שבוע (מחליף תקופת בחינות...). ובתל אביב, החברים שלי שלומדים בתוכנית קורסים תחת עומס הבחינות והשעות בכיתה (שלפי דבריהם יכולות להיות 8-10 שעות ביום) אבל אני לא רוצה לדבר בשמם.
סך הכל בשתי התוכניות מאוד עמוס. זה בעיני הקאצ' הכי גדול.
בהצלחה לכולם! מקווה שעזרתי :)

RBD1

New member
זה נשמע כמו התוכנית של סילבן שלום

שהוא הציע,לסטודנטים לרפואה בנגב ובצפת. לא ידעתי שזה יצא לפועל

JaneLame

New member
הקאצ' הוא שיש מעט מאוד מקומות בזה

ולכן קשה טילים להתקבל. באת"א נכנסים רק 60 איש בשנה ויש המוןןןןןן מועמדים. חלק משמעותי מהמועמדים האלה עושים תואר ראשון לא קשור, נגיד במדעי הרוח, ואז צריכים להוציא הרבה כסף כדי לעשות את שבעת הקורסים בביולוגיה וכדי להתכונן למבחן GRE.

הרבה אנשים שלא קיבלו ציון מספיק טוב בפסיכומטרי חושבים שהמסלול הארבע-שנתי יכניס אותם בדלת האחורית. האמת היא כדלקמן: לעשות פסיכומטרי פעם שנייה ושלישית ורביעית כדי לשפר ציון זה פי מאה יותר קל וזול מלעשות תואר ראשון קומפלט בהצטיינות יתרה, ועדיף שזה יהיה בביולוגיה (מאוניברסיטה, כן? שתבינו, עד היום ניתן לספור את בוגרי המכללות שהתקבלו לזה על יד אחת. של גידם), פלוס מבחן GRE, בחלק מהמקרים צריך גם שבעה קורסים בביולוגיה וביוכימיה, ואז להתפלל שתהיה בין ה-60 הטובים ביותר מבין המאות או אלפים האחרים שמתמודדים. אם לא מתקבלים, נשארים עם תואר ראשון בביולוגיה, שהוא לא מאוד שמיש. אפשר להיות עם זה לבורנט או לעשות תעודת הוראה אולי, אנא ערף.

לכו תשפרו פסיכומטרי. ברציני. אני אישית שיפרתי ב-109 נקודות מהנסיון הראשון לשני.

לא מבין מאיפה אתם מביאים את הנתונים האלה

אבל אין לזה הרבה אחיזה במציאות.
קצת עובדות - בשנה שנתיים הראשונות של התכנית ה4 שנתית היה ביקוש נמוך מהמצופה, עד כדי כך שהורידו את תנאי הסף, מ-80 במספר קורסי ליבה, ל-75 מינימום או משהו בסגנון. כנ"ל לגבי פתיחת התכנית לבעלי תואר ראשון כלשהו, בניגוד למצב ההתחלתי שבו היה פתוח רק לבוגרי תואר ראשון בביולוגיה. אומנם עדיין יש יחסית מעט שהתקבלו עם רקע לא ביולוגי (מהנדסים, מדעי מחשב וכו), עדיין זה מהלך שנעשה כדי להעלות את כמות המועמדים.

'לעשות תואר בהצטיינות יתרה' - אין קשר למציאות, מרגע שעומדים בתנאי הסף זה לא משנה אם יש לך ממוצע תואר 80 או 98.
לשפר בגרויות כנראה יותר קל מלעשות תואר ראשון ו-GRE ושאר מבחני הקבלה, מן הסתם.
אם יש מישהו שמכשול הפסיכומטרי עבורו הוא בר השגה, כנראה שעדיף ללכת על המסלול הקלאסי. במידה ולא, או שזה דורש חמש, שש, עשר מועדי פסיכומטרי - כנראה שהמסלול האלטרנטיבי בא לטובתם. אני לא מדבר על השיקול הכספי, יותר על הזמן שמתבזבז, והעיסוק הסיזיפי הזה.

toxic babe

New member
כמה דברים

גם אם משיגים את הפסיכומטרי המיוחל ואת ממוצע הבגרות הגבוה זה עדיין לא מעיד על קבלה- כמובן שככל שהציונים יותר גבוהים הסיכוי יותר טוב, אבל יש פרמטר שהוא 70% או 100% במקומות מסויימים שזה המור או המרקם או הראיונות בבאר שבע. גם לתוכנית ה-6 שנתית יש המון מועמדים שמנסים להתקבל ויש יחסית מעט מדי מקומות. נכון יש יותר מקומות מה-4 שנתית אבל זה שונה.
אני מרגישה זלזול בכמה דברים שאתה אומר לגבי תארים של מדעי הרוח וביולוגיה. יש אנשים שבחרו במקצועות האלו מתוך עניין ורצון אמיתי. לא הכל מסתכם בכסף בחיים ולא כולם חלמו מגיל 0 להיות רופאים. אנשים מתבגרים ומקבלים החלטות. לפי דעתי רוב מי שלומד בתוכניות ה-4 שנתיות הם כבר אנשים עם משפחה וילדים ולכן גם הגיעו להחלטה הזאת בכובד ראש יחסית למישהו בן 18 שאין לו את הדאגות האלו. אי אפשר להגיד מה יותר קשה או מה יותר קל. זה שאתה שיפרת את הפסיכומטרי זה לא מעיד על הכלל. אני למשל קיבלתי בפסיכומטרי השני פחות מהראשון וזה נוגד את הסטטיסטיקה. הפסיכומטרי לא מתאים לכל אחד וזה מעולה שיש דרך לעקוף את זה בארץ. נכון שזה כרוך בהשקעה ומי שצריך להשלים קורסים זה זמן וכסף ואנרגיות אבל מי שבאמת רוצה את זה משיג את זה כך או אחרת.
דרך אגב שאלתי את בר אילן והם אמרו שהם לא עושים הבדלים בין בוגרי מכללות לבין בוגרי אוניברסיטאות. דבר אחר זה אם יש ביקוש נמוך ללימודי רפואה ב-4 שנתית בקרב בוגרי מכללות ואז ברור שמספר המתקבלים יהיה נמוך יחסית לבוגרי האוניברסיטאות. אפשר לעשות על זה מחקר או יותר פשוט לשאול את האוניברסיטאות אם הטענה הזאת באמת נכונה.

למעלה