צליליתה1
Well-known member
תמיד מעניין באתר של הספריה הלאומית
הוסיפי לו את האתר של ספרית בית אריאלה ותקבלי את כל הסיפור על ה 35 במאי.תמיד מעניין באתר של הספריה הלאומית
אני חושדת שהם סובלים ממחסור בכוח אדם ו/או מוטיבציה לעבוד.אם כי כבר חצי שנה ספר שפרסמתי לא עולה לרשימת הספרים שלי. בשיחה האחרונה הסביר לי נציג - ההוצאה שולחת באופן קבוע ספרים, עפ"י החוק.
אמ-מה, לפני שלוש וארבע שנים לקח לספר לעלות לרשימת היצירות משהו כמו חודש-חודשיים, ואסופה שנשלחה ע"י אדם פרטי עלתה בתוך חודש.
אני ניסיתי להיפטר בזמנו מאיזה 300 ספרים שהצטברו לי בתוך ארגזים, וכשהחלטתי לעבור דירה לצפון אמרתי שאני לא סוחב אותם איתי יותר.אני חושדת שהם סובלים ממחסור בכוח אדם ו/או מוטיבציה לעבוד.
לפני כשנתיים שלחתי אליהם רשימת ספרים (חלקם מלפני קום המדינה) למסירה.
לפחות שניים לא ברשימות שלהם. משמע, הספרים אינם במאגר.
אחרי כמה מיילים לתזכורת, ענו, לא ציטוט: מרפרוף על רשימת השמות, אין להם צורך בספרים.
לא רוצים, לא צריך.
יש לי חבר שהיה, אולי עדיין, מתמחה ברכישת ספריות של חטיארים לפני מותם ומכירתם עם שולי רווח גבוהים במיוחד.אני ניסיתי להיפטר בזמנו מאיזה 300 ספרים שהצטברו לי בתוך ארגזים, וכשהחלטתי לעבור דירה לצפון אמרתי שאני לא סוחב אותם איתי יותר.
גרתי ברעננה, התקשרתי לספריה העירונית שם, שאלתי אם רוצים ספרים.
אומרת לי לא אנציקלופדיות. אמרתי זה לא, זה ספרי קריאה ועיון ופילוסופיה ושירה.
אומרת טוב אבל תבוא ביום חמישי בין 10 ל-10:30 תביא עד 3 ספרים ונראה.
מותק זה 300 ספרים, כמה זמן ייקח בצורה הזו להביא לכם את הספרים.
פרסמתי מודעה עם רשימת הספרים, מתקשר מישהו מירושלים שיש לו חנות ספרים. בא לרעננה, עלה אלי לדירה, עבר על הספרים, אישר את כולם.
אמר לי כמה אתה רוצה.
אני לא רציתי כלום אבל אמרתי לו נגיד 3 שח לספר, 1000 שח.
אמר לי אני נותן לך 300.
זה היה 300 יותר ממה שציפיתי לקבל.
גם עזרתי לו להוריד את הארגזים לרכב כי לא היה שם מעלית.
אחרי כמה נסיונות למסור/למכור, הונחו כ-100 ספרים או יותר (לא ההם מהנסיון הכושל) מהסדרות של "כל כתבי" י.ל.ג, א.ד.ג, תנ"ך עם פרשנות של ש.ל. ג, א.צ.ג, ח.נ.ביאליק, אחד העם, שניים העם וכד, לאורך כמה מטרים על שפת המדרכה.אני ניסיתי להיפטר בזמנו מאיזה 300 ספרים שהצטברו לי בתוך ארגזים, וכשהחלטתי לעבור דירה לצפון אמרתי שאני לא סוחב אותם איתי יותר.
גרתי ברעננה, התקשרתי לספריה העירונית שם, שאלתי אם רוצים ספרים.
אומרת לי לא אנציקלופדיות. אמרתי זה לא, זה ספרי קריאה ועיון ופילוסופיה ושירה.
אומרת טוב אבל תבוא ביום חמישי בין 10 ל-10:30 תביא עד 3 ספרים ונראה.
מותק זה 300 ספרים, כמה זמן ייקח בצורה הזו להביא לכם את הספרים.
פרסמתי מודעה עם רשימת הספרים, מתקשר מישהו מירושלים שיש לו חנות ספרים. בא לרעננה, עלה אלי לדירה, עבר על הספרים, אישר את כולם.
אמר לי כמה אתה רוצה.
אני לא רציתי כלום אבל אמרתי לו נגיד 3 שח לספר, 1000 שח.
אמר לי אני נותן לך 300.
זה היה 300 יותר ממה שציפיתי לקבל.
גם עזרתי לו להוריד את הארגזים לרכב כי לא היה שם מעלית.
גם לנו לא יהיו יורשים מי יודע מה. ספרי האיכות כידוע לא נקראים, ספרי הזבל טובים למחזור נייר. נראה לי שללא אבחנה כולם יישלחו למחזור.כמחווה ל- *döstädning
חשבתי הרבה על מה יהיה עם. הספרים אחרי לכתי, יש לי לא מעט, למרות שכבר שנים אני לא קונה ספרי נייר, אם רוצה משהו חדש זה יהיה דיגיטלי. יש במשפחה שאני בונה עליו,נראה לי שירצה לקחת כמה, אבל גם זה לא בטוח. בגדול, לא נראה לי שליורשים יהיה עניין.
* swedish death cleaning
כלומר, להפטר מכל הstuff שיש בבית, כדי שמי שנשאר אחרי לא יאלץ להתעסק עם זה
הבנתי שהספריות העירוניות היום רוצות רק ספרים מהשנים האחרונות.כשעברתי דירה הבאתי מאות ספרים לספריה, הם שמחו וחילקו לעוד ספריות.
אני חולה, מודה, מחלה של קניית ספרים, אז אלה שאני נותן ממ שחדשים, חלק הולך לילדים שגם קוראים.
מביא להם וקונה מהם, לדעתי חשוב ביותרהבנתי שהספריות העירוניות היום רוצות רק ספרים מהשנים האחרונות.
גאה בעצמי שהצלחתי למסור עשרות ספרי ילדים לפונים, בלי לזרוק לפח ובלי להניח בספריית רחוב.
באמצעות קבוצת הווטסאפ השכונתית.
אגב, למי שיש יותר מ-200 ספרים לתרום, מיזם "סיפור חוזר" יגיעו אליכם הביתה לאסוף.
מפעל מקסים, מכל בחינהמביא להם וקומה מהם, לדעתי חשוב ביותר
שאלה מחוסר ידיעה, הם לא מקבלים שכר הוגן?מפעל מקסים, מכל בחינה
למעט
וזה כנראה לא קשור לסיפור חוזר, אלא לכל מיני שמעסיקים עובדים בתעסוקה מוגנת. בזמנו התנדבתי במועדון לפגועי נפש, כמה מהם עבדו בסיפור חוזר, והסיפורים שלהם לא היו מאד טובים, גם אם לוקחים בחשבון שאלה אנשים רגישים במיוחד ועם קשיים רבים ומגוונים.
השאלה מהו שכר הוגן. הטענה היא שזו לא עבודה רגילה, אלא עבודה עם הרבה ליווי סביב. אם אני לא טועה קיבלו משהו כמו 5 שח לשעה , או אולי ליום. (זה היה לפני יותר מ 5 שנים) מה שאני זוכרת שזה לא היה מספיק לפלאפל ושתיה בסוף היוםשאלה מחוסר ידיעה, הם לא מקבלים שכר הוגן?
כעת אני נזכרת שגם סיפור חוזר זכו לפני כמה שנים בכמה ארגזים.השאלה מהו שכר הוגן. הטענה היא שזו לא עבודה רגילה, אלא עבודה עם הרבה ליווי סביב. אם אני לא טועה קיבלו משהו כמו 5 שח לשעה , או אולי ליום. (זה היה לפני יותר מ 5 שנים) מה שאני זוכרת שזה לא היה מספיק לפלאפל ושתיה בסוף היום

צליליתה, את צופה ב"לא לריב"?ועוד בעיניני ספרים
איך אתם בוחרים את הספרים? אני אוהבת המלצות מחברים, הרבה יותר מביקורות של מבקרים (מקדמי מכירות?) אבל זה קצת מסובך, כי מה קורה כשאני לא אוהבת ספר שחבר המליץ עליו בחום? או שחברה שהמלצתי לה על הספר שהכי ריגש אותי השנה, ואני יודעת שהיא לפחות התחילה לקרוא, בכלל לא מתייחסת.
גם ככה כולם אובר רגישים ,על הקצה, הנה עוד סיבה להעלב.
(אותו הדין לגבי סדרות. איש ממכרי הוא המקור שלי לבחירות נטפליקס, עכשיו המליץ לי על משהו שלא ממש מצליחה להתבר, והוא דורש ממני להתלהב )
ותודה לאנגלמייר, שאפילו הבוקר גורם לי לחייך. או לבכות. לא מדברים כאן פוליטקיה אבל זה כבר לגמרי אותו הדבר
צפה בקובץ המצורף 147410
כןצליליתה, את צופה ב"לא לריב"?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.