35 במאי שמח!

דקל נור*

Well-known member
ועוד בעיניני ספרים

איך אתם בוחרים את הספרים? אני אוהבת המלצות מחברים, הרבה יותר מביקורות של מבקרים (מקדמי מכירות?) אבל זה קצת מסובך, כי מה קורה כשאני לא אוהבת ספר שחבר המליץ עליו בחום? או שחברה שהמלצתי לה על הספר שהכי ריגש אותי השנה, ואני יודעת שהיא לפחות התחילה לקרוא, בכלל לא מתייחסת.

גם ככה כולם אובר רגישים ,על הקצה, הנה עוד סיבה להעלב.

(אותו הדין לגבי סדרות. איש ממכרי הוא המקור שלי לבחירות נטפליקס, עכשיו המליץ לי על משהו שלא ממש מצליחה להתבר, והוא דורש ממני להתלהב )

ותודה לאנגלמייר, שאפילו הבוקר גורם לי לחייך. או לבכות. לא מדברים כאן פוליטקיה אבל זה כבר לגמרי אותו הדבר

צפה בקובץ המצורף 147410

דקל נור*

Well-known member
ועוד בעיניני ספרים

איך אתם בוחרים את הספרים? אני אוהבת המלצות מחברים, הרבה יותר מביקורות של מבקרים (מקדמי מכירות?) אבל זה קצת מסובך, כי מה קורה כשאני לא אוהבת ספר שחבר המליץ עליו בחום? או שחברה שהמלצתי לה על הספר שהכי ריגש אותי השנה, ואני יודעת שהיא לפחות התחילה לקרוא, בכלל לא מתייחסת.

גם ככה כולם אובר רגישים ,על הקצה, הנה עוד סיבה להעלב.

(אותו הדין לגבי סדרות. איש ממכרי הוא המקור שלי לבחירות נטפליקס, עכשיו המליץ לי על משהו שלא ממש מצליחה להתבר, והוא דורש ממני להתלהב )

ותודה לאנגלמייר, שאפילו הבוקר גורם לי לחייך. או לבכות. לא מדברים כאן פוליטקיה אבל זה כבר לגמרי אותו הדבר

צפה בקובץ המצורף 147410

IMG-20260607-WA0010.jpg IMG-20260608-WA0000.jpg

קלייטון.ש

Well-known member
איך אתם בוחרים את הספרים
אני בוחר את הספרים שיש לי בספריה בחדר שלי בבית של אשתי, כמו שאני בוחר מוזיקה.
מה שהיה לי בילדות.
למעשה אני לא כל כך קורא אותם. כי מכיר כבר. זה קישוט. להביא ספרים ולשים אותם בספריה שמכסה שני קירות זה משהו שאני יכול להרשות לעצמי אז עושה.
(ומי שאומר מה עם המינימליזם, טוב שקט כבר).

סופהו 1

Well-known member
מה שהיה לי בילדות.
למעשה אני לא כל כך קורא אותם. כי מכיר כבר. זה קישוט. להביא ספרים ולשים אותם בספריה שמכסה שני קירות זה משהו שאני יכול להרשות לעצמי אז עושה.
(ומי שאומר מה עם המינימליזם, טוב שקט כבר).

מה זה מה שהיה לי בילדות?
איזה ספרים קראת בילדות שהיית בוחר לקרוא כעת, כשאתה לא ילד?
קופיקו? תוכידס? אוצר הפחה התורכי? נוריקו סאן הילדה מיפן? גילגי? (שהיום נקראת ביבי והיא בכלל פיפי במקור), השביעיה הסודית? חסמב"ה?

כוכבית מצויה

Well-known member
מה זה מה שהיה לי בילדות?
קופיקו? תוכידס? אוצר הפחה התורכי? נוריקו סאן הילדה מיפן? גילגי? (שהיום נקראת ביבי והיא בכלל פיפי במקור), השביעיה הסודית? חסמב"ה?
הוא כתב שהוא לא קורא אותם כעת. המדפים שעמוסים בהם עושים לו טוב.

קלייטון.ש

Well-known member
לי היה טרזן, כל הספרים, וגליונות קומיקס. טרזן כידוע נקרא בשם שלי, ג'ון קלייטון. לכן כילד האמנתי שאנחנו קרובי משפחה, ואמא אישרה את זה. גם ידעתי שג'וני וייסמילר הוא טרזן האמיתי. ג'וני התאים בול אבל הפריע לי הוייסמילר, מאיפה זה בא, ואמא הסבירה שזה שם במה.
היה לי אסימוב, כל הספרים, והיו לי שאר סופרי המד"ב הקלאסיים. ארתור סי קלארק, קליפורד סימאק עם ספר המופת "עיר".
אבל מעל זה היו הספרים שאמא וסבתא רצו שאקרא. בגיל 7. המינגווי, האחיות ברונטה, ז'ול ורן.
וסבתא, אוי סבתא. כל כרכי ניטשה, שפינוזה, הקפיטל בשני כרכים. קנט, דקארט, יום והשאר.
מאבא קיבלתי ספרי שירה. בגיל 7-8 שמעתי ברדיו שיר, רובו לא עניין אותי, אבל היו שם שתי שורות "ספרי שירה קטנים על מדפים, שירי רחל וכוכבים בחוץ."
שאלתי את אבא מה זה כי בו נתקלתי ראשון. אילו שאלתי את אמא, היתה אומרת "עזוב, זו התרבות שלהם" (כלומר של היהודים). אילו שאלתי את סבתא היתה אומרת "עזוב, זה בזבוז זמן, תקרא ניטשה". אבל אני שאלתי את אבא. הוא לא אמר מילה, ולמחרת מצאתי את שני הספרים על השולחן בחדר שלי.
כל הספרים האלה ועוד יש לי בספריה.
אבל אני לא יכול לקרוא אותם. החלק הזה של החיים עבר.

סופהו 1

Well-known member
הבנתי שהספריות העירוניות היום רוצות רק ספרים מהשנים האחרונות.
גאה בעצמי שהצלחתי למסור עשרות ספרי ילדים לפונים, בלי לזרוק לפח ובלי להניח בספריית רחוב.
באמצעות קבוצת הווטסאפ השכונתית.

אגב, למי שיש יותר מ-200 ספרים לתרום, מיזם "סיפור חוזר" יגיעו אליכם הביתה לאסוף.
לספרי ילדים הכי קל למצוא פתרון.
בזמנו העברתי חלק שהיו במצב חדש, למחלקה לטיפולי יום שנפתחה בבית חולים לילדים.
חלק הועבר למוסד לילדים ונוער שהוצאו מבתיהם.
חלק הועבר לגן ילדים.

מ'סיפור חוזר' קבלתי ערימה של תלושים לרכישת ספרים ברשת. עמדתי בפיתוי ולא רכשתי.

דקל נור*

Well-known member
לספרי ילדים הכי קל למצוא פתרון.
בזמנו העברתי חלק שהיו במצב חדש, למחלקה לטיפולי יום שנפתחה בבית חולים לילדים.
חלק הועבר למוסד לילדים ונוער שהוצאו מבתיהם.
חלק הועבר לגן ילדים.

מ'סיפור חוזר' קבלתי ערימה של תלושים לרכישת ספרים ברשת. עמדתי בפיתוי ולא רכשתי.
אני גם לא קונה אבל מסיבה שונה. בחדר השינה נערמים לי ספרים והכל מספריות רחוב. יש לי עיניים גדולות. גם אם לא קראתי בהם תקופה, קשה לי להחזיר אותם חזרה לרחוב. רק כשכבר החדר נהיה מחסן.

כוכבית מצויה

Well-known member
אני גם לא קונה אבל מסיבה שונה. בחדר השינה נערמים לי ספרים והכל מספריות רחוב. יש לי עיניים גדולות. גם אם לא קראתי בהם תקופה, קשה לי להחזיר אותם חזרה לרחוב. רק כשכבר החדר נהיה מחסן.
אצלי ספר שנקרא ישר עובר הלאה, יכול להיות לספריית רחוב, יכול להיות למי שאני חושבת שיהנה ממנו.
משתדלת לא להביא ספרים נוספים כשיש ערימה שמחכה לקריאה.

נסיך.333

Well-known member
אני כיום משתדל להעביר לילדי או לחברי.
או שזה סתם נתקע אצלי

נערך לאחרונה ב:
למעלה