30/12/12- פרק משימת הלימון!

30/12/12- פרק משימת הלימון!

שתפו אותנו מה קורה בפרק....

אגב אתמול עבדתי משמרת ערב, ולא ראיתי את הפרק! אז למרות שהוא מחכה לי ביס מקס, שתפו אותי מה קרה שם... אני סקרנית...

והכי הכי חשוב- מי הודח?

בני הודח - ואפילו צחקתי בפרק הזה..

ולמה צחקתי.. כי ראיתי איך תום מכניס לרושפלד לימון שרושפלד "יצא לו הלימון מהאזנים " חחחחח.. רצה לימון קיבל לימון באבו אבוהה..דווקא חלא כל כך הצליח עם המנות אבל היה שם לימון רק לימון וחמוץ חמוץ שגרם לי לצחוק..
בני חבל-"הצליח" לנצח את עצמו.. להכניס שניצל זה לא בדיוק מתאים.ועוד שניצל מר... אם רק היה עושה מזה גלילות חזה עוף ממולאות גרידת לימון או קרם לימון ונענע למשל היה עולה ואפילו עובר את סלמה..
מי שעלתה בגדול זו דליה... מנות חבל"ז..
פאולין איך אומרים - חוסר הבטחון שלה בלט ..עלתה בעור שיניה.. הבצק פריך שלה נדון לכישלון כבר בזמן ההכנה גם היה חם מדי וגם עבה מדי וזה בדיוק מה שבצק פריך אסור לו להיות..וגם חיים כהן וגם רושפלד רמזו לה רמזים עבים והיא בכל זאת התעקשה..אבל היא עלתה ואולי בפרק הבא הבטחון יחזור לה..כדאי מאד.. היא בשלנית בחסד..
ג'קי נעזרה בתום שמאד תמך בה- עשתה מנות מאד יפות ועלתה בזכות..
אתי- עלתה בזכות הסיפור המרגש.. המנה סתם מנה.
סלמה- עכשיו ברור למה החזירו אותה..היא רמה בפני עצמה..כל הכבוד לה לקחה את ההזדמנות בשתי ידיה..
מיה- עשתה מנה נחמדה..אותי זה לא הרשים אבל עלתה וזהו..
בקיצור נשארנו עם גבר אחד שעלה בתום..מול כל הבנות..מה זה אומר? כל הכבוד לתום..(אני גבר לא?)
יהיה שמח בפרקים הבאים..

איזה יופי, תודה על התקציר !

בקיצור- אין חדש תחת השמש... פאולין ממשיכה בירידה, תום ממשיך להבריק, אתי ממשיכה לבשל אוכל סתמי... בכל מקרה אצפה בו היום, בא לי באמת לצחוק קצת!
שמחה מאוד לקרוא שסלמה שיחקה אותה... כל הכבוד!

טוב, היום בערב (במקום לצאת לחגוג... חחח...) אחזור עם תובנות לגבי הפרק

Haad Yao

New member
לגבי אתי

אני אוהבת מאוד את האדם שהיא (לפחות לפי מה שהיא מצטיירת בתוכנית). אבל הבישול שלה הוא כבר לא ברמה של השלב הזה בתוכנית. הוא טוב, בטוחה שהוא טעים, אבל כאן זה נגמר.

נכון,

היא גם לא ממש מחדשת ותמיד מכינה אותה מנה בוריאציה אחרת...
שנית אני חייבת לומר שהיא לא דמות שקל להתחבר אליה... יש משהו מרוחק בה (בניגוד לפאולין, או ג'קי) כמו שי, למשל. מצד שני בהחלט אפשר להבין זאת אחרי כל הדברים שהיא עברה !
בכל אופן הכוונה שלי היא שהיא שג'קי מבשלות באותו רמה של אוכל ביתי, אבל ג'קי אהודה יותר

הל

New member
גם אני אוהבת את תום!

ואני בת

גם חושבת כמוך, וכבר חשבתי שאני היחידה, כי כשאתה מסתכל בתגובות בפייס, כולם שם בעד ג'קי
ואני חושבת שכבר פעמיים ג'קי עלתה בזכות תום,שנתן לה רעיונות.. הוא נדיב מידי.אתי אישה נחמדה אבל לא מבשלת ברמה של דליה ותום אבל בגלל הסיפור הטראגי שלה, מעבירים אותה שלב כל פעם.

זאת בדיוק דעתי

אני מאוד אוהבת את ג'קי וחושבת שהיא מבשלת מצויין
אבל כל פעם השופטים מץמוגגים מהמנות שהיא הכינה, והם שוכחים ש 50% מהפעמים עוזרים לה בהם.
אני גם לא אוהבת את ההתממות שלה, היא יודעת שהיא בשלנית טובה ועם המון נסיון וכל פעם "מקווה שזה יצא טוב" ו"פעם ראשונה שעשיתי את זה"
מצד שני, אם משהו מתחום ה"אוכל ביתי" צריך להיות בגמר זאת רק היא. כי האוכל שלה באמת טוב.
בכלל, אני מאוד בעד- תום, סלמה וג'קי בגמר

הל

New member
בדיוק

נכון, יש לג'קי כישרון בבישול, אבל זה מתחיל לעצבן כל פעם שהיא אומרת:"פעם ראשונה שעשיתי את זה"

דורית1900

New member
השופטים לא מחליפים בגדים

כבר שלוש משימות, ושני שולח את המשתתפים "הביתה לישון" בסוף הפרק.

המסקנה? שלוש המשימות האחרונות צולמו ברצף והמשתתפים נדרשו כנראה לבשל מצאת החמה עד צאת הנשמה. לא פלא שהם מוציאים מנות כמו שניצל ממולא וסורבה שהוא מיץ לימון סתמי ולא פלא שהמנה המצטיינת היא מיני סופגניות בסירופ.

מצד אחד,

זה ברור שיש כמה "תוכניות" ביום. להשכיר אולפן כזה עם צוות צלמים כזה זה בהחלט לא דבר זול, ולכן זה מובן ונפוץ
אבל!!
כמו כל התכניות האחרות כדי ליצור איזושהיא תחושה של אמינות מבקשים מהמתמודדים להביא כמה סטים של בגדים.
בעלי, למשל, אוהב להשתתף בתוכניות טרוויה בטלויזה ותמיד מכינים את כולם מראש לבוא עם סט בגדים נוסף
וזה שההפקה לא בקשה זאת באמת קצת צורמת בעין

אבי2322

New member
עם כל האהבה שלי לפאולין

היא היתה צריכה להיות מודחת ולא בני,פאולין מפשלת כבר לא מעט זמן ואילו בני ממש הבריק בפרקים האחרונים ולכן על סמך המשימה הזאת ששניהם כשלו בה השיקול העיקרי של השופטים היה צריך להיות המשימות הקודמות ואין ספק שבשלוש או ארבע המשימת האחרונות בני היה הרבה יותר מרשים מפאולין.

בכל מקרה פאולין חייבת להתעשת ולעלות את הרמה שלה כי אחרת היא תהיה המודחת הבאה.

ההבדל בין בני לפאולין הוא

בני הוא מבשל ברמה בינונית שכמו שרושפלד אמר נתן קפיצות חזקות מעבר לרמה האמתית שלו.

פאולין לעומתו בדיוק להפך, הרמה המקורית שלה היא גבוהה מאוד, ממש מבשלת בחסד, ורק בכמה משימות האחרונות היא כשלה.

זה לדעתי השיקול ואני חושב שהוא הגיוני מאוד.

טוב, אז סוף סוף ראיתי את הפרק

ויש לי כמה דברים "בבטן" עליו..

קודם כל, צריך להפסיק- אחת ולתמיד!- את הסיוע של מתמודדים אחד לשני. כל פעם שזה קורה זה ממש מציק לי, גם בתחילות העונה שיש את אלו שמסייעים וצועקים הכוונה מהמרפסת... למשל הפרק הזה, ג'קי מוכשרת בטירוף אבל ברור שהמנה שלה צועקת "תום". וחבל לי שההצלחה שלה קצת באה על חשבון ההתמקדות שלו במנה שלו עצמו. אז נכון, אף אחד לא הכריח אותו לעזור לה, אבל הגינונים האירופאים שלו לא יכולים להשאיר "עלמה במצוקה"... (וג'קי יודעת לנצל את זה טוב עם המבטים המתחנחנים שלה..)

אתי- הייתי בטוחה שהשופטים יקטלו, זה כו-לה חצילים! באמת! לא מבינה מה ההתלהבות מהמנה הזאת, ממש לא תואמת לשלב הזה של התחרות.

פאולין- יש לי הרגשה שהיא רוצה להיות מודחת, יש לה טעיויות שממש לא אופייניות לה... כמו לא לקרר היטב בצק טורט, בייחוד שזה מתכון שעשתה כ"כ הרבה פעמים! גם שהיא נשארה עם בני למול השופטים והם התחילו לומר לה כל מה שהיה לא בסדר, לי זה נראה כאילו היא קצת הרגישה הקלה.

לסיום אני חייבת לומר,
שבעקבות הרק הזה מאוד מתחזקת בי התחושה שיש פייבוריטים, שלא משנה מה יעשו, יזכו לביקורת/הילול.
תחשבו למשל אם בני היה מגיש את המנה של אתי. מיד היו קוטלים אותו- לא מתאים לשלב הזה, אוכל של קיבוץ וכו'.
גם רואים את זה שאת חלק מהמתמודדים שבאים לשיפוט השופטים מקדמים בלבביות ממש ואת החלק השני ברשמיות.. אבל אולי זאת רק הרגשה שלי.

לסיכום- מסכימה עם ההדחה של בני. כשהוא מצליח, הוא נוסק, אבל שהוא מתרסק הוא עושה את זה ב 100%... ולכן כאשר זה או הוא או פאולין מובן למה בני מודח...

Haad Yao

New member
צודקת במאת האחוזים

יש מתמודדים שכנראה שאין להם מספיק רייטינג: שי, בני - בוגרים, מבוססים, לא מעוררים רחמים ולא מספיק חמימים כדי שהצופים יתמוגגו "וואו איזה מאמי". ברור לגמרי שאותם היו מעיפים על הפאשלה הראשונה (טוב, לבני היו עוד כמה פאשלות, אבל כשהוא פישל היה מישהו אחר, שדחוף יותר להדיח).

ויש מתמודדים שיעבירו אותם עם כל דבר, הרי שבעונה הקודמת גררו את אבי לגמר עם 80% של מנות חלשות. הפעם זו אתי, אם כי לא נראה לי שהיא תגיע לגמר. יש את ג'קי עם בדיוק אותו סוג של בישול, אבל יותר טובה. לא כל כך ברור מה לגבי סלמה, אבל יש לי תחושב שלא ימהרו לנפות אותה גם אם תפשל (ומקווה שלא תפשל), כדי לא לצאת דבילים.

סלמה לפעמים הורגת אותי

יש לה טעיות של ממש לא להאמין,
כן כמו הקטע עם המדחום (נניח שזה פישול יחיד) ובפרק האחרון עם הקטע של הגז הכבוי
מצד שני יאמר לזכותה: לי יש בבית כיריים גז רגיל, ושצלמו אותי לתכנית בישול והיה שם כריים חשמלי ממש הסתבכתי... כל פעם נאלצתי לבקש מהמפיקה שתפעיל אותם מחדש (יש איזה קטע לא מובן שאם הסיר נוגע בשוליים אז האש נכבת... לכי תבני....)
בכל אופן אין ספק שלסמה יודעת לבשל. אבל זה נראה כאילו היא לא רגועה ולכן יש לה עניינים כאלו של חוסר תשומת לב...

דורית1900

New member
שמתם לב מה בני אומר אחרי ההדחה שלו?

הוא אומר משהו כמו "מאסטר שף החזירה אותי לאהבה ישנה שהזנחתי", כלומר האיש אינו בשלן קבוע אלא בא לתכנית בשביל הסבבה. מוזר.

גם נראה לי מוזר שמי שנשאר עכשיו זה הרבה אנשים שהבישול שלהם נראה לא משהו. זה כאילו שמרוב שבניפוי הראשוני ההפקה חיפשה סיפורים סוחטי דמעות קיבלנו מצב שאין את אלה שבאמת יודעים לבשל. נשארנו עם הסיפורים.

כן, אני מסכימה

נשארנו עם רוב מתמודדים בינוניים וסיפורים מרגשים...

אני חייבת להגיד שמיה ופאולין מאבדות קצת מההצלחה שלהן בתחילת העונה.
דליה- יש לי הרגשה שתמיד יש מזל שהמשימה נופלת בול על מנה שהיא מכירה ואוהבת, לא יצא לי לראות אצלה חידושים מי- יודע - מה
אתי- מבשלת אוכל ביתי ופשוט מידי לטעמי
ג'קי- כמו אתי אבל עושה כל מיני שינויים ושדרוגים שהופכים את זה ליותר.. ולכן מאוד אוהבת את הבישול שלה,
סלמה- לא יודעת מה להגיד כי היא רק חזרה ..
ותום- שהוא בשלן מצויין לכל הדעות.

דורית1900

New member
לדעתי הזוכה כבר מסומן

ואני חושבת שההפקה הולכת לתת את הניצחון לג'קי. בשביל זה הם מהללים כל מה שהיא עושה ואיך ש"היא התקדמה". הקטע שבו היא טוענת שכל דבר היא עושה פעם ראשונה גם כבר מוגזם והשיא היה שבעוגת הריקוטה לימון שלה (שאגב תמצאו מתכונים לזה תחת כל עץ רענן) היא טענה שוב שמעולם לא עשתה כזו עוגה. הלו, עשית עוגה שהמצאת בו במקום והסתכנת בזה בלי להכין גיבוי בשלב כזה של התחרות? אנחנו אמורים להאמין לסיפור הזה?

הכל הגזמה פרועה.

למעלה