2800 מתחרים.

לי יש מספר צהוב שעולה 35

וב35 אפשר לרכוב ולהתאמן בראש שקט כמו קינג על מלא כלים משנתונים אחרונים.
ארבע שנים רכבתי על 300 והתחריתי בלי להשקיע בו אגורה מעבר לצמיגים ושמן

הבעיה שכולם כאן פריצים לא טוב להם כלי משומש.

נכון. זה לא אמריקה כאן. אף אחד לא אומר שהכל דבש, אפילו לא שהרוב דבש - אבל למי שחשוב להתאמן חוקי אין בעיה לעשות את זה כמעט בכל תקציב.

אפשר להכנס לוויכוח ארוך ומיותר.

מי שמתרץ תירוצים שיתרץ
אני מתחרה.

DAN TAL

New member
חצי לא קשור,אבל בכל זאת.הקטע היותר מוזר

זה שמי שלא מתחרה וממש לא משנה השניה או הדקה לכאן או לכאן,רוכש כלים ב 70K,ל שעתיים שבועיות.

מענין היה לראות,האם מישהו מרוכשי הכלים החדשים ב 70K,היה מסוגל למכור אותו,לקנות אחד ב 35 ואת שאר הכסף,לשים על הובי אחר או נוסף.

MexMex

New member
כי זה לא קשור..

הכיף של אופנוע חדש לא היה ולא יהייה שנייה לכאן או לכאן.
ומה לעשות, גם בשאר העולם, אנשים אוהבים חדש, אבל רובם לא אוהבים להתחרות.

DAN TAL

New member
רק שאצלנו החדש הזה,זה הכי יקר בעולם .

ויש לנו הכי פחות כסף פנוי בעולם המערבי.
ולכן,לשים את כל הכסף הפנוי על הובי אחד,נראה לי קצת לא סביר.

או,אם למישהו יש אופנוע חדש ונגמר לו הכסף הפנוי לממן מרוצים,שימכור את האופנוע החדש,יקנה 2009 ויתחרה עונה.
הענין הוא שקנית אופנוע חדש,הפך להיות החלק החשוב בספורט הזה.

MexMex

New member
כל אחד ושיקוליו הכלכליים עימו

אתה חושב שבחול להתחרות זה עסק זול. זה לא. אפילו בארה"ב זה לא.
אתה חושב שהבאחה (250-500-1000) או וואגס טו רינו זה מירוצים עממיים, הם לא.
אתה חושב שGNCC שעל קו הזינוק שלו יש 1000 רוכבים, עולה 100 שקל להשתתף, הוא לא (קח בכיוון של 500-1000 דולר לרוכב "פשוט").

נכון, יש ספורט עממי באמת בכל מקום נורמלי. יש לנו מירוצי מוטוקרוס או HS מקומיים, נטולי פוזה וזולים (יחסית). ביום ראשון הקרוב אני נוסע להתחרות במירוץ שכזה, אבל ראה זה פלא, הוא בכלל בסגנון ספיישלים.

הספורט המוטורי במדינת ישראל חולה (לדעתי). למחלה קוראים "חוק ספורט מוטורי". מדינה שצריכה חוק בשביל ההבדלה של הספורט המוטורי היא מדינה שלא מבינה את מהות הספורט הזה בכלל, שאינו שונה מכל ספורט אחר.

ה ט ו ח ן

New member
רשמת כאן כמה נתונים לא הכי מדויקים ולא הכי

רלוונטים.

קודם כל 35K זה כנראה לאופנועי הספורט הזולים ביותר. מי שנניח רוצה 350F, הכי זול שאני נתקלתי זה אצל ירימי ב 52K ש"ח.
שנית והרבה יותר חשוב אתה משווה תפוחים לאגסים. ב 35K אתה מקבל מספר אפור, בעוד שבחו"ל תקבל ביותר זול (סוג של) מספר צהוב. כמה אנשים כבר יכולים להרשות לעצמם להשכיב 35K ש"ח כדי לרכב עליו 10 פעמים בשנה
אפילו פחות מאלה שישכיבו 70-80K ש"ח כדי לרכב עליו פעם בשבוע ....

לגבי ההזמנות מחו"ל, אתה צריך להוסיף על זה משלוח, ואח"כ מע"מ ואולי גם מכס. בשום מצב זה לא יוצא כמעט זהה. ועוד לא דיברנו על הבירוקרטיה של לשחרר חלקי אופנוע מהמכס ...

בוא נמשיך הלאה. מי שמתחרה חייב בנוסף להחזיק רכב שני, נכון
ולתחזק אותו ... ומחיר הדלק בארץ לא בדיוק אותו מחיר כמו ארה"ב נניח ....

וכמובן יותר חשוב מכל הנ"ל, זה כמה כסף פנוי נשאר לישראלי אחרי הוצאות החובה כמו ילדים, מזון, דיור, ביגוד וכו'. עם יוקר המחייה ששורר בארץ, המשכורות נטו המאד נמוכות, ומחירי הבועה של הדירות, לרוב נשאר מעט מאד.

השורה התחתונה היא שאחוז הישראלים שאכן יכול לאפשר לעצמו לרכב על אופנוע שטח, ויותר מזה, להתחרות על אופנוע שטח, הוא נמוך משמעותית מאותו אחוז בשבדיה נניח. זו הסיבה העיקרית לכמות רוכבים/מתחרים נמוכה ביחס למדינות מערביות אחרות.

אגב, מתוך אותם 1100 בעלים של כלים אפורים, כמה מהם אתה חושב הם רוכבים חדשים בשטח
לדעתי לא הרבה ...

DAN TAL

New member
כשנתחיל לחשוב מחוץ לקופסא,אולי נגיע לכיוון

בענין.

הדעה המקובלת כאן,היא שהתמקצעות הרוכבים ו'השאיפה למצוינות' תוך כדי 'דחיפת הרמה למעלה' ועוד סיסמאות כאלו,הן המפתח לעתיד טוב יותר בענין.

אני טוען שנהפוך הוא.
השאיפה לעממיות,היא שתביא את האנשים לספורט הזה.
אירועים עממיים הם האירועים ההמוניים ומהם בסופו של עניין,מזדקקת קבוצת רוכבים קטנה מעלה רמה והופכת למיקצועית.
אבל |הדגשהקבוצה הזו לא צריכה לענין את ההמונים והיא צריכה לדאוג לעניניה לבד.
בשונה ממה שקורה היום,שהקבוצה הזו ש'שואפת למעלה',מפריעה להפיכת הספורט הזה להמוני.

המרוץ השבדי הנ"ל,כמו מרוצי GNCC ,מרוצי חוף ענקיים וכדומה,אלו ארועי 'הר סקרמבל'.
וארועי 'הר סקרמבל',הם האירועים ההמוניים.
לאירועי 'ספיישלים',מגיע קהל לצפות.
לאירועי סקרמבל,מגיע קהל לרכב.

DAN TAL

New member
כככה פשוט...אנחנו מכירים לפחות חבר וועד

אחד לשעבר,שעזב לאחר שהתייאש מלנסות לפעול מבפנים.
מה שקרה ,שלאחר שהתייאש,תפקד בשאר הזמן שנשאר לו בוועד כקבלן ביצוע.

לכן מראש לא הצעתי את עצמי לוועד.
להלחם לבד מולם,ובסוף כשלו מסכימים,לבלות את הכהונה כקבלן ביצוע שלהם...

DAN TAL

New member
הוא לא מענין את העמותה.זו בדיוק הנקודה.

אבל גם אתה לא מעניין אותם וגם אני....

גם אם ישימו לו שווארמה חזן בסוף המסלול

הוא לא יתחרה אלא ימשיך לבלבל את המח בפורום

תזכיר לי מתי אתה השתתפת במרוץ עמותה?

אה, בעצם טרולים לא משתתפים.

כשתמצא את האשכים שלך נתחיל להתייחס להערות המטופשות שלך, עד אז אתה מוזמן לעבור לפורום "טראנסג'דרים,מתחגלים וחבריהם".

ה ט ו ח ן

New member
למה אתה חושב שמרוץ הייר-סקרמבל הוא

יותר עממי, ממירוץ ספיישל ? אחרי שהתגברו על העניינים הטכניים הראשונים, של מדידת זמנים, איפה בדיוק הבעיה ?

לא מבין למה רוכב עממי יעדיף הייר סקרמבל על ספיישל.

מסיבה מאוד פשוטה :

בשביל -לסיים- מרוץ ספיישל (לא לזכות בגביע - לסיים) צריך לעמוד בזמני מינימום, לנהל זמנים ולהפעיל את הראש תוך כדי מרוץ.
זה רק בשביל לסיים, לא שום דבר גרנדיוזי.

בשביל לסיים מרוץ הירסקמבל צריך לסיים הקפה אחת, לא משנה בכמה זמן, לא צריך לחשוב, לא צריך לנהל כלום. פשוט לרכב הכי מהר מההזנקה עד שאומרים לך לא לצאת להקפה הבאה.

זה יותר פשוט, זה מוריד לחץ וזה הרבה-הרבה יותר כיף.

אתה יודע שמי שלפניך מוביל עליך ואתה צריך לנסות להגיע אליך, ואתה יודע שזה שאחריך רוצה לעקוף ואתה משתדל לרכב יותר מהר בשביל לתפוס עליו פער.

לא צריך רשימות, לא צריך פתקים, לא צריך סיוע שיודיע לך אם יש לך זמן לנוח או לא, לא צריך פאקינג שעון! פשוט רוכבים הכי מהר שיכולים.

ה ט ו ח ן

New member
עד כמה שאני מבין זמני ההקפה שנותנים לקטגוריה

העממית, הם סבירים בהחלט. וגם אם לא, מה המטרה כאן בדיוק ? לאתגר את עצמך או שיובטח לך סיום מירוץ ?!

לא חושב שיש מישהו שבאמת נלחץ מזמני הגג שיש להקפות, נחלץ ברמה שפוגעת לו בחווית המירוץ. בסופו של דבר כל אחד רוכב בקצב שלו, ובספיישל נותן 100% ממה שיש לו.

החיסרון של 'אתה לא יודע מה המיקום שלך' כמובן נכון, אבל תקף בו זמנית גם לרוכבים מקצועיים. כלומר זה לא מהווה נימוק לטענה : 'השיטה הנוכחית מטיבה עם המקצועיים על חשבון העממיים'.

שלא תבין לא נכון, לדעתי מרוצי הייר-סקרמבל פוגעים טוב יותר למשמעות של 'מירוץ סיבולת', ולמשמעות של המושג 'מירוץ' באופן כללי. כולם יוצאים בבת אחת, מנצח מי שהגיע ראשון. ככה צריך להיראות מירוץ.

אבל מסתבר שרוב הרוכבים (גם עממיים) נהנים יותר ממרוצי ספיישל. זה לפחות הרושם האישי שלי, וגם זה מה שיצא בסקרים שעשתה העמותה. יתרה מכך יש לא מעט בעיות מנהלתיות בארגון של מירוצי הייר-סקרמבל, גם מבחינת בטיחות (ייתכן שמישהו נפל לתהום, ואף אחד לא מודע לזה), וגם מבחינת ההגינות (משקל גדול מידי לתוצאות הזינוק).

למעלה