269 עושים שמח בפארק

Rock Solid

New member

motior

Member
אני תוה כמה אנשים זה שכנע לחשוב על טבעונות

וכמה אנשים השתכנעו שטבעונים הם קיצוניים פסיכיים.

יוספה 51

New member
כל ידידיי השתמשו בסיפור הזה כדי להוכיח כמה

זה לא הגיוני להיות טבעוני. אלו העובדות. אז נכון, פרובוקציה מעוררת רעש אבל לא לכיוון הנכון, דווקא, לדעתי, ואני לפחות לא שמעתי על אחד שקישר בין העשייה של הפעילים ובין האכילה שלו את הבשר, אלא להיפך, "הנה ההוכחה שטבעונים מופרעים".

בילי28

New member
אז זאת הזדמנות פז בשבילך להסברה

להסביר מדוע אין הבדל בין אכילת פרה לאכילת חתול ושזה המסר שהמיצג הזה ניסה להעביר.

מסכים

מה שלדעתי מקדם את המסר בצורה הכי טובה הוא חשיפה של מה שקורה בתעשייה (כמו מה שהיה בכלבוטק) וסרטים שמאפשרים צפייה אינטימית (כמו הסרטון של גארי).

פעילויות מהסוג הנוכחי רק מעוררות אנטגוניזם ודחייה. אנשים לא אוהבים כשדוחפים להם את האמת בפנים לפני שהם מוכנים לזה נפשית. ואם כבר עושים את זה, עדיף לעשות זאת ע"י הקרנות האמת (כמו המשאית של ויגן פרינדלי) ולא מיצגי ראשים כרותים/דם/חתולים על מנגל.

vegetalien

New member
מופרעים, ודאי.

כי ברגע ששמים מראה לחברה, היא רואה עד כמה היא מופרעת.
ולא, לא רק בענייני טבעונות, אלא כמעט בכל נושא. אלא שמה שמוגדר כנורמה חברתית, בין אם בענייני מזון, צבע עור, מין, דת, כלכלה או השתייכות לאומית - נחשב כ- Non-issue.

המציאות מלאה במקרים הזועקים עוול. בהמון דברים. אבל שילוב של אדישות, בנאליות וחינוך לפרדיגמות מסוימות מביא להתעלמות מוחלטת מכל כך הרבה דברים חשובים. אפילו לא צקצוק בלשון, או הרהור קטן.

l coyote l

New member
לתמונות/מיצגים "קשים" יש השפעה מאוחרת

ולא מיידית.
בוא נאמר שכמעט בכל סוגי ההסברה נדיר שתקבל הסכמה באותו רגע נתון.
בהסברה מתונה נותנים חומר למחשבה שמעובד על פני הרבה מאוד זמן, אבל שיותר קל להדחיקו.

לעומתה, המטרה של זעזוע (גם - או בעיקר - כזה שגורר אנטיגוניזם ואלימות) היא לצרוב תמונה בראשו של הצופה כדי לשתול שם אסוציאציה שתשוב ותצוץ בפעמים הבאות שיבצע פעולה כלשהי (כמו אכילת בשר, או ספציפית "על האש").

לדעתי דרושות כל סוגי הפעילויות, לא רק כדי להגיע לאנשים שונים, אלא בעיקר כדי להשאיר את הנושא צף מכל כיוון אפשרי.
שיהיה קשה יותר לאוכלי בשר להמשיך להדחיק, לא משנה מה התגובה הראשונית שלהם.

אין שום אפשרות למדוד אפקטיביות של פעולות באשר הן - מתונות, מזעזעות, או מכעיסות.
הפיכתם של אנשים לטבעונים היא לרוב סופו של תהליך שהוא סך כל ההתקלויות שלהם (מכל סוג) עם הנושא על פני זמן כלשהו.

purplegiraff

New member
אני מגיבה אלייך דווקא בגלל מה שכתבת על השפעה

מאוחרת.
כי קבלתי דוגמא מפתיעה לזה בעצמי.
אבא שלי התקשר אלי יומיים אחרי המיצג להתלונן בפני על ה"טבעונים המגעילים האלה שעושים מעשים קיצוניים"
(הפכתי להיות אצלו הכתובת לתלונות על כל הטבעונים... "נציב קבילות נפגעי הטבעונים" ממש....)

ניסיתי להסביר לו את מטרת המיצג, למה הוא לגיטימי לחלוטין, למה לא היתה בו אלימות כלל והאלימות בכלל באה ממקום אחר- המתנגדים למיצג.
ניסיתי לדון איתו למה לדעתו זה גרם לאנשים להיות כל כך אלימים?

הוא בעיקר התעסק בזה ש- זה האוכל של אנשים, מה שהם רגילים לו כבר אלפי שנים,
והוא מבין שאנחנו רוצים לשנות תפיסות והרגלים, אבל סתם ללכת להגעיל ולזעזע זה לא שיטה, זה רע, נוראי, זוועתי, קיצוני, נמוך ולו זה גורם להיגעל מכל הטבעונים הרועשים האלה
והשיחה הגיעה למבוי סתום....

אתמול שוב דברנו על זה, עברו כמה ימים, נכתבו כמה מילים על המיצג מכל הכיוונים, הוא קרא,
פתאום היה הרבה יותר קל לדון איתו, הוא היה הרבה יותר קשוב, והראה נכונות להבין- גם אם בליווי קושי, את החשיבות של פעולות אקטיביות ופרובוקטיביות (בשיחה הזו הוא כבר כן הסכים להקשיב לכל מה שהיה לי להגיד לו על דוגמאות של פעילים בכל מיני נושאים חשובים שנקטו פעולות פרובוקטיביות, אקטיביות ואף לא חוקיות ושפעילותם סייעה מאד להזיז את גלגלי החוק האיטי).

עבר זמן מה והמסר התעכל, הגועל עבר קצת וההסברה שפורסמה בכל מיני מקומות על בסיס המיצג גרמה לו לחשוב יותר ולשמוע יותר.

אם ניקח את אבא שלי כדוגמא לקרניסט מצוי בעל מידה של רגישות ואמביולנטיות....
אז כן, המיצג השיג מטרה חשובה שהיא העלאת הנושא שוב לסדר הציבורי, ויצר איזשהו קשב מצד אנשים כמו אבא שלי, ועוד קרקע לנו כטבעונים מסבירנים- להשתמש בה להסברה.

l coyote l

New member

זה היה מהיר אצל אבא שלך יחסית ל״אורך הטווח״ שחשבתי עליו.
״נציב קבילות״

purplegiraff

New member
לא כזה מהר...
עדיין לא טבעוני...

רק מוכן לדבר ולשמוע ולחשוב על הדברים ולהשאיר את הזעזוע בצד.
הוא עדיין לא חושב שמיצגים כאלו זו שיטת הסברה קבילה....

אבל לפחות הוא מוכן לשמוע.
ו... כן, הפכתי אצל אבא שלי ועוד כמה חברים להיות זו שבאים אליה עם טענות כשטבעונים אחרים עושים דברים שהם לא אוהבים...

subatoi

New member
היי, זה עדיין הרבה. זה שיח מסוים.

יש כאלה שלא מתייחסים בכלל לעניין. צריך להעריך את מה שיש

l coyote l

New member
זה אכן לא מעט.

נראה לי שיש יתרון בהפיכתם של אנשים לטבעונים בגיל שאינו גיל העשרה/העשרים.
פחות מתייחסים לזה כקוריוז נעורים, ויש הרבה יותר סיכוי והזדמנות לשיחה (גם אם בהתחלה יש חיכוכים. זו מנת חלקם הבלתי נמנעת של כל הטבעונים).

בהיותה של הטבעונות שלי ארוכת שנים, עם נסיון ממושך בגיל העשרה, עבור המשפחה שלי היא סוג של "רעש לבן".
עושים ארוחות טבעוניות ומנות טבעוניות, אבל כמעט אף אחד לא מדבר על זה.
את הצעקות עברנו לפני עשר שנים ויותר, כשטבעונות עוד היתה משהו שולי של מוזרים, וממילא לא היה סיכוי שמישהו מהמקובעים יראה את עצמו משנה תזונה.

היום, כשטבעונות היא דבר ידוע ומקובל, אחותי (טבעונית יחסית חדשה וגם בשלנית) די השתלטה על ארגון ארוחות רבתי. הבעיה היא, כאמור, שזה כבר מזמן לא נושא שיחה, ושאף אחד משאר המשפחה לא לוקח את הטבעונות איתו הביתה אחרי הארוחות איתנו.

למעלה