269 עושים שמח בפארק

subatoi

New member
269 עושים שמח בפארק

http://www.haaretz.co.il/news/education/1.2314137

אין תמונות או וידאו, אבל לפי התיאור, נשמע שהמסר לא עבר בקלות. לפעמים צריך ללכת על מסרים יותר פשוטים, כנראה. פגר של עגל שלם או תרנגולת שלמה היו מניבים לקח טוב יותר מאשר חתולים וכלבים.
שמח.

doubter

New member
ואז המסר היה עובר בקלות?

המסר לא עבר בקלות בגלל שכך או ככה יש גבול לפגיעה שאפשר לעשות, בילדים תמימים שהיו בפארק, בסדר הציבורי,ובקדושת היום, והכל בשם חופש הביטוי ומטרה פוליטית זו או אחרת.
ראה ערך: ההפגנות המזעזעות נגד יצחק רבין שהובילו באופן ישיר לרצח שלו. אני לא שמאלני לצורך הדיון.

https://www.google.co.il/search?q=ר...A8aJOP3jgbgD#hl=iw&q=רבין+כרזות&tbm=isch&um=1

subatoi

New member
אוי, אתה חייב להשאר בפורום. פליז.

מאז שאתה פה הפורום הפך להיות יותר משעשע.

סשה87

New member
את מה משרת הביטוי

את מה משרת הביטוי "קדושת היום", אם לא "מטרה פוליטית" (בלי שום קשר לטבעונות...).

subatoi

New member
עוד כתבונת עם תמונה אחת
|קדימה

http://www.mako.co.il/news-law/crime/Article-e638ab2c7a1d541004.htm

~אנחה~

אני באמת חושב שאם היה פגר על עגל על המנגל, ושלטים/מגפון של "בשר בקר חינם" זה היה מפיק הרבה יותר תועלת ואנשים היו באים. הרי אנשים באים לשם כדי לאכול עגל בפיתה, לא חתול ולא כלב. חתול וכלב נוגעים לאנשים במקומות אחרים לגמרי, רגשיים יותר, שמנותקים מהפרות ומהתרנגולות. ופעולה כזו לא בהכרח מחברת בין אלה לאלה. אבל אנשים ששומעים "בשר בקר חינם", או "בשר עוף חינם", היו מזדרזים בגרגרנותם כדי להשיג נתח והיו מוצאים על המנגל עגל שרוע בשלמותו - עם פנים ועיניים והכל - לא היו מסתכלים שוב על השיפוד/סטייק שלהם באותה צורה באותו יום.

יכול להיות שגם במקרה כזה היו הורים זועמים ומכות ומשטרה. אבל.

purplegiraff

New member
נכון לגמרי!

ובמקרה כזה גם ההאשמות (או המחשבות) את הפעילים כמתעללים בבעלי חיים לא היו מתרחשות-
כי אכן בחתולים וכלבים אסור להתעלל ויש חוק, והתעללות בעגלים ועופות היא מותרת לפי חוק. אנשים היו מזעזעים,
אבל לא היו יכולים להוקיע את הפעילים כהזויים שמתעללים בחיות ולנתק את הפעולה הזו ממעשיהם שלהם
(במקרה של חתולים ועכברים הם פשוט לא מחברים בין הפעולה לבין המנגל שלהם.)

subatoi

New member
לא בדיוק. כי אחרי מיצג הראשים נעצרו כמה

פעילים וגם נגדם נטען על פגיעה בבע"ח.

זה רק מראה שרשויות החוק לא יודעות מה לעשות עם הפעילים האלה.

בילי28

New member
אבל זה בדיוק מה שהם ניסו להשיג

להראות שאין שום הבדל בין פרות ותרנגולות לבין כלבים וחתולים. באף אחד מהם אסור לפגוע.

וכדי לחדד - וזה מה שכתבתי בפייסבוק:

"לאחר שעשן התקרית בפארק הירקון התפזר קצת, כמה מילים לכל מי שהתנגד למיצג הזה.

כמובן, לכל אחד שמורה הזכות להביע את דעתו ולהתנגד לצורת הסברה כזו או אחרת, אבל יש משהו שלדעתי אתם טועים לגביו: טענתם שהמיצג הזה גורם יותר נזק מתועלת ומציג את כולנו כתמהונים/הזויים/פסיכים (מחק את המיותר). זה, בכל אופן, היה הרושם שאני קיבלתי מהתגובות של הטבעונים שהתנגדו למיצג. תגובות דומות היו גם למיצגים אחרים, לא פחות יצירתיים של 269 ושל החזית.

היום ראיתי שהתקשורת, הן הכתובה והן המשודרת, עסקה בנושא הזה באופן אינטנסיבי, כולל מהדורות החדשות המרכזיות וכולל תוכניות שזוכות לאחוזי צפייה גבוהים.

לפני שלוש או ארבע שנים, האם מישהו חלם שהתקשורת תעסוק בנושא הטבעונות באופן כל כך אינטסיבי? האם מישהו חלם שנושא הטבעונות יגיע למהדורות החדשות המרכזיות? לא. ההסברה הידידותית למשתמש, אשר כבודה במקומה מונח, נשארה בשוליים. לפני שלוש או ארבע שנים, למרבית האנשים לא היה שמץ של מושג מה זאת טבעונות. הטבעונות קיבלה בעיטה אדירה קדימה בעקבות המיצגים הללו. גם בעקבות ההרצאה של גארי כמובן, אבל גם למיצגים היה חלק גדול ומשמעותי מאוד בתנופה הזאת.

אני חושבת שעצם החשיפה, חיובית או שלילית, גורמת לאנשים לחשוב. גורמת לאנשים להפסיק לקבל את ה"אוכל" שהם אוכלים כדבר מובן מאליו ובכך טמונה חשיבות המיצגים הללו. הם מפנים זרקור רב עוצמה לנושא הטבעונות בפרט ולנושא זכויות בעלי החיים בכלל. לכן, לדעתי, למרות החשיפה השלילית, המיצג הזה ודומים לו עשו את העבודה כמו שצריך ועל כך ראויים חברי התנועות ה"רדיקליות" למלוא ההערכה."

subatoi

New member
כן ולא, יש ואין, גם וגם.

אני לא יודע מה התקשורת אמרה על זה. לא עקבתי אחרי זה, לא חיפשתי את זה והקישורים כבר לא זורמים פה כמו פעם. האם התקשורת התמקדה במשוגעים או שדיברה גם דברי טעם?
האם אנחנו עדיין במצב שבו אנחנו צריכים פרובוקציות כדי לקבל כותרות ולהסתפק במה שיש, או שמגיע לנו התייחסויות יותר מכובדות (אין לי תשובה, אני רק מעלה את התהיה)? האם יש פעולות שיביאו תועלת ומוסר השכל נגיש יותר לרוב הצופים, ויש פעולות שיביאו בעיקר צעקות ומכות, ומוסר השכל פחות נגיש? ומה מהן עדיפה? גם כאן, אין לי תשובות ברורות.

אני *כן* מכיר בהישגים של זעזועים, ומודע לזה שלפעמים זו הדרך היחידה. אני פשוט חושב שלפעמים יש עוד דרכים, לפעמים הן יותר פרודוקטיביות.
לפעמים.

בילי28

New member
כמעט בכל הסיקורים שהופיעו בתקשורת

ההתמקדות היתה בעורכי המיצג ה"פנאטים". כמעט שלא נאמר שום דבר אודות הביריונים שתקפו אותם באלימות.

לפי דעתי כן - אנחנו עדיין במצב שאנחנו זקוקים לפרובוקציות ואני מעריכה שנזדקק לכך עוד די הרבה זמן.

לדעתי, מאחר שאנחנו פונים לקהלים שונים ומגוונים, אני חושבת ששילוב של שיטות, דהיינו פרובוקציות + הסברה ידידותית, יהיה אפקטיבי יותר מאשר התמקדות בשיטה אחת. וזה מה שאנחנו עושים.

l coyote l

New member
ואגב לחטוף מכות:

בערב יום העצמאות בבית שמש הפגינו פעילות נגד איל גולן שהופיע שם, ונתקלו בתגובות פיזיות אלימות מהקהל.
אני לא רואה מזה מסקנה שלא צריך להפגין נגד אייל גולן.

ובהֶקֵּשׁ למחאות אחרות, כל מחאה - בעיקר נגד קונצנזוס - לעולם תתקל בהתנגדות אלימה (זוכרים את האלימות הרשותית נגד מחאת הצדק החברתי?).
זה השיקול האחרון שצריך לקחת בחשבון בשאלה אם לבצע פעולה כלשהי או לא.
אנטיגוניזם אקראי הוא לא מה שקובע אם לפעולה יש השפעה ארוכת טווח או לא.

subatoi

New member
מסכים. אבל האלימות הפיזית והאנטגוניזם הם רק

חלק מהשיקולים.
יש גם סוגים שונים של פרובוקציות וסוגים שונים של מסרים, ואפשר לבחור מכל מגוון האפשרויות.

l coyote l

New member
נכון. מחכה כבר לראות אילו סוגי פעילויות

תארגן בעצמך להעברת מסר שונה מכל אותו מגוון

subatoi

New member
נו, ואם המסר היה קצת פחות "פנאטי", אבל עדיין

מושך תשומת לב?
אולי היתה פחות תקשורת אבל יותר העברת מסרים?
אולי. מי יודע.

bmno

New member
אני די מסכימה איתך.

למרות שלא ממש הבעת דיעה מוצקה. גם לי אין דיעה הכי מוצקה בנושא, אני גם לא הכי בעד מיצגים מזעזעים במרחב הציבורי שאין לדעת במי הם יפגעו (האמת גם למיצגים לא מזעזעים כמו פלאש מוב יש כמה התנגדויות אבל זה כבר נושא אחר) ואני לא בעד התעסקות בנבלות והצגתן לילדים, נשמע לי דוחה וכמו חוויה מפוקפקת לכל הצדדים.

אני לא בטוחה שמיצגים כאלו לא מנרמלים את השימוש בחיות. זה מזכיר קצת פוחלצים ו"אומנים" שעושים שימוש בגויות משומרות וכו'.

l coyote l

New member
לשים נבלות בצלחת של ילדים

ולתת להם להתעסק בזה (רק בשינוי השם מ"נבלה" ל"אוכל"), קביל?

למעלה