250 מול 400

• פותח הנושא snup
  • פורסם בתאריך

snup

New member
250 מול 400

למה כל החברים אומרים לי שכדאי שאקנה אופנוע (יותר נכון קטנוע) 250 ולא 400 בתור האופנוע הראשון אחרי תקופה ארוכה של אי רכיבה על אופנוע (10 שנים לערך) ? ואני בסה"כ נדלקתי על הסוזוקי בורגמן, בסה"כ רציתי לחסוך לעצמי את הפקקים, לקצר בזמנים, להנות מעצם הרכיבה. אני כבר לא ילד (קרוב לארבעים) ולא מתלהב מאופנועי הספורט. רוצה משהו נוח, משהו בסגנון של אופנוע מנהלים. מישהו יכול לייעץ ? - זה ההבדל בהשקעה או שזה המהירות או ההשקעה הכספית(ביטוח, רכישה וכו')???

הבורגמן כלי נהדר

מניסיון אני יכול לומר לך שהוא מאוד נח לרכיבה גם עירונית וגם ביןעירונית. כיסא מפנק ונוח. יהיה מתאים גם לאחר הפסקה ארוכה, מנוע גמיש נהדר.

Shredingerscat

New member
אין שום בעיה לעלות

על בורגמן בתור כלי ראשון. מצאד שני יכול להיות שהעצות הן יותר בכיוון שלצרכים שלך גם גרנד דינק יספיק בחצי המחיר של בורגמן. יש היום גם כמה קטנועי 500 שמאוד יתאימו לך. אם הבורגמן עושה לך את היום, לך עליו בלי חשש, אבל שווה קודם לראות מה עוד יש בשוק הזה של הקטנועים הגדולים אולי יש משהו שימצא חן בעינך יותר? שב, תעשה כמה נסיעות מבחן ותחליט. בעיקרון כל קטנועי העד 500, כולל הTMAX יכולים להתאים לרוכב מתחיל אבל בוגר.

snup

New member
שאלה מתבקשת...

תודה על העצה, אבל אני חייב לשאול - מהם הדגמים שאתה מכיר שאפשר לקטלג אותם באותה קבוצה יחד עם הבורגמן?

Shredingerscat

New member
הבורגמן

הוא דגם קצת ביניים, לא לגמרי גדול, אבל יותר גדול מה 250. קודם כל יש את הקימקו אקסייטינג 500 שעדיין לא התחיל להימכר בארץ, אבל בקרוב אמור. הX9 שוב, קצת יותר מהבורגמן אבל בהחלט למתחילים. הנקסוס של ג'ילרה (X9 בתחפושת ספורטיבית) נשמע פחות מתאים לך אבל לך תדע (תבדוק אם אבניר בסוף מביאים אותו). הפורסייט של הונדה אומנם 250 אבל מסתכל לבורגמן בעיניים, אותו דבר נכון לגבי הגראנד דינק (למרות שאותו הבורגמן ינצח לדעתי, במבחן קטנועים, לא מהירות) לימהה יש את המג'סטי 400 והTMAX. לבברלי 500 של פיאג'ו יש עיצוב שונה וגלגלים גדולים. חלקם חלשים יותר חלקם חזקים יותר, כולם יתאימו לרוכב קטנוע בוגר מתחיל, לכולם יש פחות סוסים מלER שהוא אופנוע מתחילים קלאסי, אם הכיוון הספורטיבי לא מושך אותך, עזוב את הנקסוס והTMAX. אם תתן יותר פרטים (תקציב, דרישות וכו') אולי הרשימה תצטמצם עוד.

darkER5

New member
בבקשה לא ללכלך על הנקסוס

הנקסוס לא X9 בתחפושת ספורטיבית. נכון, אותו מנוע מוזרק. אבל "קטנוע" אחר לגמרי. מתלים, בלמים, עיצוב - הכל שונה בנקסוס.

M O R M

New member
תקח בחשבון שהאחזקה של גדלנועים

די יקרה. א. יש הרבה פלסטיקה שיכולה להשבר בגדלנועים. ב. עלויות הטיפולים יקרים. ג. התנהגות הכביש ירודה מאופנועים באותו מחיר. אני מציע לך לחשוב גם על אופנוע DRZ400SM של סוזוקי.(אם התקציב אפשרי) אופנוע קטן יחסית שיתן לך פתרונות עירוניים טובים מכל קטנוע/גדלנוע (פרט לאיכסון שצריך ארגז.) והתנהגות כביד עדיפה בהרבה.

x0d

New member
ההמלצה על DRZ400SM כלכך מטורפת...

שהיא עשויה להיות הגיונית בטעות
ראיתי אחד כזה לפני כמה ימים. כחול, חדש, רכוב על ידי קצין מהקריה כנראה. אז קודם כל, מר קצין מהקריה, כל הכבוד לך. יש לך טעם נהדר. בכל מקרה, האופנוע נראה מעולה. ומשום מה, עוד לא הצלחתי למצוא דופי ברמת הפרקטיקה - על פניו, הוא נשמע כמו כלי עירוני אידיאלי. מישהו חושב אחרת?

moko21

New member
מה הקשר?! הבנאדם שואל על קטנוע

גדול נפח ואתה דוחף את ה DRZ SM ?!? מה נסגר איתך?

gizmo350

New member
החזקה של אופנוע יקרה יותר

שלא לדבר על אי הנוחות בעיר-גז,קלאצ' וכו. מי שרוצה שימוש עירוני(ללא שום כוונה למעבר לזה)- אין מה להיתעסק עם אופנוע.

enigo

New member
אתה בטוח? עם מספרים בדוקים?

כי בהשוואה היסודית היחידה שאני ראיתי, חלק מהגדלנועים יצאו יקרים כמו להחזיק 600 ספורטיבי, והבורגמן 400 לא היה מהזולים - רצועה מאוד מאוד יקרה. (ההשוואה נעשתה לפני שנתיים, ע"י מישהו מהענף שהתלבט מה לקנות רק מהאספקט הכלכלי).

enigo

New member
אם אתה מדבר על משומש

אז שתדע שלבורמנים הראשונים (נדמה לי 98) היתה שילדה שלא ממש עמדה במשימה מול המנוע המחוזק. עוד דבר שתיקח בחשבון - הבורגמן הוא אחד הגדולים בקטגוריה, אם לא הכי גדול. הוא כבר על הגבול של "גדול מדי". זה רע בפקקים, ולמען האמת - אם אתה לא בסביבה של מטר תשעים, הוא לא ממש נוח. בזמנו אבניר טרחו להכין לו כרית מושב חליפית שתתאים גם לאנשים ממוצעים, אחרת פשוט אי אפשר היה להשען אחורה ולהגיע למקורית. נ.ב - שווה לך לשקול לשאול את השאלה בפורום קטנועים. הקישור בראש הדף.

ETZ301

New member
שווה לחכות...

מטרו הולכים להכניס את הJOY MAX 250 ואבניר את הEXCITING 500 כלים טיוואנים יהיו יותר זולים לאחזקה ולרכישה.

hmpfy

New member
מנצלש

אתמול ראיתי קטנוע שליחויות 50 סמ"ק עם מזלג הפוך. למה ומדוע?

enigo

New member
מה למה? למה הפוך?

בוקר טוב - כבר לטייפון ב-94 היה מזלג הפוך. מה ההתרגשות?

hmpfy

New member
אז השאלה היא למה?

מזה תורם לו לעומת מזלג רגיל? כלומר, אני יודע מה תורם מזלג הפוך. אבל למה להשקיע אותו בחמישים סמ"ק ולא להשקיע אותו ב-500 למשל?

enigo

New member
שיווק...

זה נראה ממש "מגניב", וזה דבר קריטי בשוק שמורכב מאחוז נכבד של בני טיפש עשרה. מנסיון, המזלג המדובר של SHOWA (רציתי לכתוב את השם בעברית אבל יצא...
) מתחיל לנזול שמן בערך שעה אחרי שיוצאים מהסוכנות ומפסיק כשנגמר השמן. עד כמה שאני יודע, גם אין אפשרות להחליף מחז"שים, ככה שיוצא שרוב הכלים שמצוידים במזלג הזה (וזה כולל גם קטנועים של פיז'ו ועוד) נוסעים עם שיכוך על טהרת החיכוך...

למעלה