24/25.04

בחיי או שאתה לא קורא או לא מפנים.

אחי הדיון היה על הנקודה שאמרת אם למישהו יש ספק שהוא טופ 7, אז אמרתי לך שכן, וגם RAP וגם פרסקו.
הדיון לא היה על אם קוואי טופ 10 או לא כי כבר אמרתי בעצמי, כמוהם, שהוא בטופ 10 או לפחות קרוב לשם.
&nbsp
ציטוטים שלי ממספיק הודעות שכתבתי לך:
הודעה 1:
"אבל הוא יהיה בטופ 10 סביר להניח."
&nbsp
הודעה 3:
"הסברתי לך קוואי לא טופ 7 לפי דעתי למרות שהוא כנראה טופ 10 או לפחות ממש קרוב.
לסיכום, אין ספק שלפי ההתקדמות שלו הוא בעתיד יהיה גם טופ 5 בליגה."
&nbsp
Just saying...
&nbsp
&nbsp

rapgamer4ever

New member
במה מארק עדיף על כריס פול?

מילא שאתה שם את קוואי לפני CP3, אני מכיר את דעתך על שניהם. אבל מארק גאסול? גמר מערב אחד שהגיע בגלל הפציעה של ווסטברוק זה כבר מספיק כדי לשים את מארק לפני פול?

Cade Foster

New member
קשה להשוות ביניהם

אני נותן את האדג' לגאסול כי הוא בעיני הסנטר הכי טוב בליגה ללא עוררין, והוא אחד מהtwo-way players הכי טובים בליגה אם לא הטוב שבהם. לכריס פול יש מתחרים על התואר בPG מפה ועד להודעה חדשה כולל 2 מועמדים לגיטימים לMVP.
&nbsp
עכשיו תבוא ותגיד לי שלקוואי יש 2 שחקנים מעליו בהיררכיה של הSF והתשובה שלי לזה תפתיע אותך: אני חושב שהפער בינו לבינם הוא כבר קטן עד לא קיים, ובכל שנה המגמה הזו רק תתעצם עד שהוא כבר ישאיר את שניהם מאחור.

Cade Foster

New member
תן לי סיבה לקחת את זה בחזרה

דוראנט, ובטח פול ג'ורג', יצטרכו להוכיח את עצמם מחדש בעונה הבאה כדי שאני אקח את זה בחזרה, זה א'.
ב'. את לברון אני עדיין מדרג מעל קוואי כמובן, אבל המגמות פה הן ברורות: לברון עבר את ה30 ונותן עונה פחות טובה יחסית לרודן שהוא היה בליגה בשנים האחרונות. קוואי משתפר באופן משמעותי בין עונה לעונה וגם תוך כדי עונה, בהגנה הוא תמיד היה יותר טוב, בזמן האחרון כבר אין הבדל ביכולות הסקורינג שלהם. קוואי צריך להוכיח יציבות כדי להיכנס לטופ 5 אבל האמת שאין לי ספק שזה יקרה, כנראה כבר בעונה הבאה. אני כן בספק אם לברון ייקח שוב פעם את הMVP בעתיד.

שוב פורפורציה..

קוואי תמיד היה יותר טוב מלברון בהגנה??
&nbsp
קוואי אולי חוטף יותר טוב מלברון וגם זה יכול להיות מוטל בספק שאנחנו מדברים על שחקן בן 30 שכבר בטופ 10 חטיפות בפלייאוף.
&nbsp
עכשיו כשלברון משחק מול הסלטיקס ויש לו פחות פוקוס הגנתי אינידווידואלי מסויים חזרנו לראות איזה מן שחקנה הגנה All Around מצויין הוא, אולי הטוב בקטגוריה הזו כשהוא רוצה (בעיקר בפלייאוף), יש לו כמעט דאבל 2 של חסימות וחטיפות, במשחק האחרון בבוסטון הוא היה בכל מקום במגרש בהגנה אם זה בריב' הגנה (9) או חט'(4) או חס' (2) וזה רק הסטט' היבשה של משחק 3, צריך לראות את המשחק כדי לראות איזה אימפקט הגנתי יש לו. כולל ה"ספליטר" שעשה לאוון טרנר.
&nbsp
כשלברון היה צעיר הוא היה נותן יותר פוקוס להגנה גם בזמן העונה הרגילה, היום לברון משקיע פחות אנרגיה בעונה הרגילה, הוא יותר מתפקד כסוג של facilitator דואג שהמכונה תמשיך לתפקד כמו שצריך על כל צדדיה במגרש. נראה שבעונה הסדירה הוא לא משקיע אפילו 60% רוב הזמן מאז שהפסיד את DPOY לגאסול זה נראה כאילו זה פחות מעניין אותו.
&nbsp
אבל בפלייאוף? בפלייאוף מבחינתי לברון תמיד הציג הגנה ברמה גבוהה מאוד, הפרצוף שלברון עשה שקוואי נכנס לשמור עליו זה הפרצוף שכל הקבוצה עושה ביחד כשלברון משחק בפלייאוף.
&nbsp
קוואי לא קרוב וגם לא יהיה בחיים פליימייקר כמו לברון אתה יודע המשחק קצת יותר גדול מההגנה והתקפה, מה עם כל מה שבאמצע? המנהיגות? חוכמת המשחק? הדומיננטיות?
&nbsp
קוואי לא קרוב ליכולת של לברון ג'יימס(כרגע) ומי ששופט את לברון על פני עונה סדירה עם קבוצה חדשה לגמרי אחרי 4 גמרים רצופים פשוט עושה מעצמו קצת צחוק.
&nbsp
ולגבי דוראנט? אם מדברים באמת על היכולת לפני הפציעה אז לא, קוואי לא קרוב ליכולת הסקורינג של דוראנט שיעשה 50-39-87 עם 32נק' למשחק.
&nbsp
את לברון ג'יימס שופטים בפלייאוף.

אגב אם קליבלנד עושה פיינלס וזה לא מתפרק שם

יש מצב טוב שהוא יעשה MVP בעונה הבאה..כי קליבלנד באיזור ה-80% מאז שהקבוצה התייצבה בינואר, אם זה היה לאורך כל העונה ועם היכולת שג'יימס הציג מאז שחזר מהמנוחה שלו, הוא גם היה היה חזק בדיון של הMVP העונה.
&nbsp
הוא בן 30... לא מת ולא גריאטרי אם אני לא טועה מייקל היה כבר מעל גיל 30 ברוב הטריפיט השני.

Cade Foster

New member
אתה לא יכול לשפוט רק את לברון בפלייאוף

ואת קוואי לשפוט לפי קריטריונים אחרים.
&nbsp
לברון בפלייאוף: 20, 31, 30 באף משחק לא קלע ביותר מ50% מאף טווח (שלשה למשחק באחוזים גרועים)
קוואי בפלייאוף: 18, 23, 32 באף משחק לא קלע בפחות מ50% מאף טווח (שתי שלשות למשחק באחוזים מטורפים)
&nbsp
אם אתה רוצה להביא בחשבון גם את סדרת הגמר מאשתקד אתה יכול, אל תשכח רק מי היה הMVP שלה.
&nbsp
לברון שחקן אול אראונד יותר טוב ולכן אני גם נותן לו אדג' במצ'אפ ביניהם, וכמובן שלברון הרבה יותר מנוסה ונמצא בטופ לאורך הרבה יותר זמן, קוואי רק עכשיו מתחיל את צעדיו הראשונים כסופרסטאר. אבל אתה עושה ממנו ריצ'רד ג'פרסון בהשוואה ביניהם וזה לא לעניין. הפערים ביניהם מצטמצמים, לא משנה איך תסובב את זה.

הראייה/השוואה שלך קלוקלת לטעמי.

אני אישית משווה את קוואי ללברון באותו גיל בערך שקוואי נמצא בו עכשיו.
ואז לברון נתן 35נק' ב-51% בפלייאוף.
&nbsp
שוב אנחנו מדברים על שחקן שנתן 16.5נק' בפחות ב-47% מהשדה, שהוא לרוב לא יוצר לעצמו את הזריקות (לפחות לא את אלו מבחוץ).
&nbsp
אל מול שחקן שקולע בארבע עונות האחרונות (בהיט) 27נק' ב-54% ו-37%. (ומוסיף על זה בפלייאוף 27נק' ב-50%).
&nbsp
אז כן האחוזים של לברון בגיל של קוואי אז בקליבלנד הם בערך אותו דבר רק שזה היה בסיטואציה הרבה יותר קשה בקבוצה הרבה פחות מוכשרת התקפית עם 100% פוקוס הגנתי ועם העובדה שאת רוב הזריקות שלו הוא יצר בעצמו.
&nbsp
איך שלא תשווה בינהם, אם זה ההשוואה הכי הגיונית לאותו גיל או אם אתה משווה את קוואי ללברון כיום (שהוא שחקן הרבה יותר שלם התקפית עם ג'אמפ שוט אמין) קוואי נופל במאצ' אפ וזה במידה ואנחנו מדברים על סקורינג, אתה לא יכול להסתמך על שלושה משחקים מעולים של קוואי בפלייאוף ולקבוע שהם הנורמה, כי הם לא זה ממש רחוק מזה, אולי הזמן יסתור אותי בעתיד, אבל כרגע זה לא ריאלי.
&nbsp
בהגנה שוב לפי דעתי יש המון שיחלקו עלייך, ובכל שאר התחומים במגרש אין במה לדון יותר מדי לברון לוקח במאצ'אפ.
&nbsp
שוב קוואי אולי בעתיד יהיה בר השוואה ללברון, כרגע הפער בין השניים גדול מדי וזה לא יעזור לך כמה שתגמד את לברון, מספיק להסתכל על ארון השיאים של הבן אדם בגיל 30 (עזוב תארים רק שיאים) כדי להבין את גדול המפלצת איך אתה יכול להגיד שההבדל בינהם קטן עד לא קיים?
&nbsp

Cade Foster

New member
מה הקשר ללברון בגיל 23?

אנחנו לא משווים כרגע מי יהיה שחקן יותר גדול בראייה היסטורית. ברור שזה יהיה לברון. אנחנו משווים ביניהם כיום.
&nbsp
אגב ברור לך שאנחנו מתווכחים פה על שטויות בסך הכל - אני מדרג את לברון ראשון ואת קוואי 7-8 ואתם מדרגים את לברון ראשון ואת קוואי 10. אבל אם לפני שנה זה היה נחשב טרוליזם להדיח את לברון או דוראנט לפני הטופ 2 היום זה לגיטימי לגמרי להכניס את קארי או את הארדן או את ווסטברוק או את דייויס לפלנטה שלהם, זו כבר לא ליגה של 2 שחקנים. ומיד בדרג שלאחר מכן מגיע קוואי, שהוא עדיין ילד בסך הכל. החללית שלו כבר המריאה לפלנטה של השישיה, והחללית של לברון כבר מוכנה לקראת המראה בחזרה לכדור הארץ. אני חושב שמתישהו בשנתיים הקרובות החלליות שלהם ייפגשו באמצע הדרך.
&nbsp
אגב יפה שאתה מביא לי סטטיסטיקות של לברון בשיאו בהיט. אני משווה ביניהם כיום. כ-י-ו-ם. לא בשיא של כל אחד מהם. בדיוק כמו שאני לא אומר שדאנקן ולברון באותה הרמה כי דאנקן בשיאו לא נופל גם מלברון. כיום אני עדיין חושב שלברון טוב יותר, אבל הפער הרבה פחות גדול מהפער שהליגה הייתה בטח רוצה שתחשבו.

אני לרגע לא מדבר על גדולה, אני מדבר רק על יכולת.

ותדגיש את המילה כיום כמה שאתה רוצה ההשוואה שלך שבורה מהיסוד כי אתה לוקח מדגם של שלושה משחקים של קוואי וקובע שהוא הנורמה. לעומת זאת המדגם של לברון ג'יימס יותר מתאים לנורמה (27נק' אחוזים מעולים ל-2 ואחוזים גרועים לשלוש שמצניחים לו את האחוזים מהשדה).
&nbsp
ועוד יותר גרוע זה שאתה חושב שלברון גמר את הסוס.. אחי באמת?
&nbsp
אוקי אולי שתבין את הנקודה שקוואי אפילו לא קרוב ללברון ביכולת סקורינג אלה אם תמשיך להתבסס על שלושה משחקים:
קוואי לאנרד (16נק' ב-47%):
45% מה2FGM (זריקות לשניים שנכנסו) של קוואי באו מאסיסטים.
97% מה3FGM של קוואי באו מאסיסטים.
בסה"כ מעל 50% מהזריקות של קוואי מגיעות מאסיסטים
&nbsp
לברון ג'יימס (27נק' ב-48%):
31% מה2FGM באו מאס'.
46% מה3FGM באו מאס'.
בסה"כ 34% מזריקות השדה של לברון מגיעות מאס'.
&nbsp
בפלייאוף רק 17% מזריקות ה-2 של לברון מגיעות מאסיסטים(לעומת 100% מהשלוש שמגיע מאס' אבל הוא לא קולע משם הרבה הפלייאוף) ובסה"כ רק 25% ממה שלברון קולע העונה בפלייאוף מגיע מאס'.
&nbsp
לעומת זאת בפלייאוף אצל קוואי זה האחוזים מאס' רק עולים והוא ב-55% מסך הזריקות שלו מגיעות מאס'.
&nbsp
לברון צריך ליצור לעצמו את הנקודות וליצור לכל מי שמסביבו.
לא הייתי מגדיר את קוואי כשחקן שיוצר את ההתקפה שלו, מה שהוא טוב בו ומה שהוא מראה גם בפלייאוף זה שהוא יודע לנצל את ההזדמנויות שלו במהלך המשחק השוטף ולנצל את ה"חורים" של ההגנה.
&nbsp
ההבדל בין השניים מבחינת יכול סקורינג הוא רחוק, מאוד.

Cade Foster

New member
אי אפשר יהיה להתווכח אם תמשיכו להכניס לי מילים למקלדת

איפה כתבתי שלברון גמר את הסוס? דאם, אני מדרג אותו ראשון מבין השחקנים, ציינתי את זה בערך בכל פוסט שלי בדיון הזה. אני כן חושב שהוא אחרי השיא. אתה חולק עלי? אתה חושב שהוא יותר טוב השנה מאשר בעונות הMVP?
&nbsp
אני גם לא קובע שום נורמה לגבי קוואי, גם בעניין הזה הדגשתי שבתקופה האחרונה קוואי נוגס בפערים. לא לפני שנה, לא לפני חצי שנה אפילו. בחודש-חודשיים האחרונים, זה הכל. אני יודע שזה עדיין לא אומר כלום וחובת ההוכחה עדיין עליו. גם את זה הזכרתי מספיק פעמים.

אני לא מבין את ההיגיון שלך אחי.

לברון לא בשיא? איך אפשר להגיד על שחקן שהביא קבוצה ב-4 שנים האחרונות לגמר הפלייאוף שהוא לא בשיא? ע"פ עונה אחת שבה פעם ראשונה בקריירה לקח חופשה של שבועיים (קוואי נראה לי העונה כבר הספיק להחמיץ יותר משחקים ממה שלברון החמיץ בכל אחת מהעונות שלו) ושוב בפעם האלף זו קבוצה חדשה לגמרי, שטף התקפי ורמת ביצוע גבוהה וכימיה וכל מה שמשתמע מכך (מה שהיה ברמה גבוהה מאוד בהיט בגלל זה ההאחוזים בשנתיים האחרונות היו גבוהים) זה דבר שלוקח זמן לבנות, במיוחד שבתחילת העונה עד חודש ינואר לברון היה יותר מתוסכל, עייף ופצוע מאשר שחקן כדורסל.
אני בטוח שהסטט' שלו מאז שחזר מפציעה לא כזו רחוקה ממה שאתה חושב שהיא תקופת השיא של לברון.
&nbsp
תעשה טובה ואל תיקח לנו שנתיים-שלוש טובות של לברון בשיאו.
&nbsp
ראפ כבר ענה לך על זה, מה זה בתקופה האחרונה? אם שופטים ע"פ מאז האולסטאר הפערים הם ממש לא משהו שאפשר להגדיר "קרוב" ואם שופטים ע"פ שלושה משחקים מול הקליפרס ההשוואה אולי יותר מקבלת צבע אבל עדיין קצת אבסורדית.
&nbsp
בקיצור אני מרגיש שטחנו את זה מספיק, אני לא חושב שיהיה אחד שיסכים איתך באמירה ואני מצטט "הפער בינו לבינם(רק לברון לצורך העניין) הוא כבר קטן עד לא קיים, ובכל שנה המגמה הזו רק תתעצם עד שהוא כבר ישאיר את שניהם מאחור."
&nbsp
ואז אמרת ואני מצטט " בזמן האחרון כבר אין הבדל ביכולות הסקורינג שלהם" ושוב אני בספק אם יש מישהו שיסכים איתך כי הפערים רחוקים, קוואי לא סוקרינג מאשין כמו לברון או דוראנט לפחות לא כרגע.
&nbsp

rapgamer4ever

New member
ביום שקוואי יקח 4 תארי mvp

נתחיל לשפוט גם אותו על סמך הפלייאוף. בינתיים הוא צריך להוכיח את עצנו גם בעונה הרגילה.
&nbsp
בסדרת הגמר אשתקד לברון היה הרבה יותר טוב מקוואי.

Cade Foster

New member
תארי MVP לא מחולקים על סמך הפלייאוף

אבל אני מסכים, קוואי צריך להוכיח יציבות כסופרסטאר ולהשתפר עוד כדי שיהיה ראשון בין שווים.

Reutk

Active member
אם אתה מתייחס רק לצד ההתקפי אז כן, לברון היה יותר טוב מקוואי

למעלה