???

michale

New member
???

האם מותר למתנדב בוגר במד"א לעבוד כחובש בחברה פרטית עפ"י תקנון מד"א?? אבקש תגובות מוסמכות, תודה. האם מותר למנוע ממני להתנדב מרצוני הטוב בגלל שאני עובדת בחברה שהיא כביכול מתחרה???

MoonShield

New member
רשמית לא.

כשמילאת את הפרטים שלך וחתמת על הטופס של ההתנדבות הסכמת לכל מה שכתוב בו. וישנו סעיף מפורש שבזמן שאת מתנדבת במד"א את לא יכולה לעבוד בשום חברה מתחרה, לכן רשמית אסור לך לעבוד כחובש/ת בחבר פרטית. ועכשיו נחזור לעולם האמיתי רגע, הרבה אנשים עושים את זה ורוב הממונים במד"א מעלימים עין.

אסור...

אסור להתנדב במד"א ולעבוד בחברה פרטית. מותר לך לעזוב את מד"א לטובת העבודה בחברה פרטית,אין עם זה בעיה.

orend123

New member
לא מדוייק

כל מי שעבר קורס 60 חתם על מסמך שבו הוא לא יכול לעבוד במקום אחר אלא אחרי שנתיים או 60 שעות התנדבות. תבדקו, זה בדוק.

amitp

New member
פשוט לא. אסור להחתים אדם על

נוסח כזה, ואם כבר החתימו אותו הסעיפים הללו אינם חוקיים.

MoonShield

New member
הסבר פרט והבא דוגמאות!

עד כמה שידוע לי כל עוד הבנאדם חתם על זה מרצונו החופשי אין סיבה שזה יהיה פסול...

amitp

New member
אתה לא יודע מספיק

(בלי שום כוונה לפגוע) תאר לעצמך מקרה שכזה - שני אנשים חתמו על חוזה, לפיו אדם א' ירצח את אדם ג', ובתמורה ישלם לו אדם ב' 10000 ש"ח. לאחר חתימת החוזה א' מסרב לרצוח את ג'. מה עושה ב'? פונה לבית המשפט בבקשה לאכוף על א' את ביצוע החוזה... :) נשמע מוקצן? טוב, זה קצת, אבל בכל מקרה - לחוזה שאינו חוקי אין תוקף, גם אם האדם חתם עליו בהסכמה מלאה ומתוך צלילות הדעת. יש גם כמה סוגים של חוזים שבפני עצמם הם חוקיים, אולם מכיוון שנחתמו בצורה לא חוקית או בצורה שחייבה את החותם לחתום דווקא עליהם (מונופולים, חוזים אחידים וכו') - הם או סעיפים מהם פסולים. אחרת, אם זה היה כל כך פשוט, בשביל מה אנשים היו לומדים כל כך הרבה זמן משפטים?

MoonShield

New member
אתה מתחמק...

אני יודע שלהסכמים לא חוקיים אין תוקף, השאלה היא מה בדיוק לא חוקי בנוסח הזה? נראה לי לגיטימי שחברה מסויימת לא תרצה שבנאדם יעבוד בחברה מתחרה בזמן ההתנדבות אצלה (זה שזה חוצפה זה משהו אחר לגמרי). אם אמרת שזה לא חוקי, תסביר למה בדיוק זה לא חוקי. בלי התחמקויות וסיפורים בדויים.

amitp

New member
חוצפה???

אני לא עובד במד"א. אני מתנדב. מ-ת-נ-ד-ב. זאת אומרת, אדם שתורם מזמנו _החופשי_ לטובת המערכת. את המערכת ממש לא צריך לעניין מה אני עושה בשאר זמני. מעבר לעובדה שאני חתום על מינימום שעות התנדבות (כשגם זאת סוג של בדיחה) - כל עוד אני ממלא את שעות ההתנדבות שלי, וברמה גבוהה מי הוא מקום ההתנדבות שלי שיקבע היכן אני עובד? אתן לך דוגמא - ידידה טובה שלי (שגם כותבת בפורום הזה, תיכף נראה מה היא תגיד) - סטודנטית לרפואת חירום. בעוד שנה מסיימת את לימודיה ומוסמכת בתור פאראמדיקית. בין היתר היא גם מתנדבת במד"א. אתה רוצה להגיד לי שלמד"א יש איזושהיא זכות מוסרית להגיד לה - אל תלכי לעבוד בשח"ל/נטל"י??

MoonShield

New member
לא על זה דיברתי

אמרתי שזה לא נראה לי בסדר כל העניין, אבל עד כמה שידוע לי לפי החוק אין שום דבר שאוסר את זה. אני מסכים איתך שלפי ההגיון אין להם שום סמכות כזאת, אבל מה לעשות, על עצמי למדתי שהדברים לא הולכים לפי ההגיון אלא לפי החוק. מה ששאלתי אותך, זה למה בדיוק התכוונת כשאמרת "בדוק". שיערתי שיש לך איזשהו מסמך שיכול להוכיח שהסעיף הוא לא חוקי. הדרישות אכן מגוחכות, אבל אין שום דבר לא חוקי בהן. זכותך לבחור לא להתנדב במד"א. אם ארגון התנדבותי אחר היה מציג דרישות כאלה אז בסופו של דבר כל המתנדבים היו עוזבים אותו. למה זה לא קורה במד"א אני לא יודע. מה שמעלה את כל הנושא של היחס המחפיר למתנדבים - כאילו עושים לך טובה שנותנים לך להתנדב. דוגמא אחת זה הנושא המדובר דוגמא אחרת תוכל לראות בעמוד הזה שמישהו כתב שהוא התקשר לא. מתנדבים בירושלים ואמרו לו שהוא משלם בשביל "הזכות להתנדב במדא". ואחת אחרונה זה שהם דורשים שתראה רק בצורה שמוצאת חן בעיניהם (לא אני לא מעלה שוב את נושא הפירסינג). כבר סיפרו לי שקרה לאנשים שהכריחו אותם להתגלח...

sbenzvi

New member
אני רואה שכותבים עלי...

ומיותר לציין, שאם לא תהיה עבודה בעתיד במסגרת מד"א לא תהיה ברירה מלבד לפנות לחברות הפרטיות.... (קרי שח"ל/נטל"י) - מה שקורה לרוב בוגרי רפואת חירום שנשארים במקצוע.... עם כל האהבה למד"א, את רוב הכשרתי לא קיבלתי דרכה (מה שהופך אותי לקצת פחות מחוייבת מוסרית...), מה גם שלא מתפרנסים מהתנדבות... אני מבינה שהחברות הללו נחשבות למתחרות של מד"א ולכן אי אפשר להתנדב במקביל במד"א ולעבוד בחברה אחרת (כי מבחינת מד"א למה שירוויחו מההכשרה שהם נתנו לך...[אולם, בהתחשב בעובדה שלא הם נתנו לי...]) ובכלל.... לסיכום - חבל שהמערכת לא תשכיל להרוויח מתנדבים, שהם אנשים מקצועיים שרוצים להתפרנס בכבוד ושהיא עצמה אינה יכולה לקלוט אותם מסיבות כאלו ואחרות על תקן עובדים. (כן, גם אם הם עובדים ב"חברה מתחרה"). ברור לי, שאני אעדיף בעתיד להצטרף למערכת כעובדת מהמניין (כרגע אני מתנדבת), אבל בהנחה שזה לא יקרה, לא תהיה לי ברירה אלא לעזוב את מד"א ולעבוד ב"חברה מתחרה", שבעיני כיום היא עדיפות שניה.

Yev

New member
פקה פקה(עם דגש בפ')

כאילו בלי להעליב. את אף אחד זה לא מעניין האם החוזה מוסרי או לא מוסרי. אלא האם החוזה חוקי או לא חוקי? בשביל זה צריך מישהו שמבין במשפטים שיענה על זה. אי אפשר לפנות לבית משפט בטענות שהחוזה לא מוסרי....(כהגדרת המוסר פה)

amitp

New member
חבר'ה, מצטער (במיוחד רוני) אבל

החוזה הזה לא חוקי. את הסימוכין אני אצרף ברגע שאמצא אותם ברשת (אין למישהו כאן גישה לתקדין במקרה?) - בכל מקרה מקורם בתביעה שהוגשה כנגד המסמכים עליהם נהוג היה להחתים עובדים בכל חברה עד לא מזמן, לפיהם אסור יהיה להם לעבוד בחברה מתחרה עד שנתיים מיום פיטורם. זה גם מקור המסמך של מד"א, וחוקיות מסמך זה בוטלה על ידי פסיקת בית משפט. רוני - אל תקבע שדברים הם חוקיים אם אתה לא יודע. המקסימום שאתה יכול להגיד זה - אני _חושב_ שהם חוקיים. עמית.

MoonShield

New member
כנראה לא הבנת אותי...

אני דיברתי על זה שאסור לך לעבוד בחברה מתחרה בזמן ההתנדבות במדא. עד כמה שידוע לי, אין שום דבר לא חוקי בזה (או כמו שאתה רוצה - לדעתי זה חוקי). זה שכתוב שם שאסור לך לעבוד בחברה מתחרה שנתיים אחרי שאתה עוזב את מדא - זה פשוט מגוחך, וכמובן שזה לא חוקי: ברגע שאתה מפסיק את ההתנדבות במד"א כל חוזה שחתמת איתם מבוטל, ולכן אין להם שום סמכות עליך אחרי שעזבת אותם ואתה חופשי לעבוד איפה שאתה רוצה. אני הייתי בטוח שאנחנו מדברים על זה שאסור לעבוד בחברה מתחרה בזמן ההתנדבות. ובקשר להערה האחרונה שלך - נכון, אני לא יכול לקבוע, בדיוק כמוך. ולכן כל ההודעות שכתבתי בנושא הזה הן הדעה שלי.

הרעיון שמאחורי הסעיף הוא

שלא תלכו לעבוד בחברה מתחרה תוך הסגרת הסודות המקצועיים של מד"א ולכן אם הכוונה בשאלה- האם מותר לי ללוות טיול כמע"ר- סביר שכן שהלא עובד מד"א רבים עושים זאת בזמנם הפנוי.

MoonShield

New member
"סודות מקצועיים"

איזה סודות מקצועיים הם מפחדים שיגיעו לחברות מתחרות? זה לא שמישהו פה הולך לעבוד בשירות המודיעין של סוריה

למעלה