זה תלוי למה ניתן הפרופיל הנמוך אם זה רק בגלל שהאדם לא רצה לשרת וניסה להתחמק אז צריכים בכל מקרה לגייס אותו אבל אם זה בגלל שיש לאדם מחלה אמיתית שמונעת ממנו להתגייס אז צרכים לשחרר אותו וגם כמו שאמרו צריכים להילחם בתופעת הסרבנות
אם יש מישהו עם פרופיל 21 שרוצה להתגייס ויכול אז בהחלט כדאי לגייס אותו. אבל השאר או שהם לא יכולים או שהם משתמטים שאיכשהו קיבלו 21. לא עדיף לטפל קודם באלה שמשתמטים סתם????????
אז אני תומכת בצעד הזה.קיימים אנשים איכותיים שמסיבות רפואיות שלא תלויות בהן, הצבא לא מוכן לגייס למרות שהם כן רוצים לתרום את חלקם אז למה לא לתת להם הזדמנות ולפתוח בפניהם מגוון רחב יותר של תפקידים. במקרה של פרופיל נפשי אז אני לא מבינה למה הצבא מתעקש לגייס אנשים כאלה. נכון שצבא בישראל זה חובה וכולם צריכים לתרום את חלקם בדרך זו או אחרת אבל אם הבנאדם לא רוצה ומשקיע מאמצים בשביל לא להתגייס אז מה הטעם לגייס אדם כזה לצבא?!
כמעט ואף אחד לא ממש נלהב מהרעיון של לשרת בצבא, צריך להבין שחייבים לעשות את זה. וזה לא טיפשי, כי אפילו שאין לו רצון- אפשר לחייב אותו לעשות והוא יעשה. זה לא התנדבות לעמותה
למרות שאחוז המשתמטים גדל משנה לשנה, עדיין לא הגענו למצב "שכמעט אף-אחף לא ממש נלהב מהרעיון של לשרת בצבא". אני יכולה להגיד לך, שבקרב החברים שלי והשכבה שלי בכלל, הרוב רוצים להתגייס ומנסים להתמיין לתפקידים איכותייםת עד כמה שאפשר.
גם פרופיל 21 נפשי יכול להיות מוצדק.. יש כאלה שבאמת סובלים ממחלות נפש שמונעות מהם לשרת.. חבל שכל המפגרים שקופצים על השולחן של הקב''ן ומתחילים לצרוח תופסים על זה טרמפ