21 לטירונות?!

אלירן י

New member
כן קראתי את זה,

לא נשמע לי יישומי כל כך, יש מחסור בחיילים- שיטפלו בצורה רצינית יותר בסרבנים ובחרדים שלא מתגייסים לצבא, איזה צורה יש לצה"ל אם הוא מגייס פרופיל 21??

אם הוא לא היה שוכח אנשים [אהמ]

לא היה לו מחסור
. אני בעד לגייס אותם. אחוז גבוה מבעלי הפרופיל 21 זה אלו שבאו עם גפרורים ואמרו לקב"ן 'תכיר, החברים הכי טובים שלי'.

אלירן י

New member
לא נכון כל כך

מה שצריך לעשות ואמרתי כבר מעלייך זה פשוט להיות קפדנים ונוקשים יותר במלחמה בתופעת הסרבנות. זה לא פייר כלפי אותם אנשים שהפרופיל 21 שלהם הוא מוצדק.

זה לא סותר את מה שאמרתי:S

לא אמרתי שהצבא משחרר את כולם סתם כך. אבל אחוז גבוה זה כאלה שתופסים על זה טרמפ.

Dawson girl

New member
בעד, אבל רק במקרים מיוחדים

יש מקרים שהמחלה או הקושי הבריאותי באמת מונע מהבנאדם לשרת, ואז גם אם יש לו 21 (בריאותי או נפשי) לא כדאי לגייס אותו... אני הייתי שמחה להתגייס רגיל

lihi r

New member
בעד אבל תלוי

זה תלוי למה ניתן הפרופיל הנמוך אם זה רק בגלל שהאדם לא רצה לשרת וניסה להתחמק אז צריכים בכל מקרה לגייס אותו אבל אם זה בגלל שיש לאדם מחלה אמיתית שמונעת ממנו להתגייס אז צרכים לשחרר אותו וגם כמו שאמרו צריכים להילחם בתופעת הסרבנות

די מטומטם לדעתי לגייס אותם

אם יש מישהו עם פרופיל 21 שרוצה להתגייס ויכול אז בהחלט כדאי לגייס אותו. אבל השאר או שהם לא יכולים או שהם משתמטים שאיכשהו קיבלו 21. לא עדיף לטפל קודם באלה שמשתמטים סתם????????

shira245

New member
אם זה מקרה של פרופיל רפואי

אז אני תומכת בצעד הזה.קיימים אנשים איכותיים שמסיבות רפואיות שלא תלויות בהן, הצבא לא מוכן לגייס למרות שהם כן רוצים לתרום את חלקם אז למה לא לתת להם הזדמנות ולפתוח בפניהם מגוון רחב יותר של תפקידים. במקרה של פרופיל נפשי אז אני לא מבינה למה הצבא מתעקש לגייס אנשים כאלה. נכון שצבא בישראל זה חובה וכולם צריכים לתרום את חלקם בדרך זו או אחרת אבל אם הבנאדם לא רוצה ומשקיע מאמצים בשביל לא להתגייס אז מה הטעם לגייס אדם כזה לצבא?!

אלירן י

New member
למען יראו ויראו

שהתחמקות מהצבא בלתי אפשרית! מה נעשה כשכל אחד "ילמד ת'שיטה"?

shira245

New member
אתה צודק אבל

אני חושבת שזה טיפשי לגייס אדם שאין בו שום רצון לתרום למערכת. עדיין אתה צודק בגלל שזה פותח פירצה לכל המתחמקים והמשתמטים למיניהם..

אלירן י

New member
בתכלס

כמעט ואף אחד לא ממש נלהב מהרעיון של לשרת בצבא, צריך להבין שחייבים לעשות את זה. וזה לא טיפשי, כי אפילו שאין לו רצון- אפשר לחייב אותו לעשות והוא יעשה. זה לא התנדבות לעמותה

shira245

New member
אני לא מסכימה איתך.

למרות שאחוז המשתמטים גדל משנה לשנה, עדיין לא הגענו למצב "שכמעט אף-אחף לא ממש נלהב מהרעיון של לשרת בצבא". אני יכולה להגיד לך, שבקרב החברים שלי והשכבה שלי בכלל, הרוב רוצים להתגייס ומנסים להתמיין לתפקידים איכותייםת עד כמה שאפשר.

Dawson girl

New member
אממ נראה לי שאתם לא מבינים משהו..

גם פרופיל 21 נפשי יכול להיות מוצדק.. יש כאלה שבאמת סובלים ממחלות נפש שמונעות מהם לשרת.. חבל שכל המפגרים שקופצים על השולחן של הקב''ן ומתחילים לצרוח תופסים על זה טרמפ

dreamgirl21

New member
בעד......

אני בעד.....רק הכי חשוב שלא יהיה לנו שוב איזה פסיכופט שיילך וירצח אנשים..

n o n a m e s

New member
חבל שיגיסו כאלו שהם לא כשירים

במקום לגייס כאלו שיכולים להיות בצבא אבל מחלטים לא להשתמט

למעלה