21 (!) הרוגים היום בעזה

אתה מעוות

גם אני מזדהה הרבה יותר עם החייל שנהרג היום. חשבתי היום על זה שעוד משפחה ישראלית הצטרפה למעגל השכול. זה צבט לי בלב. כשהודיעו שנהרג חייל, תהיתי אם אני מכיר אותו. חשבתי על זה שהוא נשלח לשם כדי להרחיק את הרקטות מאשקלון, העיר שבה רבים ממשפחתי גרים. חשבתי על הכאב של חבריו לצוות ומפקדיו. על האחריות שמרגישים חברי הקבינט המדיני בטחוני. חשבתי על זה שאני תומך במבצע שמתנהל היום בעזה, ושהחייל הזה הוא קורבן בין היתר של התמיכה שלי. אני מודה, לא חשבתי הרבה על ההרוגים הפלסטינים. וגם אם הייתי חושב, לא יעזור, הייתי מרגיש את זה פחות. חלק מעובדת היותי בן-אדם שמגיע מלאום אחר, בטח שאני מהלאום שבסכסוך איתם. אבל כחלק מהיותי אדם הגיוני אני יודע שלמשפחה שלהם כואב באותה מידה שכואב למשפחת החייל ההרוג. כחלק מהיותי אדם הגיוני אני יודע שהם רצו לחיות חיים משמעותיים ולעשות מהם משהו בדיוק כמוני וכמוך. אני באמת לא מבין למה את מכחיש את העובדה שהם נהרגו. זו עובדה. אם אתה לא מסוגל להודות בה אתה ממש מעוות, ואולי כדאי שתשקול שוב את תמיכתך במבצע בעזה.

doofe

New member
הרוב המוחלט של אותם הרוגים

פלשתינאים היה של חמושים. ליבי לא בדיוק עליהם, אלא על האזרחים הפלשתינאים שנהרגו ולא לקחו חלק פעיל בלחימה.

Fleddermaus

New member
אבל אי אפשר להכחיש את זה שהם נהרגו.

תמיד חשוב לא להוציא את האירועים הללו מההקשר האנושי שלהם, אחרת יש להם לגיטימציה מסוימת.

doofe

New member
להרג מחבלים יש לגיטימציה בעיניי,

ואפילו רבה.

Fleddermaus

New member
התכוונתי,

שאם את אומרת שמחבל הוא לא אנושי, הוא זבל בחיריה, הוא מטרת קרטון וכו', את יכולה במידה מסויימ להצדיק את המעשים שלו בהיעדר מוסר אנושי. חשוב להזכיר תמיד שאלה בני אדם ולא יצורים לא אנושיים, אחרת מזלזלים בחומרה של מעשיהם.

מה הקשר?

האי אנושיות שלהם נובעת מהחומרה של מעשיהם, הם לא נולדו לא אנושיים, אני לא שם אותם במשבצת כזאת מלחתחילה, הכל עקב הדיעות ואידאוטלוגיה תחילה והמעשים שבאים בעקבותיהם.

גם הנאצים היו בני אדם

אני יודע, 'אסור להשוות' כי הנאצים כידוע ניסו להשמיד אותנו ואלה מלטפים אותנו כבר מאה שנה.

אני לא מחשיב חמושים פלשתינים

כבני אדם, מבחינתי הערך שלהם פחות ממטרת קרטון במטווח צה"לי של בסיס ג'ובניקים, אני יכול לעשות יותר האנשה לזבל מחיריה מאשר להם (לא מעניין אותי שבמבחינתם אנחנו האוייב, אני לא מבחינתם ומבחינתם לא חשוב לי), מבחינתי הם נתון סטטיסטי, אני לא מכחיש את העובדה שהם נהרגו, אני שמח שהם נהרגו, כן ירבו כאלה!, אני פשוט לא סופר אותם לצד החייל. לכן שוב, מבחינתי, הרוג אחד

הירי היה מתוך סימטאות מאוכלסות

בין הרגליים של החמושים הסתובבו גם אזרחים "תמימים" שלא עשו כלום חוץ מלזרוק אבנים אז מי שהיה שם נפגע ואין מה לעשות, ברגע ששטח הלחימה הוא עירוני יפגעו גם אזרחים, הם יודעים את זה מצויין והם עדיין עושים את זה. רוב ההרוגים היו חמושים, מי שהיה איתם שם את נפשו בכפו ואני לא מרחם עליו, מותו הוא באשמתו.

אני חוזר שוב - אתה מעוות

הרי לו היית פלסטיני היית מרים נשק ונלחם בדיוק כמו כל אותם הרוגים. האם באמת נדמה לך שהיית מסוגל לסבול את המראה של טנקים וחיילים זרים פולשים לך לרחוב ולא היית נלחם? כמובן שהיית נלחם, כפי שאתה נלחמת אני מניח בשירותך הצבאי או שתלחם בכיוון ההפוך. העובדה שאתה חלק מהלאום האחר לא אומרת שאתה לא יכול להכיר ברוח הלחימה והלאומיות של הצד השני. הם לא פיסות קרטון, הם לא זבל מחיריה. הם אנשים בשר ודם שנלחמו כדי להגן על הבית שלהם.

Fleddermaus

New member
מה הקשר?

הם נהרגו בעזה כשהם נלחמו נגד כוחות צה"ל. הם לא התפוצצו בתל אביב.

אני לא מבדיל בין טרוריסטים

אותם יצורים שיורים על צה"ל עכשיו הם אלה שחופרים מנהרות, יורים קסאמים מאמנים כוחות, מייצרים קסאמים, מבריחים נשק, מארגנים פיגועים וכן מתפוצצים בתל אביב.

gershon17

New member
הם נלחמו מתוך אוכלוסיה אזרחית

גם היום כשהם נלחמים בעזה, הם משתמשים באזרחים כבשריון. ואחר כך כל הפורום פה נזעק כשנהרגים פלסטינים חפים מפשע. אם אותם לוחמי חופש פלסטינים נשגבים היו דואגים לשלום האזרחים שלהם, הם לא היו נלחמים מתוך שטח בנוי ומאוכלס בצפיפות. אבל לא, הם מתעקשים להסתובב דווקא שם ודווקא משם לירות (קסאמים, טילים נגד טנקים ומה לא) - אז לנו אין ברירה - אנחנו חייבים להלחם בהם שם. הם בחרו את שדה הקרב. הם יכולים באותה המידה להפסיק לירות מתוך בניינים מאוכלסים, אלא להיפך - רק מתוך מקומות בהם אין אזרחים פלסטינאים. כמובן שאז הם יפסידו, אבל האם זו סיבה מצידם לסכן אזרחים פלסטינים? כנראה שכן. אם זו סיבה מצידם, זו סיבה גם מצידנו. אל תשכח שמדובר באנשי חמאס, והחמאס הוא זה שזכה בבחירות דמוקרטיות. לא מדובר בבודדים סוררים, אלא בדבר הכי קרוב שיש לפלסטינים לצבא.

gershon17

New member
ולמה הם נהרגו?

כי ליד האזרחים ההרוגים בעזה היו לוחמים פלסטינים שניסו לפגוע בחיילי צה"ל, או לשלוח קסאם, או שאר הדברים שלוחמים פלסטינים עושים מתוך אוכלוסיה אזרחית. יפסיקו לעשות כן מתוך אוכלוסיה אזרחית, ומספר ההרוגים האזרחים בקרב הפלסטינים ירד דראסטית. למה הם ממשיכים לפעול מתוך אוכלוסיה אזרחית?

למעלה