2.11 - מתחילים

Cade Foster

New member
זאת שאלה קשה

המספרים לגמרי בצד שלו ואין ספק שהוא הראשון שהייתי בוחר בפנטאזי מבין הסנטרים (אם לא מחשיבים את לאב ודייויס לסנטרים). אבל אני חושב שגאסול הוא סנטר יותר שלם. הוא כמובן הרבה יותר טוב מבוגי בהגנה והוא עושה נקודות גם רחוק מהסל בצורה הרבה יותר יעילה. נואה אותו דבר רק שהוא פחות טוב התקפית גם מגאסול. הווארד לדעתי נמצא מתחת לכל השכבה הזאת.

BeniTaz

New member
מארק גאסול ונואה

השנה קאזינס צריך להשאיר להם אבק. אי אפשר לומר שהוא טוב מהם על סמך העונה שעברה. גם לא מהווארד.

עם הכדור הוא זז כמו גארד

בלי הכדור (בהגנה כאילו) הוא לא זז. אחד השומרים הגרועים בליגה על הפיק אנד רול, וממש לא סנטר שאפשר לבנות עליו לסגור את הצבע. שחקנים עוברים אותו כאילו הוא לא שם. סוג של אל ג'פרסון משופר.

Puskas

New member
לא רוצה סתם לקפוץ למסקנות

אבל בשלושת הרבעים שראיתי אתמול הוא דווקא היה טוב בהגנה.
ז"א ברור שהוא לא איזה נואה או מארק אבל כמעט כל פעם ששחקן של הקליפרס ניסה להגיע לטבעת, קאזינס בא לעזור ובהרבה מקרים הוא כפה זריקה מחורבנת או אילץ את החודר לוותר על הזריקה ולמסור לאיזו זריקת חצי מרחק של גריפין או בארנס.
ואני לא מדבר על העזרה שהוא נתן עם חסימות ולבד מנע כמה סלים.
סה"כ ניראה שהוא מתאמץ יותר בהגנה אבל אולי זה רק משחק אחד ובהמשך נגלה שהוא עדיין מזלזל.

fatnoam

Active member
הגנה של גבוהים בדר"כ נאמדת בעזרה בהגנה על החודרים

וכשמדברים על סנטר כעוגן הגנתי מדברים על היכולת הזו, ולא על היכולת שלו כשומר 1 על 1. טייסון צ'אנדלר זכה בשחקן ההגנה של השנה אם אני לא טועה, והוא שומר אישי ממוצע מינוס. גם איבקה נחשב לשחקן הגנה מצויין והוא שומר ממש גרוע (אך השתפר בזה לאחרונה).
&nbsp
זה נובע מהעובדה שהגנה של סנטרים מבוססת על Anticipation, ולא על מהירות תגובה כמו אצל גארדים ושחקני כנף, וזה דבר שבא עם הנסיון.
&nbsp
&nbsp

rapgamer4ever

New member
מסכים עם הקונספט

ניסיון והבנה טובה של המשחק חשובים להגנה של סנטר יותר מאשר להגנה של גארד והם אכן דברים שלוקח להם זמן להתפתח.
את הדוגמאות שלך פחות אהבתי. היברט מתאים בול בתור דוגמה לעוגן הגנתי שהוא לא שומר אישי טוב.

fatnoam

Active member

Puskas

New member
בהחלט

התקרה של בוגי היא פסיכית.. הסנטר הכי מוכשר מאז שאק לטעמי.. סנטר אולד סקול אמתי.
כבר עכשיו הוא משחק כדורסל מעולה ובשנה שעברה היה אחד הגבוהים עם המספרים הכי טובים בליגה מבין כל הגבוהים (כולל PF).
נואה שחקן הגנה אלוהי ולדעתי סנטר טופ 3 בליגה הזו לצד הווארד ובוגי אבל קאזינס צעיר, מגוון בטירוף, מוכשר ובשנה שעברה סוף סוף התחיל לממש את הפוטנציאל וניראה שהשנה הוא טוב יותר.

fatnoam

Active member
וגם לא בא להקיא שרואים אותו מנסה לעשות סל

בניגוד לנואה \ הווארד.

OrEl74

Well-known member
מנהל
להשכיר לכם חדר?

אתה מאוהב או מה?
בכל השנים שאנחנו ביחד בפורום לא ראיתי אותך מתלהב ככה משחקן

&nbsp
אגב, אותי מה שמפחיד זה בדיוק העניין הזה של "שנה אחרונה בחוזה" שחקנים בעיתיים כמוהו תמיד מפחידים אותי כשמדובר בשנת חוזה.
ידפוק עונה מפלצתית, יקבל איזה 100 מליון לחמש עונות ויהפוך לעומר אשיק.
&nbsp

Puskas

New member
הוא כבר קיבל חוזה

השנה הוא כבר משחק על 14 מ' בערך.. אז אם השנה הוא יהיה טוב אז הכל טוב :)

לגבי אהבתי אליו, הכל בהומור כמובן חח.. אני מת על הבחור הזה ורוצה שהוא יצליח אבל כמובן שאני לא אתאבד אם הוא לא יעשה פלייאוף בזמן הקרוב :)

fatnoam

Active member
דעות שלי על משחקי אתמול

סקרמנטו - קליפרס
לסק' יש כלים, זה לא סוד. הרבה לא ספרו אותם בגלל המהלך שעל פניו נראה הזוי - החלפת אייזיה תומאס בדארן קוליסון. בפועל, בכל שנה שעברה לא ראיתי משחק אחד שהיה בו סדר ושליטה בקצב כמו שהיה במשחק הזה. קוליסון לא יותר מוכשר מתומאס בשום פרמטר, אבל הוא מכניס סדר לתוהו ובוהו שהיתה התקפת הקינגס בשנה שעברה.
גיי באמת משתפר ביעילות שלו כסקורר, ותמיד היה קשה לשמור עליו בגלל שהוא כזה ארוך ואתלטי. קאזינס פשוט מדהים, הוא שחקן ברמה הכי גבוהה, יש לו הכל - קליעה, מסירה, אתלטיות. הוא ריבאונדר מצויין. לו היה יותר מחוייב להגנה, הוא לבדו היה יכול לקחת את הקינגס האלה לפלייאוף.
&nbsp
הקליפרס היו די זבל (הם די זבל מתחילת העונה, למרות הניצחונות). זה נראה כאילו מאט בארנס בכלל לא עשה הכנה לעונה הזו. פול גם לא בשיאו, ולמרות שהספסל היה טוב, ג'אמאל קרופורד בלט בהיעדרו. איתו הם היו מנצחים את זה. יותר מדי פעמים נתקעים ולא עושים כלום.
&nbsp
ווריירס - בלייזרס
זאת שעולה וזאת שיורדת. הבלייזרס אחרי עונה שעשו יותר ממה שציפו, גולדן אחרי עונה שעשו פחות. אישית אני חושב שגולדן נראים טוב יותר תחת קר מאשר ג'קסון. קליי זורק הרבה אבל בינתיים הוא מכניס אותן. אני אוהב שיש להם שחקנים כמו איגי (שנראה לי לא שיחק הלילה) ובוגוט שעושים הכל למען הניצחון ולא אכפת להם לא להופיע בסטאט שיט.
בפורטלנד עדיין לא התעוררו. אולדרידג' נראה מעט חלוד, ליליארד בכלל לא בכיוון.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
אגב, גם את מיאמי אני רואה שתי לילות רצוף. בוש נראה מצויין. מעניין אם זה יחזיק שם. אני חושב שווייד עושה הרבה דברים שהוא לא עשה עם לברון, ולא תמיד זה נראה טוב או יציב, אבל דווקא אצל בוש זה נראה זורם וטבעי.

nnbaa

New member
קולינסון שומר הרבה יותר טוב מאייזה .ואיגי שיחק 32 דק' מהספסל

למעלה