2 שמלות וחצאית.

נגה אר

New member
2 שמלות וחצאית.

את השמלה הזו העליתי לא מזמן. תיקנתי, אך לא מספיק. צריכה לפתוח שוב בפינה עם הכתפיות, ל"חתוך" עוד מהפינה כלפי אמצע החזה ולחבר את הכתפיות מחדש, אך זה שיפור מקודם.

נגה אר

New member
שמלה נוספת שתפרתי, מאותה גזרה

אך הוספתי לה חצאית עליונה עברה גם כן תיקון עם אותה בעיה, היא הרבה יותר טובה מהקודמת. הילדה שלי הלכה איתה היום ליום הולדת והיה בסדר. עדיין יש קיפול כלפי חוץ אך הוא קטן. גם אותה אפתח ואתקן עוד קצת, שוב... על טעויות משלמים, לא?

נגה אר

New member
חצאית עבורי

מאוד נוחה ונעימה, אבל משהו בגזרה לא מסתדר לי, בחזית למעלה...

חסרים המתפרים בבטן ,

וצורת הקימור של האגן בתפרי הצד, עוד משהו שהפריע לי בעין, הנפילה של החלק המכווץ, אפשר היה לגזור הבד באלכסון ואז הנפילה שלו הייתה טובה יותר .

נגה אר

New member
לא היו מתפרי בטן בגזרה

גם לי מפריע, כאילו יש יותר מדיי בד מלפנים. חישובי המידות לא יצאו טוב, החצאית יצאה לי ענקית והצרתי אותה בצדדים. השתדלתי לעקוב אחרי קו הגזרה... עכשיו כשאת אומרת את הגזירה באלכסון, אני נזכרת שגם דודה שלי אמרה לי משהו על זה פעם.

אם החצאית היא עם רוכסן ,

"להצר" באזור הבטן והגב בעזרת מתפרים. אם היא ללא רוכסן , לעגל יותר את קו המותן מתפר הצד לכיוון האמצע .

הכוונה - שמקפלים הבד בקו אלכסון ,

(כמו ריבוע שמקפלים אותו למשולש) ומתקבל קו אמצע אלכסוני שמשמש כחוט הישר להנחת הגיזרה.

innocence

New member
אני חושבת שהבנתי...

פשוט לגזור באלכסון (ככה שהסיבים לא יהיו "ישרים" אלא גזורים באלכסון)?

ארחיב קצת -

ברוב הבדים הגזירה באלכסון נותנת גמישות ונפילה טובות בהרבה מהגזירה לפי חוט השתי. הגמישות הזאת מאפשרת לעבוד עם הבד כמעט כאילו הוא סריג, כך שאין צורך במתפרים או ברוכסן. הבעיה היא שהמתיחה של הבד כל כך גדולה באלכסון, שצריך קצת מיומנות כדי לשמור על התפר שלא ימתח ויתחיל לייצר גלים. כדאי גם לשים לב - בדים שארוגים בצפיפות גבוהה לא תמיד גמישים בצורה משמעותית באלכסון שלהם. כדאי עוד לשים לב לנטיה של חצאיות אלכסוניות להדגיש ירכיים מלאות.

innocence

New member
תודה על הפירוט!

לא ידעתי על עניין הגמישות של גזירה באלכסון. איך זה עובד בבגד שלם? בגזרות בבורדה מסמנים לך כיצב להניח את הגזרה על הבד, לרוב זה עם כיוון הבד (השתי?), האם לא כדאי ללכת לפי זה?

לגזירה באלכסון צריך להשמש בגזרות שונות

מאלה שנגזרות לפי חוט השתי (החוט הישר/כיוון הבד*). אם תעשי נסיון על איזו גזרה פשוטה, גופיה או חצאית A, גם בלי לעבוד על כל הגימורים תוכלי לראות שהבד מתנהג באופן שונה מאד מאשר בגזירה לפי החוט הישר, עם הסייג שנתתי קודם על בדים שארוגים בצפיפות גבוהה. הגזרות בבורדה מיועדות להגזר כשהחץ מקביל לאמרה. *כיוון הבד הוא מושג שמתייחס לבדים שנראים אחרת אם מסתכלים עליהם מלמעלה או מלמטה. קטיפה, זמש וחיקוייו, חלק מבדי הטוויל (אריגת אלכסון. לא לבלבל עם גזירת אלכסון), קורדרוי וחלק גדול מהבדים המגורדים שעברו איזה שהוא סירוק בתהליך העשייה שלהם (אשפרה, למעשה, אבל כבר שמתי פה יותר מדי סוגריימים). במקרה של בד שיש לו כיוון, שזה המונח הנהוג, צריך להקפיד לגזור את כל החלקים כשהצד שפונה למעלה מכוון תמיד לאותו כיוון. ראש-ראש, ולא ראש-רגל. 66 או 99, ולא 69.

innocence

New member
הבנתי..

לא יצאלי לעבוד עם הבדים האלו עדיין, אבל יש בזה הגיון:) היתה לי שמלה שהקטיפה היתה תפורה ככה שכשמעבירים את הידיים על הגוף זה היה לא נעים, זה ממש הציק לי. עוד ייקח לי זמן ללמוד את כל המונחים המקצועיים...

כשבבורדה דורשים גזירה באלכסון

החץ שצריך להיות מקביל לאמרה גם מופיע בהתאמה על חלקי הגזרה שדורשים את זה, וגם בתוכנית הגזירה
.

innocence

New member
אז אלו כל הסימנים!

מעולם לא למדתי באמת כיצד להוציא גזרה (עם כל הסימונים השונים), אז את חלקם הבנתי ואת חלקם לא. האם זה החץ הממש גדול שיש לאורך חצאיות למשל?

למעלה