deep ocean
New member
2 שיעורי קונג פו 16.12.2001
מיכל חוזרת ובגדול!!!!!!!!!!!!!! אחרי שביום רביעי לא הייתי בשיעור, ובסופ"ש לא התאמנתי-הצורך להתאמן היה גבוה!!! בשיעור הראשון האמנתי בעיקר לבד וזה היה ממש כיף!!! התאמנתי על בעיטות, יציבות בכל מיני תנוחות, 5 החיות, עבודה פנימית, גמישות. אחר כך הדרכתי את...לא זוכרת את שמה..וההנחייה היתה לא לערב את הרגשות/המחשבות שלי ולהתמקד רק בה. זה היה אתגר רציני!
בסיום השיעור עבדתי עם..שכחתי את שמה (קטעים איתי) בעבודה כזאת: כל אחת נונתת לשנייה מין מכות (לא כואבת) באיזור הראש, בכתפיים וכו´ ללא בלימה. אחר כך לבלום רק 25% מהמכות, אחר כך לבלום 75% מהמכות, וכמובן מתחלפים כל הזמן. זה היה ממש כיף. רציתי להמשיך לעבוד על זה, אך השיעור נגמר. מאד נהניתי!!! שתינו נהנינו!!! היום הקפדתי לא לדבר הרבה בזמן עבודה עם פרטנר, כי שמתי לב שאני מדברת הרבה עם זה שאני עובדת אותו. גם בשיעור השני הקפדתי לא לעשות זאת, חוץ מדברים הכרחיים, אך עדיין יש מקום רב לשיפור, אך התקדמתי מאד!!
בשיעור השני, עשינו בעיטת מספרים (זה השם, נראה לי), ועוד טכניקת בלימת בעיטה, ואחר כך שילבנו עם זה בעיטה לירך של מי שבעט בנו. מה עוד היה? כל מיני תרגילי נשימה, עבודה עם פרטנר על כל מיני דברים. בסוף השיעור עשינו את התרגיל, שעומדים אחד מול השני, ומנסים להזיז כל אחד. אני מאד אוהבת את התרגיל הזה!!! מאד נהניתי בו! ועכשיו זה השלב של ה-sharing: בדרך כלל בעבודה בקרבות, תמיד לי כואב יותר מאשר לפרטנר (כשבודקים בעיטות-האם להחליש/להגביר עוצמה). תמיד אני מבקשת להחליש. זה יצר בי תחושה שאני יותר חלשה מכל האנשים שמתאמנים בחוג. ואז היום, בעבודה כמו זאת האחרונה, אני רואה שזה לא נכון בכלל. אני לא יותר חלשה מהאחרים. אולי, בעיטות יותר כואבות לי מהאחרים, אבל זה לא אומר ש- אני במהות שלי חלשה יותר. יש לי כח ברגלים ובידים. אני לא יודעת בעצם אם הקטע בעבודה הזאת זה היציבות/הכח, בעצם נראה לי שילוב של שני הדברים. בכל אופן, זכיתי למחמאה מ"דאו" שאני ממש חזקה בידיים. אז זהו בכלל, לא נראה לי שזה רעיון טוב לחשוב על עצמי גם כרגישה לבעיטות כי אז אני אקבע את התפישה שלי לזה ואני אגשים את זה אפשר להגיד שכדאי שאני אמשיך להיות מודעת למה שקורה מסביבי אבל לא לפתח עובדות.... גם לא לפתח עובדה שיש לי חוזק בידיים. ברגע שחשבתי ככה המעטתי בערך היריב ואז אחרי הרבה פעמים שלא זזתי מהמקום הוזזתי
לסיכום: 1. מודעות 2. לא להתקבע 3. לא להמעיט בכוח היריב 4. לזרום עם מה שקורה 5. להפסיק לכתוב במספרים
חהחחה שלכם, מיכל
מיכל חוזרת ובגדול!!!!!!!!!!!!!! אחרי שביום רביעי לא הייתי בשיעור, ובסופ"ש לא התאמנתי-הצורך להתאמן היה גבוה!!! בשיעור הראשון האמנתי בעיקר לבד וזה היה ממש כיף!!! התאמנתי על בעיטות, יציבות בכל מיני תנוחות, 5 החיות, עבודה פנימית, גמישות. אחר כך הדרכתי את...לא זוכרת את שמה..וההנחייה היתה לא לערב את הרגשות/המחשבות שלי ולהתמקד רק בה. זה היה אתגר רציני!