2 שאלות

2 שאלות

שלום, 1. האם נתיבי האצה והאטה חובה "לנצל" עד הסוף - לפני שעוברים נתיב? 2. כשעוזבים הברקס - לקראת נסיעה קדימה או אחורה - ידוע שהאוטו יזוז מעט (לדוגמא כך באוטו האוטומטי שלי). האם בסוף האוטו ייעצר? תודה

b l i p

New member
תשובות

נא לא לקחת את התשובות שלי כתורה מסיני אבל בכל זאת, זה מה שאני יודע: 1. לא. חובה להגיע עד לקו המקוטע וכאשר יש קו מקוטע מותר בהחלט לעבור ולא לנצל את כל נתיב ההאצה/האטה... 2. אני מניח כמובן שהשאלה מתייחסת למצב בו הרחב נמצא במישור. אני יודע שהדבר קורה רק ברכבים הפועלים עם גיר אוטומטי, הסיבה לכך היא במיכשור, אני לא בלגמרי בטוח לכן אני לא אפרט, אני יכול לשאול מישהו אם זה מעניין... מה שכן, לא לחכות לכך שהרכב יעצר, כי יקח לו המון המון זמן (אם בכלל)

aviGODFATHER

New member
../images/Emo26.gif

1. לא - אם אתה רואה שאתה יכול להיכנס לנתיב הנסיעה הרגיל לפני שנתיב ההאצה נגמר ואתה לא מפריע לאף אחד כשאתה עושה את זה - מותר לעשות את זה. 2. אני לא יודע כי מעולם לא נהגתי ברכב אוטמטי (יש לנו ידני בבית ולא יצא לי אף פעם לנהוג על אוטומט), אבל אני חושב שהתשובה היא לא - כי אם זה לא עוצר אחרי 10 מטר אין סיבה שזה כן יעצור אחרי 10 ק"מ. אני חושב שזה כמו שמרימים טיפה את הקלאץ' - הרכב יגלוש אבל לא יעצור אם הוא יישאר באותו מצב.

גיל14

New member
איתמר יא שמן

לא סיפרו לך שאין קלאצ' באוטומט? (להנהלת הפורום - זו בדיחה פרטית ביני ובין איתמר)

Itamarro

New member
יש קלאץ', אין פדאל

ומה שלומך גיל? אתה בא להתנחלות אצל רון שהוא מקבל את הWii? ותקשיבו, אתם חייבים להפסיק להתווכח, אני אומר לכם במאה אחוז, הרכב יעצור. שוב, הרכב האוטומטי יעצור אם מרפים מהגז. אני צריך להגיד עוד פעם? בידני זה תלוי במנוע ובחוזק שלו, יש מנועים שיכולים לסחוב הילוך שני/ראשון בהמשכיות והם לא ייעצרו עד שיגמר הדלק, יש מנועים שייכבו.

גיל14

New member
ממתי יש לך רשיון?

האוטו שלי נסע כ3 ק"מ בכביש גהה בפקק בלי גז. עוד לא יצא לי שהוא עצר. זה לא בריא אבל הוא לא עוצר.

wil

New member
למה לא בריא?

ככה עובד גיר אוטומטי. האוטו ימשיך לנוע במישור במהירות נמוכה (10 קמ"ש) בלי הגבלה (עד שייגמר הדלק...) וזה לא בעייתי. להחזיק את האוטו בעמידה בעליה חדה באמצעות דוושת הגז, לעומת זאת, זה לא בריא ליותר מכמה שניות, זה מחמם את ממיר המומנט.

Itamarro

New member
נסעת מצפון לדרום או מדרום לצפון?

מצפון לדרום זה ירידה :p איזה מכונית יש לך? ויש לי רשיון קצת מעל לחודש עכשיו.

yany11

New member
דווקא אין קלאץ

ברוב במכוניות האוטומטיות אין קלאץ (יש ממיר מומנט), למעט מכוניות מסויימות שבהן הגיר הוא רובוטי (כמו טויוטה יאריס). ולגבי השאלה אם רכב יעצור אז לא הוא לא יעצור המנוע תמיד מעביר כוח לגלגלים כאשר אתה ב-D (למעט גיר רובוטי) שים לב שאם אתה נמצא בעלייה קטנה ועוזב את הברקס האוטו יעמוד במקום ולא ידרדר, לא משנה כמה זמן.

kranves

New member
הוא לא יעצור

הגלגלים מחוברים למנוע והמנוע מסתובב.

אוטומט לא יעצור! ידני יעצור..

בידני אחרי טיפה המנוע יקפוץ, באוטומט הוא נוסע כמדומני על 15 קמ``ש.

lsd600

New member
בקשר לאוטומט..

האוטו ייעצר... אחרי שמרימים את הברקס, יש חיבור בין המנוע לגלגלים, ואם לא ממשיכים לתת גז, אין סיבה שהאוטו ימשיך לנסוע... באוטומט גם יש קלאץ' (אוטומטי) שתפקידו להפריד בין המנוע לתיבת ההילוכים, ובמקרה כמו שציינת, אחרי שהרכב יאט מעט, הוא ייעצר והקלאץ' ייפעל אוטומטית, בדיוק כמו שהוא פועל כשעוצרים עם הברקס.

Itamarro

New member
אתה צודק מהסיבות הלא נכונות

המכונית אכן תיעצר. במנוע האוטומטי אין שום חיבור בין הברקס להילוכים. כל הקסם נמצא רק בתיבה האוטומטית. חוץ מזה, אם לא נותנים גז, המנוע עדיין ממשיך לספק לעצמו דלק, מספיק בשביל פעולתו המתמשכת. ברוב המכוניות זה יושב קצת מעל 700 סל"ד. שאתה לא לוחץ על הדוושה, לא אומר שלא זורם דלק למנוע. לכן, המנוע בכל מקרה, ממשיך לנוע, כל עוד לא מכבים אותו. חוץ מזה, הקלאץ' האוטומטי לא מפריד בין התיבה לבין המנוע, הוא חלק מהתיבה, ולרוב יש יותר מקלאץ' אחד בתיבה אחת. בקיצור, האוטו מאט בגלל החיכוך של תיבת ההילוכים, ושל המערכות האחרות באוטו, עד לעצירה. המנוע ממשיך לפעול, התיבה פשוט לא מעבירה מספיק כוח למכונית בשביל שתמשיך לנוע.

yany11

New member
אני לא יודע מאיפה אתה מביא את המידע

הזה אבל זה ממש לא נכון, קודם כל בגיר אוטומטי (ברוב המכוניות) אין קלאץ כמו שרשמתי למעלה, והגיר מעביר כוח לגלגלים כאשר האוטו עומד ואם תעזוב את הברקס הוא ינוע במהירות מאוד נמוכה אבל לא יעצור (כל עוד אתה במישור), תנסה ותראה.

Itamarro

New member
אני לא יודע מאיפה אתה מביא את המידע

שלך, כי הוא לא נכון. אומנם ממיר מומנט זה מילה יפה לקלאץ', אבל ברוב הגירים האוטומטיים יש שילוב של כמה מערכות שלכולם אותה מטרה- לנתק זמנית את המנוע מ(חלקי) הגיר. נכון, אם עוזבים את הברקס, האוטו נע, ולא אמרתי שזה לא יקרה. אבל ברגע שנוסעים, ומורידים את הרגל מדוושת הגז, האוטו ייעצר. אתה נתת מצב שאין לו שום קשר לשאלה, ועוד בהנחה שאני טועה, שזה שתי טעויות גדולות, אז תנסה ותראה בעצמך. אם אתה רוצה לבדוק, תגיע לכביש מישורי, עצור, שחרר את הבלמים- המכונית תסע, תן מעט גז, תגיע למהירות סבירה (30-40), שחרר את הגז, המכונית לבסוף ייעצר.

למעלה