2 שאלות

Superdror

New member
חומוס צ'יפס סלט - תשובות.

1. אתה לא חייב לנצל את נתיב האצה / האטה עד סופו, אם אתה יכול לעזוב את נתיב ההאצה לפני שסיימת אותו בלי להפריע לרכבים אחרים - אין שום בעיה עם זה. אותו דבר לגבי האטה. 2. שאלה לא ברורה. אם אתה יושב ברכב ידני ואתה במישור - עזיבת הברקס לא תגרום לרכב לנוע כלל. הרכב ישאר במקומו. במידה ומדובר ברכב אוטומטי - כשהילוך משולב - אם הרכב במישור , סביר להניח שהרכב ינוע מעט ויעצר. במקרים מסויימים הוא עלול שלא להעצר, אלא להמשיך לנוע במהירות סופר-דופר איטית. בנוסף למה שנאמר - תיקון כליל. בגיר אוטומטי רגיל אין קלאץ שמפריד את המנוע מהגלגלים בזמן עזיבת דוושת הדלק ויוצר נתק פיזי. יש ממיר מומנט. המנוע תמיד מחובר לגיר ובניהם ישנו סיחרור של שמן שמעביר את התנועה בניהם. בסל"ד סרק - מרבית הרכבים ינועו מעט מעט ויעצרו ויש כאלו שימשיכו לנוע במהירות איטית.

kranves

New member
נתיב האצה הכוונה בכביש מהיר?

או בכל עוקף רמזור בתוך העיר?

Superdror

New member
נתיב האצה יש בדר"כ

מחוץ לעיר. אבל זה לא משנה. נתיב האצה הוא כזה שמאיצים בו לפני השתלבות. יש ביציאה מדרך עירונית לבין עירונית, יש בפנייה מכביש מהיר אחד לאחר וכו'. הינו הך.

kranves

New member
זה משנה

כי לפי מה שלמדתי: בעוקף רמזור, גם אם יש לי נתיב משלי, אסור לי להיכנס מהרגע שיש מקווקו. אם אלה שאני נותן להם זכות קדימה ירצו לחזור לימין?

lsd600

New member
אין קשר.

בנתיב עוקף רמזור אתה נותן זכות קדימה לתנועה החוצה. יש נתיבי עוקף רמזור שאין להם נתיב האצה. במקרה כזה אתה מחכה שלא יהיו מכוניות ורק אז אתה נכנס. לא חובה שהם יחזרו לימין. אם הם בנתיב השמאלי ולא מסוכן לעבור, אפשר לעבור.

למעלה