2 שאלות

• פותח הנושא maaw
  • פורסם בתאריך

maaw

New member
2 שאלות

1.מישהו יכול להסביר לי על בה גואה ז'אנג? 2.מה ההבדל בין עגור לבן לבין העגור של שאולין והעגור של וין צ'ון?(סתם דוגמא,אותה שאלה מכוונת גם על ארבעת החיות האחרות) מקווה שהבנתם אותי ותודה למגיבים

fa jing

New member
לפחות תשובה על שאלה אחת

כל מה שרצית לשאול על בה גוואה ז'אנג ולא העזת לשאול ולהלן הקישורים: 1. בה גוואה ז'אנג רקע היסטוריה. 2. בה גוואה ז'אנג רקע והיסטוריה המשך. 3. בה גוואה ז'אנג בסגנון גאו. ותשובה נוספת על שאלה שלא נשאלה: היתי ממליץ על 2 אנשים ללמוד אצלהם בה גוואה ז'אנג בארץ אחד מהם הוא זאב פוקס המלמד בימי שישי ושני בשיכון בבלי בפארק הירקון. צור עימו קשר הוא כותב כאן בפורום תחת הכינוי Zeev Foux. כל טוב וחג שמח, חנן

הבעיה בצ'ופצ'יק שאחרי ה"ז"

תפוז לא מוכן לקבל אותו כתו לגיטימי. אם תהפוך לאנגלית ותשתמש ב-' שאותו מקבלים ע"י הקשה על מקש הפסיק (בעברית) תקבל תו שתפוז מוכן לקבל. אל תשאל למה, זה עובד.

gafni

New member
תלוי מאיזה כיוון אתה מסתכל,בעברית

קוראים לזה עורלה...

maaw

New member
fa jing תודה רבה!!

ואשמח אם מישהו יענה לי על השאלה השנייה.. יום טוב

ננדין

New member
אגב, FA JING הוא גם מורה

לבה גוואה ז'אנג ובעל ידע עצום בא"ל סיניות...

fa jing

New member
מלמד אבל

אני חושב שצמד המילים ידע עצום בהודעתך המקורית החמיאו לי יותר מדי, יהיו כאלו שיתפסו אותך ברצינות

Zeev Foux

New member
עגורים ונחשים באומנויות לחימה

השימוש בחיות, ובכלל בדימויים, נעוץ עמוק בשרשי התרבות הסינית, ואינו ייחודי לאומנויות לחימה. ישנם חוקרים הסבורים שניתן ללמוד מכאן על הקשר עם הפולחן השמאני הקדום של העמים הסינים, אבל אני לא אלך כה רחוק. כמעט בכל אומנויות הלחימה הסיניות ניתן למצוא שמות של חיות ודימויים הלקוחים מהעולם התרבותי בו נוצרו האומנויות. טיגריס, סוס, קוף, נחש, עיט, עגור, סנונית, גמל שלמה, נדל וחיות אחרות מככבות לצד חיות אגדיות כגון הדרקון, הפניקס, חד הקרן, ציפור הטאי ואחרים. לעתים תבניות שלמות יהיו על שמות חיות, לעתים תנועות או משפטי תנועה בודדים, ולעתים רק בצורה של משפטי מפתח ודימויים הנשארים בתודעתו של המתרגל. הקשר בין התנועות הנושאות את אותו שם (עגור, בשאלתך) הנמצאות באומנויות לחימה שונות, נובע לרוב מההקשר התרבותי בו רואים הסינים את החיה. כלומר העגור של הטאי צ'י אינו צריך להיות דומה חיצונית לעגור הלבן או לעגור של הווינג צ'ון, אלא נושא את אותו הקשר, הנובע מהתרבות המשותפת. עם זאת בשיטות דומות או בעלות מוצא משותף – אגרוף ארוך וטאי צ'י לדוגמא – יהיה קשר הרבה יותר ברור לעין. ולשאלתך - ווינג צ'ון דומה במידת מה לשיטות הדרומיות (שאולין הדרומי) ולכן יכול להיות שיהיה קשר נראה לעין בין העגור (או כל חיה אחרת) מהווינג צ'ון לזה של השיטות הדרומיות האחרות. הרבה פחות לשיטות שאולין הצפוניות. מה שבטוח שאם אנו קוראים לאלמנט מסוים בשם חיה, והוא מצוי גם באומנויות לחימה אחרות, לא צריך לצפות לחפיפה ולהתאמה ברורה. זאב

שלום זאב

האם אתה יכול לפרט יותר על ההקשר התרבותי של העגור? מה הקשר בין טאי צ'י לאגרוף ארוך? שאולין?

fa jing

New member
לא זאב אבל בקצרה

מוצא הטאי ג'י צ'ואן הוא מכפר צ'ן (Chen Jia Guo) הממוקם בין הערים לואו יאנג וז'אנג ז'ואו (LuoYang-ZhengZhou), נחש עוד איזה מרכז לאמנויות לחימה ממוקם בין 2 ערים אלו? אם אמרת שאולין אז צדקת... יש הגורסים כי שורשים הטאי ג'י צ'ואן כנראה מהאגרוף הארוך של שאולין, איני יודע כמה עובדות מוצקות יש להנחה זו אבל אם נהיה ראלים נראה שהיא לא כל כך רחוקה מן המציאות. בהתחשב בעובדה ששאולין וכפר צ'ן מרוחקים 20-40ק"מ האחד מהשני ושניהם היוו בעבר מרכזי אמנויות לחימה מן הסתם היו "חילופי" ידע או זליגה של חומר מכאן ולכאן, כעת הרבה יותר קל לעשות הקשרים בין תנועות ולעיתים אף סדרות מסויימות. אני כמובן מדבר על שאולין והטאי ג'י צ'ואן הרבה לפני שהרפובליקה הסינית והקומיניסטים הספיקו לעשות לו מודיפיקציות משלהם. וזאב ירחיב הלאה...

Zeev Foux

New member
שלום אהד

טאי צ'י ושאולין/אגרוף ארוך אני אכן מצדד בתיאוריה כי מקור הטאי צ'י בשאולין, ולא בצ'נג סאן פנג האגדי, מה עוד שלמיטב ידיעתי סדר הלימוד בכפר צ'ן התחיל בתבניות של אגרוף ארוך. חוץ מההבדל (הגדול) בחדות התנועות, ישנם הרבה תנועות/תנוחות מקבילות בעיני בין הטאי צ'י של משפחת יאנג, לדוגמא, לבין האגרוף הארוך. מנח הגוף, הפתיחה של פלג הגוף העליון, העברת משקל מוחלטת מרגל לשנייה ועוד. לגבי העגור בתרבות הסינית – לא כל כך ברורה לי השאלה שלך, וזה כנראה נובע מכך שתשובתי ל MAAW לא הייתה ברורה מספיק. האם אתה שואל לגבי ההקשר התרבותי הכללי של העגור (אריכות ימים, אחד מרכובי בני האלמוות, אחד מרכובי הבודהיסטווה וכדומה) או לגבי ההקשר שלו באומנויות הלחימה (לדוגמא מיתוס העגור והנחש, או נפנוף הכנפיים כדרך לחימה). תחושתי היא כי בכל מקרה, לא אוכל לפתח את הנושא בפורום זה. רציתי להעביר, שתי נקודות ויכול להיות שלא הצלחתי- 1) באומנויות לחימה דומות, או בעלות מוצא משותף, ניתן לזהות קווים משותפים לאותן "חיות" ביתר קלות, אחרת ניתן להתבלבל בנקל. מה שייקרא סנונית בשינג אי ייחשב לנחש במקום אחר, לדוגמא. 2) לא תמיד החיות הן תבניות חיצוניות, לעתים הם רק דימוי, לעתים רק תנועה, ולעתים שילוב מלא של הכל. זאב

תודה זאב וחנן

אני מכיר את הרעיון שמקור הטאי צ'י בשאולין. איך שאני מבין את זה, יותר מדויק להגיד שעל בסיס השאולין, נבנה הטאי צ'י בעקבות החשיפה לידע של וודאנג. השאלה החשובה במקרה הזה בעיני, היא האם המהות של האמנות נמצאת בצורה החיצונית, שבה יש דמיון, או בצורה הפנימית ובצורות האימון, שבהן אני לא רואה הרבה דמיון. לגבי החיות זאב, אחכה למאמר הבא שלך בנושא.

למעלה