2 שאלות

Moralida

New member
2 שאלות

אני לא יודע אם נשאלתם את השאלות הללו בעבר, אבל אני בכל זאת רוצה תשובות כנות עליהן. 1. איך זה שכל יום שישי בבוקר אני פותח עיתון ורואה את לוח הדרושים, ורוב המודעות שם הם בכיוון ההיי-טק, ועדיין יש כלכך הרבה מובטלי היי-טק ? 2. כמה זמן עבדתם בחברה עד שפיטרו אתכם ? בתודה, -רועי.

לגבי המשרות בעיתונים- התשובה פשוטה

בכל סוף שבוע מתפרסמות כמה עשרות משרות הייטק בעיתונים (חלק מהם של חברות השמה שמפרסמות מודעות כלליות כדי ליצור מאגר של מועמדים ), בתקופת השיא בהייטק היו אלפי עובדים שפוטרו ועדיין לא חזרו למעגל העבודה, (לפי ההערכות מעל 10000 איש נפלטו ועדיין לא חזרו) כך שזה עדיין טיפה בים.

hope2drive

New member
ולאלו שפוטרו תוסיף את אלפי

הסטודנטים למדעי המחשב, הנדסה וכדומה, שסיימו לימודיהם ולא מוצאים עבודה. גם אנחנו "מובטלי הייטק".

אמץ

New member
זה לא כל כך הרבה...

זה רק נראה שיש הרבה מודעות. א. אולי שכחת שלפני שנתיים (ואפילו פחות) היה מוסף שלם של דרושים להי-טק. ב. חלק מהמודעות הן פיקטיביות ורק נועדו לאותת למתחרים כאילו החברה מצליחה ומתרחבת.

liat111

New member
כנראה שאינך מבין מה אתה רואה

אין מקצוע שנקרא "הייטק". תחום ההייטק כולל בתוכו מקצועות רבים, ובמודעות הדרושים יש מעט מודעות למקצועות היותר מבוקשים, ואפס מודעות למקצועות הפחות מבוקשים. בנוסף יש את הפרסומים של חברות ההשמה - שלרוב אין מאחוריהם משרות אמיתיות.

למעלה