2 שאלות

אורן51234

New member
2 שאלות

1- איך עובדים חומרי הרדמה? (נכתב לאחר ביקור אצל רופא השיניים) 2-האם קורדינציה ו\או אינטליגנציה הם תכונות שניתן להתאמן ולשפרם או לחילופין האם תיתכן החלשות של תכונות אלו עקב אי תרגול?

מאיהק

New member
בקצאה לשאלה השניה

אינטיליגנציה היא לא תכונה שנין לפתח או שיש או שאין < להבדיל מידע שגם שאין עם תהליך הלמידה המצב משתנה> בעיניין הקורדינציה כן אפשר לשפר < ראה דוגמאת ילדים קטנים בעלי קורדינציה לקויה שבעבודה מתאימה העיניין מסתדר> לגבי החלשות עקב אי תרגול אין לי מידע על זה אבל אינטואיטיבית הייתי מהמרת שכן.

2_be

New member
1.

מהשאלות הנפוצות..ואני בטוחה שאם תבקש הסברים נוספים יהיו אנשים שירחיבו

New member
../images/Emo13.gif ותוספת

לאחר פיזולוגייה א' אני יכול להרחיב על הסיבה שחומרי אלחוש מקומיים מאלחשים. בקצרה: בשביל שהעצב יעביר גירוי חשמלי ממקום למקום צריך להתעורר בו פוטנציאל פעולה, שהוא בעצם גירוי חשמלי שמתקדם לאורך העצב עד לסינפסה ושם גורם לתהליכים נוספים. פוטנציאל הפעולה נדרש כאשר מעבירים את האות העצבי למרחקים ארוכים (יחסית) ורוב העצבים אכן יוצרים פוטנציאלי פעולה בשביל להעביר את הגירוי שלהם הלאה. ע"מ ליצור את פוטנציאל הפעולה קורים תהליכים רבים והעיקרי שבהם הוא הכנסת נתרן לתוך התא. הנתרן הינו יון חיובי ולכן הכנסתו לתא גורמת לדה-פולריזצייה (עלייה במתח החשמלי של התא). רוב החומרים המאלחשים מקומית ובינהם הלידוקאין המפורסם פועלים על סגירת תעלות הנתרן כך שהעצב לא יוכל ליצור פוטנציאלי פעולה. הבעיה היא שחומרים אלה חוסמים עצבים ללא שום הבחנה ולכן אלחוש מקומי יגרום גם לשיתוק וגם לחוסר תחושה כללית באזור המשותק. (נראה לי שכדאי להוסיף את זה לתשובה הנפוצה.) אבירם

lir O

New member
בקשר לאינטיליגנציה

קודם תגדיר אותה ואז נראה אם אפשר לשפר אותה. בקשר לקורדינציה, אפשר לשפר ואף מומלץ ! כל נער \ נערה שמגיעים לגיל 16.5 היום לומדים קורדינציה מחדש כשהם מתחילים ללמוד נהיגה. לחלקם זה יותר קל ולחקם יותר קשה. אבל עם מספיק עבודה והרבה סבלנות כל אחד יכול לפתח ולשפר קורדינציה. כמובן שיש אנשים שמחוננים לכך בצורה טיבעית. וקצת מעבר : שני לא זוכר באיזה הקשר עשו את הניתוח אבל לאנשים עם בעיה ספציפית היו צריכים להפריד בין שני החצאים של המוח בניתוח. אחת מתופעות הלוואי הייתה היכולת לתפקד עם כל חצי של הגוף בצורה אינדבידואלית ובו זמנית (לדוגמא - לצייר ביד אחת דג וביד השניה לכתוב את השיערים בפיסיקה) כמובן שגם היו חסרונות שנבעו מחוסר תקשורת בין שני הצדדים של המוח, בעיקר בנושאים שקשורים לזיהוי אינטואיטיבי, ולוגיות - כל נושא בצד שלו)

אורן51234

New member
ההגדרה שלי לאינטיליגנציה

היא היכולת לפתור בעיות ולאלתר או ללמוד ולהבין נושא חדש שלא נתקלת בו עד כו. נ.ב. את ניתוחי הפרדת האונות עד כמה שידוע לי ביצעו במקרים קשים של אפילפסיה.

lir O

New member
צודק בקשר לאפילפסיה

ובקשר לאינטיליגנציה כהגדרתך : ניתן בהחלט ! היום יודעים שהיכולת לפתור בעיות שבדרך כלל דורשת דרך מקורית שהמוח עוד לא ניתקל בה נעוצה בכמות הקישורים בין הנוירונים במוח ובקירבה ביניהן ! ע"י למידה כלשהיא ניתן לבנות קישורים חדשים במוח ועל ידי כך גם להגדיל את מספר הקישורים וגם לקרב ביניהם ! אז המלצתי היא : לך ופתור בעיות ! כי ככל שתיתפתור יותר כך יהיה לך קל יותר להתמודד עם בעיות בעתיד ! :)

למעלה