שבת שלום
ישבתי וכתבתי וכתבתי, ואז הכל פתאום נמחק לי. ואז נכנסתי לישון קצת... והשינה קצת ניתחה את מה שכתבתי וכשהתעוררתי ההסתכלות שלי על הדברים השתנתה...
קראתי על 7 המידות הטובות, עם זאת מצאתי גם קישור ליהדות המדבר על תיקון המידות. נושא תיקון המידות מאוד עניין אותי, ועל זה גם התחלתי לכתוב קודם לכן.
ישנן 2 גישות הקשורות לתיקון המידות, האחת מדברת על "דרך ארץ קדומה לתורה" והשניה מדברת על קדימותה של התורה. מי שמכיר אותי יודע שבמקרה שלי, דרך ארץ קדומה לתורה, או קדומה להכל. לא משנה מאיזה דת אני, קודם כל ההתנהגות שלי כלפי האחר צריכה להיות שווה (ללא הבדלי דת, גזע ומין, שבועת הצופה כבר אמרתי?) ועם זאת, למרות שאינני דתיה, אני מוצאת שיש הרבה מה ללמוד מהבסיס עליו יושבות הדתות השונות.
תיקון המידות ביהדות מדבר על התוויה כללית של רכישת מידות חיוביות כגון אהבה, נדיבות, צניעות ודבקות באמת,
בעוד שאת המידות שליליות כמו שנאה, נקימה ונטירה, חמדנות, עצלות, גאוה, כעסנות, שקרנות, התאכזרות והתפארות יש לעזוב ולהדחיק. אני לא אוהבת את השימוש במילה להדחיק במקרה הזה, כי כולנו יודעים שדברים מודחקים צפים ברגעים שאנחנו הכי לא מצפים להם והתוצאות שלהם לא בהכרח חיוביות.
ולמה אמרתי שאחרי שקצת נמנמתי החלטתי שמה שכתבתי קודם לכן לא בהכרח מחודד? כי אתמול היה חלום על פריסת קלפים, בקלפים שאני לא מכירה (הרבה מאוד פסים בצבעים כחולים, בכלל הקלפים היו נראים כאילו והם מצויירים בעט כחולה) שטענה כי שלא הבנו אותה כמו שצריך, יש מצב מאוד טוב שחלום זה מדבר על 2-3 חלומות מהתקופה האחרונה שהיו לי, שהציגו בפני מצב שקרי, אבל מצד שני, כשכתבתי את מה שכתבתי קודם לכן, עלתה לי התמונה של הקלפים מהחלום.
ובהתאם לזה, החלטתי שלא לדבר על הקלפים הספציפיים הקשורים לתיקון המידות או לשבע המידות הטובות, אלא לצאת לטיול בעקבות השוטה. (מה שאומר שהדיון הזה יהיה ארוך ופורה)
השוטה הגיע לעולם הזה, ועדיין אין לו כלום ביד, הוא מתחיל במחקר ובהכרה שלו את העולם בקלף הקוסם. בקלף זה הוא מקבל 4 חפצים: גביע, מוט, חרב ומטבע. 4 חפצים מהם הוא מנסה ליצור משהו מסויים, הוא קיבל אותם כמתנה, כי אי אפשר להגיד משהו אחר על סדרת האסים, הם אכן מתנה. אבל ניראה שעם המתנה שהוא קיבל הוא עדיין לא יודע כל כך מה לעשות. באיזה מבין המתנות, החפצים האלו, הוא צריך להשקיע יותר? מה עושים עם כל חפץ? האם החפצים האלו קשורים האחד לשני? הקוסם יודע ליצור, הוא יודע שיש לו את החפצים שיש לו כדי ליצור ולהתקדם איתם, אבל השאלה היא "ליצור מה?". יש לקוסם מכל טוב, כי הוא קיבל מתנה, הוא קיבל את כל היסודות של העולם כדי ליצור ולהתקדם איתם בדרכו, והוא קיבל אותם כי יש לו את היכולת והכישרון להשתמש בהם. אבל הוא צריך לדעת להשתמש בהם כמו שצריך, וכשבני האדם לא יודעים, או לא בטוחים מה לעשות הם פונים לדת, למשהו מסויים שיחזק אותם. הכהנת מביאה איתה את קלפי מספר 2 (וגם את המלכות שעליהן נדבר בשלב מאוחר יותר). הכהנת יושבת על הכיסא שלה, בלבוסטית על התורה, מחזיקה אותה ולא משתפת אף אחד במה שיש שם בפנים, ועוד דואגת להחביא דברים מאחורי הגב שלה. היא שולחת את השוטה לקלף הבא, כי דרך ארץ קדמה לתורה (שימי לב שבקלף הגלגל יש שוב תזכור לתורה, אבל בקלף העולם הוא נעלם) וקלפי מספר 2, אם ננסה להסתכל עליהם ועל הכהנת, קלף 2 מטבעות מראה על חוסר יכולת דבקות באמת אותה מציגה הכהנת, אלא ניסיות של תמרון בין 2 אמיתות איתן מגיע השוטה. בקלף 2 החרבות הוא מחפש את התשובה בתוכו, הוא מנסה להתחבר למקורות, הוא עושה מדיטציה, אבל הלמידה הזאת מגיעה ממקום כוחני (ישיבה עם 2 חרבות, למה הלמידה הזאת לא הגיעה בקלף הגביעים למשל?) קלף שני הגביעים מזכיר לי תמיד אהבה שהיא עיוורת, מבלי הכרות של מי שעומד ממלוך (ברור שבפריסות הקלף מפורש לפי קריטריונים אחרים, אבל ההסתכלות פה היא על המיקום שלו) השוטה מגיע אליו מהר מידי, הוא מוקסם ממה שהוא רואה, אבל מה שהוא מקבל פה לא בהכרח מה שהוא רצה לקבל, עדיין מוקדם מידי. 2 המוטות מוסיף אל מסעו של השוטה על גבי הארקנה הגדולה (אחרי הכל קלפי הארקנה הזוטרה באים כדי להבליט פנים שונים בארקנה הגדולה) את ההבנה שיש עוד דרך לעשות, ויש עוד עבודה לעשות כדי לדעת להשתמש באלמנטים שקיבל קודם לכן בצורה נכונה. (אני יודעת שהרבה פעמים מסתכלים על המלכות אל מול הכוהנת, אנחנו נחזור לזה לכשנגיע למלכות)
דבר נוסף ששמתי לב אליו הוא שקלף הגלג נמצא בדיוק באמצע והוא בעצם חוצה לנו במידה מסויימת בין המידות החיוביות לבין המידות השליליות. בעוד שלדעתי בארקנה הזוטרה יש הרבה קלפים בדרך לשם שמבליטים גם את המידות החיוביות וגם את השליליות בקלפי הארקנה הגדולה. אבל שוב, גם לשם עוד נגיע, אי אפשר לכתוב הכל בפעם אחת, אחרי זה זה לא יהיה דיון
את מוזמנת להמשיך אני כרגע לוקחת קצת הפסקה