2 שאלות

kikona126

New member
2 שאלות

1. שמתי לב שיש קלפים מיודעים בארקנה הגדולה וכאלו שלא, האם יש סיבה לכך (סיבה שהיא לא בהכרח מגבלות השפה? (שמות תואר כן מקבלים שמות עצם לא מקבלים.. או משהו בסגנון) ולמי שיש את החבילה בעברית, איך הם מצויינים שם?

2. סיימתי עם כתיבת הסקריפט שלי שמציג כל פעם שמות של קלפים לפי דרישה לפריסה. כרגע שמתי רק את הווה - עצה - תוצאה. האם יש פריסות נפוצות שלדעתכם כדאי להוסיף? (אפשר גם כאלו מורכבות עם הרבה קלפים, זה טוב לי לנסיון בכתיבה)

רחליקה האחת

Member
מנהל
בוקר אור יקירה,

לצערי, הפורום לא נמצא עוד ברשימת הפורומים של תפוז בדף הראשי.

אני מקווה שהתגובה שלי תגיע אלייך למרות זאת.

" סיימתי עם כתיבת הסקריפט שלי שמציג כל פעם שמות של קלפים לפי דרישה לפריסה. " מה כוונתך?

בעניין השמות - נסי לבדוק את שבע המידות הטובות בנצרות.

אין לי קלפי טארוט עם כיתוב בעברית ובהחלט זה מעניין

שבוע טוב

רחל

kikona126

New member
תשובות

זהו? הורידו את הפורום מתפוז? חבל... (הוא לא פעיל במיוחד...)
&nbsp
1. הסקריפט, עושה מה ששגיא עושה באתר שלו, כרגע ללא ממשק משתמש אלא פועל לרק בגדר הקונסול. זאת הפעם הראשונה שאני כותבת סקריפט אז אני מנסה לאתגר את עצמי.

&nbsp
2. רצה לבדוק על 7 המידות הטובות בנצרות!

&nbsp
בקשר לכיתוב בעברית, גם לי אין, אבל ראיתי שבצרפתית, במרסיי כולם מיודעים. האמת שאם כבר מדברים על הצרפתית, מעניין האם תהיה השפעה לרפורמה בשפה הצרפתית על ההדפסה של החבילות הבאות... (הם מורידים אותיות ו"ניקוד" ממילים (שזה מזעזע!), ואם לא ישנו את המילים על הקלפים הקלפים יהפכו להיות בגדר "מיושנים" כמו מלכת המוטות שם, שבשם שלה מחזיקה צורת כתיב ישנה בשפה, שכבר לא בשימוש.)

kikona126

New member
תודה!

אנחנו לומדים בעבודה כרגע, כשיש לי זמן אני מתעסקת בזה בבית (בין האימונים לעבודה לחלומות...
אני אוהבת ללמוד! ואת האמת כשאני מתעסקת בזה זה גם פותח עניין בכל מיני דברים, בקלפים, זה עזר לי לבנות שיעור מעניין ומאתגר לתלמידים שלי, ובכלל גם אני שיניתי כמה דברים בצורת עבודה שלי)
&nbsp
&nbsp
בקשר לשבע המידות הטובות, קודם כל תודה על ההפניה, לא ידעתי בכלל שזה קיים. לא כל 7 המידות באים לידי ביטוי בארקנה הבכירה, או שכן ואני טועה? היו כמה שיותר התאימו לי לארקנה הקטנה, והיו אחרים שבאים לידי ביטוי בהרבה קלפים. זה ככה מקריאה ראשונית של שבע המידות, אם יהיה לי קצת זמן לזה מחר אני אעבור על שוב וארשום את המידה מול הקלף.
&nbsp

רחליקה האחת

Member
מנהל
וואו, את נהדרת

כל הכבוד!

שבע המידות הטובות אכן נמצאות בקלפי הארקנה הבכירה והזוטרה.

אשמח לנהל עימך דיאלוג בהמשך בעניין.

אם הפורום ייסגר אז נוכל לעשות זאת דרך הבלוג שלי או מסרים פרטיים,

הבלוג שלי: הסודות של איווט

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=7338513#response[/URL]

יום נעים

רחליקה

kikona126

New member
שבת שלום

ישבתי וכתבתי וכתבתי, ואז הכל פתאום נמחק לי. ואז נכנסתי לישון קצת... והשינה קצת ניתחה את מה שכתבתי וכשהתעוררתי ההסתכלות שלי על הדברים השתנתה...

קראתי על 7 המידות הטובות, עם זאת מצאתי גם קישור ליהדות המדבר על תיקון המידות. נושא תיקון המידות מאוד עניין אותי, ועל זה גם התחלתי לכתוב קודם לכן.
ישנן 2 גישות הקשורות לתיקון המידות, האחת מדברת על "דרך ארץ קדומה לתורה" והשניה מדברת על קדימותה של התורה. מי שמכיר אותי יודע שבמקרה שלי, דרך ארץ קדומה לתורה, או קדומה להכל. לא משנה מאיזה דת אני, קודם כל ההתנהגות שלי כלפי האחר צריכה להיות שווה (ללא הבדלי דת, גזע ומין, שבועת הצופה כבר אמרתי?) ועם זאת, למרות שאינני דתיה, אני מוצאת שיש הרבה מה ללמוד מהבסיס עליו יושבות הדתות השונות.

תיקון המידות ביהדות מדבר על התוויה כללית של רכישת מידות חיוביות כגון אהבה‏, נדיבות‏‏‏, צניעות‏‏‏ ודבקות באמת,
בעוד שאת המידות שליליות כמו שנאה, נקימה ונטירה‏‏‏, חמדנות‏, עצלות‏‏‏, גאוה‏, כעסנות‏‏‏, שקרנות‏, התאכזרות‏ והתפארות‏ יש לעזוב ולהדחיק. אני לא אוהבת את השימוש במילה להדחיק במקרה הזה, כי כולנו יודעים שדברים מודחקים צפים ברגעים שאנחנו הכי לא מצפים להם והתוצאות שלהם לא בהכרח חיוביות.

ולמה אמרתי שאחרי שקצת נמנמתי החלטתי שמה שכתבתי קודם לכן לא בהכרח מחודד? כי אתמול היה חלום על פריסת קלפים, בקלפים שאני לא מכירה (הרבה מאוד פסים בצבעים כחולים, בכלל הקלפים היו נראים כאילו והם מצויירים בעט כחולה) שטענה כי שלא הבנו אותה כמו שצריך, יש מצב מאוד טוב שחלום זה מדבר על 2-3 חלומות מהתקופה האחרונה שהיו לי, שהציגו בפני מצב שקרי, אבל מצד שני, כשכתבתי את מה שכתבתי קודם לכן, עלתה לי התמונה של הקלפים מהחלום.

ובהתאם לזה, החלטתי שלא לדבר על הקלפים הספציפיים הקשורים לתיקון המידות או לשבע המידות הטובות, אלא לצאת לטיול בעקבות השוטה. (מה שאומר שהדיון הזה יהיה ארוך ופורה)
השוטה הגיע לעולם הזה, ועדיין אין לו כלום ביד, הוא מתחיל במחקר ובהכרה שלו את העולם בקלף הקוסם. בקלף זה הוא מקבל 4 חפצים: גביע, מוט, חרב ומטבע. 4 חפצים מהם הוא מנסה ליצור משהו מסויים, הוא קיבל אותם כמתנה, כי אי אפשר להגיד משהו אחר על סדרת האסים, הם אכן מתנה. אבל ניראה שעם המתנה שהוא קיבל הוא עדיין לא יודע כל כך מה לעשות. באיזה מבין המתנות, החפצים האלו, הוא צריך להשקיע יותר? מה עושים עם כל חפץ? האם החפצים האלו קשורים האחד לשני? הקוסם יודע ליצור, הוא יודע שיש לו את החפצים שיש לו כדי ליצור ולהתקדם איתם, אבל השאלה היא "ליצור מה?". יש לקוסם מכל טוב, כי הוא קיבל מתנה, הוא קיבל את כל היסודות של העולם כדי ליצור ולהתקדם איתם בדרכו, והוא קיבל אותם כי יש לו את היכולת והכישרון להשתמש בהם. אבל הוא צריך לדעת להשתמש בהם כמו שצריך, וכשבני האדם לא יודעים, או לא בטוחים מה לעשות הם פונים לדת, למשהו מסויים שיחזק אותם. הכהנת מביאה איתה את קלפי מספר 2 (וגם את המלכות שעליהן נדבר בשלב מאוחר יותר). הכהנת יושבת על הכיסא שלה, בלבוסטית על התורה, מחזיקה אותה ולא משתפת אף אחד במה שיש שם בפנים, ועוד דואגת להחביא דברים מאחורי הגב שלה. היא שולחת את השוטה לקלף הבא, כי דרך ארץ קדמה לתורה (שימי לב שבקלף הגלגל יש שוב תזכור לתורה, אבל בקלף העולם הוא נעלם) וקלפי מספר 2, אם ננסה להסתכל עליהם ועל הכהנת, קלף 2 מטבעות מראה על חוסר יכולת דבקות באמת אותה מציגה הכהנת, אלא ניסיות של תמרון בין 2 אמיתות איתן מגיע השוטה. בקלף 2 החרבות הוא מחפש את התשובה בתוכו, הוא מנסה להתחבר למקורות, הוא עושה מדיטציה, אבל הלמידה הזאת מגיעה ממקום כוחני (ישיבה עם 2 חרבות, למה הלמידה הזאת לא הגיעה בקלף הגביעים למשל?) קלף שני הגביעים מזכיר לי תמיד אהבה שהיא עיוורת, מבלי הכרות של מי שעומד ממלוך (ברור שבפריסות הקלף מפורש לפי קריטריונים אחרים, אבל ההסתכלות פה היא על המיקום שלו) השוטה מגיע אליו מהר מידי, הוא מוקסם ממה שהוא רואה, אבל מה שהוא מקבל פה לא בהכרח מה שהוא רצה לקבל, עדיין מוקדם מידי. 2 המוטות מוסיף אל מסעו של השוטה על גבי הארקנה הגדולה (אחרי הכל קלפי הארקנה הזוטרה באים כדי להבליט פנים שונים בארקנה הגדולה) את ההבנה שיש עוד דרך לעשות, ויש עוד עבודה לעשות כדי לדעת להשתמש באלמנטים שקיבל קודם לכן בצורה נכונה. (אני יודעת שהרבה פעמים מסתכלים על המלכות אל מול הכוהנת, אנחנו נחזור לזה לכשנגיע למלכות)

דבר נוסף ששמתי לב אליו הוא שקלף הגלג נמצא בדיוק באמצע והוא בעצם חוצה לנו במידה מסויימת בין המידות החיוביות לבין המידות השליליות. בעוד שלדעתי בארקנה הזוטרה יש הרבה קלפים בדרך לשם שמבליטים גם את המידות החיוביות וגם את השליליות בקלפי הארקנה הגדולה. אבל שוב, גם לשם עוד נגיע, אי אפשר לכתוב הכל בפעם אחת, אחרי זה זה לא יהיה דיון

את מוזמנת להמשיך אני כרגע לוקחת קצת הפסקה

רחליקה האחת

Member
מנהל
kikona126 יקרה

תודה על דברייך.

בעניין מסע השוטה - מעניינת נקודת מבטך. לתומי סברתי שמדובר במסע דרך קלפי הארקנה הבכירה בלבד.

בנוגע להקבלה בין קלף הכהנת הגדולה לקלפי המלכות - עד כה התייחסתי להקבלה בין קלף הקיסרית לקלפי המלכות.

ציטוט: "דבר נוסף ששמתי לב אליו הוא שקלף הגלג נמצא בדיוק באמצע והוא בעצם חוצה לנו במידה מסויימת בין המידות החיוביות לבין המידות השליליות"- סוף ציטוט.

בעניין המידות - אני נוטה להאמין שהכל תלוי במינון. עבודת המידות היא עניין מורכב על היבטיו מהמגוונים. עבודה על המידות היא לעניות דעתי משימה רוחנית של כל הדתות ושל כל המסורות הרוחניות שאני מכירה. זו מטרה עליונה של כל אדם בעולם.
זו כמובן אמונתי הפרטית. מה שמחבר אותי לדברייך: דרך ארץ קדמה לתורה.

על התאהבות, אהבה ונגזרותיהם ניתן לפתוח דיון ארוך. אולם, קטונתי ודאי משלמה המלך - ולמיטב הבנתי/זיכרוני הוא לא הצליח לפצח את קוד האהבה. "שלושה המה נפלאו ממני וארבעה לא ידעתים... ודרך גבר בעלמה". (משלי, ל)

על כך ממליצה לעין בקישור בעניין הספירות:

[URL]http://pesukim.org/%D7%A9%D6%B0%D7%81%D7%9C%D6%B9%D7%A9%D6%B8%D7%81%D7%94-%D7%94%D6%B5%D7%9E%D6%B8%D6%BC%D7%94-%D7%A0%D6%B4%D7%A4%D6%B0%D7%9C%D6%B0%D7%90%D7%95%D6%BC-%D7%9E%D6%B4%D7%9E%D6%B6%D6%BC%D7%A0%D6%B4%D6%BC/[/URL]

חודש טוב ומבורך

רחליקה

kikona126

New member
רחל מדימה!

בקשר לכהנת ולמלכות, היה פעם, לפני שנים, דיון פה בפורום, אני אחפש כשאתחבר מהמחשב. לי הכהנת מאוד מתחברת למלכת הגביעים. וכמו שאמרת המלכות גם באות לידי ביטוי גם בקיסרית. או יותר נכון הקייסרית במלכות.
&nbsp
השוטה הולך על הארקנה הגדולה, עם זאת קלפי המספרים קשורים לארקנה הגדולה שניהם מדגישים האחד בשני דברים. זאת דעתי לפחות. אם אני לא טועה ככה גם למדתי את הקלפים (?? מי זוכר?!...)
&nbsp
והחלק המעניין! הקישור שהבאת!!!! במילה אחת: ואוו! בשתי מילים: קלף העולם!
&nbsp
רק מה שחסר לי בו זאת הסירה בים

הנחש ממש מזכיר לי את הצעיף של הנערה.
&nbsp
&nbsp

kikona126

New member
שנמשיך במסע?

אחרי שהבנו שכדי להבין את חוכמת הדת יש צורך בהתפתחות הרוחנית שלנו קודם לכן, שכן דרך ארץ קדמה לתורה, הגענו לקיסרית, אמא אדמה. מעין חלום אוטופי של שקט ושלווה שכל הבריאה והטבע מביאים איתם.
&nbsp
אבל אנחנו בני אדם, ובשביל לחיות בטבע אנחנו צריכים לשרוד ולהתקיים.
&nbsp
בקלף 3 המוטות אנחנו רואים את השינוי יפה, אם ב2 מוטות היינו במרפסת/עיר (נסכים שזה אזור מאויש ובנוי) ועברנו לכיוון הטבע. אבל זהו לא הטבע שהקיסרית מציגה לנו, הוא מדברי. (ומי אמר שמדבר זה רע? הטבע לא תמיד ירוק ומלבלב, צריך ללמוד לחיות איתו ולקבל אותו כמו שהו)
&nbsp
3 מטבעות - איך בכל הטבע הזה מופיע לנו בכלל קלף של מטבעות? למה לא לוותר עליו? החומר הזה, הכסף, הוא הדרך שלנו להתקיים, הוא מראה את השרידות החומרית שלנו בעולם. סדרת המטבעות באה להזכיר לנו שיש לנו צורך אנושי להתקיים, ושימי לב, גם הקלף, הוא לא קלף כוחני, הוא לא קלף שמראה על חוסר החלטיות כמו קודמו, הגענו לקיסרית כי לה, לעומת הכהנת יש מה להציע לנו, ואת מה שאנחנו לומדים ממנה אנו יכולים להציג וללמד. גם מהטבע אנחנו לומדים המון, למה למטוסים יש כנפיים? למה הגלגל של האוטו הוא עגול? והרשימה פה עוד ארוכה...
&nbsp
משתה היין של 3 גביעים, אם אני הייתי מציירת אותו הייתי מציירת 3 אנשים שיכורים, בשביל להדגיש את שיכרון החושים שהוא מביא איתו. שיכרון חושים שבשבילו נמצאת הקיסרית, אחרי הכל הקלף שלה מביא איתו שיכרון חושים אל מול הטבע שהיא מציגה, אבל השם של הדמות שעומדת בראשו, הקיסרית, מכניס אותנו קצת לפרופורציות, מי זאת הקיסרית? אשתו של הקיסר, של הסמכות. אז עם כל המסיבות והאלכוהול שיש צריך לדעת "להרגיע קצת" כי אחרי הכל היא הקיסרית. או כמו שאומרים בבית האח "נא להתנהג בהתאם"
&nbsp
3 חרבות, אחד הקלפים שאני פחות אוהבת בחבילה, ולא בגלל המשמעות שלו, אלא בגלל איך שהוא ניראה, כל כך לא מתאים באופי שלו לחבילת הקלפים, מה הקשר פתאום לב? בכל מקרה, פגיעה של האדם, על ידי ההתקדמות השכלית שלו, בטבע, ביצירה, בתום (ופה אפשר גם להכנס למשחקי מילים, פגיעה של האדם בטבע האדם, ביצר הטבעי, בטבעיות של החיים) פגיעה בתמימות של הטבע, יש פה משהו מאוד חזק במחשבה הזאת, האם הטבע הוא באמת תמים עקב הפגיעה בו? האם הטבע שוכח? אילו צלקות השארנו בו.
כמו שאמרתי זה לא אחד מהקלפים המועדפים עלי, יש בו הרבה מאוד פגיעה, והיא פגיעה שמגיעה מאיתנו ומהרצון להתקדם - בשביל להתקדם לא צריך לרמוס את האחר, יש דרכים אחרות - אנחנו נגיע אליהן בקלפי המלכות, כשנהיה חכמים ובוגרים יותר.
&nbsp
אם נדע לאזן בין 4 האלמנטים האלו נדע לגעת בקיסרית, נדע לקבל את יופיו של הטבע מבלי להרוס אותו ולפגוע בו.
&nbsp
יש לי עוד לכתוב, אבל העבודה קוראת לי, איזון אמרנו כבר נכון
מוזמנת להמשיך את הסיפור בקלף הבא הקיסר. (ואיך הגענו אליו מהקיסרית)

רחליקה האחת

Member
מנהל
איתגרת אותי :) אהבתי את דברייך

אנסה למצוא דרך להמשיך את המסע. לא היום. מקווה שבקרוב :)

ערב מושלם ותודה

רחליקה♥

kikona126

New member
ניראה לי

שהפורום באמת לקראת סגירה... תראי מי מנהל אותו...
חבל בימים הטובים שלו הוא היה מקום לדיונים להרבה אנשים... נקווה שאת ההיסטוריה ישמרו פה לפחות

רחליקה האחת

Member
מנהל
בוקר אור נשמה טהורה, זה באמת יהיה חבל

אם הפורום ייסגר.
בעבר בהחלט היו כאן דיונים מרתקים וחברים נהדרים.
אני מקווה שיימצא/תימצא מנהל/ת חדש/ה ומעניינת.
כמוני כמוך - הלוואי שהמידע יישמר.

בכל מקרה, נוכל לשוחח באמצעות תיבת המסרים.
תוכלי להכנס ל"עולם שלי" דרך הבלוג שלי: הסודות של איווט.

יום מתוק

רחל

רחליקה האחת

Member
מנהל
ובן הזוג של הקיסרית הוא

הקיסר. משדר יציבות, מסגרת, סמכות. דמות אבהית, בוגרת ומנוסה. דמות של שליט כל יכול, קשוח וחד משמעי. אדם שטווה מסגרת ארוכת טווח ומתמשכת. נח על זרי הדפנה לאחר השקעה ארוכה ומייגעת. בדרך כלל קלף זה מזכיר לי את נפוליאון, אלכסנדר הגדול, קיסר סין ו/או הצאר הרוסי.

4 המטות מרמז על הפוגה בעשייה וקצירת הפירות. חוזים ארוכי טווח כגון נישואין.

4 הגביעים מצביע על הפוגה לאחר משתה היין. האם כדי להתפכח?

4 החרבות מצביע על מנוחה לצורך התאוששות.

4 המטבעות מצביע על עושר ורצון בהתרחבות כלכלית.

שבוע טוב ומבורך

רחל

למעלה