נטו נישואין, מה הקלף אומר?

אורי רז

New member
כן, אני יודע למה הוא בנוי ככה

מה הקשר בינו לבין הספירות של עץ החיים, ולמה דווקא מאדים. אם תהיי נחמדה, סימפטית, מפרגנת, תשתפי בידע, ופחות-תחרותית, אפרגן לך לינק באתר שלי. "אני אומרת לך שהקלף כן קשור למזל דגים שהינו מזל מים אלקטרו מגנטי." תודה על השיתוף. אני חולק על דעתך. "סיבה שיש 36 דקאנים היא בגלל 12 מזלות כפול 3 איכויות." תודה על השיתוף. אני חולק על ההסבר. שבת שלום.

רשף כשף

New member
מבחינה רוחנית אני מקבלת את זה

פעם אחת בקריאה שעשיתי זה הצביע על נשמות תאומות. בכלל אחד הקלפים החיוביים ביותר בחבילה.

סבבה מותק, תמיד עדיף גישה חיובית...

אני לא חולקת על חיבור והבנה רוחנית של אף אחד....וענין של קשר רגשי מגלגול קודם מתחבר אצלי לקלף 6 גביעים. ומה שלומך דרך אגב?

רשף כשף

New member
../images/Emo24.gif

אוהבת את הגישה שלך

ואני אוהבת את זה שאת אוהבת... חחחח

האם את מודעת למשמעויות הכפולות בסדרות של המערכת המישנית?

רשף כשף

New member
למה הכוונה משמעות כפולה?

כמו שגביעים זה גם רגש וגם רוחניות חרבות זה גם מחשבות וגם תפיסה, דפוס התנהלות מטות זה גם יצר וגם יצירתיות ומטבעות הם גם משאבים וגם מעמד חברתי האם לכך התכוונת?

בהחלט!

גביעים מיצגים רגשות וגם מיסטיקה, שרביטים אנרגטיות,חוכמה,מעמד האדם ותשוקה,חרבות-מאבקים,קונפיקטים,שכלתנות ורוחניות,מטבעות-עניינים של עבודה,עשיה,עינייני החומר ונושאים כלליים - כי כל סידרת המטבעות היא טרנזיט.

רשף כשף

New member
כמה שאלות ../images/Emo163.gif

מה ההבדל בין מיסטיקה שמשוייכת לגביעים לרוחניות שמשוייכת לחרבות? למה מעמד נכלל בשרביטים ולא במטבעות? למה חוכמה נכללת בשרביטים ולא בחרבות? מהם נושאים כלליים שמשוייכים למטבעות, או שהתכוונת לנושאים כלכליים? ולמה הכוונה שסדרת המטבעות היא טרנזיט?

רק כמה שאלות.... את משהו את יודעת?.. חחח

המיסטיקה היא תורת הנסתר ושייכת לנשמה של האדם. אי אפשר ללמוד או ללמד מיסטיקה זה קשור לגלגולים. הידע נמצא בתוכנו. רוחניות קשורה לרוח האדם ואותה אפשר ומומלץ ללמד עד אינסוף.בסידרת החרבות יש את הצד המנטלי הנמוך - השכל הקונקרטי, והצד המנטלי הגבוה- השכל המופשט הקשור לרוחניות. אצל הגביעים הצד הרוחני קשור יותר למיסטיקה ולהילינג. שרביטים מציצגים את מעמד האדם והסיבה היא קבלית מאחר והטארוט קשורים לקבלה - כל סידרת השרביטים ממוקמת בספירה חוכמה של עץ החיים שמשמעותה מהות. מאחר והשרביטים הינם יסוד האש שהינו יסוד זיכרי ולכן מוחצן - גם מעמד האדם הוא הפוזה שלנו כלפי העולם. כל המערכת המישנית קשורה לשם המפורש והאות האחרונה שלו מיוחסת לסידרת המטבעות שהיא טרנזיט מאחר והכל מחזורי גם השם המפורש מתמחזר כי האות האחרונה שלו מתחברת לראשונה וחוזר חלילה. לפי מיתוסים קדומים האות ה האחרונה מיצגת את יסוד האדמה כמו המטבעות ומכונה הבת, כאשר האות י הראשונה מיצגת את האש והשרביטים ומכונה אבא. שימי לב בספר התקדשות של אליזבט הייך על הסיפור של הבת שמתחתנת עם אבא שלה (פרעה) - זה סימלי. שוב ידע קבלי. לכל קלף טארוט גם של המערכת הראשית משויכת אות של השם המפורש.

רשף כשף

New member
../images/Emo51.gif

הבנתי מה שכתבת על רוב השאלות שלי אבל 1. לא ממש הבנתי את הקטע של הטרנזיט כאילו איך זה יכול לבוא ליידי ביטוי בפריסה? מה שאת אומרת שסדרת המטבעות מחברת אותנו לגלגולים קודמים? לפי מה שהבנתי מאחת ההודעות שלך למעלה דווקא 6 גביעים יכול לסמל את זה... 2. גם לא הבנתי מה זה "נושא כללי" את יכולה אולי לתת דוגמה לנושא כללי?

בתגובה על שאלותייך לשאלותייך...

סידרת המטבעות איננה קשורה בהכרח לגלגולים קודמים. 6 מטבעות קשור - משמעותו יכולה להיות גם תשלום חובות קארמטיים. מאחר וכל המערכת המישנית של הטארוט קשורה לשם המפורש - והאות האחרונה של השם המפורש היא טרנזיט- מעבר שמתחבר לאות הראשונה שלו - י - ומאחר וסידרת המטבעות קשורה לאות האחרונה של השם המפורש היא הופכת להיות סידרת מעבר מאנרגיה מגובשת לאנרגיה ראשונית. נושאים כלליים - לדוגמא - 8 מטבעות הינו קלף המיצג עבודה אך יכול להיות גם עבודה עם עצמנו. עכשיו זה מובן יותר?

רשף כשף

New member
מנסה להבהיר מה לא הבנתי ../images/Emo6.gif

לא הבנתי את העניין הכללי
: עבודה על עצמנו (על היכולות, תפיסות, רגשות... שלנו) יכולה לקבל ביטוי 1. בעבודה על רגשות / התפתחות "מיסטית"- גביעים, 2. בעבודה על תפיסות מחשבתיות / התפתחות "רוחנית" - חרבות, 3. בעבודה על תדמית / על יצרים - מטות, 4. בעבודה על נטיות אומנותיות / עבודת כפיים - מטבעות... לכן לא ממש ברור לי מה הכוונה ל"עבודה על עצמנו"? אולי התכוונת לביטוי "עובד על עצמו" בהקשר של "מרמה את עצמו"? בהקשר הזה אני מוצאת את קלף 7 חרבות. כתבת: "היא הופכת להיות סדרת מעבר של אנרגיה מאנרגיה מגובשת לאנרגיה ראשונית": האם הכוונה היא ל- איך לממש את הדברים בצורה פיזית? כי אם כן, הרי המטבעות מדברים על הפיזי, ולזה אני מתחברת. ואם לא- לא הבנתי

kikona126

New member
עכשיו כשאני קוראת את זה...

מבחינה מסויימת מלכת הגביעים היא מאוד מיסטית... לפחות לפי המיסטיקה שאני מכירה ה"קבלה" (לא המודרנית). שם, תחילת הלימוד היא בעזרת מורה, "ואת השאר תלמד לבד" - ולפי המשפט הזה מלכת הגביעים יכולה להיות המורה, מאוד חסומה, ואומר רק מה שיש להגיד (קצת מזכיר את הכהנת) מה גם שבקבלה כל אחד עושה את דרכו לבד, ולא הרבה מספרים על העולם הזה (שוב, לא מדובר בקבלה המודרנית)

kikona126

New member
אמרתי שזה מזכיר את הכהנת...

אבל אולי בקטע הזה הייתי אומרת, שמלכת הגביעים דומה לכהנת...

רשף כשף

New member
נכון הן דומות

אני אציג סוג של תיאוריה שעלתה לי עכשיו בראש: התאמה בין קלף מהארקנה הבכירה לקלף מהארקנה המשנית: הקלף מהארקנה הבכירה (כדוגמת הכהנת) מתאר את הכותרת של תהליך. בעוד הקלף מהארקנה המשנית (כדוגמת מלכת הגביעים) מתאר איך זה מתבצע בפועל. למשל- הכהנת מתארת את המילה "אינטואיציה" בהקשר למלכת הגביעים. ומלכת הגביעים מתארת את האישה שמשתמשת ב"אינטואיציה" בהקשר לכהנת. מה דעתכם?

למעלה