אני גם רוצה להוסיף
את ציינת משהו אחד מאוד מעניין, הקיסר מזכיר לך את נפוליאון, אני הייתי מוסיפה שהוא מזכיר את השלטון הבריטי בתקופת 1700, את ניסיון השלטון הכושל של סטיוארט על הסקוטים, ובכלל משטרים וסוגי שלטון שונים בעולם.
בכל סוגי השלטונות השונים האדם נמצא במסגרת מסוימת שמטרתה היא שמירה על הנורמה והערכים.
בקלף 4 המוטות האדם נמצא במעין מצב של חגגיה עם מה שיש לו, אם נסתכל על קלף הקיסר אז אולי זה הגיע אחרי מהפיכה שבה הנבחר שלו עלה לשלטון, או ניצחון כזה או אחר.
בארבע המטבעות הוא כבר מתחיל להבין את נטל השלטון, מיסים, חובות, דוחות ועוד, הוא מתחיל להחזיק בכסף שלו על מנת שיוכל לפרנס את עצמו ואת המשפחה, אם בשלוש המטבעות הוא הציג את הידע שלו ואת ההצלחה שלו לאחרים, פה הוא שומר את זה לעצמו.
בקלף 4 הגביעים הוא לומד להתנגד, השיכרון חושים הזה שהיה לו קודם לכן עובר והוא רואה את הדברים בברור. משהו בשלטון הזה של הקיסר כבר לא מתאים לו, ולכן הוא עובר לקלף 4 החרבות, שמכניס אותו למצב של "חופשה", של ניקוי ראש, של שקט, של מחשבה על כל מה שיש לו כרגע, האם זה מה שהוא רצה?

כנראה שלא... ברגע שאנחנו לא מרגישים יציבות עם השלטון שלנו, ברגע שיש מלחמות, ברגע שיש חולי, ויש חוסר במשאבים בסיסיים שלנו, שהשלטון לא מספק אותם, אנחנו פונים למקור הבא, למקור שיכול להפיח בנו קצת אמונה ותקווה, לדת, לכהן הגדול.

*נפוליאון היה איש קטן עם הרבה עוצמה, הוא הוליך מאות אלפים אחריו לתוך הקרב, אחת המלחמות היותר גדולות שאירופה ידעה. כך גם היה סטיוארט ומלך אנגליה דאז, והדוגמאות עוד רחבות.

אני זוכרת שכשהייתי קטנה נסעתי עם ההורים באוטוסטרדה באיטליה והיה איזה מקום שהיה בו שדה ענק, ובמקום להתפעל מהשדה הענק הזה, שאלתי את אבא שלי "איזה מלמה היתה פה?" היתה לי מעין תחושה של כאב כשעברתי שם. הוא הסתכל עלי בשוק וסיפר לי שאחד הקרבות היותר גדולים של נפוליאון היו שם. עד היום הוא לא שוכח לי את השאלה הזאת... אחרי המלחמה, אחרי המוות, אנשים מחפשים את התקווה שלהם בדבר היחיד שהוא נצחי, הדת. עם הזמן הם ילמדו שהיא הסיבה למלחמות ולא הפתרון או המקום להתנחם בו...