2 שאלות ... :)

Ribak

New member
2 שאלות ... :)

1. האם יש דרך אימון נכונה מבחינת חלקי גוף ? למשל להתחיל בחזה , ידיים , רגליים , ההיפך .. מה הכי נכון ? (אם יש נכון) 2. מה עדיף ? לעשות תרגילים עם משקולות , או עם מכשירים שעושים את אותה פעולה ? מה עדיף ? או אולי זה אותו דבר. 3. שאלה יותר מכוונת לרמי .. על אילו תרגיליי כתפיים אתה ממליץ ? תודה.

2 תשובות

1. כן יש דרך לפי מה שאני הבנתי מהפורום מומלץ קודם לעבוד על השרירים הגדולים (חזה גב ירכיים) ואח"כ על השרירים היותר קטנים (יד קדמית אחורית וכו´) למרות שיש גם גירסא של קודם הקטנים כדי לעייף אותם ושהשרירים הגדולים אח"כ יתאמצו יותר רמי מה אתה אומר ? 2. לדעתי מכשירים יותר עוזרים לפתח שרירים, ויש פעולות מאמץ שאתה יכול לעשות עם מכשירים בלבד (שריר צריך מגוון תרגילים לא רק תרגיל אחד ) לכל המומחים ...צדקתי?

אלי ו.

New member
תשובות

1. לירן נתן תשובה יפה 2. כעיקרון אני מעדיף משקולות חופשיים. העבודה היא ב 3 ממדים, השרירים המיצבים עובדים יותר קשה. יש מקום למכשירים, בייחוד בתרגילי "סיום" בהם עייפים ורוצים להמנע מפציעות. מדריכי כושר מעדיפים מכשירים בגלל הצורך הפחות בהשגחה על המתאמן. 3. תרגילי כתפיים קלאסיים: הרחקת ידיים לצדדים לחיצת כתפיים (מאחורי העורף או לפני הפנים) הרחקת ידיים לצדדים בשכיבה חתירה עם מרפקים מחוץ לגוף למתקדמים הייתי מציע תרגילים כמו Hang Clean + Push Press זכרו, הכתפיים עובדות קשה בתרגילים אחרים, לא להגזים בעבודה על הכתפיים.

GHSI

New member
תיקון

כשאתה עובד עם משקולות חופשיות אתה גם עובד על השרירים שמעצבים את התנועה. ראה לדוגמא את המקצוענים הם בקושי נוגעים במכשירים.

למעלה