2 שאלות

2 שאלות

1 - אני מתאמן כבר קרוב לחצי שנה בחד"כ, אני כרגע בתכנית אימונים ABC ושבוע שעבר עשיתי תרגיל יד קדמית עם W ונראה לי שהעמסתי יותר מדי על היד.... מאז היא דיי כואבת לי, לא כאבים שאני ממש סובל ומרגיש אותם כל הזמן, אלא לפעמים בכל מיני פעולות שאני עושה פתאום הוא מופיע. היום עשיתי שוב אימון של יד קדמית וחזרתי עם ממש כאבים. זה כזה מופיע בערך בשורש כף היד שלי... מה לעשות? /: להפסיק להתאמן? להוריד משקלים..? אני בצבא והרפואה הצבאית לא כ"כ עוזרת לי /:

2 - אני רוצה להתחיל להשתמש בקריאטין... אפשר המלצה לאיזה הכי טוב לקנות? ואיך אני משתמש בזה בכלל? חח

bodycore

New member
כלל אצבע

1.כאב הוא סימן איתות לדבר ששווה התייחסות... בפשטות, לא סתם כואב!
יד לא מעט פתולוגיות ומקרים שניתן לייחס לכאבי שורש כף היד, אבל לא ניתן לאבחן אותם בפורום וללא בדיקה מאבחנת רפואית/פרא רפואית, מה גם שלכל מקרה יש אופן טיפול מומלץ לו ובמקרה חריג( מבלי להלחיץ) יש אפילו פיתרון סמי ניתוחי שמבצעים בשורש כף היד.

המלצה,
תנוח יום יומיים, תחזור בצורה הדרגתית ומתונה להתאמן, אם הכאב ממשיך, עצור! ולך להיבדק.. אם אינך מאמין ברפואה הצבאית, תמיד האופציה הפרטית תהיה נגישה לך.

2. קריאטין,
***בנימה אישית***
קריאטין מונוהודרייט של ״אופטימום״ כפית שטוחה ביום מהולה במים.

MidNight Flame

New member
תיקון אחד משמעותי

קריאטין זה קריאטין כמו שסוכר של סוגת וסוכר של שופרסל זה עדיין סוכר ולכן כל עוד החברה אמינה זה לא משמעותיאם זה אופטימום, ויטהקוסט או כל קריאטין מונוהידרייט אחר.

swelli

New member
לגבי הקריאטין, שאלה קטנה..

לפני 3 שנים בערך קניתי קריאטין אסטר (נדמה לי) בכדורים.
לא עשה כלום, אפילו לא פסיכולוגית.
כעת הזמנתי מונוהדרייט, מקווה שתהיה תוצאה טובה, למה בעצם ההמלצות על הקריאטין מונו..?

MidNight Flame

New member
בדיוק מהסיבה שציינת

אף אחד לא השתכנע שהאתיל אסטר עושה משהו. המונו לעומת זאת הוכח כיעיל.

swelli

New member
תודה מייק.

MidNight Flame

New member
אולי זמן רמז להפסיק עם הabc ואפילו יותר חשוב

להפסיק עם העבודה הספציפית על היד הקדמית.
יש מאמר שאני אישית מאוד אוהב שנקרא "כך תשיגו ידיים גדולות" (מתורגם כמובן):מאת ביל סטאר.
ממליץ לך בחום לקרוא...

MidNight Flame

New member
תדירות גירוי גירועה

ABC*2 זה שישה אימונים בשבוע שזה יותר מידי לחדר כושר לבנאדם לא מוזרק
ABC 3 פעמים בשבוע זו תדירות גירוי נמוכה מידי לכל שריר.
אז בעצם למה ABC? מה אתה חושב שתשיג ולמה דווקא זה?

Luke R

New member
אפשר גם 4 אימונים בשבוע...

יוצא שכל קבוצת שרירים מקבלת גירוי פעמיים בשבוע (בערך כל 5 ימים)
לא טוב?

Luke R

New member
אני לגמרי בעד AB

ככה אני מתאמן בד"כ.
אבל מה שאפשר אולי להרוויח, זה התמקדות בקבוצת שרירים גדולה אחת בכל אימון.
(ב-AB צריך לשלב רגליים עם גב, או חזה, או לחלק לפלג עליון ותחתון, אז צריך לבחור איזה קבוצת שרירים גדולה, תקבל יותר תשומת לב, ואיזו קצת פחות)

MidNight Flame

New member
ומי אמר שההתמקדות הזאת היא יתרון?

בדרך כלל זה אומר עוד ווליום חסר תכלית

Luke R

New member
זה יכול לאפשר הוספה של תרגיל כלשהו

או העלאת משקל\ עצימות.
למשל סקוואט, דדליפט וחתירה בהטייה (BOR) כולם תרגילים חשובים וכדאיים, אבל לא פשוט לעשות את שלושתם באימון אחד (אם עושים רגליים וגב באותו אימון) אז או שמוותרים על אחד מהם, או שעושים משקלים נמוכים יותר באחד מהם, או שעושים A,B1,A,B2.
חלוקה לABC פותרת את הבעיה...אתה לא מוצא בכך יתרון כלשהו?

MidNight Flame

New member
לא כי BOR לא מאוד הכרחי בעיני

סקווט ודדליפט אני משתדל מאוד להמנע מלשים באותו אימון, לרוב סקווט יכול לבוא עם סטיף לגד דדליפט בגלל המשקל הנמוך יחסית שהוא מצריך.

למעלה