2 שאלות:

ofir_y

New member
2 שאלות:

1. בואו נניח שיש אלוהים לשם הדיון. ובוא נניח שאלוהים נתן לנו חופש בחירה. אז אני אומר דבר כזה: למה להעניש אותנו אם אנחנו לא מאמינים?? והנה הסיבה. בואו נניח שאני בונה תוכנת מחשב. [או לשם ההשוואה, בורא תוכנת מחשב
), ונניח שאני נותן לה לבחור בצורה אקראית מספר. אני יכול להאשים אותה אם היא לא בוחרת את המספר שרציתי?! בואו נניח עוד משהו. נניח שאני בורא תוכנת מחשב, ואומר לה לבחור במספר כלשהו. את מי להאשים שהיא בחרה מספר אחר - אותי [כמתכנת גרוע] או את התוכנה?! 2. יש לירון ידען אתר, או מספר טלפון?? [לא כל כך קשור אבל שיהיה] תודה מראש, אופיר

ofir_y

New member
הקפצה

ההודעה הקטנה שלי נירמסת פה בין כל השירשורים האימתניים

uuuaaa

New member
טוב נו

מבוא: מי שלא מאמין - לא רוצה להאמין. א. אי אפשר להסתכל על היקום האינסופי והמדהים בלי להאמין שמישהו גאון יצר אותו. ב. אלוקים שולח לך כל הזמן רמזים ומסרים שהוא קיים. ג. יש ליהדות הרבה טיעונים משכנעים שאלוקים קיים והוא רוצה שנשמור את מצוותיו. לכן, אפשר להעניש מישהו שסגר את העיניים ולא רצה להפנים את המסקנה הפשוטה שיש בורא לעולם. מסקנה: מי שלא מאמין - לא רוצה להאמין. החיים החילוניים נראים יותר מפתים וכיפיים. ההוכחות שאתם טוענים שיש לכם על כך שאין אלוקים - הם לא הוכחות... הם תירוצים.

alond

New member
מבוא: שטויות!!!

א. שטויות. ב. גם סנטה קלאוס שולח לי מסרים שהייתי ילד טוב/רע. ג. טיעונים משכנעים? צצצ. לחילונים טיעונים משכנעים
או שזה לנוצרים? למוסלמים? לטאואיסטים? לאתאיסטים? לשמוקיסטים? LOL לא. ליהודים!!! מסקנה: היכולות הלוגיות שלך גרועות. אלוהים תעניש אותך על שימוש מוטעה בלוגיקה שהיא נתנה לך. היא תשלח אותך לגן עדן בגלל זה!!!

נו באמת

"אי אפשר להסתכל על היקום האינסופי והמדהים בלי להאמין שמישהו גאון יצר אותו. " תתפלא, אפשר. "אלוקים שולח לך כל הזמן רמזים ומסרים שהוא קיים" מוזר, אולי הוא שלח אותם לכתובת הקודמת שלי? גם כן שירות הדואר האלה... "יש ליהדות הרבה טיעונים משכנעים שאלוקים קיים והוא רוצה שנשמור את מצוותיו" משכנעים עבור אנשים כמוך אולי... אני לא מאמינה בדת, כי אני לא רואה שום סיבה למה כן להאמין, כי אני לא מרגישה ככה וכי אני מתנגדת עקרונית לדברים מסויימים שמה...

אלדד26

New member
יאללה, בוא נראה את הטיעונים שלך.

א. אי אפשר? טיעון חזק ביותר. ב. למשל? ג. למשל? החיים החילוניים בהחלט יותר מפתים וכיפיים. לבנון, מילואים בג´נין, עבודה, מס הכנסה - ותראה איזה קטע, לא משלמים לנו כסף על זה שאנחנו חיים! מוזר, נכון? ולענייננו, "ההוכחות שאתם טוענים שיש לכם על כך שאין אלוקים - הם לא הוכחות... הם תירוצים." א. אני לא ראיתי הוכחה לאי-קיום האלוהים, כמו שלא ראיתי הוכחה לקיום האלוהים. אלא אם אתה לוקח את דקארט ("הגיונות"), בהוכחה המבריקה שלו שמוכיחה איך אלוהים לא קיים תוך שהוא מוכיח שהוא כן קיים
ב. למה החילונים צריכים להוכיח את קיום האלוהים? נניח שאני אומר לך "יוסף, יש צפרדע על הראש שלך", ואתה לא מאמין לי כי אתה לא רואה שום צפרדע ובטח שלא מרגיש אותה יושבת שם. האם אתה צריך להוכיח לי שהיא לא שם, או שמא עליי מוטלת החובה להוכיח לך שהיא כן? לא, אל תענה. עזוב. האמת האבסולוטית אינה ניתנת להשגה ו/או להמשגה. אי אפשר לדעת מהי. אי אפשר לדעת אם קיים אלוהים, או שאינו קיים - בדיוק כמו שאינך יכול להוכיח חד משמעית שאני קיים. אתה לא יודע אם אני קיים, או שאני בעצם פרי דמיונך. אם לא שמעת עדיין מהו סוליפסיזם, צא ולמד. אני חושב, משמע אני קיים. לא אתה ובטח שלא אלוהים. מכאן שאי אפשר להכריע בשאלה - האם קיים אלוהים אם לאו. ומכיוון שכך, הרי שהשאלה מיסודה - שגויה ומיותרת. בדיוק כמו השאלה - "מה ההבדל בין שפן?" (שעליה, אגב, יש תשובה, לעומת שאלת קיום האלוהים). אבל בדבר אחד אתה צודק - מי שלא מאמין, לא רוצה להאמין. נכון מאוד. אבל זה נכון לגבי אלוהים ולגבי כל תיאוריה מטורפת אחרת, ותאמין לי - אני יכול להציף אותך בתיאוריות. מי אמר, למשל, שהעולם כולו לא נברא לפני 5 דקות בלבד, וכולנו מלאי זכרונות מדומים לגבי כל מה שקרה לפני כן? כשתוכיח לי שזה לא נכון, אראה בכך הוכחה לכל תיאוריה אחרת, ובכללן גם אלוהים וסוליפסיזם. כמו בעיות NPC, יש פה רדוקציה פולינומיאלית בין כולן ולכן פתרון של אחת יפתור את כו-לן. אבל את זה אתה לא צריך להוכיח, את זה אני יכול לבד. (אה, כן, וברוכים הנמצאים חברי הפורום)

alond

New member
יש הוכחה לאי קיום אלוהים כל יכול.

אז אני מניח שאתה מתייחס לאלוהים במובן אחר.

אלדד26

New member
אתה מדבר על פרדוקס, לא על הוכחה

ואם "נעדן" את ההגדרה של אלוהים לפי מה ש - UUUAAA אמר (ואני מתנצל אם שגיתי בכתיבת שמו...), הרי שאלוהים הוא הישות המדהימה שבנתה את העולם המופלא והנהדר והקסום והמקסים והכל-כך נחמד הזה. גם אם אלוהים הוא לא כל יכול, וגם אם הפרדוקס שלך נופל, הרי שעדיין אין שום טעם בדיון בשאלה האם יש או אין אלוהים.

alond

New member
פרדוקס הוא סתירה ובכך הוכחה לאי

נכונות ההנחה שהובילה לסתירה. אגב, אני אהבתי דווקא הצעה אחרת: אלוהים יכול כל דבר שאינו גורר סתירה.

עזבו

אלוהים יכול כל דבר במובנים הארציים והפרקטים שלנו... גם ככה זאת סתם דקות...

alond

New member
אתה פה מספיק זמן בשביל להכיר את

השטויות שלי, לא?

alond

New member
אבל למקרה שאתה לא מכיר,

כוונתי היא שאין עקביות בקיום אלוהים כל יכול.

רון סי

New member
הממ... סליחה

שאני לא זוכר במה מדובר... זה היה דיון שאני השתתפתי בו? איך אין עקביות בקיומו של אל כל יכול?

alond

New member
החרא הרגיל.

האם יכול לעשות דברים סותרים וכדומה. יש שאלות יותר עדינות שמובילות לסתירה.

רון סי

New member
רגע, אתה לא מתכוון

לשאלה על בריאת האבן שאלוהים לא יכול להרים, או משהו כזה? כי אתה יודע, שיחה קצרה על מהות האינסוף מסדרת את הבעיה הזו...

alond

New member
האבן זו דוגמא (שאני לא אוהב)

מהו מהות האינסוף?

רון סי

New member
מה היא באמת?

הייתי אומר שקודם כל, מעצם ההגדרה, לא יתכן משהו יותר גדול מהאינסוף. למשל, השאלה האם אלוהים יכול לברוא משהו יותר אינסופי ממנו, זו שאלה חסרת משמעות. גם לשאול האם יש משהו יותר נצחי מאלוהים, זה חסר משמעות. יש רק נצח אחד, והוא אינסופי.

alond

New member
אתה טועה.

לפחות מתמטית יש הרבה סוגי אינסוף. זה שאתה מגדיר אינסוף כך זו בעייה שלך שלא קשורה פה. הטענה שיחידה שלי היא שאין יצור כל יכול. מה זה אינסוף? לא מעניין אותי. לא טענתי שום דבר על אינסוף זה או אחר. אתה מייחס את זה לאלוהים. תתיחס לעיקר בלי להוסיך הנחות שביננו, רק עוזרות לי, השטויות שפלטת לא אומרות כלום. תגיד עוד פעם שהשאלה חסרת משמעות, זה לא עושה אותה כזו. על כל סתירה אתה יכול להגיד שהיא חסרת משמעות ואני יכול להגיד שלהגיד כל דבר הוא חסר משמעות. תודיע לי אם זה הכיוון שלך ונגיד יפה שלום.

רון סי

New member
אני לא כל כך מבין על מה הכעס...

שאלתי למעלה מה ההוכחה לכך שאלוהים לא כל יכול. ציינתי שאם זה ענין בריאת-אבן-שלא-יכול-להרים, אז דיון במהות האינסוף פותר אותה. שאלת מהי מהות האינסוף, ואני הבעתי את דעתי. האם אתה יכול להגיד שיש אינסוף אחד שיותר גדול מאינסוף אחר (לא סוג, לא דחיסות - גודל)? לא דיברת על אינסוף - טוב, לא כל כך פיתחנו דיון... או שאולי פיתחנו בעבר ואני לא זוכר. ההכרזה "חסר משמעות" היא הכרזה שלא הוכחתי אותה עדיין, ואולי אצליח (ואולי לא) בדיון. ברור שאין בכוונתי להגיד את זה סתם, בלי להסביר.

למעלה