2 שאלות

tweeg

New member
2 שאלות

1)האם שדות כוח אפשריים?קיימים?בפיתוח? (אני מדבר על המובן הפשוט ולא על מושג מדעי כלשהו) 2)לפני המצאת השפה איך חשבו?בתמונות?

TotalCommnader

New member
1) לא קיימים. כנראה לא בפיתוח. אפשריים? השמיי

ם הם הגבול. 2) השפה לא "הומצאה" אלא התפתחה. בטבע לחיות קיימות מספר שפות בדרגות התפתחות שונות, לכמות די מפתיעה של חיות ואפילו צמחים. אין אפשרות לדעת היום דבר כזה. הדבר הכי קרוב הוא תינוקות וגם זה לא ברור כי: א. ההבנה אצלם באה לפני יכולת הדיבור. ב. איך תשאלי אדם לא מדבר על שפה? סביר *לדעתי* שהם חושבים בתמונות, רגשות ועצמים ופעולות ללא שם. ילד לא חייב להכיר את המילה "ביסקוויט" בשביל להבין מה זה או בשביל לרצות את זה, ועדיין הוא יכול לגרום למבוגר להביא לו את זה.

tweeg

New member
תודה רבה

האם לדעתך אי שימוש בשפה מגבילה את יכולת במחשבה? לדוגמא יש מושגים שאי אפשר לדמיין כמו גישה ליברלית קיצונית,חוקה מטריליסטאית(סורי היה לי מבחן באזרחות) אפשר להגיד שהם חשבו בצורה יותר מופשטת? ובקשר לשדות כוח לא היה מחקרים רציניים עליהם?אולי איזה משהו על הגנה מטילים?טיסה בחלל? שוב תודה רבה

TotalCommnader

New member
|הדגש|שפה אינה משמשת לדברים מורכבים|סדגש|

אין לי אפשרות לדעת על מה כל האנשים בעולם עובדים. אולי מישהו ע"ס פתרון. לומר שאנשים חשבו בצורה מופשטת? אם כבר ההיפך. הייתי אומר ש"גישה ליברלית קיצונית,חוקה מטריליסטאית" וכד' דורש חשיבה מופשטת. יתר על כן שפה אינה יכולה להעביר דברים מורכבים באמת. אני יכול להעביר לך במסר "כסא", "1" ואפילו "אדום". אבל איך אני יכול להעביר את ההבדל בין השמחה שהרגשתי בבר מצווה לזאת שהרגשתי לפני חמש שנים כשהתחתנתי? לשניהם קוראים "שמחה". המילה אינה יכולה להכיל את המשמעות. תחשבי על "אמא" או "אוהב". יש לה משמעויות שונות בזמנים שונים לאנשים שונים. אפילו הזכרון של החוויות האלה בעייתי. כשאני נזכר בהם אני שמח, אבל לא באותה צורה כמו כשהייתי נוכח בהם. וכמובן שאין לי מילים לתאר את ההבדל

tweeg

New member
אוקי הבנתי את הרוב

אבל עדיין יש דברים שאתה לא יכול לחשוב בלי שפה אני כן מסכים עם הדוגמאות שנתת אבל אי אפשר להכיל אותם לכל הדברים בעולם

pieceofmadness

New member
בליפ בליפ

תחשוב על זה רגע: אם לא היית מכיר את המילה "מתוסכל", למשל, הרי שמעולם לא היית מרגיש תיסכול, משום שלא היית מגידר אותו אלא נותן לרגש הזה לחלוף בלי לקרוא לו בשם. אני באופן אישי חושבת שאנחנו מרגישיפ בתחושות הרבה יותר מורכבות מהיצע המילים שאמור לתאר אותן, אבל זה רק מחדד את עניין תרומת השפה למחשבה עצמה. הרגשות היו הרבה יותר מחודדים ובהירים לו היה לנו שם ברור לכל צ'ופצ'יק קטן! רק חשוב על חיי רגש ללא המילים "תסכול", "פחד", "גועל", "השתוקקות", "געגוע". כל מה שהיית מקבל זו עיסה בוצית, פרימיטיבית וחסרת שם, שאי אפשר באמת לפרק אותה לרגשות אמיתיים כאלה. [ההודעה לעיל נכתבה בעזרת המקלדת העכברית של תפוז בעברית, וזה חרא של דבר. תאמינו לי!
]

TotalCommnader

New member
נראה לי שלא. לתינוקות וחיות ש תחושות ורגשות

למרות שחסרות להם מילים לתאר אותם. הרגשות ממש לא עוברים דרכם. לא רק שהם יכולים לחיות באותו רגש לאורך זמן, יש להם זכרון רגשי ורואים הם חוויות קודמות משפיעות עליהם. בנוסף לעולם לא יהיו לך את כל המילים הדרושות ועצם קיום המילה לא גורם לאדם להרגיש את ההרגשה המדוברת. אפשר לקרוא את "שמחתי בבר מצווה שלי" ולהרגיש שמחה אבל זאת לא תהיה אותה שמחה כמו באירוע המקורי

sagima

New member
לא ממש נכון שאין

נגיד, במחקר של היתוך גרעיני משתמשים בשדת מגנטים בשביל לכלוא את הפלסמה.

למעלה