2 שאלות

23שמש

New member
2 שאלות

בס"ד 1. עד כמה ה NUT בגיטרה משפיע על רמת העמידות של הכיוון, ואיזה חומרים מומלצים? (כרגע אני שואל על חשמליות סטייל סטראט או לס פול - לא עם נעילת מיתרים...) - איפה קונים ובכמה? 2 ועוד שאלה לא קשורה למי שמבין טיפה בכינורות: קניתי כינור חדש (בחיים לא ניגנתי לפני זה) ועקב פאשלה נקרעו כמה שערות מהקשת-מה עושים?? (לא משהו משמעותי אבל האם מותר לגזור את הקרועות ולמתוח - עד כמה?) הצילו...

peergo

New member
הנאט משפיע מאד. אם החריצים יותר צרים מהמיתרים

הוא יגרום לחיכוך וכתוצאה מכך להפרש מתחים בין החלק שמנגנים עליו לחלק שמעבר לנאט. הפרש המתחים הזה ישתווה עם הזמן(כמה דקות) ויגרום לשינוי כיוון. שים טיפה גריז כשאתה מחליף מיתרים, אבל ממש טיפה כי זה סותם את הצליל. אני אוהב נאט מעצם של בקר(מה שיש על פנדר איכותיות). עצם תוכל להשיג בישראמיוזיק(בוגרשוב 39 או 29 תל אביב) אבל נראה לי שיש לו רק עצם גולמית שממנה אפשר להכין נאט. לא יודע אם יש לו מוכן.

23שמש

New member
תודה

על התשובה המהירה והמקצועית, מה רמת המחיר של עצם בקר - ואיפה מוצאים מוכנה? מה לגבי נאט מגרפיט?

TheMo

New member
זה קורה אצלי...

הקטע של ההפרשי מתחים, עד עכשיו פשוט נתתי למיתר איזו מתיחה וההפרשים הושוו. אתה אומר לשים גריז, יכול להיות שצריך לגשת למומחה שייבדוק אם יש מקום להרחבת החריצים? אגב, מנהלים, תאדימו את הבנאדם...

למעלה