2 שאלות מתוך 15 H

SHARON 103

New member
2 שאלות מתוך 15 H

היי, אני אודה למי שיוכל להסביר לי בבקשה את שאלות 10 ו- 13 בחלק של התרשים בפרק הכמותי מספר 4..... תודה לכולם

SHARON 103

New member
../images/Emo41.gif שאלה נוספת בנושא מילולי

אנלוגיה מרגיזה- מצית: לכבות- 1. מזמרה : לגזום 2. פטיש : לשלוף 3. מסרגה : ללבוש 4. מעקה : ליפול מי שיוכל לכתוב משפט מקשר הגיוני יזכה בפרס....... :) יומטוב אנשים

tlaiper

New member
מנסה..

מצית עושה את הפעולה ההפוכה מלכבות.. נראה לי התשובה הכי מתאימה פה זה 4.. למרות שהתלבטתי עם 2..

לדעתי

מדובר בתשובה 2. מעקה נועד למנוע ממך לפול, מצית לא נועד למנוע ממך לכבות משהו. לעומת זאת, פשיט משמש לפעולה שהיא הנגדית לשליפה. כמו שמצית משמש לפעולה שהיא הנגדית לכיבוי.

Tonta

New member
דרך הפיתרון שלי לאנלוגיה

התשובה היא 2. מצית מדליק, שזה ההפך מלכבות פטיש מכניס, שזה ההפך מלשלוף. מעקה מונע ממך ליפול, שזה לא ההפך מליפול.

שלחופה2

New member
האנלוגיה

תשובה 2 כי לכבות זה לבטל את מה המצית יצרה לא ממש משפט הגיוני ...

SHARON 103

New member
לא הבנתי משהו...

לגבי מה אמרת שזה משפט לא הגיוני ? תוכלי להסביר קצת את המשפט המקשר ואיך ידעת לפסול את תשובה 4?

שלחופה2

New member
אוקי

לגבי המשפט המקשר- הוא קצת מסורבל ולכן אמרתי שהוא לא נשמע הגיוני לגבי תשובה 4- תנסי ליצור משפט מגדיר יחס לכל אחת מהתשובות.המשפט עבור שאלה 4 יהיה- מעקה נועד למנוע ממישהו ליפול וזה לא מתאים למד המקורי ולכן תשובה זו נפסלת

SHARON 103

New member
שאלה נוספת במחזק מחליש 15H

אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בשאלה של מחזק מחליש מפרק 5 שאלה 24..... אני לא מצליח להצביע על התשובה הנכונה. תודה לעונים

למעלה