2 שאלות לאימון

omaopa

New member

Apikachu L

New member
עוד שאלה על התרגיל בטן...

התרגיל הזה, כמו שכיבות שמיכה, מאוד בעייתי לי בגלל מבנה כף הרגל שלי. אפשרי לעשות אותו עם שרפרפון?

(סליחה על הפיצול...לא מרוכזת היום במיוחד)

כן אפשר עם רגליים על השרפרף, זה קצת יותר קשה

כמה שהרגליים יותר גבוהות זה יותר קשה, כמה שהידיים יותר גבוהות זה יותר קל.
הכי חשוב שהתחת לא יקרוס למטה - תחת מוחזק, בטן מכווצת, גב שטוח ולא מוקשת.
האמת שלא הרגשתי כאב באמות, אני עושה את זה על מזרון דק. אם זה כואב יש כלמיני תרגילים אחרים דומים - תכתבי בגוגל static abdominal exercises.

בשבילי ספורט באופן כללי משפר את דימוי הגוף ואת הבטחון, גם בלי קשר לשינוי במראה.

לגבי התרגילים במתקני הכושר הציבוריים - בדרך כלל מתחילים מ-3 סטים של 12-15 חזרות, כדקה מנוחה בין סט לסט. אבל כאמור המטרה היא להתאים את החזרות/משקל כך שבסוף הסט יהיה לך קשה. אחרת לא תהיה התקדמות.

Apikachu L

New member
איך מחליטות ואיך יודעות מתי קשה מספיק

ומתי קשה מידי?

לי קשה להשעין על האמות כי זה די השענות על העצם, וכאשר זה על כפות הידיים מאוד קשה לי להשעין על כל כף היד (אני משקיעה בזה הרבה מאמץ נוסף), ולרוב זה על פיסת כף היד, ואז זה כואב...

נראה לי זה כי יש לי כפות ידיים חלשות...או מבנה אנטומי דפוק.

מתי קשה מדי

אם בסוף החזרות את מסוגלת לעשות בכיף חזרות נוספות - סימן שצריך להעלות משקל. כך שהחזרות האחרונות בכל סט יהיו בסוף כוחותייך.
אם מרגישים כאב אז כנראה שעושים משהו לא טוב וצריך להחליף תרגיל או לשפר את הטכניקה, יש גם כאב טוב למשל של שריר תפוס.

אם כואב לך בתרגיל בטן גם כשאת שמה משהו רך מתחת לאמות (כרית קטנה אולי) אז תנסי תרגיל אחר.

Apikachu L

New member
אם אני צריכה לעצור למנוחה

בשביל לסיים סט, זה אומר שיותר מידי, נכון?

(או שדקה מנוחה לא מספיק...)

לעצור למנוחה באצמע - לא. יותר מדקה - כן.

אפשר לנוח יותר מדקה. יש תרגילים שלוקח לי יותר זמן להסדיר את הנשימה אחריהם אז אני נחה יותר זמן. הדקה היא בגדר המלצה, כל עוד הגוף לא מתקרר, לא חייבים להסתכל על השעון
אבל גם לא לחכות רבע שעה...

לעשות הפסקה באמצע סט (מעבר למספר שניות פה ושם) זה בד"כ לא מתאים, אז כנראה שקשה מדי.

נ.ב - אל תשכחי לנשום תוך כדי התרגיל! לנשוף בתנועה של המאמץ ולשאוף בתנועה חזרה. (אפשר גם לנשום ולנשוף בין החזרות ולא בזמן התנועה אם זה יותר נוח לך)

Apikachu L

New member
תודה רבה

אני ממש שמחה שפרסמתי פה את השאלות שלי, כי זה לא דברים שכל כך הסבירו בחדר הכושר, כשהייתי בו...

תודה לכולן. אתן מקסימות.

omaopa

New member
כפיפות בטן בהקשר לגב

אם את מתכוונת לכפיפת בטן מלאה, אז נכון שזה לא בריא לגב.

אבל אם עושים כפיפת בטן שאינה מלאה ורק עד 30 מעלות בערך (שזה הרמת אזור השכמות מהרצפה וזהו) וכן בגו ישר ובסנטר שפונה אל עבר התקרה, אין עומס על הגב וגם לא פגיעה בו (כך על פי משה שחר מומחה ליציבה ועמוד שדרה נכון לשלשום).

זה נכון שהדרך שבה היו עושים כפיפות בטן בימים עברו היה מוטעה אבל בדרך הנכונה (מה שלמעלה) כפיפות בטן אינם לא-בריאות והן אפשריות לביצוע.

זה לא אומר שהPLANK הוא לא תרגיל נהדר כי הוא כן! אבל כדי לחזק את השרירים כדאי לעבוד במספר אופנים שונים כדי לייצר גירוי מגוון.

אם הגב והצוואר ישרים אז אני מסכימה איתך

אבל רוב האנשים לא עושים את זה בדרך הנכונה.

omaopa

New member
רוב האנשים

למדו את הצורה הלא-נכונה. זאת לפני שהיתה הבנה איך לעשות נכון.

ועדיין לא צריך לשלול לחלוטין כפיפות בטן אלא לעשות בדרך הנכונה וכן להעביר את המסר כיצד עושים בדרך הנכונה.

כפיפות בטן לא מלאות (עד כ-30 מעלות) הינן תרגיל פשוט, טוב ומחזק לשרירי בטן.

למעלה