2 שאלות חצי קשורות

littlerunaway

New member
2 שאלות חצי קשורות

היי בנות
יש לי 2 שאלות, שתיהן לגבי מעילים

*אני טסה לברלין ביום שני הקרוב (מוקדדדם בבוקר). לפי התחזית שראיתי הולך לרדת גשם לפחות חצי מהזמן (מבאס משהו), מה שאומר שאני צריכה מעיל. יש לי מעיל עור אבל הוא כבד מדי, יש גם אחד מהמעילים הקצת נפוחים האלה אבל עם אף אחד משניהם לא הייתי רוצה להסתובב כל היום ביד. יש לכן מושג איפה אולי אפשר לקנות מעיל דק לגשם, כזה שלא יהיה כבד ולא יתפוס הרבה מקום ועדיין יתאים לנוף עירוני ואופנתי?

*ראיתי את המעיל הזה בחנות של H&M ברחובות:
http://www.hm.com/il/product/03390?article=03390-B#article=03390-A
אני לא זוכרת אם זה היה בדיוק המעיל הזה או משהו ממש דומה לו. הוא עולה מאתיים ומשהו ש"ח, מה שנראה לי אחלה מחיר למעיל אבל אני תוהה עד כמה האדום הזה הוא פרקטי. אני מדברת על יום יום, אין לי אוסף מעילים עם מעיל מתאים לכל תלבושת אז אני צריכה אחד כזה שיתאים לרוב הדברים. מה אתן אומרות?

@יעל@

New member

בקשר למעיל - אדום אני חושבת יכול להיות מאוד מיוחד, כשאת מעוניינת להוסיף קצת צבע לבגדים. הוא יכול לדעתי להיות מאוד אלגנטי.

דבר שני - המעיל הוא כולו סינטתי. האם דבר כזה לא יפריע לך?

littlerunaway

New member
האמת לא בדקתי אפילו

איך זה מפריע בחורף? אני מבינה שבקיץ מזיעים והכל אבל בחורף הרי לא חם.

sheffys1

New member
מאחר ובדיוק שבתי מברלין ביום שישי...

אני אמליץ לך לוותר על מעיל גשם ולקחת איתך ג'קט טוב, צעיף קל ומטריה מתקפלת קטנה ככל האפשר.
מנסיוני עם מעיל גשם (במקום אחר בעולם, אבל זה לא ממש משנה): המים נוזלים לך על המכנסיים, אלא אם כן מדובר במעיל ארוך יחסית. מאחר והם עשויים מחומר סינתטי כלשהו שמטרתו לדחות מים הם מתפקדים כמו ניילון - כלומר, צריך לפרוש אותם לייבוש. לקפל דבר כזה לתיק אומר שאת חייבת לדאוג לשים אותו בשקית אטומה כדי שלא יירטב לך כל תוכן התיק.
לגבי הג'קט/מעיל מ - H&M: העובדה שהוא סינתטי כולו אומרת שבחורף הוא אינו מחמם מספיק לאירופה. לתקופה הנוכחית בברלין, וגם לחורף סטנדרטי אצלנו זה בהחלט מספיק (אלא אם את סובלת מקור באופן קיצוני).
קחי בחשבון שמה שצפוי לך בברלין זה כמו חורף ישראלי רגיל, והיערכי בהתאם.
ותעשי חיים! ברלין ממש ממש מקסימה

littlerunaway

New member
תודה רבה

האמת שגם ג'קטים אין לי כל כך. זה אחד הדברים שאני פשוט לא מוצאת.
לגבי המעיל מ H&M, לא התכוונתי לקחת אותו איתי לברלין, אלא רק לחורף בישראל כך שהוא צריך לחמם במידה סבירה...
אבל אם כבר חזרת מברלין...
אני שומעת דעות סותרות לגבי אפשרויות הקניות בברלין. מצד אחד אומרים שזול יותר מאשר בישראל, מצד שני אומרים שיקר ואני כבר מבולבלת כי אנחנו בהחלט בונות על קצת קניות.
אז איך באמת המחירים שם (אולי אני אמצא לי מעיל יפה שם)? יש מקומות שאת יכולה להמליץ עליהם? שווקים אני לא הכי מחבבת (רק כאלה של אוכל, אלה אני הכי אוהבת). ואני לא בהכרח צריכה מחירים כמו של פרימק בלונדון. קניתי בלונדון כמה פריטים שאני מאוד אוהבת (חצאית ב 35 ליש"ט, קרדיגן ב 17 ליש"ט וכו') ככה שאני מעדיפה להשקיע על מעט פריטים יפים מאשר לחזור עם מזוודה נוספת של בגדי "שוק".

sheffys1

New member
תראי...

למעט H&M לא נכנסתי לרשתות האירופאיות שיש בארץ (ושם המחירים נמוכים בכ - 20% מהארץ ולעיתים יש מבצעים נוספים). מנסיוני באירופה - המחירים בזארה, מנגו וכו' מאוד דומים לארץ, אבל המבחר - הו המבחר - לארץ מביאים אולי חמישית ממה שיש בסניפים הגדולים שם, אז שווה לבדוק.
שווקים - יש בעיקר בסופי שבוע, כך שלי לא יצא לבדוק כאלה (היינו שני-שישי).
הדברים שבאמת מצאו חן בעיני - היו יקרים. ברמה של בגדי מעצבים ומעלה בארץ.
אם את בעניין של גרביונים מגניבים - יש ב - C&A גרביונים עבים בכל מני צבעים ודוגמאות במחירים מגוכחים (לדוגמא - שני זוגות בשמונה יורו).
מה שכן, שתי המלצות שלא יצא לי להגיע אליהן: יש פרימארק. אמנם לא במרכז אבל התחבורה הציבורית שם מאוד מאוד נוחה. חפשי את הכתובת המדוייקת באתר של פרימארק. שניה: TK Maxx (כמו TJ Maxx אם את מכירה) - בגדי מעצבים בהוזלות משמעותיות. לא זול ברמה של רשתות מוכרות, אבל זול בשביל בגדי מעצבים. שוב - חפשי את הכתובות באתר שלהם.
אם את אוהבת בגדים מאוד צבעוניים (יש גם מעט שלא) ומיוחדים מבחינת ההדפסים והבדים - יש Desigual על הקו-דאם כשהולכים מכיוון הכנסיה ההרוסה ל - KaDeWe (בצד ימין של הרחוב). המחירים גבוהים - טי שרטים קצרים לנשים בחמישים יורו וצפונה, מעילים ב - 180-250 יורו וכו'. אבל האיכות מצויינת, ואלו דברים מיוחדים. לא רואים הרבה כאלה בארץ. יש להם גם קומה לא קטנה של עודפים עם הנחות יפות.
לא התמקדתי בקניות כך שזה מה שאני יכולה להמליץ לך.
תעשי חיים!

למעלה