2 שאלות במכניקה ^_^

LiranViper

New member
2 שאלות במכניקה ^_^

שלום, אודה למי שיוכל לעזור לי .. 1) חללית מסתובבת בתנועה מעגלית סביב כוכב לכת. אסטרונאוט בתוך החללית עוזב כדור בחלל החללית. איך יתנהג הכדור? התשובה היא שהוא ירחף באוויר .. אבל אני מנסה להבין למה! (הרי יש תאוצה רדיאלית, אז למה אין כוח מדומה) 2) אם מטוס טס סביב נקודה בזווית כלשהי (הכנפיים מוטות ימינה), אז התאוצה הרדיאלית היא בכיוון אלכסון מגוף המטוס אל נקודת המרכז? או שכיוונה ימינה והיא מקבילה לקרקע? תודה!

People

New member
שתי תשובות

1) לכדור ניתנת אותה מהירות תחילית כמו לחללית, ולכן כמו שהחללית מתמידה בתנועה במעגל, כך גם יתמיד הכדור. לכן, המרחק היחסי בין החללית לכדור יישמר תמיד והכדור "יירחף". 2) התאוצה הצנטרפיטלית היא בכיוון מרכז המעגל. המעגל שבו מסתובב המטוס הוא אופקי ולכן גם הכוח הוא אופקי, במקרה הספציפי שנתת הכוח יהיה ימינה, מקביל לקרקע כמובן. כוח העילוי הוא שיהיה ניצב למישור המטוס.

LiranViper

New member
כמעט הבנתי ..

תודה רבה קודם כל :) בשאלה השנייה 100% הבנתי. אבל בשאלה הראשונה .. המאסה לא משפיעה על מרחק הגוף מהכוכב? (אם התשובה תהיה שהמאסה לא משפיעה, אז 100% הבנתי גם את זה .. לעומת זאת, אם התשובה היא שהמאסה כן משפיעה אזי הכדור צרוך להיצמד לדופן הקרובה לכוכב משום שהוא ינסה להתקרב לכוכב כדי לנוע במסלול קרוב יותר ודופן החללית עומדת בדרכו)

People

New member
תפתח את הביטוי לרדיוס המסלול

כפונקציה של מהירות הגוף המסתובב ותאמר לי אתה האם הוא תלוי במסת הגוף המסתובב... (התשובה כמובן היא כי הוא לא תלוי, וזה מסביר את מה שלא הבנת.)

LiranViper

New member
כן..

האמת שפיתחתי אותה כבר וראיתי ועניתי בשאלה :) שכחתי פשוט ששאלתי פה .. תודה רבה בכל אופן

למעלה