שאלות קשות
היין YIN הוא השחור, הנקבה, הארץ, הרך (לא רך-פאסיבי, אלא רך גמיש). היאנג YANG הוא הלבן, הזכר, השמיים, הקשה. היין-יאנג מסמל ראשית כל את הדואליות בקיום - שכל דבר לכאורה מושלם (עיגול) מורכב למעשה משני הפכים גמורים, המסוגלים להתקיים בהרמוניה ולהשלים אחד את השני. בנוסף שים לב שבתוך החצאים יש נק´ בעלות צבע הפוך. הן מזכירות לך שבל טוב יש רע, ובכל רע יש טוב. בכל קשה יש קצת רך, בכל רך יש קצת קשה. הניגודים מאפשרים את הקיום אחד של השני. בשיטה שלנו, אינטרנשיונל גוג´ו-ריו של מסטר ירון בנימיני, מוצאים בסמל עוד יותר משמעות פרקטית, מכיוון ששם השיטה הוא גו-ג´ו, שמשמעו קשה-רך. השיטה בנוייה על הפכים. הלכת ימינה, לך שמאלה. עלית למעלה, רד למטה. היית קשה, הפוך לרך. שאפת, נשוף. וכו´. מקור הסמל לא ידוע לי, אך הוא בוודאות סיני, ומופיע הרבה בדיציפלינות דאואיסטיות (כגון בא-גווה/פא-קווה), ביחד עם שמונה הטריגרמות. אני מקווה שיש כאן מישהו שיוכל לשפוך יותר אור על הנושא. בנושא משקפיים, אני אישית מוריד משקפיים במהלך עבודת זוגות בלבד. אפשר לשים עדשות, דבר שמונע בעיות שכאלה, וראיתי כבר כמה אנשים שמתאמנים עם גוגלס של שחייה (מסתבר שניתן לעשות גוגלס עם מספר), שהרי עשויים מגומי ופלסטיק.