2 נושאים

1moti

New member
2 נושאים

1. האם מישהו יכול להסביר לי מה המשמעות של המושג "יין יאנג"? מהיכן זה הגיע? מה המשמעות של הסמל העגול הזה? מה הקשר של זה לאומנויות לחימה ולאיזה מהן? 2. האם ידוע לכם על איזשהו סוג של משקפי ראיה שניתן להתאמן איתן מבלי לסכן את המתאמנים או את המשקפיים? היכן ניתן להשיג כאלה?

neko

New member
שאלות קשות

היין YIN הוא השחור, הנקבה, הארץ, הרך (לא רך-פאסיבי, אלא רך גמיש). היאנג YANG הוא הלבן, הזכר, השמיים, הקשה. היין-יאנג מסמל ראשית כל את הדואליות בקיום - שכל דבר לכאורה מושלם (עיגול) מורכב למעשה משני הפכים גמורים, המסוגלים להתקיים בהרמוניה ולהשלים אחד את השני. בנוסף שים לב שבתוך החצאים יש נק´ בעלות צבע הפוך. הן מזכירות לך שבל טוב יש רע, ובכל רע יש טוב. בכל קשה יש קצת רך, בכל רך יש קצת קשה. הניגודים מאפשרים את הקיום אחד של השני. בשיטה שלנו, אינטרנשיונל גוג´ו-ריו של מסטר ירון בנימיני, מוצאים בסמל עוד יותר משמעות פרקטית, מכיוון ששם השיטה הוא גו-ג´ו, שמשמעו קשה-רך. השיטה בנוייה על הפכים. הלכת ימינה, לך שמאלה. עלית למעלה, רד למטה. היית קשה, הפוך לרך. שאפת, נשוף. וכו´. מקור הסמל לא ידוע לי, אך הוא בוודאות סיני, ומופיע הרבה בדיציפלינות דאואיסטיות (כגון בא-גווה/פא-קווה), ביחד עם שמונה הטריגרמות. אני מקווה שיש כאן מישהו שיוכל לשפוך יותר אור על הנושא. בנושא משקפיים, אני אישית מוריד משקפיים במהלך עבודת זוגות בלבד. אפשר לשים עדשות, דבר שמונע בעיות שכאלה, וראיתי כבר כמה אנשים שמתאמנים עם גוגלס של שחייה (מסתבר שניתן לעשות גוגלס עם מספר), שהרי עשויים מגומי ופלסטיק.

למושג פירוש מילולי, ופירוש פילוסופי

המילולי, בערך: יין = הצד המוצל של הגבעה; יאנג = הצד המואר באור השמש. בצד המוצל יהיה קריר, רטוב, חשוך; בצד המואר יהיה חם, יבש, אור. מכאן, בהשאלה, מתחלקות כל תופעות הטבע, לאלה ה"מתאימות" יותר לצד המוצל, לעומת אלה ה"מתאימות" יותר לצד המואר. המושג מאוד בסיסי בראיית העולם הסינית, ומתייחס לכל תחום בחיים ולכל תופעה בעולם, כולל כמובן בריאות ולחימה. אני כותב עבודה על כך בימים אלה, ייקח לי עוד כמה ימים/שבוע...

תוספת, מפורום רפואה משלימה:

מתוך מאמר על הרפואה הסינית, בפורום רפואה משלימה: "תאורית ה- yin וה- yang תאורית ה yin וה yang מבוססת על תאורית הניגודים. הyin וה yang הינם שני כוחות שווים המשלימים אחד את השני, קיימת בינהם תלות ומשום כך כל פעולה של האחד תגרום לפעולת גומלין מהשני. " ה yin וה yang משמעם הדרך של השמים וארץ. הם היסוד של הכל, יוצרי השוני והמוות ומשכן האלים. .." ( מתוך ה nei ching). הyin מתואר כחומר פיזי, כבד, שוקע המושך כלפי מטה. הקור והחושך משוייכות ל yin וכך גם האישה וזאת משום שבתוכה נוצרים חיים חדשים. ה yang לעומתו מתואר כאנרגית האל חומר , קל ועולה למעלה. החום והאור משויכים ל yang וכך גם הגבר. ע"מ להבין את תאוריה זו יש להתבונן בסמל הרפואה הסינית ( המצורף) . מעגל – המסמל את הזרימה האין סופית , ניתן לראות כי בחלק בו מסתיים ה yin ( השחור) זוהי הנקודה בה הyang ( הלבן) מגיע לשיאו . ( לדוגמא שיא הלילה (yin) מביא עימו את תחילת היום החדש (yang). בכל גל ניתן לראות חלק מן הניגוד שלו, סימבול שמבטא את תלותו של האחד בשני . הyang השואף לעלות מעלה חייב מעט מכובדו של ה yin ע"מ שלא יעלה למעלה ללא בקרה וההפך. תאוריה זו ממומשת בחיי היום יום שלנו הן החומר ( גוף האדם) והן ברוח ( תחושות ורגשות) זו הסיבה שאנשים " בוכים מרב אושר " וההסבר ההגיוני לגבול הכ"כ דק בין אהבה לשינאה. על הבנת תאוריה זו מבוססת תאוריה נוספת ממנה התפתחה שיטת איבחון וטיפול, וזוהי תאורית 5 האלמנטים." (בהמשך, ששווה לקרוא להשכלה כללית אבל לא קשור לשאלה).

tilinger

New member
עוד בנושא זה...

מומלץ בחום לקרוא את הספר "טאו טה צ´ינג" מאת אחד מראשוני הטאואיסטים- לאו-צ´ה שמו...המון דוגמאות ופסקאות בעלות המון משמעות גם להיום...

לגבי המשקפיים

בכל שנות אימוני לא קרה לי שום נזק למשקפיים או לי. הכי גרוע שקרה זה שהם עפו מפרצופי ו/או יצאה עדשה מהמקום. ההסתייגות היא שלא עשיתי שום דבר שכלל קרבות פול קונטאקט רצחניים כולל בעיטות לראש, מה שעשוי היה לשנו את התמונה, או עבודת קרקע תמנונית. במצבים כאלה הייתי מוריד את המשקפיים. מה שכן, קנה אחד מהסרטים הלה שמצמידים את המשקפיים לראש - עוזר מאוד.

o603

New member
עוד לגבי משקפיים

אפשר לנסות עדשות מגע. לצערי , אין לי נסיון עם עדשות מגע אלא רק עם משקפיים. ומהנסיון שלי, הם נשברות !
אשמח לעוד דעות לגבי עדשות מגע בזמן אימון (ובכלל ... ) בידידות O603.

zakomea

New member
אתה יכול לנסות...

משקפים כאלה כמו של הכדורסלנים, זה כזה יותר גדול וחזק ואין הרבה סיכוי שזה יעוף לך מהפרצוף.

למעלה