2 נושאים

ארזS

New member
אין לי כל כוונה לברר

וחשבתי שניתן היה להבין שהשאלות הן רטוריות לחלוטין.

אנסה להבין את המטריה

את תאגיד המים הקימה העירייה על פי החלטת ממשלת ישראל. האנשים העובדים בתאגיד.. עובדי הרשות לשעבר שעברו הסבה . המנהל נבחר על ידי ראש העיר. המשרדים הם של העירייה . תלושי השכר הן של העירייה שוברי התשלום הנשלחים לבתי התושבים הם של העירייה . הרכבים בהם נוסעים עובדי התאגיד הן של העירייה . תיקונים במערכת המים ברעננה (החלפת צנרת /ברזים וכד" נוסעים ברכב העירייה ונמצאים באגף התחזוקה. אז אני ממש מנסה להבין היכן הם עובדים . וברשות מי הם. והיות ולמיטב הבנתי הם עדיין כאן ברעננה וכל יתר הפרמטרים שכתבתי קודם מתקיימים אז בראש הרשות הזאת עומד ראש העיר וגם אם אינו מטפל ישירות בעובד זה או אחר . הוא ראש העיר והאחריות היא עליו אז להתפאר על הטפלת מים וסיורים במכון הטיהור ושימוש במי קולחין להשקיית גינות ציבוריות זה הוא והסרחון הנובע ממכון הטיהור זה מישהו אחר????? ההגעה לכל מיני ארועים בעיר ונשיאת הברכות זה ראש העיר .... אך את האחריות על תקלות /אי עשיה / עשיה קלו'לת זה מישהו אחר.. המגלומניה של בנית כיכר העיר והלואות ברמת 200 מיליון ש"ח ... כשתוכניות לבנית המקום קיימות יותר מ20 שנה רק במתכונת טיפה שונה כמו העברת הנושא ליזמים . כשהעירייה רק יוצאת מורווחת .. רק מה גם לקחת יועצים צריך לדעת .. היות וחלק מיועציו כיום הם יועצי אחיטופל........ אז באמת אני מנסה להבין את המטריה . ואני באמת באמת רוצה לדבר לגופו של ענין.. היות ואין רעננה נוספת ואני לא מתכוון גם לעזוב אותה אני רק רוצה אותה טובה יותר.

תאגיד המים הוא ישות משפטית נפרדת על פי חוק

הם נוצרו בחטא פוליטי חמדני של הון/שלטון (של ממשלה שאני לא בחרתי - תפנה למי שהצביע עבורם בטענות), אולם לשון החוק ברורה וכל הקושיות לכן מיותרות.

ארזS

New member
זה בדיוק

כפי שתקימי את "חברת חנה בית הלחמי לענייני פרובוקציות" [סתם דוגמא כמובן] וברור שזאת תהיה ישות משפטית נפרדת מאשר הגברת חנה בית הלחמי כישות משפטית נפרדת... על מי את צוחקת ?

3718

Member
גם ביה"מ מקבלים משכורות מהמדינה

זה אומר שהם יפסקו תמיד לטובת המדינה? לתאגידי המים חובת נאמנות לרשות המים. לדאוג לניהול משק המים כמשק כלכלי, ולא כמו שהיה עד עכשיו שהרשויות המקומיות השתמשו בכספי המים לצרכים אחרים ולא תחזקו התשתיות. לכן לקרוא לזה "שחיתות של הון\שלטון" זו טעות גדולה. איפה פה ההון הפרטי? אלו תאגידים ציבוריים. יתכן שהם לא מנוהלים נכון, יתכן שהרשויות המקומיות ניהלו יותר טוב. אפשר תמיד לבדוק. אבל כשמדברים על פוטנציאל לשחיתות, הרשויות המקומיות הם אבי אבות הטומאה (מהרבה סיבות אוביקטיביות). לכן על פניו, בלי לדעת כלום אני חושב שיש סיכוי שתאגידי המים ינהלו את זה בצורה יותר נכונה מהרשויות המקומיות, גם אם זה אומר העלאת מחיר, כדי לדאוג שהמערכת תעבוד גם בעתיד.

ארזS

New member
../images/Emo268.gifלפעמים...

לפעמים [כמו במקרה הזה] אני קורא תגובות שמגיבים לי, ולא מבין האם הכוונה של המגיב היתה להגיב לתגובה שלי או להגיב למישהו אחר, ורק בגלל חוסר הבנה איך עובדת המערכת של "תפוז" התגובה נכתבת לי. הנה דוגמא קטנה שגורמת לי לתהייה הזאת: המגיב "3718" כותב לי כך : "לכן לקרוא לזה "שחיתות של הון\שלטון" זו טעות גדולה. איפה פה ההון הפרטי? אלו תאגידים ציבוריים." ואני תוהה, כי היכן כתבתי מילים כאלה ? אז לפני שאמשיך בתגובה אני חייב לדעת למי כתבת את התגובה שלך מר "3718" ?

3718

Member
התנגחתי בשניכם (חנה ואתה). שניכם טועים. ../images/Emo4.gif

חנה טועה בזה שהיא טוענת שהתאגידים נוצרו בגלל הון\שלטון (איפה הקשר? איפה ההוכחה? מי ההון?). אתה טועה בזה שאתה אומר שחברה נפרדת לא יכולה להיות ישות נפרדת עם אינטרסים ומטרות נפרדות, אפילו אם הם מקבלים משכורת מאותו מקור, אז נתתי דוגמא הפוכה שהיא בתי המשפט, שמקבלים משכורת מהמדינה, אך יכולים לפסוק נגד המדינה. אני טוען שהמקומות העיקריים בהם השחיתות מרימה את ראשה המכוער אלו הרשויות המקומיות, ובדיוק בגלל זה הפרידו את תאגידי המים. כדי שהרשויות לא יקחו הכסף ויעשו בו כרצונן. אם זה עובד או לא, אני לא יודע, אבל יש פה כוונת מכוון שהיא חיובית. לפעמים צריל להתכונן לעתיד, ופה עשו את זה. זה כואב בטווח הקצר, אבל בטווח הארוך זה יכול להפוך משק המים למתוכנן נכון ומנוהל נכון יותר.

ארזS

New member
א. זה יפה מצידך מר 3718 שאתה מודה באשמה

שהתנגת בשנינו אישית . בדרך כלל הפחדנים למיניהם כותבים אחר כך שכתבו לעניין ולא התנגחו אישית... ועל זה נאמר "מודה ועוזב ירוחם" וכו'... ב. הבנת הנקרא זה דבר אלמנטרי מר 3718, וכנראה, בפשטות, שלא הבנת את שכתבתי. אותי לא מעניין כל הסיפור המשפטי, העיקר שאקבל מים זכים במחיר סביר... ואם הם גם צריכים לטפל בסירחון [ואינני בין מה הקשר] אז שיטפלו.

Citizen Y

New member
אגב הפנסים בהיובל, מה לגבי העצים בבית הספר?

שדרת הגזעים הערומים בחלקו הדרומי (למשל) של בית הספר זה חדש? (אני לפחות שמתי לב רק לאחרונה) עירייה אוכלת צמחיה, מישהו שם נחוש להפוך את האזור הירוק והיפה לשממה.

כנ"ל חורשת האקליפטוס הקטנה בכניסה לכפר בתיה

מה עשו לה? למה הפשיטו את האקליפטוסים לגמרי? עכשיו בטח יגידו שהעצים היו חולים!! או שזה מטעמי אבטחה! או מטעמי שעמום של גנני העיריה! העצים לא חולים ולא נעליים! הם בריאים ויפים (היו יפים). לא חבל?

omnicom

New member
זה כבר מזמן, היחס לעצים נוראי פה

ממש שוחטים עצים בברוטליות. יצא לי לראות את הקבלן הערבי בזמן עבודתו גודע עצים. זה נראה נורא. אבל מרוב שהעירייה שלנו ירוקה לפעמים כבר לא רואים את היער. האמת- שלאף אחד בעירייה לא אכפת, סתם שולחים את הקבלן החיצוני ללא שום פיקוח ואכפתיות. אחרי זה מספרים שהעץ היה חולה או עמד להתמוטט וכד'. בפעם הבאה שייצא לי לראות- צריך להתקשר לפקיד היערות מטעם משרד החקלאות (האמת שלא מזמן הם תלו הרבה פרסומות על לוחות המודעות ברעננה), כדי שיקנוס את העירייה.

3718

Member
המודעות הללו של פקיד היערות הם טמטום מזוקק

זה יוצר מצב שלאף אדם פרטי אין אינטרס כרגע לנטוע עץ בשטח פרטי. ברגע שנטעת עץ בשטח פרטי השטח הופקע מידיך.

זה מגיע לרמת אבסורד

חוקית, אי אפשר לעשות שינוי בגינה הפרטית שלך בלי אישוק קק"ל, אם יש לך עץ בגינה....ויש כמובן אגרות וקנסות. ולזה ש"ראה קבלן ערבי כורת עצים" - סביר להניח שזה עבר בדיקת קק"ל ונעשה באישורם. זה שוק טרור.

למעלה