2 כדורי ברזל

shkool

New member
2 כדורי ברזל

אני לוקח אטום של ברזל ומחלק אותו, האם אוכל לחלק אותו עד אין-סוף? אם כן: אני לוקח 2 כדורי ברזל - אחד בגודל של כדור באולינג והאחר בגודל של כדור פינג-פונג. אם החומר מתחלק עד אינסוף הרי שלשניהם אמור להיות את אותה הכמות של החומר(כלומר, אינסוף חומר), הלא כן? מצד שני, המסה של הכדור בגודל כדור הבאולינג גדולה מהמסה של הכדור בגודל כדור הפינגפונג - ואילו ידוע כי המסה של 2 אטומים גדולה מהמסה של אטום אחד מאותו סוג של חומר, כלומר, בכדור הבאולינג אמור להיות יותר חומר מכדור הפינגפונג ואילו יש להם את אותה הכמות של החומר(אינסוף חומר) - כיצד ניתן להסביר זאת? נ.ב. שאני אומר חומר אני מתכוון לחומר/אנרגייה

InnerKid

New member
שאלה יפה

זה בכלל פרדוקס מעניין לחשוב על האינסופיות של הסופי, לא? הרי יש לך כדור ביד - כדור שכשאתה מסתכל עליו לפני שאתה מפרק אותו אתה יכול לומר לעצמך - יש לי כאן כדור סופי ומוגבל שאותו אני מחזיק. איך בכלל, באופן עקרוני, אני אוכל לחלק את הסופי לאינסוף? אפשר להסתכל על דוגמה מציר המספרים, כי הרי בין כל שני מספרים שלמים, למשל, יש אינסוף מספרים אי רציונליים. והרי הקטע הסגור [1,2] למשל הוא סופי. וכך אפשר לשאול את השאלה - אם דבר כלשהו סופי יכול להכיל בתוכו אלמנט של אינסופיות, מה בנוגע לאדם? האם האדם, שאנו רואים אותו כיצור סופי, שנולד ומת, שהוא בעל גוף שאפשר בבירור לומר את גבולותיו, האם גם באדם יש אלמנט אינסופי כלשהו שהוא חלק ממנו? את התשובה לשאלה הזו אני אשאיר פתוחה.

femme_fatal

New member
ובהמשך לבגרות במתמטיקה היום...

אינסוף בחזקת שלוש גדול מאינסוף בריבוע האסימפטוטה שונה. נגיד יש לך 2 כדורים. לראשון מסה M ולשני מסה M^2 (זה M בריבוע) M חלקיי אינסוף לא שווה ל M^2 חלקיי אינסוף הגרפים של הפונקציות מתנהגים באופן שונה.

shkool

New member
בשני המקרים התוצאה תהיה

1(אין סוף אפסים).0 הלא כן?

femme_fatal

New member
לא

פונקציה של אינסוף לא מתנהגת כמו פונקציה של אינסוף בריבוע.

shkool

New member
מה אכפת לי מהגרף? אני מדבר על תוצאה

מתמטית יבשה - אינסוף=אינסוף+5 - בשני המקרים התוצאה היא אינסוף!

Ergil

New member
רוצה מתמטיקה יבשה?

אני יכול להבטיח לך שמתמטיקאים יבשים נסכימו ביניהם על כך שהפונקציה x^2/x כאשר X שואף לאינסוף שואפת אף היא לאינסוף ולא לאחד כפי שעולה מתאוריית האינסוף=אינסוף שלך. כל האינסופים שווים, אבל יש אינסופים ששווים יותר.

Deathatred

New member
יש להבדיל

בין X שואף לאינסוף (כלומר, הוא מספר ממשי עצום אך לא אינסוף) ל X=אינסוף. הדוגמה שנתת היא לא טובה, כי
y=x^2/x ==> y=x​
רק שתתום ההגדרה שונה (יש חור ב 0,0).

TheDUKE

New member
התשובה פשוטה!

אם נקרא לאינסוף n (בכדור הפינגפונג) ונספור את המסה של כדור ברזל הבאולינג לעומת כדור הפינגפונג, ונאמר לצורך השוואה שרירותית שהמסה גדולה ב4 (יחידות שרירותיות) הרי שכדור ברזל הפינגפונג הוא n וכדור ברזל הבאולינג הוא n+4 השאלה המתבקשת כאן היא מהו 4 לעומת האינסוף?

shkool

New member
אבל n ו n+4 הם היינו הך! התוצאה של

שניהם היא אינסוף

galitay

New member
התשובה פשוטה ביותר...

כשתצייר את הגרפים של הפונקציות אינסוף בריבוע ופעמיים אינסוף בריבוע הגרפים יתנהגו באופן דומה אבל לא יתלכדו. בכל רגע נתון שתסתכל על הגרפים ותעביר קו ישר החוצה את שניהם תראה את ההבדל. הרי אתה לא משווה אותם אחרי 10 חלוקות של אחד ו 14 של השני אלא משווה כאשר מספר החלוקות שווה ולכן תמיד תראה הבדל בין כדור אחד לשני. בקשר לאינסוף עצמו של החומר, עד כמה שידוע לנו יש סוף לחומר, לא תוכל לחלק אותו לעד ולכן כל השאלה שלך חסרת תכלית....

shkool

New member
יש סוף לחומר?

אם נחלק אטום הרבה פעמים נגיע בסופו של דבר לחלקיק חד מימדי(שאותו לא ניתן לחלק יותר)? לא נשמע לי הגיוני...

galitay

New member
בוא נהיה מציאותים רק לרגע

לא תוכל לחלק חומר אינסוף פעמים, אולי ורק אולי בתיאוריה, אבל ברגע שזו רק תיאוריה שלא מתבססת על כלום היא לא יותר מזה.... בשלב מסוים החומר "יעלם" או שיהיה קטן מדי בשביל שתוכל לראות אותו או שתגלה שאין באפשרותך לחלק ניוטרון ל 2 חצאי ניוטרון...

shkool

New member
אני מדבר באופן היפוטתי -"נגיד ו..."

גם אם החומר יהיה קטן מדי בשביל שאוכל לראותו זה לא אומר שהוא לא קיים. תני לי סיבה אחת טובה למה אין באפשרותי לחלק ניוטרון ל-2 חצאי ניוטרון(ותזכרי שיש לי סכין שיכול לחתוך ולחלק הכל...)

galitay

New member
תראה

קודם כל אני לא מבין למה החתימה שלי לא ברורה מספיק כדי להבין שאני בן
אני לא מתכוון להתווכח על יכולת לחלק לאינסוף זה מושג המדען המציא בדיוק כמו שאיש הרוח המציא את אלוהים, לא ככה? זו התשובה לכל שאלה מפגרת, אינסוף.... די, לא נתווכח על זה אם אתה רוצה להוכיח את הנקודה שלך אתה צריך להוכיח את הכלים בהם אתה משתמש כדי להציג אותה, ואינסוף הוא רק מושג אי אפשר להוכיח אותו ואי אפשר לשלול אותו

shkool

New member
אופססס, חשבתי שקוראים לך גלי ../images/Emo13.gif

האם זה פורום פילוסופיה או פורום מדע? טענות פילוסופיות בדר"כ אי אפשר להוכיח אבל אפשר לנסות להוכיח ואם לא מצליחים - העיקר שניסינו ונהננו(אני לפחות) מההתפלספות עצמה. אי אפשר להוכיח אין סוף? מבחינה מתמטית אפשר אז למה שבטבע לא יהיה אינסוף?

galitay

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

גדול אתה !!! הצלחת להוכיח אינסוף מבחינה מטמטית???? זה יותר מלהגיד תמיד אפשר להוסיף עוד אחד.....

עידו10

New member
אני משער שהתכוונת לניוטרינו

ולא ניוטרון. (ניוטרינו הוא החלקיק הקטן ביותר של חומר הידוע כיום)

עידו10

New member
עד כמה שאני זוכר קווארקים הם

העצמים הרחוקים ביותר ביקום לא? (שיט, עכשיו אני צריך לפתוח ספר שוב
)

למעלה