2 הפסיכיאטריות שפגשנו עד היום לא מכירות PDD

schlomitsmile

Member
מנהל
אגב, קראתי על מחקר שמצא ש91% מהמאובחנים עפ"י ה DSM4 יאובחנו גם עפ"י ה DSM5 .

אני קראתי מחקרים אחרים

שבאוטיזם הקלאסי כמעט כל המאובחנים ישארו... לעומת זאת רק חצי מהאספרגר ורבע מהפידידי נוס ישארו....

schlomitsmile

Member
מנהל
נחכה ונראה
בינתיים הכל זה רק תחזיות.
הזמן יגלה מה באמת יקרה.

לי הקטנה נראה, כשאני קוראת את הקריטיריונים החדשים,
שכל האספים שאני מכירה נשארים בפנים.
וכנראה שהם לא מאד שונים מרוב האספים.

dina199

New member
וזה בדיוק מתאים לפתרון של

'איבחון יתר' של אוטיזם ושל 'מגיפת' אוטיזם..
במחי יד אחת מורידים בערך כמחצית מהאוטיסטים . איזה הישג מרשים .
ברור ש'קלאסיים' יישארו . הרי רק אותם איבחנו קודם (גם לפני DSM 4 )

dina199

New member
לכן תמיד יש תלונות על 'איבחון יתר' .

למשל הבן שלי בטוח בספקטרום (ויש לו מספיק חזרתיות גם בשביל DSM 5
) , אבל האבחנה היתה רק בגיל 14.
אין ספק שבגיל 14 כבר לא הייתה טעות אבל אני לא ממליצה לאף אחד לחכות לגיל 14 עם האבחנה

באיזה הקשר פגשתן את הפסיכיאטריות?

ולמה הן צריכות לקבוע אם הבן שלך על הקשת או לא?

ולמה דעתן חשובה בכלל?

אשמח אם תבהירי את הנקודות האלה.

yuliyuli1

New member
פירטתי בתגובה למעלה

אבל אני אכתוב בקצרה שפגשנו אותן כשבאנו לקבל אישור ל ADHD של הילד על מנת לקבל ריטלין, ונושא ה PDD היה כשסיפרתי להן על הילד (נראה לי רלבנטי לספר על הרקע שלו).

המזל שלי היה שהוא כבר אובחן לפני שבאתי אליהן, כי אחרת הייתי משוכנעת שהילד לא בספקטרום ולא הייתי ממשיכה לבדוק בנושא (שתיהן היו מאוד נחרצות שהוא לא בספקטרום), ולכן דעתן בנושא ממש לא חשובה לי, אבל יכולה לפגוע במי שהלך אליהן לאבחון בלי ידע מוקדם.

salsa10

New member
האמת שאני לא רואה טעם להמשיך את האבחון באסף ה

הרופא לאור השינויים ב DSM. אני בטוחה שלפי הDSM הישן בני היה נכנס להגדרת ה PDD NOS, אבל כיום הוא יקבל הגדרת SCD כי אין לו חזרתיות בכלל, גם לא היצמדות לשגרה.
וזה שיש לו תסמונת חברתית-תקשורתית - את זה אני יודעת גם בלי לקבל את הכותרת SCD, כרגע מוגדר כ HDAD עם עיכוב שפתי בלבד, לא נראה לי שבאסף הרופא ישנו הגדרה זו, מקסימום
יוסיפו את ה SCD

salsa10

New member
עדיין לא. . .אבל לא רואה טעם להמשיך

ולא רק בגלל הכסף שהאבחון עולה לי, אלא זה גם לא טוב לילד כל האבחונים האלה (הילד מרגיש שבודקים אותו כל הזמן), ואני יודעת בוודאות שלא יכנס לספקטרום לפי ה DSM החדש
ובמקביל יודעת שלפי הישן כן היה נכנס לספקטרום.

TikvaBonneh

New member
SCD

נראה לי הגיוני שילד עם איבחון של SCD יקבל ממשרד החינוך אישור לסייעת אישית ולמורת שילוב. אולי זה דבר שצריך יהיה להילחם עבורו, אבל בעיני זה צודק.
את צודקת שאיבחון זה לא טוב לילד, אבל ללמוד בכיתה רגילה בלי סיוע - עוד יותר לא טוב. הסיכוי היחיד של הילד לקבל תמיכה הוא אם יקבל איבחון נכון. תבקשי מדיצה צחור לכתוב בהמלצות של האיבחון שהוא חייב שתהיה לו סייעת אישית!

אני חושבת שתמיד יש טעם,

כדי שתדעו איפה אתם עומדים ומה הקשיים של הילד, שיהיו כתובים בצורה מסודרת.

כמו שתקווה כתבה, בעזרת אבחון נכון אפשר גם לקבל עזרה נכונה. אם יכתבו באבחון שהילד זקוק לסייעת, אז יש מצב שתקבלו סייעת וזה גם טוב. כמו כן המלצות אחרות יכולות לעזור.

הבן שלי למשל אובחן כ-NVLD וכך קבלנו טיפולים מבית הספר, שמאוד עזרו לו.

מלבד זאת, את לא מאבחנת. לדעתי, חשוב לתת לאנשים מקצועיים לאבחן ולכן זו עוד סיבה לחכות ולעשות את האבחון. הגעתם למקום טוב וחבל לוותר עכשיו.

תמיד עדיף לעשות אבחון מסודר

אם זה קשה לילד, צריך לשבת ולדבר אתו שאתם מבינים שהוא לא טיפש אבל שיש לו קשיים שצריך לדעת בדיוק מהם כדי שאפשר יהיה לעזור לו בצורה משמעותית.
את גם לא יודעת כרגע מה יקרה בעוד שנה או שנתיים מבחינת מדיניות העזרה של בית הספר. בתי הספר מאוד שונים אחד מהשני מבחינת הגישה שלהם לאבחון ולמתן עזרה.
חוץ מזה יתכן שבאבחון יעלו על דברים שאת לא קולטת אותם כקשיים וכבעייתיים מזה שפשוט התרגלת אליהם.
אצלי למשל רק באבחון גילו שיש לי קשר עיין לא יציב....

salsa10

New member
זה לא שעד עכשיו הילד לא היה מאובחן

יש לו אבחנה מסודרת מהתפתחות הילד - לקות שפתית + HDAD - למרות שאני והפסיכאטרית חושדות שאין לו HDAD אלא הפרעה בעיבוד שמיעתי מרכזי (שתיהן הפרעות מאוד דומות שלרוב מתקיימות ביחד, ולפעמים לחוד - קשה לאבחן)
הילד מקבל עזרה בגן רגיל: גננת שיח, ותהיה לו בקרוב ועדת השמה לגן שפתי עוד השנה! כלומר, הילד מטופל ומקבל עזרה גם ללא אבחנת אסף הרופא.
כבר בפגישת אבחון הראשונה באסף הרופא אני ובעלי הבנו שהילד לא יכנס לספקטרום-לפי השאלות והתשובות שענינו ותגובותיה של הפסיכולוגית.
אני כן חושבת שבני יקבל אבחנת SCD - שזו כותרת לבעיה שאני כבר מודעת לה ויודעת גם איך לטפל בה. אין פה שום חידוש מבחינתי.
אז מה הטעם?

salsa10

New member
לא אני איבחנתי - התפתחות הילד איבחן את בני

וסוללה של אנשי מקצוע ביחד נתנו אבחנה. כך שלא, ממש לא אני זו שאיבחנתי את בני כבעל לקות שפה + HDAD

למעלה