2 הפסיכיאטריות שפגשנו עד היום לא מכירות PDD

dina199

New member

האם את שלמה עם האבחון?

אם את מרגישה שהאבחון ממצה ומתאר היטב את קשיי ילדייך - הרי שבאמת אין צורך באבחון נוסף.

מצטערת אם נפגעת מדבריי.

salsa10

New member
האבחון ממצה ומתאר היטב את הקושי, אבל הוא לא

מסביר לי מאין נובע הקושי? האם הקושי החברתי הוא מהלקות השפתית? האם הקושי הרגשי חברתי הוא מה ADHD? מה גורם לבני להתנהג כמו ליצן? להציק? לא ליצור אינטראקציה חברתית ארוכה תואמת גיל?
אני מצאתי תשובות לשאלות הנ"ל ממאמרים שחרשתי שעותבאינטרנט, אבל לא מאנשי המקצוע בהתפתחות הילד שאומנם אבחנו ותארו היטב את הקושי אך לא הסבירו ממה.

אני חושבת שהורה, גם אם הוא מקצועי,

לא יכול לאבחן את הילד שלו.

קשה לנו לאבחן אנשים קרובים לנו. ולכן אני חושבת שעדיף ללכת לאיש מקצוע, שהוא יותר אובייקטיבי מאתנו.

אפילו גננת, למשל, רואה בכל שנה יותר ילדים מאשר רואה אמא, שבדרך כלל יש לה מספר ילדים קטן. היא רואה התנהגות של יותר מעשרה ילדים בו בזמן, שהם באותו הגיל ותוסיפי לזה נסיון של כמה שנים, אז היא ראתה יותר ילדים מאשר אנחנו רגילים לראות.

גם מאבחן רואה בדרך כלל יותר אנשים מאתנו. ולכן לדעתי זה חשוב מאוד ללכת לאבחן מקצועי.

זו דעתי.

dina199

New member
אנשים זה לא מדע מדוייק

ואין שחור לבן . לכן קשיים יכולים לנבוע ממקורות שונים (כפי שכתבת בעצמך). גם מי שמאובחן באבחנה מסויימת, המאבחנים יכולים רק לאבחן את המצב הנתון ולקבוע איך לטפל המצב נתון (על סמך האבחנה) אבל לא לקבוע שקושי מסויים נובע מסיבה אחת בלבד.

אני חושבת שזו מטרת האבחון,

להצביע על קושי ועל המקור לו.

וזה אחד הדברים הכי חשובים. כי יש הבדל אם ילד למשל לא מרוכז כי יש לו הפרעת קשב וריכוז או בגלל שהוא מוטרד וחושב על דברים אחרים בזמן הלימודים או שהוא עייף ולכן נראה לא מרוכז כי יש לו בעיות שינה ועוד.

dina199

New member
ברור שזו המטרה , רק שזה לא תמיד בר ביצוע

וזה בדיוק בגלל הסיבה שאנשים הם לא מדע מדוייק

anitaronen

New member
נשמע שלבן שלך יש המון יכולות ואת יכולה

להיות אופטימית.
לדעתי תחזקי לו את הביטחון העצמי בכל דרך שאת יכולה, תגני עליו, תקלי עליו, תאהבי אותו, הכוחות הרגשיים שתתני לו בצהריים יתנו לו המון, וזה יכול להיות תהליך ארוך מאוד של שנתיים אפילו- אבל המנועים שתדליקי בשבילו בבית- את תראי בסוף את הזינוק הזה :)
בהצלחה!

מסכימה איתך

שאין טעם, אני חושבת שהורה נבון יודע מתי להפסיק ללכת עם ילד לאבחונים, גם עודף אבחונים זה לא בריא
לא לילד, לא לטרטור של הורה, ולא לכיס של ההורה .

salsa10

New member
,תודה על ההבנה. הבן שלי (5)משתף אותנו בכל דבר

מספר חוויות מהגן (בגדר יכולתיו השפתיות), מבין הבעות פנים, מבין סיטואציות חברתיות, אך בגלל הקושי השפתי-רגשי שלו כישוריו החברתיים נמוכים מבני גילו.
כך הסבירה לי הפסיכיאטרית ביום חמישי. כל ההצקות לילדים, ההתנהגות הליצנית לא נובעים מאוטיזם, למרות שהקשרים החברתיים שלו לא תואמים גיל.
גם התקפי הזעם שלו קצרים ומעטים ועם הזמן הולכים ומתמעטים ככל שמשפר את יכולתיו השפתיות.
מסתבר שיש עוד סיבות לכישורים חברתיים נמוכים לא תואמים גיל, ולא רק אוטיזם.
בהגדרות הקודמות יכל להיות PDD NOS, היום אין מצב שייכנס לספקטרום.

אני מבינה אותך

הכי טוב באמת לחכות ולראות, ואני תקווה שהילד רק ילך וישתפר עם הזמן, כי אם הוא לא על הספקטרום כמו שאמרה לך הרופאה,
את תראי שינוי גדול ושיפור משמועתי תוך שנה, ואם הוא כן על הספקטרום, הקשיים לא יעלמו ,
אז במקרה שלך הזמן יעשה את שלו.

salsa10

New member
אני מניחה שחלק מהקשיים ישארו. ADHD לא עובר

עם הגיל, רק משנה צורה.

dina199

New member
אם כך יש לי שאלה :

ללא קשר לשום DSM , וללא קשר לשום אבחנה רשמית של שום מאבחן מקצועי - האם לדעתך הבן שלך נמצא בספקטרום האוטיסטי או לא ?

הסיבה שכדאי לאבחן

היא כדי שהמטפלים יידעו לטפל בו נכון
הטיפול של קלינאית תקשורת או פסיכולוגית בילד עם SCD או בילד רק עם בעיות שפתיות ו ADHD הוא שונה.
צריך למצוא גם מומחים שונים.
אף מטפל לא יקשיב לאיזו לקות אמא חושבת שיש לילד, אלה למה שכתבו המאבחנים.
אגב, לפ מה שכתבת למטה לא ברור לי בכלל שהוא היה יכול להיות מאובחן כ- PDDNOS וגם לא שהוא יכול להיות מאובחן כ- SCD.
גם ב- SCD קשיי התקשורת והחיברות הם ראשוניים-בדיוק כמו באוטיזם, ולא תוצאה של גורם אחר כמו בעיה שפתית.
אבל אני לא מאבחנת.
דיצה צחור נחשבת הכי טובה. תסמכי על מה שהיא אומרת ואל תתבישי לשאול-כולל איך הוא היה מאובחן לפי ה-DSM הקודם.
אם הם לא חושבים שצריך להמשיך באבחון תפסיקי, אם הם ממליצים להמשיך-תמשיכי.

salsa10

New member
אני בעצמי מבולבלת מכל ההגדרות של הDSM הישן וה

DSM החדש. במידה והילד שלי יעבור האבחון באסף הרופא יוכר כ SCD לכל היותר. .
אני יודעת בוודאות שלבן שלי יש בעיה חברתית תקשורתית, וצריך איזושהי התערבות מעבר לקלינאית(רשמתי אותו לסדנת פסיכודרמה (בנוסף לתראפיה באומנות)של 5 ילדים בני גילו והוא בהתחלה מאוד התבייש אך לאט לאט נפתח ושיתף פעולה)
הילד מחייך, משחק, יוצר קשר עין מצויין, מדבר , מגיב ומשתף א-ב-ל לא יודע איך ליצור חברויות למרות הרצון.

Astroo

New member
המממ

הילד בן ה-7 שלי מחייך, יותר קשר עין, מדבר, מגיב, משתף וגם יודע ליצור חברויות ובכל זאת אובחן כ-ASD לפי DSM5.

salsa10

New member
אז הבן שלי לא אובחן כ ASD

ומעבר לזה שמשתף אותנו בכל דבר, בני מבין מצויין סיטואציות חברתיות, מבין מצויין הבעות פנים, ואין לו שום אובססיות או קבעונות או חזרתיות

salsa10

New member
הטיפולים והכספים שאצטרך להשקיע בו הם כמו כל ה

ההורים שלבנם יש PDD NOS הפרעה תקשורת בלתי מובחנת. רק שאצלי אין ולא תהיה הכרה, וכל ההשקעה הכספית תהיה עלינו.

למעלה