2 בפברואר שמח לכולם!

תודה רבה לך!

זה מעניין מאוד. לא מזמן קראתי גם על אלת הים במסע אחר. אני אשמח אם תוכלי לפרסם את הקישור הזה גם בפורום פגניזם (337). חג שמח!

Bartal j

New member
חג שמח!!

היום נהגתי פעם ראשונה על משאית !! אחרי שעברתי אתמול תאוריה בהצלחה ואני ממש שמחה מאוד מאוד מאוד! חח ככה שאני אזכור את התאריך הזה להרבה זמן בעיקר את ההתרגשות הנעימה שחשתי כשאחזתי ונסעתי לבדי במשאית שלי זה היה כזה מגניב אבל זה לא ממש קשור לתוכן ההודעה שלי אז אני רק אאחל לכולנו.. חג שמח לכל מי שחוגג וגם למי שלא אימבולק שמח!!
סתם התחשק לי לצרף תמונה קורעת שמצאתי חחח סתכלו איזה חתול סטלן !! שלכם: בר

RainBird

New member
אימבלוק שמח! אל תשכחו את המשפט של אימא אווזה. If in Candlermas will be dry; another winter will come by.

Tatu4Taty

New member
אז זה לא המצב

בחיפה לפחות. נרטבתי לחלוטין בדרך הבייתה, מישהו ראה את הקשת בענן העצומה שהייתה מעל כל העיר?

ToryMaster

New member
אימבולק

לפרטים נוספים יש את פורום פאגאניזם בישראל (337) במיוחד בשבילך

TaPanta

New member
זה רק אני ?

או שבפורום הזה אנשים שומרים כמה שיותר מידע לעצמם?

זה רק אתה.

יעל פשוט כתבה שיותר מידע על זה תוכל לקבל בפורום פגניזם (מספר 337) השכן. מה הבעיה? חוץ מזה, שבר כתבה למטה קצת על החג.

Bartal j

New member
מידע קצרצר וחביב על החג הזה..../images/Emo48.gif

שהבאתי מהאתר ויקה ישראל : איימבולק – Imbolc מאת מיכל קורן: ידוע גם כ – Candlemas. נחגג ב – 1 או 2 בפברואר. חג זה הוא יום חגיגת חזרתה של האלה הצעירה – נערת האביב. בזמן זה אנו כבר שמים לב לשינוי במזג האווי ולקירבתו של האביב. זהו חגה של בריד (Brigit אבל מבטאים את שמה כ – Breed). היא האלה המשולשת, המייצגת אביב, פיריון, אהבה, נעורים. היא אלת השירה, אמנות הריפוי וההשראה. יש אלה המאמינים כי היא פטרוניתה של אירלנד. בחג זה, בימים עברו, היו מדליקים שתי מדורות ובינהן מריצים את כל בעדרים בכדי להביא עליהם ברכת פיריון. מנהגים בחג: ~ נהוג לשתול זרעים בגינה בתקופה זו. ~ "נקיון האביב" Spring Cleaning מוצאו מחג זה. נהוג ביום לפני החג לנקות את הבית. ~ יש כאלה המניחים מטאטא בכניסה לבית ביום החג . ~ היות והאלה בריד היא האלה המיוצגת בחג זה, נהוג לקרוא את סיפורי חייה. כמו כן, כיוון שהיא אלת השירה, נהוג לכבוד שיר לכבודה ולקראו בקול בזמן טקס החג. ~ הרבה וויקאנים אוהבים לנקות ולברך את כלי העבודה הטקסיים שלהם ביום זה. ~ נהוג להדליק נר ולהשאירו דלוק על כל אדן חלון בבית בערב החג. ~ יש האוהבים להדליק את כל האורות בכל הבית והחדרים, לאחר ביצוע הטקס (אפילו למספר דקות), בכדי לציין את בוא האביב והאור. צבעי החג: לבן, צהוב, וורוד, זהב. מאכלי החג: חלב, יוגורטים, שוקולדים, צימוקים, שום, בצל, לחמים, פלפלים, יין. סמלים וקישוטים: נרות, מנורות, מטאטא, פרחים לבנים וצהובים, השמש. אלים ואלות: בריד (אך גם כל האלות הצעירות והבתולות), הדגדה, יופיטר, פאן, אנגוס אוג. חיות: כבש, זאב, דוב, עורב, נץ, נחש. שמנים/צמחים: בזיליקום, עלי דפנה, סיגליות, פטל, אוכמניות. בנוסף קישור לשאר החגים: http://www.wicca-israel.com/ar.php?id=72 שלך:בר

למעלה