2 בעיות עם הבן

אם הוא מתקשה בקריאה, למה לו להשיג לו

את כל החומר הלימודי מוקלט על גבי דיוידי דרך הסיפריה לעיוורים? כל מי שמאובחן יכול לקבל מהם ספרים מושמעים הביתה להקשבה...
יש להם את רוב ספרי הלימוד,וגם הרבה סיפורת, ולפעמים הם גם מוכנים להקליט על פי בקשה מיוחדת...
יש להם שני מרכזים, אחד בנתניה והשני בתל-אביב. צריך להתקשר ולברר מהי הפרוצדורה להירשם...
אם קשה לו לקרוא, אין טעם להתעקש עלכך...
מעבר לכך שלהרבה אוטיסטים יש "אלרגיה" לכל מני מקצועות, בדרך כלל לרבי המלל, אבל לא בהכרח - ובלתי אפשרי כמעט להכריח אותם ללמוד.
במידה והוא מקבל ריטלין, חשוב לעשות שיעורים בזמן שהוא מרוכז ותחת השפעה..
רצוי גם בתיאום עם המורים לצמצם את כמות השיעורים ולסכם למשל שהוא יוכל לענות רק על שאלה אחת מתוך מאה... או לענות על שאלה שהוא יבחר על החומר... בתנאי שיקשיב ליתר החומר כמובן.....

TikvaBonneh

New member

dina199

New member
חדר כושר זה דבר מצויין

זה ספורט לא יותר גרוע מכדורגל וכדורסל (אולי אפילו יותר טוב) ותחביב לא יותר גרוע מציור או נגינה.
וגם למרות שזה ספורט לא קבוצתי ,רוב התאמנים בחדר כושר הם גברים נ"טים
.
הבן שלי גם עושה את זה מגיל 14 כי הוא לא בעניין של ספורט קבוצתי . ואכן הבן שלי נראה טוב עם שרירים בזרועות וקוביות בבטן
. ובזכות חדר כושר ותוכניות אימון מקצועייות כם מצב האוכל השתפר ז"א הוא יודע מה אוכלים לפני ואחרי האימון.

הבן שלי לא סובל כדורגל וכדורסל

מה זה לא סובל? אם משחקים בשיעורי ספורט או בהפסקה הוא ישח, אבל לא אחה"צ, ויש הרבה מאד בנים בשכבה שלו שמשחקים. כנראה בגלל זה הוא נבחר רק לשחקן מחליף בתחרות כדורגל שהיתה לפני כמה ימים עם כיתה אחרת. הוא הבין למה...הוא יודע שאחרים יודעים שהוא לא משחק כמעט כדורגל.
מה לעשות? אי אפשר להכריח. גם אני שונאת ספורט. ולא רק כדורגל...

ספורט לא קבוצתי? הבת שלי הולכת לשם רק עם חברה

או שתיים או חמש....
למרות שמצד שני, אם היה לבן שלי עם מי ללכת (הוא היחיד בשכבה שכבר יכול ללכת לשם, כפי שאמרתי), הוא היה שמח ללכת עם עוד מישהו.

dina199

New member
הכוונה סוג אימון ולא עם מי הולכים.

אימון מכשירים זה ב'בודדת' , גם אם באים עם חבר, עדיין כל אחד מתאמן לבד על מכשיר.
חוג (למשל עיצוב וחיטוב , או קיקבוקסינג , או כדורגל ) זה כמה אנשים ביחד וזה קבוצתי.
אז גברים מעדיפים את אימון המכשירים (ומפתחים שרירים
) ונשים מעדיפות את החוגים .

אז א"ס לא חייב להיות 'חיה חברתית' כל הזמן . למשל אצל הבן שלי האימון הזה שהוא עושה לבד
עוזר לו להוריד את המתח שמצטבר כל יום מעצם התפקוד בחברה (זה בתוספת לעניין הבריאותי פיזי
, פיתוח שרירי וחיטוב הגוף
)

נכון שזה כואב? היו לי פעמיים דלקות עיניים ואי

ואין דבר כואב מזה. פשוט כאבי תופת (ואני ממש לא טיפוס שרוטן כשכואב לו פיסית).

זה לא כל כך כואב

כמו שזה משבש לי את כל המערכות בגוף ולפעמים גם מסתבך לברונכיט...
ומפריע מאוד לריכוז ולראיה....
לדעתי זה רודף אותי כבר המון שנים בלי ששמו לב כי יש לי עיניים קטנות, והשפיע מאוד על יכולת הכתיבה שלי במיוחד של מספרים....

dina199

New member
הגעתי לפסקה האחרונה

כן, את לחוצה. אני לא ידעת אם סתם , אבל לחוצה , ואת יודעת את זה בעצמך.
יש לו זכות מלאה לסרב לקבוצה חברתית. הרי כל מה שעשית עד עכשיו היה כדי שיהיה 'כמו ילד רגיל' והוא מרגיש כך, אז למה באמת לא לרדת ממנו ?
הוא באמת ילד מקסים . את מחזיקה אותו תת זכוכית מגלת ענקית . למעשה את מצפה ממנו שיהיה סופר מושלם, ודווקא ילדים נ"טים הם מאוד לא משלמים. למשל הרבה מהם לא עוזרים בכלל .

למעלה