2 בעיות עם הבן

2 בעיות עם הבן

הבן שלי בן 14 וחצי, משולב בכיתה רגילה עם סייעת. חברתית אפשר להגיד שטוב. אפילו מאד.אבל לימודית....אני מיואשת. יש לו לקות למידה ולא רק מילולית. אז אני צריכה "לשבת" איתו על שיעורים. וזה פשוט מטיש. כי הוא לא תמיד רוצה ואם רוצה קשה לו. הוא לא לומד את כל המקצועות, עדיין גם מה שכן לרוב קשה. גם אם החומר ניראה יחסית קל. אני שוקלת לתת את זה למורה להוראה מתקנת, מישהי (מישהו) שתשב איתו על ש"ב ותוריד אותי מה"עונש" הזה. לפחות חלקית. הקטע הכי מעצבן שהוא לא רוצה לקרוא. הוא יודע, אבל מתעצל. כל הזמן אני צריכה להאכיל אותו בכפית. לקרוא, להקריא, להסביר. ואם אני שואלת שאלה הוא לא תמיד הקשיב. בכלל, כל מה שיש לו בראש זה בנות ומייקל ג'קסון. וזה עוד קושי. מצד אחד זה נורמטיבי שילד בגילו מתעניין בבנות (ויש אחת מסויימת שהוא אובססיבי כלפיה, הכוונה שהוא חושב עליה ומדבר עילה איתי כל הזמן), מצד שני הוא פשוט חופר...מסתובב סביבי ושואל ומספר ומדבר ולפעמים זה בלתי נסבל. הוא בקושי רואה טלוויזיה, אולי רק "שמש" (תוכנית מטומטמת) וקצת סרטים שהוא מקליט ביס. ומידי פעם פייסבוק. וכמובן האינסטגרם: מעלה תמונות (אני מצלמת אותו לרוב, לפעמים מצטלם בביה"ס עם חברים), כל הזמן בודק כמה לייקים קיבל וממי ("למה נילי לא עשתה לי לייק?" - נילי זו הילדה שהוא אוהב), מתעסק בלמה היא אוהבת יותר את יוני, והוא בכלל לא יותר יפה ממנו (מהבן שלי), והוא סתם שוויצר וערס ולא כזה ילד טוב כמוהו. אז למה "הולך" לו יותר? ולמה תמיד מגיבים לו בתמונות, והוא סתם מצטלם בבגדים לא יפים והוא לא כזה חתיך, אז למה כותבים לו: "חתיך שלי"?
הוא אוהב ספורט, זה כן. רק לא כדורגל וכדורסל. אבל הרבה חדר כושר (כל יומיים אימון של שעה פלוס בבית קצת), פעמיים חוג אופניים וקצת הליכה בבקרים. הכל לבד (רוב בני גילו עדיין לא יכולים להיכנס לחדר כושר, כי הם לא בגיל המתאים). בודק את השרירים שלו כל שעתיים...בקיצר: פרט לזה כלום לא מעסיק אותו. אין לו תחביב אחר כמו ציור, נגינה וכו. לפעמים הוא מסתובב בבית משועמם או סביבי ומדבר ומדבר ומדבר ושואל ולפעמים אין לי כוח עליו...והוא אוכל הרבה. מאז שהפסקנו עם הריטלין (כי ראינו שהוא לא צריך), הוא אוכל כל הזמן, במיוחד קורנפלקס, פתיתים, עוגיות ושאר "שטויות". מזל שהוא ספורטיבי.
יש לכם עיצות? ואולי אני סתם לחוצה? ורק לא קבוצה חברתית, הוא לא רוצה. פשוט מסרב. יש לו מישהי שעובדת איתו בבית הספר על קודים חברתיים, אבל הוא לא ממש מרוצה (כי לדעתו הוא ילד רגיל ולמה רק הוא צריך את זה?). ואולי פשוט לרדת ממנו? כי אני מוצאת את עצמי כועסת עליו והוא נעלב (לרוב בוכה), והוא באופן כללי ילד מקסים, עוזר, ילד כל כך טוב.

TikvaBonneh

New member
אם יש לו לקויות למידה

אז הוא חייב לעבוד עם מורה ללקויות למידה. הוא לא מקבל בבית ספר מורה כזו?
מורה להוראה מתקנת לא יושבת על שיעורי בית. היא מתמחה באסטרטגיות למידה.
קחי תויכוניסט\ית שיבוא הבייתה וישב איתו על שיעורים ושישב יחד איתו גם פעם בשבוע אצל המורה להוראה מתקנת.
תהיי אמא, ולא מורה. תאפי לו עוגיות, צאי איתו להליכה. יהיה יותר טוב לכולם.
והוא לא מתעצל. יש לו לקות למידה. יש ילדים עם לקויות למידה שמקבלים הקראת שאלות והכתבה לבוחן. הוא צריך לקבל גם את התנאים האלו. המורה ללקויות למידה תסביר למי שעובד איתו על כל ההתאמות.
לילד כזה מגיע גם צימצום שיעורי בית.
נראה לי שאת יותר מידי מסתובבת סביבו. במקום שהוא יצייר וינגן, אולי את תלכי לחוג לציור ולשיעורי נגינה? אני לא צוחקת. תתאווררי. תעשי דברים שאת אוהבת. אני ראיתי את חמותי זיכרונה לברכה, גם כן ישבה בבית וגיסי כל היום חפר לה, בסוף יצאה לה הנשמה והוא נשאר לבד. לא חבל?

שלומות0

New member
מכירה נערים בגיל הבן שלך

בתפקודים הגבוהים מזכירים את הדברים שהעלית, ההתנהגות שלו דומה לנער מתבגר על הספקטרום, מקובע על דברים מסוימים.
אני לא הייתי לוחצת עליו ללכת לקבוצה אם הוא לא רוצה, אני מאוד נגד להכריח ללכת למקום שלא רוצים ללכת.
לגבי לקות למידה המתי"א אמורה לעזור בנושא תתייעצי איתם..חוץ מזה ציונים זה לא הדבר הכי חשוב ..

TikvaBonneh

New member

dina199

New member
יש לך בן מתבגר בן 14 מקסים

בגלל שזה ארוך אענה בכמה חלקים:
אמא לא אמורה להיות מורה , זה גם מתיש וגם מקלקל יחסים הורה - ילד.
תקחי מטקה להואה מתקנת וברגע שהיא תלמד אותו מיומויות למידה (בעזרת שחעורי הבית) גם שיעורי הבית יהפכו למטלה פחות קשה ומעצבנת. למשל ברגע שהוא יידע לנתח שאלה מסובכת ולהרכיב תשובה מורכבת , המצב ישתפר פלאים.
אני מניחה שהקראיה מעייפת אותו (במיוח דאם הואט לא מבין שאלות מסובכות או משפטים מורכבים). זה לא שייך לידע הטכני של לדעת לקרוא. ואם הוא מפסיק להבין, הוא מפסיק להקשיב - זה הגיוני לגמרי

dina199

New member
המשך : הרבה נערים נ"טים ב ני 14

מתענינים בבנות (הרי אם הבןשלך לא היה מתעניין אז גם לא היית מרוצה), הרבה מתעסקים בכל מני כוכבי בידור (אבל אז קוראים לזה תחביב או התענינות ולא אובססיה
) , כולם נמצאים בפייסבוק אנסטגרם וכו', כולם מעלים תמונות וכותבים סטאטוסים (אפילו שר האוצר שם
) , כולם בודקים את מספר הלייקים וכן מתעסקים במראה חיצוני. כרגיל להם מותר, ואילו א"ס נמצא תחת זכוכית מגדלת. ולגבי 'חפירות' , יש הורים שהיו מתים שהנ"טים שלהם יגידו קצת יותר מילים מ'יאללה ביי' וכדומה
.
את גם לא חייבת לענות על כל שאלה (ובמיוחד על שאלה חוזרת) . תגידי עניתי כבר , אתה יודע (או אתה יודע לברר לבד , יש וויקיפדיה ואני לא יודעת הכל - זו התשובה שלי
) וזהו.

מיק67

New member
גיל ההתבגרות מבלבל אותנו ההורים

יש משהו בקשר המאוד אינטנסיבי בין אמא וילד אוטיסט (בסדר, גם אבא אולי. לא אצלנו...) שגורם לגיל ההתבגרות להיות מבלבל וקשה בשבילנו.
קודם כל יש משהו בילד אוטיסט שתמיד נשאר "קטן" וגורם לנו להמשיך להתייחס אליו כקטן אבל בו בזמן גם ילד אוטיסט עובר שינויים גדולים בגיל ההתבגרות כמו כולם.
דבר שני - נושא העצמאות על כל גווניו המרובים. זה גיל שבו ההורה מעביר לילד יותר ויותר סמכויות בנוגע לעצמו. מאפשר לו לקבל החלטות משל עצמו ופחות מתערב ומכוון. זה גם הגיל שבו הילד פונה אל חברת השווים ומפתח דרך עצמאית (אמא, את לא מבינה)
נראה לי שלנו קשה לאפשר את זה כי אנחנו מפחדות. כל כך הרבה שנים הסבירו לנו שלילדים שלנו אין יכולת להסתדר בחברה ולקבל החלטות "מתאימות" שאיך נשחרר אותם עכשיו? איך ניתן להם לבחור להתעניין רק בזמר אחד אחרי ששנים שמענו שתחום עניין צר הוא לקות?
איך נקבל את העובדה שהם לא רוצים ללמוד כשגם ככה הפחידו אותנו שהם לא יצליחו בחיים. לפחות שתהיה להם בגרות, לא?

אז בתור אמא לנ"ט בן 16 וחצי אני רוצה להגיד לך שהוא מקבל החלטות שממש לא מוצאות חן בעיני לפעמים כולל כאלו שמסכנות את בריאותו כמו לשתות או לעשן ושהלימודים הם במקום האחרון בסדר העדיפויות שלו ובכל זאת הוא איכשהו מצליח.
שהוא יוצא ונכנס בלי לדווח לי על סדר היום שלו ושלא תמיד אני מכירה את החברים שלו. היה לי מאוד קשה בהתחלה אבל היום שיחררתי וזכיתי בילד שכיף לי לבלות איתו ואני נהנית להסתכל מהצד על הדרך שלו.

א"סית בת הכמעט 13 משתנה מאוד, מתרחקת ממני, מחפשת את קבוצת השווים שלה, מקבלת החלטות בעצמה. זה מוזר לקחת צעד אחורה אבל זה מה שצריך לעשות. לקחת צעד אחורה.

בנוגע ללימודים אין לי מה להציע לך כי אני חששתי בדיוק מהעניין הזה והחלטתי על כיתה ללקויות למידה כדי שעניין הלימודים לא יהיה מקור לתסכול ובעיקר לא מקור למלחמות אין קץ בבית. בקצב שלומדים בכיתה הזו גם החתולה שלי היתה מסתדרת עם החומר...

אין בשכבה שלו כיתה כזו, דווקא אצל הבת שלי פתח

אבל זו כיתת תלם, לא ממש לליקויי למידה. אם יפתחו בשנה הבאה כזו כיתה בשכבתו אני חושבת שהוא יתאים (גם לא בטוח). בכל מקרה, העברה לבית ספר אחר אינו אופציה בכלל. הוא מאד מאושר פה והולך לו ממש טוב. פרט ללימודים, שם קשה לו....

dina199

New member
תקחי מורה להוראה מתקנת

זה תמיד דבר טוב (לדעתי לכל התלמידים
)

כן, אבל ממה שאני ראיתי לפעמים היא עונה

במקומו, גם אם הוא זה שכותב. וקרה שמצאתי שגיאות כשהוא למד איתה. היא בסה"כ טובה ויש בינהם קשר טוב, אבל לימודית זה לא האידיאל.

מורת השילוב ומדריכה מהמתי"א

היא היתה משלבת של ילדה נכה בחטיבה ובתיכון, עד לבגרות (תעודת הבגרות).

TikvaBonneh

New member
אז אולי תשבי עם הסייעת ללממד אותה

לא צריך אידאל. רק לעבור את גיל ההתבגרות בשלום.

TikvaBonneh

New member
האמת שאני שלחתי את הסייעת

יחד עם הילד לשיעורי הוראה מתקנת. רציתי לעזור לו, אבל זה בכל זאת נשמע מצחיק.

למעלה