1984

QueenBabar

New member
1984

אני קוראת עכשיו את הספר המדהים הזה של ג´ורג´ אורוול (טוב לא יודעת אם מדהים, אבל מעורר מחשבה זה בטוח) ורציתי לשאול - א. מישהו יודע איך קוראים ל"שיחדש" באנגלית? ב. האם ניתן למצוא את הנספח של הספר (בו מסבירים על יסודות הדקדוק של "שיחדש") באינטרנט, באנגלית כמובן? ג. האם אתם מכירים בכלל ניתוחים או מאמרים מעניינים על הספר ו/או הסופר, גם בעברית וגם באנגלית? (לא לשם עבודה כלשהי, פשוט כי מעניין אותי) בתודה מראש.

מאמרים

ראיתי לא פעם בספרי הכנה לבגרות. לא רק האנקורי שהם ממש בררה ומלמדים רק מילה למילה לבגרות. יש ספרים אחרים שמכילים מאמרים אקלקטיים על ספרים שונים. להשיג בספרית ביה"ס הקרובה. והספר, אגב, משובח. האם קראת כבר את חוות החיות?

1Shadow

New member
../images/Emo122.gif האמת היא שאנמי לא מבינה...

אני באמת לא מבינה על מה כל המהומה נכון זה ספר חזק אבל הוא גם נוראי. יותר מדי קשיים לעיקול טוב שלו (אתם מוזמנים לחלוק עלי אבל אני לא מסוגלת לעקל את אורוול, לא בעברית ולא באנגלית).

Rivendell

New member
אם את מעכלת אותו תהיי רחמנית ../images/Emo8.gif

תשאירי לו לפחות את המיטה והשולחן
וברצינות, הוא אמנם לא ספר קל לעיכול, אבל הוא סתםר חזק והוא ספ מעורר מחשבה. זו בדיוק המטרה שלו. אני יכולה להבין למה הוא קשה - למרות שזה עניין של רגישות אישית. אני למשל לא התקשתי בכלל עם אורוול, אבל "בעל זבוב" הדיר שינה מעיני כמה לילות. אז לדעתי, לא קוראים בכח. תנסי לחזור לזה עוד כמה שנים, אולי תשני את דעתך.

אני מסכים, חלקית.

לי-אור, נכון, הספר קשה לעיכול. וגם לי זכור שהתאורים, בעיקר בחלק האחרון, לא נעמו לי. אבל זה ספר מרתק, לא בגלל התאורים או העלילה, אלא בעיקר בגלל הרקע והתקופה, הבדיוניים לכאורה. זה ספר שמנסה לדמיין לאן יכול העולם להדרדר, אם הפשיזם והקומוניזם ימשלו בו לבדם. בזה כוחו ויופיו של הספר, אף שכרומאן הוא לא משהו... אם הנושא כן נגע לליבך, את מוזמנת לקרוא את חוות החיות, גם כן של אורוול, שעוסק יותר בסטאליניזם, והוא קצר, קריא וחביב הרבה יותר מ- 1984. וספר אחר, אם אהבת את הרעיון של לבחון איך יהיה העולם בהקצנה של משהו, הוא "עולם חדש, מופלא" \אלדוס האקסלי עליו אני ממליץ עוד יותר בחום. זה ספר שמנסה לדמיין את העולם אם הקפיטליזם ותרבות הצריכה יהיו מעצביו הבלעדיים. הוא גם אינו אפל וקודר כמו 1984, והתאורים הפלסטיים בו הרבה פחות מטילי מורא. זה ספר מאושר, לא מלנכולי. אם 1984 היה מרגש יותר לקריאה בשנות החמישים כי אז נראה שהוא עשוי להתממש, כיום אנחנו לא רחוקים, לדעתי, מעולם חדש, מופלא.

דוסטו

New member
לא יודע לענות לך אבל

ממליץ לך על "מעשה שפחה" של מרגרט אטווד. גם הוא מעין ספר בדיוני שמנסה לתאר עד לאיפה המין האנושי יכול להוביל את עצמו. ספר מעולה. לדעתי הספר הכי חשוב של מרגרט אטווד.

QueenBabar

New member
תודה לכולם ../images/Emo24.gif

במיוחד לfriend9 על הלינק לאתר של "שיחדש" (משום מה Newspeak באנגלית נשמע פחות טוב, לאחר שכבר התרגלתי כל כך לתרגום) - כתובים שם דברים מאוד מעניינים ועוד לא הספקתי לעבור על חצי מהם. בדיוק מה שחיפשתי.
תודה גם על ההמלצות לגבי "חוות החיות" (עוד לא קראתי), "מעשה שפחה" ו"עולם חדש, מופלא" - אני אשתדל לקרוא את כולם ביום מן הימים אם יצא לי להיתקל בהם, אף כי לא סביר שזה יקרה (כי אני כבר לא מנויה לספריות למיניהן ולקנות ספרים זה יקר מדי. את 1984 מצאתי במקרה שוכב בבית שלי). נשארו לי עוד כ-50 עמודים לקרוא בספר, אבל זה בטח לא יקח הרבה זמן כי הוא באמת מעניין אותי ונהיה מותח מרגע לרגע... אז אני הולכת לקרוא, שיהיה לכולכם לילה טוב!

למעלה