1977 שלא הכרנו (?)

oren29at

New member
1977 שלא הכרנו (?)

שבת בצהריים, חום בלתי נסבל בחוץ, מזגן בעצימות גבוהה בתוך הרכב. משפחה מותשת אחת נוסעת הביתה- מנהל, נערת גלגל"צ, ושלושה ילדים. הנערה והילדים ישנים שינה עמוקה. המנהל מנצל את ההזדמנות, ומעביר ל 88FM, היכן שהמוזיקה איכותית תמיד. או כמעט תמיד- מה זה הבוני אם הזה?

מסתבר שנפלתי על שחזור המצעד השנתי של שנת 1977 של רשת ג'. אחד אחרי השני נוגנו השירים שעמישראל הכי אהב בשנה ההיא, ויצרו תאונת שרשרת מוזיקלית. האזנה לשירי המצעד הזה הזיזה אצלי, ככל הנראה, בלוטה נוסטלגית אחת או שתיים. כאילו שמעתי אותם כבר, אבל במקור- בגיל 5 או משהו כזה. מצד שני, הייתי צריך לקחת הפסקה באמצע, ולהעביר לגלגל"צ(!) בשביל לשמוע מוזיקה נסבלת. ועדיין, שמעתי את רוב עשרת הגדולים כמות שהם.

מה ניתן ללמוד מהמצעד הזה? איזה טעם מוזיקלי ישראלי הוא משקף? טעם מעניין מאד, אם תשאלו אותי. את רשימת 25 הגדולים אני מעתיק לסוף הפוסט שלי. וזה מה שיש לי להגיד על המצעד הזה:

- No Punk. הפאנק, אחת התופעות התרבותיות/חברתיות החשובות ביותר של המאה העשרים, מעולם לא הגיע לישראל. למעשה, אם הייתי חוזר עכשיו ל 1977, והייתי פוגש מישהו מחברי הפורום בגירסה צעירה יותר, והוא היה מספר לי בהתרגשות על מוזיקה חדשה ונפלאה שמגיעה מאנגליה, הייתי אומר לו בנימוס שאני מכבד את מה שהוא אומר, אבל אין שום הוכחה לנכונות הטענה שלו. מסתבר שלאו סייר וסמוקי האנגלים, יחד עם אבבא השבדים, שולטים במצעדים ללא מצרים.

- No Prog. בעיקרון, הפרוגרסיב רוק גווע כבר ב 1975-76, אבל חלק מלהקות העל ההן ניסה להיות יותר מצעדים פרנדלי. אפשר היה לצפות לאיזו התגייסות קלה של חובבי פרוג לטובת אליליהם הותיקים, בבחינת "עדיף חרא פרוגרסיבי לשעבר מחרא פופ אירופאי". אז נגיד ש "Your Own Special Way" של ג'נסיס לא היה באמת להיט גדול גם בחו"ל, אבל איפה "Wonderous Stories" של יס, או "Solsbury Hill" של פיטר גבריאל (אז עדיין פרוג-רוקר, לפחות בהגדרה)? מסתבר שקהילת הפרוגרסיב הישראלית היתה קהילה סגורה, וקטנה במיוחד.

- No Queen. שנת 1977 התאפיינה במנוחה של כמה מגדולי מוזיקאי הרוק המוכרים: פול מקרטני ו-ווינגז, ג'ון לנון כמובן, הרולינג סטונז, בוב דילן, אלטון ג'ון, לד זפלין. לפינק פלויד יצא האלבום Animals, אבל כמדומני שהלהקה סירבה לשחרר סינגלים בתקופה ההיא, ובכל מקרה Animals הוא לא ממש ספק להיטי מצעדים.

נשארנו עם קווין, אותה להקה שזוכה, פעם אחר פעם, בתארי פופולאריות במשאלים ובמצעדים שונים. ב 1977 יצא האלבום News Of the World, ומתוכו יצא הסינגל הכפול (double A side) "We Will Rock You"/"We Are the Champions" שכל העולם ואחותו מכירים. כל העולם, חוץ מישראל. קווין היא אולי להקה אהובה מאד בישראל, אבל בדיעבד, בדיעבד מאד.

- אירופה שולתתתתת! 10 שירים של זמרים ולהקות מאירופה, 8 שירים מאמריקה (כללתי את רוד סטיוארט ופליטווד מאק, שבשנה ההיא כבר פעלו בארה"ב), 7 שירים בלבד מבריטניה הגדולה. דיסקו ויורו טראש, יורו טראש ודיסקו. זה התפריט המוזיקלי המקולקל שנצרך ע"י מאזיני המוזיקה הישראלים, שמדי פעם תיבלו אותו בפופ רע במיוחד תוצרת אנגליה (לאו סייר, "אחוות האדם" שהצליחה למשוך את תהילת האירוויזיון המפוקפקת שלה שנה אחת יותר מדי, ELO בתפקיד עלה התאנה).

מילה לגבי הרוק הישראלי- הסיפור שקוטנר (ואחרים) מספרים על הז'אנר הזה קשור בטבורו לכל מה שקרה באנגליה בשנות השישים, ובעיקר בשנות השבעים. העובדה שהרוק הבריטי לא קיים במצעד הזה היא אינדיקציה מובהקת לכך שהרוק הישראלי הוא ז'אנר שנדחף "מלמעלה"- ע"י עיתונאים ומנהלי חברות תקליטים, ולא "מלמטה", ע"י הקהל.

- אפשר היה לראות את זה (האייטיז) מגיע. המצעד הזה של 1977 נראה ממרחק הזמן כקוריוז. כיום אנחנו מסתכלים על השנה הזאת (והעשור הזה) אחרת לגמרי- הסקס פיסטולז, הקלאש, פוליס, טלוויז'ן, ועוד ועוד. שנות השמונים, לעומת זאת, מעולם לא עברו את הרוויזיה שעברו שנות השבעים, לפחות לא במה שקרוי "דעת הקהל". ועם זאת, מבט על המצעד של 1977 מלמד אותנו שהיורו פופ והרוק האמריקאי הדלוח של שנות השמונים היו אהובים על הקהל הישראלי כבר בעשור שקדם לו. אני חושב שבסופו של דבר, הישראלים כן אימצו טעם מוזיקלי שונה. נותר רק לנקות את האייטיז מאשמה, ולהכיר סוף סוף במה שהיה לעשור ההוא להציע, והיה לו הרבה מאד.

- יורו טראש, פופ בריטי איום, דיסקו- ובסוף האיגלז מנצחים
יש אלוהים? בערך. גם עשר דקות של דואט גיטרות מוצלח לא יכסו את הערווה של בוני אם.

1. Hotel California – The Eagles
2. Ma Baker – Boney M
3. Yes Sir, I Can Boogie – Baccara
4. Sunny – Boney M
5. I Don't Want To Talk About it – Rod Stewart
6. When I Need You – Leo Sayer
7. Lay Back In The Arms Of Someone – Smokie
8. Money, Money, Money – ABBA
9. Silver Lady – David Soul
10. Telephone Line –E.L.O.
11. Angelo – Brotherhood of Man
12. Another Star – Stevie Wonder
13. Black is Black – La Belle Époque
14. Livin' Thing – E.L.O.
15. New Kid In Town – The Eagles
16. Sing My Love Song – Jackpot
17. I Feel Love – Donna Summer
18. Living Next Door To Alice – Smokie
19. Cold as Ice – Foreigner
20. Belfast – Boney M
21. Magic Fly – Space
22. Knowing Me Knowing You – ABBA
23. Don't Let Me Be Misunderstood – Santa Esmeralda
24. Go Your Own Way – Fleetwood Mac
25. Thunder in my Heart – Leo Sayer

בתור מי שהיתה שם וזוכרת (לרעה) את התקופה

כמה תובנות:

1. המצעדים משקפים רק את מי שהצביע עבורם, שזה בעיקרון מאזיני רשת ג' דאז, שהשמיעה רק סינגלים, בעיקר אירופאים. רוק, ככזה, הושמע רק בתוכניות נישה, ומאזיני הרוק היו בטלים בשישים לעומת מאזיני הפופ. זה לא ממש מפתיע, כי כך זה גם כיום.

2. "רפסודיה בוהמית" של קווין היה להיט ענק כאן ב-75/76, אבל גם אז זה קרה רק לאחר "דחיפה" משמעותית מהעורכים. אני זוכרת שהשיר היה "מועמד" למצעד, דהיינו הציעו אותו להצבעה, והוא נדחה, אז העורכים ניסו שוב. ושוב. עד שהשיר תפס. אבל בגדול, אם זכרוני אינו מטעני, קווין כלהקה תפסו רק לקראת סוף העשור, דהיינו אחרי 77. בוודאי we are the champions וכו' היו להיטי ענק - אבל זה היה ב-79, את זה אני זוכרת בוודאות.

3. יורוטרש, ELO, אבבא, הבי ג'יז בתקופת הדיסקו - הם לגמרי שלתו, בשעות היום.

4. הפאנק אכן לא הגיע לארץ בכלל, בוודאי לא בזמן אמת. אני זוכרת דיווחים היסטריים ב"מעריב לנוער"(!!) על איזו תנועה של דגנרטים עם סיכות בטחון. עורכי תוכניות המוזיקה ברשת ג' העדיפו פופ במובהק, ובגל"צ ראו בפאנק איום ממשי על כל מפעל הרוק. רק ב-1978 החלו לקלוט שם - דרך הפוסט-פאנק וקשריו ההדוקים עם הארט-רוק - שאולי מדובר במשהו בעל ערך. בסה"כ, היו מעט מאוד דברים שהיו איכשהו קשורים לפאנק, שהושמעו בארץ. ca plane pour moi של הבלגי ההוא ששכחתי את שמו, ו..... לא יודעת. בוודאי לא טלוויז'ן או הסקס פיסטולס או הקלאש המוקדמים. ושום דבר בריטי אחר, או אמריקאי, או בכלל. לאחר מכן היה רק פופ-פאנק כגון airport או turning japanese ומשם הדלת נפתחה לדברים יותר משמעותיים.

על השירים שברשימה - שכמדומני אני זוכרת את כולם - אעיר אח"כ כשאתפנה מהעבודה, כי היסטורית זה מעניין.

giloni

New member
1977...

אני מניח שמדובר בדצמבר 1977...
הייתי בכיתה י"א...
המצעד השנתי לא עניין את חברי ואותי באותה עת.. היינו בעיצומה של תקופת הגילויים הגדולים... רוב הדברים שגילינו ירדו מהמדפים שנתיים-שלוש קודם לכן, ואותנו עניין ללכת עוד ועוד אחורה בזמן אל המקורות של מה שכל כך אהבנו לשמוע... כמו רבים וטובים (או לא...) התחלנו להיחשף לצד האחר של הסקאלה דרך הפרוג.. ממנו הגענו לדילן, ממנו הגענו להנדריקס, ממנו הגענו לביטלס (ונדמה לי שכבר דברו על זה כאן - אני מניח שציף - עד כמה היה קשה לסטונס לחדור ללבבות הישראליים המסוננים באותן שנים...). עבורנו, לשמוע את ELO מנפיקים להיטי דיסקוטקים היה די מזעזע אחרי שנחשפנו לאלדורדו ואהבנו; פליטווד מאק נתפסו בעינינו כלהקת פופ-לייט אמריקאית. ידענו מעט מאד על העבר הנפלא של הלהקה - מה שנחשפתי אליו שנים רבות לאחר מכן... גם ליאו סייר מבחינתי הייתה אכזבה גדולה מאד אחרי שהחזקתי את Just a Boy ואת Silverbird שאהבתי והוא פתאום מפגיז עם להיטי הדיסקו המתסכלים שלו. אפילו סטיבי הפתיע לרעה, אם כי לו סלחנו מכיוון שהוא הקפיד גם בשירים היותר מתקתקים לשמור על האיכות שבאה לידי ביטוי באלבומים מתחילת העשור הזה ומאמצעו. את רוב השירים שמופיעים ברשימה הכרנו דרך... ואני מבקש את סליחת הפמיניסטים והפמיניסטיות בפורום (וזה אגב עוד נושא שנדון כאן יותר מפעם אחת) - הבנות! Boney M או ABBA היו נושא למאבק מתמיד בכיתה, מאבק די חביב, על אף שהייתה קבוצה של בנות שהתחברה למוסיקה שאנחנו הבנים אהבנו... ועם הבנות הללו התבגרנו אחר-כך לגרעין ולצבא, וחלקנו גם אחרי הצבא...

סוגיית הפאנק היא הבולטת ביותר... הפאנק, מהמעט שהגיע לכאן, הוצג באופן נלעג ביותר גם בתכניות שאותן הערכנו ושעצבו את טעמנו המוסיקאלי. המעטים שנחשפו אל הפאנק והציגו אותו כמו שהוא לאוזנינו במסיבות ומפגשים חברתיים, נתפסו בעינינו כסיטרא אחרא. לא היה לנו מושג מאיפה ומדוע המוסיקה הזו באה לאורי העולם ומבחינתנו מה שהיא עשתה היה בעיקר לנסות להחריב את כל מה שהמוסיקה שאהבנו סימלה עבורנו. לבושתי, רק החשיפה המחודשת אל ימי הרוק בתחילת העשור הקודם - בעיקר בזכות הפורומים שנולדו בנענע וכאן - התחלתי להבין את מה שאז לא עניין אותי בכלל - המקום החשוב שהיה לפאנק בהיסטוריה של המוסיקה הפופולארית בפרט ובהיסטוריה של התרבות הפופולארית בכלל.

oren29at

New member
פינק פלויד והשאלה היהודית

קודם כל- מעניין מה שכתבת. החיבור אל הרוק הקלאסי מוכר גם לי, עשור אחד אחריך. גם אני, בשלב ההוא של חיי (1985 והלאה) איבדתי עניין ברוב מה ששודר ברדיו (רשת ג' הכוונה), והלכתי בעיקר לאחור- ביטלס, קלפטון, זפלין, ג'נסיס, וכו'.

אבל יש להקה אחת שלא הזכרת- ההיא מהכותרת שלי. יש את העניין הזה של מתבגרים בגילאי 15-16 שמגלים את The Wall, ומשם ממשיכים לכל מיני אפיקים של רוק קלאסי. השאלה היא: מה היה לפני 1979? מה היו פינק פלויד בשבילכם? חלק מהפרוג? להקה נפרדת? לאיזה פינק פלויד האזנתם? דארק סייד/וויש יו או מוקדמים יותר?

giloni

New member
שאלה טובה

לפינק פלויד נחשפנו בזמן אמתי עם Dark side of the moon ועם Wish you were here (שאהבנו יותר מקודמו - ואולי זה אומר משהו) מיד הלכנו אל הקטלוג של הלהקה וכבר בשלבים האלה העדפנו את AHM ואת meddle. לא הגענו לימי הפסיכדליה של בארט. אל זה הגעתי גם אני הרבה יותר מאוחר (אם כי הייתי מודע לתקופה הזאת) אבל פינק פלויד של תחילת שנות השבעים הייתה מבחינתו להקת פרוג לכל דבר.

המצעד לדעתי משקף את הלהיטים שהיו בארץ

בטח מלון קליפורניה היה להיט ענק, ועבורי הוא היה שער כניסה לרוק.

כדי לחסוך מכם האזנה לזוועתונים, סיקור מהיר:

1. Hotel California – The Eagles - להיט הענק הבינ"ל היה להיט גם כאן. דווקא כאן, הבן הלא-חוקי של הקאנטרי רוק ושדרות לוס אנג'לס מצא לעצמו אוהדים. הלהקה, על האתוס והתדמית שלה, לא היו ידועים כלל לקהל הישראלי, אבל הסולו גיטרה דיבר אל אלפי נערים.

2. Ma Baker – Boney M - פרנק פריאן היה מפיק גרמני, שנהג לקחת בחורים ובחורות טובי מראה, להצמיד להם פסקול שהוקלט עם מוזיקאים אחרים, ולשווק את התדמית. הפרקטיקה הזו היתה נפוצה באירופה בכלל, ובגרמניה בפרט, כאשר אקורד הסיום(?) שלה היה עם מילי ונילי, של אותו מפיק עצמו. בשנות השבעים, היה קשה יותר לעלות על הבלוף, או שלאירופאים לא היה אכפת, כי הם היו רגילים לזה. בוני אם שלטו במצעדים האירופאיים במשך כמה שנים, עם שרשרת להיטי ענק.

3. Yes Sir, I Can Boogie – Baccara - עוד מעדות היורוטרש, צמד נשים מספרד.
4. Sunny – Boney M - בוני אם בגרסתם לשירו של בובי הב, שנכתב לזכרם של אחיו של הב, ושל ג'ון קנדי. לא בטוח שמאזיניהם של בוני אם ידעו במה מדובר בכלל.

5. I Don't Want To Talk About it – Rod Stewart - סטיוארט היה אז שקוע עמוק בקריירה השניה שלו, כזמר פופ/דיסקו אמריקאי, לאחר שהפנה עורף למקורותיו.

6. When I Need You – Leo Sayer - בדומה לסטיוארט, גם ליאו סייר הפנה עורף למקורותיו, כסינגר-סונגרייטר רציני, והעדיף את המצעדים ואת להיטי הדיסקו. לסטיוארט עוד זוכרים היום את נעוריו; לסייר לא.

7. Lay Back In The Arms Of Someone – Smokie - סיפור קצת טרגי/מגוחך, תלוי איך מסתכלים עליו. סמוקי היו להקה בריטית כושלת שהוקמה עוד באמצע שנות השישים. לאחר שנים של נסיונות חסרי-תוחלת להצליח מסחרית, הם נהיו נגנים-שכירים, בין היתר כנגני הליווי של פיטר נון (הוא "הרמן" מהרמנ'ס הרמיטס), וכנגני אולפן (הם הקליטו עם דונובן באותה תקופה). איכשהו הם הגיעו לצמד הכותבים ניקי צ'ין ומייק צ'אפמן, שהיו הכותבים מאחורי עשרות שירי פופ-גלאם מצליחים מתחילת העשור. עם צ'ין וצ'אפמן ככותבים, היתה ללהקה סדרה של להיטי ענק באירופה. שהנ"ל הוא אחד מהם. לאחר כמה שנים הם החליטו לצאת לדרך עצמאית - וזה היה גם סופם, מבחינה מסחרית.

8. Money, Money, Money – ABBA - אבבא, אבבא, אבבא. הכל כבר נאמר על הרביעיה הזו, ואין לי מה להוסיף.

9. Silver Lady – David Soul - סול היה שחקן טלוויזיה אמריקאי. יחד עם פול מייקל גלייזר הם היו סטארסקי והאץ', שוטרים בתוכנית טלוויזיה מהמצליחות ביותר בתקופה. התוכנית יועדה במקור לקהל מבוגר, אבל רוב הצופים היו ילדים, דבר שגרר ביקורת על ריבוי האלימות בה, בעונות הראשונות. התוכנית היתה אולי מהסממנים המובהקים של סוף הסבנטיז, בטלוויזיה ובכלל. חלומו של סול היה בכלל להיות זמר, וההצלחה של הסדרה פתחה בפניו אפשרות להקליט. להיטו הגדול ביותר היה don't give up on us baby (צופים צעירים אולי מכירים את השיר דרך החלק השני של "ג'וני אינגליש"). סילבר ליידי היה להיט נוסף שלו. לאחר תום הסדרה סול לא בדיוק מצא את עצמו. הוא הסתבך בפרשיות אלימות כאלו ואחרות ובסופו של דבר עבר לאנגליה, שם פיתח בשנות התשעים קריירה כשחקן תאטרון וטלוויזיה.

10. Telephone Line –E.L.O - אתם יודעים מי הם. תמיד חשבתי שהם עושים עוול למוזיקה קלאסית, אבל מסתבר שדווקא ג'ון קייל - לא פחות - חושב שהם עשו שירות גדול למוזיקה הקלאסית כששילבו אותה בשיריהם (שלא לומר "גנבו"). הוא מעריץ גדול שלהם. ושל הביץ' בויז. נו טוב. את קייל לא תראו במצעדים, בכל אופן.

11. Angelo – Brotherhood of Man - להקת אולפן בריטית שהשתתפה בארוביזיון מתישהו, וניסתה לחקות את אבבא. הלהקה השתייכה במקורה לעולם הפקות הפופ האולפניות הבריטי, המקביל לזה הגרמני של פרנק פריאן ושות'. מפיקים, כותבים ומבצעים עבדו בקליקה הזו ביחד תוך שהם מחליפים תדיר שמות ולייבלים על מנת לבלבל את האוייב (הלא הוא ה-BBC), ולקבל מקסימום חשיפה לשיריהם. זה גם עבד, במשך מספר שנים.

12. Another Star – Stevie Wonder - השיר הכי טוב ברשימה הזו. מתוך "שירים במפתח החיים".

13. Black is Black – La Belle Époque - נסיון צרפתי לרכב על גל ההצלחה של בוני אם, בדיוק באותה מתכונת: זמרות/דוגמניות מתחלפות, עם רקדן ברקע. מי שר/ניגן בשירים באמת, לא ידוע. לא רק ההרכב, גם השיר עצמו הוא משורשי היורוטרש - במקור להיט של להקה ספרדית מאמצע שנות השישים.

14. Livin' Thing – E.L.O. ר' למעלה.
15. New Kid In Town – The Eagles - ר' למעלה.
16. Sing My Love Song – Jackpot אני בקושי זוכרת את השיר. ביוטיוב כתוב שהם היו להקה הולנדית.
17. I Feel Love – Donna Summer - רק מקום 17?? אחד מהקטעים המפורסמים ביותר בתקופה. סאמר הוכתרה "מלכת הדיסקו" הודות לו. ההפקה היתה גם כאן גרמנית - של ג'ורג'יו מורודר, הפעם - אבל לעומת זמרות יורוטרש אחרות, סאמר ידעה לשיר. היא היתה אמריקאית במקור שהתגלגלה לשיר במועדונים בגרמניה. היתה לה קריירה מכובדת לאחר מכן. לא אהבתי את שיריה בכלל, ויש לי ביקורות כאלו ואחרות, שהיריעה תקצר מלפרטן כאן, אבל זהו בוודאי שיר קלאסי בז'אנר.

18. Living Next Door To Alice – Smokie - אחד השירים הפחות טובים של הלהקה המסכנה הזו.
19. Cold as Ice – Foreigner- איכס, אבל הסנונית שבישרה את תחילת שנות השמונים, עם צליל יותר כבד.
20. Belfast – Boney M - גם את השיר הזה בקושי זכרתי. המילים, למיטב הבנתי, עוסקות בבעיות בצפון אירלנד.
21. Magic Fly – Space - שיר דאנס/אלקטרוניקה מוקדם של הרכב צרפתי. השיר היה להיט גדול, ובארץ גם שימש כנעימת פתיחה לתוכנית כלשהי, שכחתי איזו.
22. Knowing Me Knowing You – ABBA - עוד אחד מלהיטי הענק שלהם.
23. Don't Let Me Be Misunderstood – Santa Esmeralda - הרכב דיסקו צרפתי, רוצח את שירה הקלאסי של נינה סימון.
24. Go Your Own Way – Fleetwood Mac - יחסית לשאר המצעד, זוהי פנינה. פ"מ היו אז בשיא הצלחתם המסחרית בארה"ב.
25. Thunder in my Heart – Leo Sayer. ר' למעלה.

טוב, אולי זה פחות מעניין משחשבתי. אולי נעלה גם שנים אחרות? אשחיז את מקלדתי.

oren29at

New member
כמה הערות שלי להערות שלך

- בוני M: אחד ההרכבים החשובים ביותר בישראל. הסאונד של הלהקה שימש בהצלחה את "אבניבי" של יזהר כהן. זה לא כזה טריוויאלי: אפשר היה, למשל, ללכת על פופ הכינורות של ELO נניח. אבל בזמן שג'ף לין השקיע בעיבודים בומבסטיים ויקרים, פרנק פאריאן עשה כמעט אותו דבר בשקל תשעים. למעשה, העיבוד של "אבניבי" שייך למחלקת ה"איך לא חשבו על זה קודם?". בוני M->יזהר כהן-> אירוויזיון. מעגל שנסגר.

- דונה סאמר, ובעיקרון- פופ טוב ופופ רע. לכאורה, "I Feel Love" לא שונה בהרבה משאר להיטי הפלסטיק של המצעד. למעשה, בזמן שרוב השירים במצעד הזה נידחים יותר מאיזוטריה, השיר של סאמר הפך לקלאסיקה. כנראה שג'יורג'יו מורודר ידע מה הוא עושה, וכנראה שהזמן הוא הבורר הטוב ביותר של מוץ מתבן.

- סטיבי וונדר. הוא טוב? הוא גרוע? רציתי פעם לשאול בפורום לדעתם של אנשים על המוזיקה שלו, כי מדובר פה בחור שחור (תרתי משמע- אלוהים איזו בדיחת קרש. טוב שלא השתמשתי בביטוי "כתם עיוור") בפורום, ובטח אצלי. אלבומי שנות השבעים שלו נחשבים לקלאסיקה. על מה ולמה? אולי שווה דיון נפרד.

- פורינר ("נכרי" בעברית). עניין של טעם אישי, אבל אני לא מעביר תחנה כשאני שומע את השיר הזה. יש גרועים ממנו בז'אנר. איפה באמת "More Than a Feeling" של בוסטון? לא פה, וגם לא במצעד של 1976. בדקתי. מוזר.

- Magic Fly – Space. הלכתי והאזנתי. זאת היתה נעימת הפתיחה של התכנית "להיטים לוהטים", כל שבת ב 12:00 ברשת ג'. באופן מפתיע, לא מדובר במוזיקה גרועה, אלא במוזיקה אלקטרונית שהשפיעה למשל על דאפט פאנק. מי שאוהב מוזיקה אלקטרונית בסגנון עדות הקראפטוורק/טנג'רים דרים ימצא, אולי, את האלבום של Space מעניין ואפילו מוצלח. זאת יכולה להיות התרומה המוזיקלית החיובית היחידה מכל הדיון הזה

http://youtu.be/MF0UEKC8Vaw

giloni

New member
סטיבי וונדרפול

אלבומיו של סטיבי במחצית הראשונה של שנות השבעים היו נעימים מאד לשמיעה. בעיקר מדובר על ההפקה המוקפדת, הלחנים המדוייקים וההדוקים והמגוון הצלילי. עם כמה שהצליל המוקדם של מוטאון נתפס בעינינו כזול ופופי למדי, סטיבי הצליח - בגלל המאפיינים שציינתי - לעבור את הקו הדק המפריד בין קיטש לאמנות (בעינים הביקורתיות, ובעיקר הפיינשמקריות, שלנו דאז...)

DRORIKO8

New member
אכן פנינה

אז כן אני מודע לזה שרובכם לא מכירים בפארט טו של פליטווד מאק וכן המילים של השיר דביליות לאללה, אבל עם כזה סולו גיטרה+תופים מטורפים הכל מתגמד.

oren29at

New member
למה להמציא?

מי זה "רובכם שלא מכירים בפארט 2 של פליטווד מאק?" זה, אגב, לא פארט 2. יותר כמו פארט 5 או 6.

לא זכור לי מישהו שממש הסתייג מהם ב 5-6 שנים האחרונות. אם כבר אז להיפך- יש פה לפחות מליץ יושר של באקינגהאם-ניקס-פליטווד-מאק (כן צביקה, אני פותח את הקישורים ושומע אותם. לא רק את שלך). אחלה להקה. גם מוזיקת מיינסטרים צריך לדעת איך לכתוב.

DRORIKO8

New member
וואלה?

כי יוצא לי לשמוע מ"מביני עניין" בוז,עד כדי התכחשות,לכל מה שבא אחרי פיטר גרין. גם לא ידעתי שזה הגלגול החמישי שלהם,כנראה כי אני לא ממש בקיא בהם. אבל את Rumours
אהבתי

oren29at

New member
זה לא פורום של מביני עניין

זה פורום של אוהבי מוזיקה.

כהרגלו בקודש של הפורום הזה, יש אחלה מדף סקירות על הלהקה- תקופת הבלוז, תקופת הפוסט בלוז, תקופת הפרה בקינגהאם-ניקס, ותקופת הבקינגהאם-ניקס כמובן

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/default.aspx?forumid=552&cId=3629

רק על האלבום הראשון של הצמד לא כתוב כלום. נו מילא, נוסיף גם אותו לרשימת ה"צריך לכתוב על" ההולכת ומתארכת שלי

DRORIKO8

New member
אה כן

ואם אתה טוען שגם מוזיקת מיינסטרים צריך לדעת איך לכתוב אז אני מניח שאתה מאשר לי לשלוח לך הזמנה לקבוצה של תיסלם בפייסבוק

oren29at

New member
תיסלם? בפייסבוק??

האמת היא שאני מעדיף קבוצות/פורומי "רוחב", ולא של הרכב/להקה ספציפיים. חוץ מריצ'רד ת'ומפסון, אותו אני מעדיף בכל פורמט או מדיה.

תיסלם סבבה לגמרי מבחינתי. סוג של פסקול ילדות. היה לי את "לאספנים בלבד" בקסטה מקורית שקנו לי. יש שיר אחד מתוכה שמככב לאחרונה אצלי בבית. הילדים מתים עליו

http://youtu.be/amPnVX1zhTs

אולי יש מקום לשרשור על עמודי פייסבוק של אמנים

או ז'אנרים: המלצות, הסתייגויות, טעמים פרטיים ואזהרות ממזיקים שונים. אפשר לכלול גם אתרים מחוץ לפייסבוק.

oren29at

New member
עלול להיות בעייתי משהו

עמודים רשמיים יש כמעט לכל זמר/ת או להקה. כנ"ל עמוד פייסבוק, או יוטיוב, או טוויטר, או כל רשת חברתית תפלה אחרת.

לגבי אתרים מעניינים כשלעצמם: בזמנו היתה כאן יוזמה לאסוף את כל הנ"ל למקום אחד כשירות לגולשי הפורום וחבריו. זה אפילו נמצא כהפניה בראש הפורום

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=552&aId=108032

חשבתי יותר בכיוון של טעם אישי

לא "אנציקלופדיה". משהו בנוסח: לאילו עמודי פייסבוק של אמנים אתם מחוברים? או קבוצות. מה קורה שם - יתרונות וחסרונות. משהו כזה.

DRORIKO8

New member
אני אישית לא חבר באף עמוד

פשוט כי כל אלה שבאים לשם,ואני ממש לא אומר את זה בקטע מתנשא, לא באים בשביל לנהל דיון אלא סתם לכתוב הודעות חסרות פשר כמו "אתם הלהקה מספר אחת בארץ" או "יאללה מתי אתם באים כבר לקריות"

למעלה