16H ו14 H

16H ו14 H

נתונות כמה קוביות שאורך המקצוע של כל אחת מהן הוא 1 ס"מ. מקוביות אלה בנו קוביה שנפחה X סמק. X יכול להיות שווה? 1) 10 2)12 )24 )27 יעל מיכל ולימור עומדות בשורה בגבן אלינו, לאן דווקא בסדר הזה. נתון כי: יעל תמיד משקרת למי שנמצאת מימינה לרק להן. מיכל היא הימנית ביותר. יעל אמרה ללימוד משפט המאפשר לדעת בוודאות את סדר העמידה של השלוש. איזה משפט זה יכול להיות? 1)"את עומדת מימיני" 2) "את עומדת משמאלי" 3) "את השמאלית ביותר" 4) "את הימינית ביותר" 5) "את שמאלנית עוכרת ישראל" לטוות זה גם לעשות חוטים? פרק 6, שאלה 14 עם הקוביות. הספר טועה או שאני הוזה? מס' הבנים מהווה 3/4 ממספר הבנות בכיתה. איזה מהמספרים הבאים יכול להיות מס' התלמידים בכיתה. 1)18 )21 )32 )48 B וA הן אותיות המייצגות ספרות שונות מ0-9. B=\=0 BBBB/BAB =BB A=? 1(1 2(2 3)5 4) 0 במעבר חצייה מס' הפסים השחורים גדול ב1 ממספר הפסים הלבנים, ורוחב פס לבן שווה לרוחב פס שחור. סכום רוחבי הפסים הבלנים הוא 40% מרוחה הכביש. כמה פסים לבנים יש במעבר חצייה? 1)5 2)2 3)6 4)4 מה המילה יוצאת הדופן: 1)רדה 2)התעמר 3)התנצח 4)נגש הציר פתוח למעבר אף כי עדיין אינו פטול. החתול השתעשע בפטיל החוטים. השולחן יקר, אף שהפיטול שלו אינו משובח. אלי ארב לחזיר הבר מאחורי פוטלת העפר. מי שתוהה איך היה-אז סביר. הוספתי גם 2 פרקים מ14H. לי אישית, הכמותי מ14 היה יותר קל, המילולי +\- אותו דבר (הוספתי פרק מילולי וכמותי).

לגבי השאלה האחרונה

השורש הוא ס.ל.ל החתול השתעשע בסליל החוטים אלי ארב לחזיר הבר מאחורי סוללת העפר נגש הציר פתוח למעבר אף כי עדיין אינו סלול

a n a t 1 2 3 4

New member
כמה תשובות

לגבי שאלת היחסים: אם נקרא למס' הבנות x אז מס' הבנים 3\4 x כאשר כותבים את זה ביחס זה נראה כך 4\3 : 1 . אפשר לכפול ב4 ונקבל שהיחס הוא 3:4 מכאן שהמס' הכללי של התלמידים חייב להתחלק ב-7 . התשובה הנכונה היא 21. תשובה 2 לגבי השאלה של מספרים ואותיות : אני ממליצה לך לכתוב את התרגיל שוב רק במקום החילוק להפוך את זה לכפל כי זה יותר קל. אני אישית הייתי פוסלת את תשובות 3 ו2 כי אלה מספרים שבטוח ישנו את התוצאה והיא לא תהיה אותו מס'. לכן הייתי מתלבטת רק בין 1 ל-ס. את יכולה להציב מס' במקום b למשל 2 ובמקום a להציב את 2 האפשרויות שנותרו לך ולראות שרק 0 מתאים כי גם כשאת מציבה 1 במקום a הספרות בתוצאה שונות . התשובה 4. לגבי השאלה עם המעבר חצייה: נכתוב שמס' הפסים הלבנים x מס' הפסים השחורים x+1 מכאן נובע שכל מעבר החצייה זה 2x+1 לפי הנתון האחרון נבנה משוואה: 100\40 * (2x+1) = למס' הפסים הלבנים=x פותרים את המשוואה ומקבלים שאיקס הוא 2 התשובה הנכונה היא 2 . לגבי לשון : נראה לי שהתשובה רדה כי כל השאר קשורים למאבק ורדה זה פשוט הוציא מהכוורת שזה פירוש אחד ועוד פירוש הוא שיעבד. וזה לא מתאים.

a n a t 1 2 3 4

New member
עוד כמה תשובות

לגבי הבנות: אז אני פסלתי תשובות : תשובה אחד לא נכונה מכיוון שאם יעל עומדת הכי שמאלית ותאמר משפט זה אז זה יהיה אמת ואם היא תעמוד באמצע ותאמר משפט זה זה אומנם יהיה שקר כי לימור תהיה משמאלה אבל נתון שהיא משקרת רק למי שמימין. תשובה 2 לא נכונה כי יכול להיות שיעל עומדת בצד השמאלי ביותר ואומרת משפט זה שהוא שקר וזה ייתכן ויכול להיות גם שהיא עומדת באמצע ואומרת אותו משפט כאשר לימור משמאלה ואז היא אומרת אמת וזה מתקיים כי היא משקרת רק למי שמימינה. לכן אי אפשר לדעת בוודאות איפה היא עומדת . תשובה 3 נפסלת כי יכול להיות שהיא עומדת בצד השמאלי ביותר ואז זה מתקיים ויכול להיות באמצע וגם אז זה מתקיים כי אז היא תגיד אמת ללימור שנמצאת משמאלה ולא מימינה לכן היא לא משקרת. תשובה 4 היא הנכונה כי אם יעל עומדת בצד השמאלי ביותר ואומרת את המשפט אז מתקיים שהיא משקרת כי מיכל היא הימנית ביותר. וזו האפשרות היחידה כי אם יעל תעמוד באמצע ותגיד משפט זה היא תשקר ללימור שנמצאת משמאל ואז זה לא מתקיים. מכאן שהסדר הוא מיכל יעל ולימור . תשובה 4 בשאלה פשוט צריך לבדוק על ידי הצבת יעל במקומות הפנויים האם הנתונים מתקיימים ברגע שיש סתירה לבדוק תשובה אחרת. לגבי השאלה עם הקוביות : שימי לב ששואלים לאיזו קוביה שטח הפנים הקטן ביותר ושטח הפנים הקטן ביותר מתקבל כאשר הצורה היא הכי פחות מסועפת. לכן התשובה היא 4.

כל התשובות

בתשובה לקוביות: אורך המקצוע שלהן הוא 1 ס"מ והנפח שלה הוא 3*אורך מקצוע לכן נפח הקוביה הוא 3 ולכן אם אומרים שבנו מהקוביות האלה קוביה שנפחה X סמ"ק היא בעצם 3 בחזרת y (כאשר y הוא מס' טבעי) הוא ה-X . בגלל ש-27 זוהוי האפשרות היחידה שהיא תוצר של העלאת 3 בחזקת משהו טבעי לכן (4) היא התשובה הנכונה. בקשר לשאלה של הבנות ומיקומן ולמספר הבנים והבנות בכתה: ענו על התשובה הנכונה בפירוט רב. בתשובה לאותיות A ו B: כל מספר שנציב ב-B (חוץ מ-0 כי הוא איננו שווה לו) ייתן לנו את התשובה ש:B חייב להיות 1 כי אם נציב לדוגמא שB=4 ונעביר אגף את הBB ונקבל : BBBB/BB=BAB ונציב את הדוגמא: 4444:44=404 ונקבל 101=404 לכן אפשר לראות עם הצבת תשובות אחרון כי כל מספר שנציב באגף שמאל בB נקבל את התשובה 101. לכן עבור B=1 יש פתרון למשוואה 101=1A1. מכאן אפשר לראות כי A חייב להיות 0 כדי להוציא פתרון למשוואה. בתשובה למעבר החציה: רשום שהיחס בין הסכומים של המעברי חציה הלבנים לבין השחורים הוא 2 יחידות ל3. ויש לנו 4 אפשרויות אפשריות בגלל שסכום השחורים גדול ב-1 מהלבנים: 7 שחורים-6 לבנים 6 שחורים-5 לבנים 5 שחורים-4 לבנים 3 שחורים-2 לבנים תשובה (2) היא הנכונה כי היא מבטאת את היחס בין הלבנים לשחורים על פי הנתון כי סכום הרוחב של הלבנים הוא 4/10. תשובה למילת יוצאת הדופן: כל המילים רדה(שלדעתי מתכוונתים לכוונה האלימה ולא לרדות דבש), התעמר, נגש מבטאים פגיעה בזולת ואילו התנצח הוא רק התווכח ולא נעשתה פעולה "אכזרית". לכן (3) היא הנכונה לדעתי. תשובה לפ.ט.ל: ס.ל.ל הוא השורש ומס' (3) הוא היחידי שאינו מתאים.

למעלה